Dodaj do ulubionych

Rover dla Kowalskiego?

08.07.03, 17:25
motoryzacja.interia.pl/news?inf=404937
Cena musiałaby być trochę niższa.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:31
      W UK samochody sa z reguły droższe niż w Polsce. Samochód - jak samochód, może
      być. Hyundai Getz jako ewentualny konkurent. Tak samo Renault Clio, