hip-hopp 02.07.03, 16:59 I znowu dziadowski pseudotunning czyli jak zostałem oświecony tjónink robi za prawdziwy tunning.... Pozdrawiam, hip-hop Polonez 2000 Cosworth Skoda Octavia Kombi VR6T 4x4 Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemo_c Re: Post Torunium 02.07.03, 22:29 Zgadzam się z Tobą i całym sobą się pod tym podpisuję... Link Zgłoś
Gość: hip Re: Post Torunium IP: *.pgi.waw.pl 03.07.03, 09:07 Witam Zgadzamy się co do tego, że jest tuning i jest pseudotuning (czyli tjunink). Jedno to hobby, drugie - karykatura tego pierwszego. Warto zadać pytanie: kto jest miłośnikiem tjuninku, ludzie z jakich środowisk tjuninkują pojazdy i dlaczego to robią? Skąd czerpią wzorce? Dlaczego akurat to im imponuje? Dlaczego tjunink zaczyna być problemem w tym społeczeństwie? Już od jakiegoś czasu ostrzegałem różne instytucje o takim zjawisku i o tym do czego ono doprowadzi. Ale kogo interesowało zdanie jakiegoś tam pracownika naukowo-badawczego instytutu, który nie lubi czarnych szyb i hałasu ryczących gówien montowanych przez bezmyślnych idiotów? Przecież to mała szkodliwość czynu a poza tym my tu mamy problemy z finansowanie tego i owego a nie zawracaniem sobie głowy gnojkami. Wątpię aby po Toruniu 2001, Białymstoku 2003 i Toruniu 2003 coś się zmieniło. Dopiero kolejne tragedie, dewastacje miast albo inne bandyckie ekscesy może skłonią odpowiednie czynniki do jakiejś reakcji. pozdr Link Zgłoś
przemo_c Re: Post Torunium 03.07.03, 10:03 Ok... dyskutowałem sprawę gęsto często ze znajomymi, pomysł jest jeden. Rozwiązać to podobnie, jak rozwiązano problem chuliganów piłkarskich w Anglii (a w polsce od 2 lat podobnie w Poznaniu) 1. Zlot dla klubów (tylko) 2. Na teren zlotu wjeżdżają samochody zgłoszone przez kluby 3. Pełna odpowiedzialność klubów za zachowania członków (zgłoszonych samochodów) 4. Widzowie bileciki i na teren 5. Zabezpieczenie terenów (palenie gumy, wyścig) 6. Porządna firma ochroniarska 7. Poza terenem zlotu pełna współpraca z policją, podkreślam pełna !! Link Zgłoś
Gość: kyfy Re: Post Torunium IP: 81.21.202.* 03.07.03, 10:06 Właśnie!! Popieram: forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=37910&start=54 Link Zgłoś
Gość: hip Re: Post Torunium IP: *.pgi.waw.pl 03.07.03, 10:20 1. Należy tak dostosować prawo i jego egzekwowanie aby nie opłacało się doczepianie do samochodów niewiadomego pochodzenia dodatków nie spełniających obowiązujących norm. 2. Należy wreszcie bezwzględnie tępić piractwo drogowe. 3. Konieczne są odpowiednie regulacje prawne i kontrole stacji diagnostycznych, tak aby te nie mogły rejestrować wraków za pół litra. 4. Tuning powinien być dla tych, którzy posiadają pieniądze i modyfikują pojazdy zgodnie z prawem 5. Każda modyfikacja pojazdu powinna być dokonywana przez ASO z wpisem do dowodu rej. za odpowiednio wysoką opłatą. 6. Tzw. tłumiki sportowe tylko w pojazdach zarejestrowanych jako przeznaczone do celów rajdowych. Link Zgłoś
przemo_c Re: Post Torunium 03.07.03, 10:56 Zgadzam się z Tobą... I myslę, że trzeba by zacząć naciskać na takie zmiany... Ale w obydwu sprawach... Link Zgłoś
greenblack forum.tuning.pl - kraina imbecyli 03.07.03, 10:28 Tak wygląda polski tuning: http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=31002 -------------------------------------------------------------------------------- CHCE KUPIC NOWE ZAROWKI XENONOWE D2S TYLKO NIEWIEM KTORE WYBRAC, CHODZI MI KTORE ŁADNIEJ SWIECA NA NIEBIESKO , BO SLYSZALEM ZE JEST TROCHE ROZNICA. OBECNIE MAM UZYWANE O[AUTOCENZURA]Y I PO ROZGRZANIU TRACA TROCHE SWOJA NIEBIESKA BARWE CHOCIAZ NIE DO KONCA. NIEWIEM JAK JEST Z PHILIPSAMI, BO NA ALGERO MOZNA JE KUPIC NOWE PO 100ZŁ ZA SZT. I NIEWIEM CZY WARTO. DORADZCIE KOLEDZY KTORE LADNIEJ SWIECA, ZAZNACZAM ZE MAM SOCZEWKI. ________________ Astra II 1.6 16V emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Kwi Sob 19, 2003 7:55 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Z doświadczenia - filipsy dają bardziej niebieskawą barwę i świecą ładniej. O [AUTOCENZURA]y wpadają w lekki róż/pomarańcz. Można kupić, tylko skąd wiesz co kupujesz ? _________________ 136KM to trochę maaało Powrót do góry DarkFutur Rookie Dołączył: 18 Kwi 2003 Skąd: Bydgoszcz Autko: Astra II 1.6 16V Numer użyt.: #6273 Wysłany: Kwi Nie 20, 2003 9:59 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No własnie niewiem, czy te co spezdeaja na alergo zarowki to oryginalne philipsy czy moze jakies tanie podrobki-reklamowki o ile wogole takie istnieja. Pozatym w serwisach czy sklepach zarowki tego typu wachaja sie od 450zł do 800zł za szt. , a tutaj nagle 100zł Jeszcze pytanie. u mnie po odpaleniu zarowek o[AUTOCENZURA]a po ok 15-30s. czyli po rozgrzaniu sie , kolor niebieski staje sie mniej intensywny inaczej blaknie, czy to tak ma być ? i jest to we wszystkich xenonach? , czy to moje zarowki są jakies stare ze sie po chwili kolor zmienia. _________________ Astra II 1.6 16V Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Kwi Nie 20, 2003 6:15 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Tak jest w o[AUTOCENZURA]ach, UWAGA - trochę reklamy - ja mam po 200 nówki _________________ 136KM to trochę maaało Powrót do góry Oskarr Tuning.pl master Dołączył: 03 Gru 2002 Skąd: Olsztyn Autko: honda civic 5d Numer użyt.: #3399 Wysłany: Kwi Sob 26, 2003 7:01 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- ja tez chce miec xenony da sie przerobic zwykly reflektor tak zeby wstawic do niego soczewke??? nie chodzi mi tylko o przetwornice i d2s ale o soczewke bo wtedy xenony wygladaja [AUTOCENZURA]scie. bez soczewek to lipa. Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Kwi Nie 27, 2003 4:38 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Eeee tam od razu lipa. Ja mam w kloszach H4 philipsa d2r przerobionego i świeci tak jak żarówka H4 tylko tak jasno jak ksenon _________________ 136KM to trochę maaało Powrót do góry raccmark Tuning.pl master Dołączył: 27 Mar 2003 Skąd: Poznań Numer użyt.: #5751 Wysłany: Maj Wto 06, 2003 8:44 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- ja mialem o[AUTOCENZURA]y w bravie ale po kilku miesiacach wygladaly fatalnie... _________________ :: Made in Poland 2003 (R) :: Powrót do góry BART_osz Tuning.pl master Dołączył: 14 Kwi 2003 Skąd: Sosnowiec Autko: LEON Tdi Sport Numer użyt.: #6172 Wysłany: Maj Czw 08, 2003 9:26 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Zeby miec niebieska poswiate , wcale nietrzeba odrazu kupowac ksenonow , wystarczy zwykla zarowka Philipsa z seri "Blue Vision" ( o[AUTOCENZURA] tez ma taki odpowiednik tylko niewiem jak to sie nazywa ) i juz masz niesamowicie mocne swiatło - naprawde swieci duuuzo lepiej niz zwykla zarowka , niemasz paskodnej zoltej poswiaty jak w normalnych zarowkach a leciutko niebieska, i bardzo ładnie to wygląda. Wada tych zarowek jest natomiast ich krotka żywotność I jeszcze jedno - zeby to fajnie swiecilo jak to ty chcesz - na niebiesko to muszisz zmenic caly komplet zarowek w reflektorze - chodzi mi o to ze sama zmiana np:H4 na takie H4 z serii "blue vision" nie da takiego efektu jak zmiana wszystkich - bo da ale marny. Pozdro _________________ 2Fast4U www.leonclub.xtd.pl - OGÓLNOPOLSKI FAN CLUB SEAT LEON Powrót do góry PEKO Advanced User Dołączył: 06 Kwi 2003 Skąd: ŻARY Autko: bluebox 126 Numer użyt.: #6033 Wysłany: Maj Czw 15, 2003 11:56 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Z mojego doświadczenia wynika że żywotność żarówek Philips Blue Vision wynosi około roku. Po takim czasie spaliły mi się obydwie w odstępie ok. dwóch tygodni. :)Kupiłm oczywiście nowe, bo świecą wyjątkowo ładnie. A co do wsadzania ksenonów do lamp H4 - cóż, dowodzik leci... (reflektory ksenonowe muszą spełniać odpowiednie warunki techniczne i przede wszystkim mieć homologację). _________________ www.bluebox.prv.pl - MOTORYZACJA I TUNING Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Maj Wto 20, 2003 6:57 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Leci lub nie przy panach P. można wyjąć ksenony i założyć oryginalne H4 i obiecać że to się więcej nie powtórzy _________________ 136KM to trochę maaało Powrót do góry PEKO Advanced User Dołączył: 06 Kwi 2003 Skąd: ŻARY Autko: bluebox 126 Numer użyt.: #6033 Wysłany: Maj Wto 20, 2003 8:46 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- A koszmarne oślepianie jadących z przeciwka nie ma znaczenia? Polecam lekturę artykułu na ten temat: http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/artykuly/art_26.htm _________________ www.bluebox.prv.pl - MOTORYZACJA I TUNING Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Maj Nie 25, 2003 11:03 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- A czy mercedes S klasa koszmarnie oślepia jadących z przeciwka ? U mnie jest taki sam patent jak w esce. _________________ 136KM to trochę maaało Powrót do góry PEKO Advanced User Dołączył: 06 Kwi 2003 Skąd: ŻARY Autko: bluebox 126 Numer użyt.: #6033 Wysłany: Maj Pon 26, 2003 6:04 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- A kierowca S-klasy przy każdej kontroli drogowej wyskakuje z auta, wyszarpuje xenony, zakłada oryginalne H4 i bijąc się w pierś obiecuje że to był ostatni raz ??? _________________ www.bluebox.prv.pl - MOTORYZACJA I TUNING Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Cze Pon 02, 2003 2:56 pm Temat postu: - Link Zgłoś
greenblack Re: forum.tuning.pl - kraina imbecyli 03.07.03, 10:30 -------------------------------------------------------------------------------- A kierowca S-klasy przy każdej kontroli drogowej wyskakuje z auta, wyszarpuje xenony, zakłada oryginalne H4 i bijąc się w pierś obiecuje że to był ostatni raz ??? _________________ www.bluebox.prv.pl - MOTORYZACJA I TUNING Powrót do góry emg (Mirek) Forum Master Dołączył: 26 Sty 2003 Skąd: WCU 7601 Autko: HC3D1.6i-16V'89DOHC Numer użyt.: #4308 Wysłany: Cze Pon 02, 2003 2:56 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Kierowca S-klasy nie będzie w stanie założyć oryginalnych H4 - czyli moje są lepsze Link Zgłoś
greenblack Jak zaspawać tylną klapę 03.07.03, 10:49 http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=37027 -------------------------------------------------------------------------------- jest taka sprawa... jak ludzie robia gladka tylna klape???? zaspawywuja miejsce gdzie jest rej i potem nakladaja szpachle czy jak bo nie wiem czy samemu nie da sie tego zrobic,...... a potem tylko dac do malowania.. bo chyba jakbym sam to robil to taniej wyjdzie niz u jakiegos typka.... _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 2:35 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Stary powiem Ci tak to nie takie proste - zwykły blacharz moze ci to spieprzyć. My robimy takie rzeczy i jest tak: Musisz dobrze umieć spawac - tzn miejsce przy miejscu i tak zeby nie przegrzac blachy i zeby sie nie pofalowala; po to miejsce przy miejscu zeby potem szpachla nie pękła!! Pózniej szpachlujesz szpachla z włoknem a nie normalan zeby nie odpadlo jak walniesz klapą!! Widzialem auta po pól roku gdzie juz rdza im wychodzila w miejscu spawu; pod spodem musisz zabezpieczyc np biteksem. Z klamkami ta sama historia le lepiej bo mniejsza płaszczyzna. Np był u nas kiedyś Kolega z Legnicy Golfem 2 bo blacharz mu zrobil pelna kalpe a juz mial peknieta szpachle - po 2 miesiacach (połapał pewnie punktowo itd) i robilismy mu otwieranie na przycisk bo do tej pory otwieral