greenblack 08.07.03, 17:25 motoryzacja.interia.pl/news?inf=404937 Cena musiałaby być trochę niższa. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
chaladia Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:31 W UK samochody sa z reguły droższe niż w Polsce. Samochód - jak samochód, może być. Hyundai Getz jako ewentualny konkurent. Tak samo Renault Clio, Fiat Punto, Citroen 206/7, Citroen C3, długa lista... Na koniec: skoro "city" to powinien być dostępny w wersji TDI. Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:36 chaladia napisał: >Na koniec: skoro "city" to powinien > być dostępny w wersji TDI. Na diesle w małych samochodach nie "napalałbym" się aż tak bardzo. Zobaczymy, jaka będzie sprzedaż Punto 1.3 JTD, bo jego cena jest kosmiczna - 3000 więcej od 1.4 95 KM z lepszym wyposażeniem. Pozdrawiam Link Zgłoś
chaladia Re: Rover dla Kowalskiego? 09.07.03, 00:33 3000 zł... zakładając przebieg 15 kkm/rok, spalanie 7*3,30 = 23,10 vs 6*2,60 = 15,60, czyli oszczędność 7,50 zł/100 km tzn. 1125 zł rocznie taniej na paliwie. A i tak nowoczesny diesel zapewne pali mniej o duuuużo więcej niż 1 litr od benzyniaka... 70 KM diesla też zapewne w "normalnej" nie sportowej eksploatacji daje lepszy efekt niż 90 KM z wyżyłowanego silnika benzynowego. W trzy lata zwraca się samym paliwem, a do tego: - resurs silnika o wiele dłuższy, więc i wartość odsprzedaży wyższa, - elastyczność o wiele większa, Oczywiście koszty przeglądów zapewne sią droższe dla diesla... Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 09.07.03, 08:04 chaladia napisał: > 3000 zł... Uwzględniając różnice wyposażanie - 1.3 Active, 1.4 Dynamic, to różnica wynosi 6000 zł, a między 1.3 JTD a 1.2 80 KM już 11000 zł:O Dlatego jeszcze raz musisz dokonać obliczeń;) KM diesla też zapewne w "normalnej" nie sportowej eksploatacji > daje lepszy efekt niż 90 KM z wyżyłowanego silnika benzynowego. Tylko, jeśli nie potrafi się zmieniać biegów;P Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:34 greenblack napisał: > motoryzacja.interia.pl/news?inf=404937 > Cena musiałaby być trochę niższa. > > > Pozdrawiam Brytyjsko-hindusko-polski Rover.......dobre.Rover musi już ledwo zipieć skoro łapie sie za naklejanie swojego znaczka na samochody TATA ;) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:40 Japońsko-amerykańsko-szwedzkie Saaby...dobre. Saab musi już ledwo zipieć, skoro łapie się za naklejanie swojego znaczka na Subaru i Chevrolety;) Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:45 greenblack napisał: > Japońsko-amerykańsko-szwedzkie Saaby...dobre. > > Saab musi już ledwo zipieć, skoro łapie się za naklejanie swojego znaczka na > Subaru i Chevrolety;) > > > Pozdrawiam Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji o oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczucia humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych.Tu mnie naprawdę ubawiłeś...;) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:48 rumburaak napisał: > Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji o > oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczucia > humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych. O swoje poczucie humoru się nie martwię. Producenci z pewnego kraju co i rusz dostarczają mi powodów do śmiechu. Co powiesz o Saabach 9-2 i Trailblazer? Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:56 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji > o > > oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczu > cia > > humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych. > > O swoje poczucie humoru się nie martwię. Producenci z pewnego kraju co i rusz > dostarczają mi powodów do śmiechu. Co powiesz o Saabach 9-2 i Trailblazer? > > > Pozdrawiam Impreza i duży Chevy to nie TATA.Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację czy się nabijasz?Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym ci się to kojarzy ? (to zupełnie niegrozny i "nieobrażający" test): www.fun.from.hell.pl/2003-06-10/morda.jpg Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:01 rumburaak napisał: > Impreza i duży Chevy to nie TATA. Nie mówię, że Subaru=Tata. >Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację > czy się nabijasz? Trochę się nabijam, ale czy naprawdę nie znajdujesz analogii? Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym > > ci się to kojarzy ? Z Saabem;)))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:08 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > > Impreza i duży Chevy to nie TATA. > > Nie mówię, że Subaru=Tata. Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz > >Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację > > czy się nabijasz? > > Trochę się nabijam, ale czy naprawdę nie znajdujesz analogii? Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę > Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym > > > > ci się to kojarzy ? > > Z Saabem;)))))))))))))))))))))))) Zdałeś z wyróżnieniem.Nagrodą miał być pierwotnie akces do "paczki" Druid- Marceli + inni maniacy ale po zastanowieniu stwierdzam, ze jednak do nich nie pasujesz w pełni i zakwalifikowanie do tej paczki byłoby krzywdzące(to było cos na kształt komplementu) ;) ale jak tak dalej będziesz zdawał różne testy z Saabofobii to kto wie.......;) > > Pozdrawiam Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:16 rumburaak napisał: > Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;) > Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę Zalecam rezygnację ze szwedzkich okularów - za bardzo zniekształcają obraz. Saab nakleja znaczki na produkowane w Japonii Imprezy i na pełnowkrwiście amerykańskiego SUVa, którego miejsce produkcji nie zostało jeszcze przesądzone. Kwestię Vectrę zostawmy już w spokoju. Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack I widzisz, co się ze mną stało?! ;) 08.07.03, 18:18 greenblack napisał: > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba Tu miało być: Subaru bardzo mi się podoba;)) Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: I widzisz, co się ze mną stało?! ;) 08.07.03, 18:23 greenblack napisał: > greenblack napisał: > > > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba > > Tu miało być: Subaru bardzo mi się podoba;)) > > > Pozdrawiam :) Myślałem, ze to był ironia.......;) Pzdr Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:22 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz > > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym > Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;) > > > > Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę > > Zalecam rezygnację ze szwedzkich okularów - za bardzo zniekształcają obraz. > Saab nakleja znaczki na produkowane w Japonii Imprezy i na pełnowkrwiście > amerykańskiego SUVa, którego miejsce produkcji nie zostało jeszcze przesądzone. > > Kwestię Vectrę zostawmy już w spokoju. > > > Pozdrawiam Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba na razie tylko jakieś szkice, podobnie z Blazerem) ale jak to się ma do ozdabiania hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera?Byłbyś podobnie jak ja oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (tak sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce...;) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:33 rumburaak napisał: > Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej > (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba na > razie tylko jakieś szkice Komu szkice, temu szkice;P Silniki "nie całkiem" szwedzkie, bo boxery 2.0T i 2.5 z Subaru. > podobnie z Blazerem) Prawie na pewno będzie się nazywał 9-7 i na tym kończy się jego szwedzkość i saabowatość. ale jak to się ma do ozdabiania > > hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera? Poziom techniczny oczywiście nie ten sam, ale analogia aż kłuje w oczy. Byłbyś podobnie jak ja > oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (tak > sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce...;) W tym różnica, że Ty możesz sobie tylko pofantazjować na tak straszne tematy, ale to, co dzieje się z Saabem jest jak najbardziej rzeczywiste. > Pzdr Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:45 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej > > (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba > na > > razie tylko jakieś szkice > > Komu szkice, temu szkice;P Silniki "nie całkiem" szwedzkie, bo boxery 2.0T i > 2.5 z Subaru. > > > podobnie z Blazerem) > > Prawie na pewno będzie się nazywał 9-7 i na tym kończy się jego szwedzkość i > saabowatość. Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym co do silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?) > ale jak to się ma do ozdabiania > > > > hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera? > > Poziom techniczny oczywiście nie ten sam, ale analogia aż kłuje w oczy. Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguara X- type ;) > Byłbyś podobnie jak ja > > oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (ta > k > > sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce... > ;) > > W tym różnica, że Ty możesz sobie tylko pofantazjować na tak straszne tematy, > ale to, co dzieje się z Saabem jest jak najbardziej rzeczywiste. > Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki temu byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już autonomiczne (swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś planowane?) Pzdr > > Pzdr > > Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:53 rumburaak napisał: > Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym co do > > silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?) Greenblackowi możesz zaufać;) Dreaded też ma swoje źródła informacji, których nie chce zdradzić;) Czytałeś mój wątek o Lexusie LS500 4-Matic? 9-2 to przy tym pestka. A kto założył wątek o Saabie Trailblazer jakieś pół roku temu? > Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguara X- > type ;) Mondeo jest już tak dobre, że diesel jest droższy od X-Type'a. > Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić > wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki temu > byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już > autonomiczne Co znaczy autonomiczne? Bez udziału częsci GM? Saab powinien się modlić o przetrwanie, a nie o "autonomiczne modele". >(swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś > planowane?) Nie czytałeś wątku Dreadeda;P Może coś po 2007, o ile oczywiście marka przetrwa do tego czasu;) Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:00 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > > Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym > co > do > > > > silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?) > > Greenblackowi możesz zaufać;) Dreaded też ma swoje źródła informacji, których > nie chce zdradzić;) Czytałeś mój wątek o Lexusie LS500 4-Matic? 9-2 to przy tym > > pestka. A kto założył wątek o Saabie Trailblazer jakieś pół roku temu? > > > > Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguar > a X- > > type ;) > > Mondeo jest już tak dobre, że diesel jest droższy od X-Type'a. Oki ale analogia jest analogią...;) Dobre Mondeo?Pamiętasz wątki o sypiących się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo?Biedny Jaguar.....:( > > Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić > > wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki > temu > > byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już > > autonomiczne > > Co znaczy autonomiczne? Bez udziału częsci GM? Saab powinien się modlić o > przetrwanie, a nie o "autonomiczne modele". Powiedzmy przynajmniej tak "autonomiczne" jak 9-5 czy poprzedni 9-3 (900) > >(swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś > > planowane?) > > Nie czytałeś wątku Dreadeda;P Może coś po 2007, o ile oczywiście marka przetrwa > > do tego czasu;) Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem. > Pozdrawiam Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:08 rumburaak napisał: >Pamiętasz wątki o sypiących > się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo? Stawiam na polskie "paliwo". > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem. Dzisiaj priorytetem GM jest wyciśnięcie (odzyskanie) z Saaba tylu włożonych w niego pieniędzy, ile się da. Resztę możesz sobie dośpiewać... Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:19 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > >Pamiętasz wątki o sypiących > > się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo? > > Stawiam na polskie "paliwo". Jeżdżące w Polsce Tdi, Hdi, Dci, Jtd są tankowane, rozumiem, tylko ropą importowaną dlatego się nie psują? > > > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić > > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie > > > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem. > > Dzisiaj priorytetem GM jest wyciśnięcie (odzyskanie) z Saaba tylu włożonych w > niego pieniędzy, ile się da. Resztę możesz sobie dośpiewać... > > > Pozdrawiam Pewnie racja ale gdy GM pogrzebie Saaba (pozwoli mu umrzeć) to żadnej kasy nie odzyska.Kasa będzie gdy Saab zacznie więcej sprzedawać, a zacznie sprzedawać gdy będą nowe modele - kółko się nam zamyka.Pzdr Link Zgłoś
tt10 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 21:33 > > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem. ktos juz pisal w tym temacieforum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=20&w=6524566&a=6549392 Link Zgłoś
greenblack @& #35 & #35 & #35 %& #35 $$& #35 $@@ znowu źle wklejony link! $@& #35 **%%@@@@ 08.07.03, 21:38 Poćwiczcie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?&f=1 Link Zgłoś
tt10 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 21:46 tt10 napisał: > > > > > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić > > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie > > > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem. > ktos juz pisal w tym > temacieforum.gazeta.pl/forum/72,2.html? > f=20&w=6524566&a=6549392 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6524566&a=6549392 Link Zgłoś
dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:24 greenblack napisał: > rumburaak napisał: > > > Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz > > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym > Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;) W ostatnim słowie chciałem tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro za tego Scuda z głowicą wypełnioną sarinem, który za 15 sekund spadnie na Twój dom. To północnokoreańskie badziewie po odpaleniu nie reagowało na komendy zmiany toru :-( Pozdrawiam. Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:34 dreaded88 napisał: > W ostatnim słowie chciałem tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro za tego Scuda > > z głowicą wypełnioną sarinem, który za 15 sekund spadnie na Twój dom. To > północnokoreańskie badziewie po odpaleniu nie reagowało na komendy zmiany > toru :-( To nie Militaria;) 15 s już minęło i co? Zegarek też ma koreański?;) > Pozdrawiam. Pozdrawiam Link Zgłoś
dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:47 Musiał się sfajczyć w górnych warstwach atmosfery albo zderzyć z tym ustrojstwem, do którego wsadzili Łajkę :-) Pozdr. Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:49 dreaded88 napisał: > Musiał się sfajczyć w górnych warstwach atmosfery albo zderzyć z tym > ustrojstwem, do którego wsadzili Łajkę :-) > Pozdr. ........albo z jakimś Saabem :) Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:54 No przecież Saab nie angażowałby się w moje ocalenie;) Już prędzej dołożyliby swoich części, żeby ta niemiła niespodzianka do mnie doleciała;))) Pozdrawiam Link Zgłoś
dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:03 Myślisz oczywiście o Saabie takim: www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/jas6.jpg takim: www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/viggen-pict2.jpg albo choćby takim: www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/draken-saab_35_2.jpg Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:12 Widzę, że fuzja Militaria - Auto-Moto jest nie do zatrzymania:) Niech tylko jakiś saabofil nie myśli, że te cacka mają poza nazwą coś wspólnego z Saabem naziemnym. Czy ktoś zgadnie, jakiej marki są silniki w tych samolotach?;) Podpowiem, że nie Opel ani Subaru;) Pozdrawiam Link Zgłoś
rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:20 greenblack napisał: > Widzę, że fuzja Militaria - Auto-Moto jest nie do zatrzymania:) Niech tylko > jakiś saabofil nie myśli, że te cacka mają poza nazwą coś wspólnego z Saabem > naziemnym. Czy ktoś zgadnie, jakiej marki są silniki w tych samolotach?;) > Podpowiem, że nie Opel ani Subaru;) > > > Pozdrawiam Daewoo? ;) Link Zgłoś
greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:25 rumburaak napisał: > Daewoo? ;) Volvo, ale to Volvo też nie ma nic wspólnego z osobówkami pod tą marką. Pozdrawiam Link Zgłoś
dreaded88 Gwoli ścisłości 08.07.03, 20:00 Marka to faktycznie Volvo Flygmotor, ale ukrywały(ją) się pod nią: w Drakenie - Rolls Royce Avon w Viggenie - Pratt&Whitney JT8D w Gripenie - General Electric F404. Żeby sobie nie pomyśleli, że Szwecja jest potęgą w silnikach lotniczych. Pozdr. Link Zgłoś
greenblack Re: Gwoli ścisłości 08.07.03, 20:07 Wiedziałem, że mogę liczyć na Twoją bezbrzeżną wiedzę:) Czyli znowu naklejanie znaczków;))))) dreaded88 napisał: > Żeby sobie nie pomyśleli, że Szwecja jest potęgą w silnikach lotniczych. Tego by jeszcze brakowało;) > Pozdr. Pozdrawiam Link Zgłoś
dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:21 Fuzja zaraz sie skończy (zresztą - dyskusja o Loepardach Auto-Moto obok Samolotów była głównym źródłem powstania Militariów, więc mamy taki mały powrót do korzeni). Dla ułatwienia dodam, że Draken był napędzany silnikiem marki, mającej coś wspólnego z BMW (samą w sobie zresztą pięknie zasłużoną dla rozwoju silników lotniczych). Oczywiście wspólnota między oboma gałęziami obecnie jest taka jak między 9-3 a JAS-39. Pozdr. Link Zgłoś
dreaded88 O poziom bezpieczeństwa strach pytać 08.07.03, 17:39 Wprawdzie Rover może być dobry (vide 75), ale Tata? Link Zgłoś
greenblack Re: O poziom bezpieczeństwa strach pytać 08.07.03, 17:45 Naprawdę trudno teraz wyrokować, jak będzie z bezpieczeństwem, ale 3* chyba powinni zdobyć. To i tak lepiej od niektórych Fiatów i Daewoo. Pozdrawiam PS. Roverowi 75 jak nic należy się 5*. www.euroncap.com/details.php3?id=rover_75_2001 Link Zgłoś
greenblack CityRover - szczegóły 09.07.03, 11:46 CityRover ma być podmarką w obrębie Rover-MG. W GB w sprzedaży od listopada. Produkcja tylko w Indiach. Silnik będzie tylko jeden - 1.4 85 KM, 120 Nm/3200 obr. Skrzynia tylko jedna - 5-biegowa ręczna. Wymiary: 3702/1620/1467 mm. W seryjnym wyposażeniu: ABS, 2 poduszki. Można dokupić skórę, ale ESP i kurtyn już nie, boczne poduszki też nie są pewne. Rover chce sprzedawać 30000 sztuk tego rocznie. Pozdrawiam Link Zgłoś