klape przez bagaznik bo blacharz nie mail pojecia jak to zrobic - juz kilku takich u nas bylo co blzcharz zaszochlował i pomalowal a otiwerania nie zrobil Takaze jak chcesz to kombinuj sam - po to jest tuning ale nie zaprowadzaj do 1 lepszego blacharza Jak co to nasza strona www.mapet-tuning.prv.pl pzdr i zycze sukcesow PS obejzryj mojego golfa na tej stronce on ma pełna klape!! _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 2:51 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- dobra obczaje to i pomysle.. ale chyba zrobie jakos u was czy cos takiego bo widze ze walenia sie z tym jest sporo..... dzieki za info. thx _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 2:54 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ty bo nie zczailem na tej stronie... iel to bedzie kosztowalo??? bo chyba tam jest blad.... to wychodzi 250 zeta???? ale to jest bez malowania????? _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:00 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No tak mogło by być - wiesz to jet dzien roboty prawie - spawasz - czekasz i tak cigle a jak juz klapa jest po łuku czy cos ( zlezy w jakim aucie) to juz rzezba jak nie wiem ale najlepiej jak zadzwonisz do Andrzeja i powiesz jakie auto co i jak to ci wyliczy!! Myalisz ze to drogo to Zobacz w GT biorą za to od 400zł do nas ludzie przyjezdzali juz z Katowic, Wrocka, Legnicy itp a zrobisz jak uważasz _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:01 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No tak mogło by być - wiesz to jet dzien roboty prawie - spawasz - czekasz i tak cigle a jak juz klapa jest po łuku czy cos ( zlezy w jakim aucie i czy klapa czy tez emblematy wycieraczka itd) to juz rzezba jak nie wiem ale najlepiej jak zadzwonisz do Andrzeja i powiesz jakie auto co i jak to ci wyliczy!! Myalisz ze to drogo to Zobacz w GT biorą za to od 400zł do nas ludzie przyjezdzali juz z Katowic, Wrocka, Legnicy itp a zrobisz jak uważasz _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:23 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- nie uwazam ze to drogo... wlasnie sie dziwie ze tak tanio... alew to jest z malowaniem czy bez????? to jest nissan sunny gti... tylka nlapa narazie.... _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:26 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No ta wycieraczka i emblematy to tez na tylnej klapie a to bez malowania na malowanie to bys musial z nim indywidualnie pogadac ale jak jestes w Wawy to lepiej u niego zaspawaj a gdzies u siebie pomaluj bo samo spawani to zejdzie prawie dzien caly wiec ci sie nie oplaca chyba malowac tez u niego lae jak chcesz - musisz zadzownic _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:30 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- znaczy wiesz emblematow ja nie mam.... zostale tylko wycieraczka zamek i rejestracja. ale nie wiesz iel by za malowanie wziol??? kolo 200 zeta??? napisz ile b7y to kosztowalo tak okolo... _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:36 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- aaa zapomnialem powiedziec ze bez tego otwierania bo u mnie sie ciagnie linke z kabinki _________________ Hmmmmm??????? http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 http://www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:41 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No a Link Zgłoś
greenblack Re: Jak zaspawać tylną klapę 03.07.03, 10:52 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:41 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- No a ja mam na porzycisk teraz sie elektryczne robi ale jak co to ci juz to odpada - wiem ze jest linka bo mialem nissana tylko ten pozniejszy model:) _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:43 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ale i tak muszisz do niego zadzwonic i pogadac o konkretach _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 3:44 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Tylko nie wysyłaj sms a bo jak by na wszystki emial odpisywac to by banktuta szczelił _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Czw 19, 2003 8:24 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- hehe spoko zadzwopnie... hehe dobra stary dzieki ze mi napiales bo naprawde pojechalbym i zrobilbym cos takiego za te 400 jak napisales.. w ogole nie wiedzialem ze istniejecie hihi hehe rany jak ja to napisalem szok... boze jaki belkot dobra sorka ale jestem squty i nie czaje w ogole o co biega hwhehehhehehhe _________________ Hmmmmm??????? forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry RafiB Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 04 Gru 2002 Skąd: Tarnowskie Góry Autko: Clio IIv2 Extreme Numer użyt.: #3409 Wysłany: Cze Nie 22, 2003 12:06 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- A więc ja zrobiłęm gładką klapę za 100zł + malowanie 150zł, czyli razem 250 zł Wykonanie spoko, choc troszkę roboty z tym mieli _________________ RafiB *** Black Clio *** TuningKlubTG ID #2 www.tuningtg.com *** KRC ID#37 *** www.krc.prv.pl Powrót do góry Słodki Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 05 Cze 2002 Skąd: Złotoryja Autko: clio 1.2 60 KM 1991r Numer użyt.: #839 Wysłany: Cze Pon 23, 2003 6:41 am Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja zrobiłem sobe sam wiem ze jest porządnie,jak dawać samochód do zrobienia to komus doswiadczonemu, sporo jest takich fachmanów którzy co innego mówia a co innego robią zawsze naczyms zaoszczędzą zwykły szpachel poradzewiała blacha i potem jest jak jest ostatnio na tuningowisku we wrocku była srebrna vectra fajnie miała przedłużoną maske z daleka ok a z bliska na calej długosci powychodziły pęcherze ze rdzy _________________ Na początku był chaos potem Bóg stworzył clio a 7-mego dnia powstał KLUB RENAULT CLIO www.krc.prv.pl tu mnie złapiesz Powrót do góry decy Ultimate Tuning.pl Master Dołączył: 21 Maj 2002 Skąd: Warszawa Autko: NiSSan SUnnY GTI Numer użyt.: #722 Wysłany: Cze Pon 23, 2003 3:24 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- no to co i gdzie mam to zrobic??? bo ja juz nie wime... a i chcialbym jeszcze klamuchy zaspawac...... _________________ Hmmmmm??????? forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=26038 www.gitclub.prv.pl NiSSan SUnnY GTI Powrót do góry Mapet Forum Master Dołączył: 25 Sty 2003 Numer użyt.: #4286 Wysłany: Cze Pon 23, 2003 4:08 pm Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- My to robimy juz od dłuzszego czasu i jak widzisc na stornce klamek tez nie mam ale zrobisz tam gdzie chcesz ja nikogo nie namawiam ale Słodki ma racje jak pojedziesz tam gdzie nie mają pojęcia to ci tylko spier...niczą... wybór należy do ciebie...nikt za ciebie nie zdecyduje przeciez to twoja kasa i twoje autko!! _________________ ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONKĘ www.mapet-tuning.prv.pl Galeria, Tuning Graficzny, Moje auta, Wasze fury ROBIMY TANIO PEŁNE KLAPY, DRZWI BEZ KLAMEK ITD. Link Zgłoś
greenblack Jak przedłórzyć maskę kadecie 03.07.03, 10:35 forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=34320 zastanawiam sie w jaki sposob sa przedlorzane maski w samochodach nie mam pojecia[swf width= height=][/swf] Powrót do góry k l o c e k Tuning.pl master Dołączył: 28 Sty 2003 Skąd: Lublin Autko: FIAT 128 Numer użyt.: #4377 Wysłany: Maj Sro 21, 2003 6:18 pm Temat postu: bierzesz kawałek blachy, docinasz, spawasz, szpachlujesz, lakierujesz całą maskę Powrót do góry Falasc Tuning.pl master Dołączył: 15 Gru 2002 Skąd: Sosnowiec Autko: Seicento Numer użyt.: #3583 Wysłany: Maj Sro 21, 2003 6:33 pm Temat postu: Jak chcesz przedłużyć mache to oddaj bryke do dobrego warsztatu, który ma doświadczenie z robieniem taki rzeczy i wtedy będziesz miał pewność, żę robota będzie dobrze wykonana ________________ -SKT- Powrót do góry Simon DG Rookie Dołączył: 08 Maj 2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Numer użyt.: #6678 Wysłany: Maj Czw 22, 2003 4:08 pm Temat postu: Falasc ma racje tylko dobry warsztat!!! Jezeli jestes ze Slaska to moge Ci pomoc, znam kogos kto za dobra kase zrobi ladna, porzadna maseczke w Twoim Opelku POZDRAWIAM!!! Veber Dyliżans Driver Dołączył: 18 Sie 2002 Skąd: ---Wrocław- Link Zgłoś
Gość: kyfy Re: Jak przedłórzyć maskę kadecie IP: 81.21.202.* 03.07.03, 10:43 Greenblack!! Tak to mogę napisać o KAŻDYM forum że to kraina imbecyli. AUTO- MOTO to forum debili!!!: Moj VW Polo ma strasznie nieprzyjemna ceche - trzesczy w srodku na wiekszych dziurach. Wydaje sie jakby kokpit byl nie skrecony. Czy mozecie cos doradzic? W serwisie powiedzieli ze to normalne ale mi sie tak nie wydaje ze top normalne w prawie nowym aucie. Nie czytasz postow o VW na tym forum?Sam jestes winny,ze VW kupiles.Teraz sie mecz. moja polóweczka trzeszczy jak najęta. próbowałem róznych rzeczy i nic. moja rada: -PRZYZWYCZAIĆ SIĘ. swoją drogą jak trzeszczy to wiesz że jedziesz. :) ha ha! VW trzeszczy? nie moze byc? a to takie porzadne samochody przeciez! >:) Link Zgłoś
greenblack Re: Jak przedłórzyć maskę kadecie 03.07.03, 10:47 Ale tutaj nikt nie pyta o to, jak łamać przepisy i nikt takich rad tu nie udziela. Poza tym idioci to tylko znikomy % forumowiczów, a śmiem twierdzić, że są to najwyyżej 2 osoby pod kilkoma nickami. Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: forum.tuning.pl - kraina imbecyli 03.07.03, 10:39 Tutaj coś dla Przemo_C, który dołączył do nas niedawno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=4682604 Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: hip spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiechu n/t IP: *.pgi.waw.pl 03.07.03, 10:41 Link Zgłoś
Gość: kyfy Re: spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiech IP: 81.21.202.* 03.07.03, 10:44 Greenblack i Hip !! Tak to mogę napisać o KAŻDYM forum że to kraina imbecyli. AUTO-MOTO to dopiero forum debili!!!: Moj VW Polo ma strasznie nieprzyjemna ceche - trzesczy w srodku na wiekszych dziurach. Wydaje sie jakby kokpit byl nie skrecony. Czy mozecie cos doradzic? W serwisie powiedzieli ze to normalne ale mi sie tak nie wydaje ze top normalne w prawie nowym aucie. Nie czytasz postow o VW na tym forum?Sam jestes winny,ze VW kupiles.Teraz sie mecz. moja polóweczka trzeszczy jak najęta. próbowałem róznych rzeczy i nic. moja rada: -PRZYZWYCZAIĆ SIĘ. swoją drogą jak trzeszczy to wiesz że jedziesz. :) ha ha! VW trzeszczy? nie moze byc? a to takie porzadne samochody przeciez! >:) Link Zgłoś
przemo_c Re: spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiech 03.07.03, 11:02 Ok... Ja się chyba jednak podczepię pod opinię greenblack'a i hip'a, pomimo, że jestem maniakiem Tuningu (przez duże T)... Stary, trochę klasy i informacji... I działajmy zgodnie z prawem i dobrym obyczajem... Link Zgłoś
Gość: kyfy Re: spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiech IP: 81.21.202.* 03.07.03, 16:49 A co to tuning przez duże T? Domyślam się że masz carlssona lub gumballa? Link Zgłoś
przemo_c Re: spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiech 03.07.03, 17:02 Nie... Mam Warszafkę (V8 z Dodge'a)... Przerobione M3 power... i oryginalne (w prawie każdym kawałeczku) BMW 323 z 81... Link Zgłoś
Gość: kyfy Re: spadłem z fotela i chyba eksploduję ze śmiech IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 19:49 Oooo! Gratulacje!! Możesz opisać JAK przerobione? Link Zgłoś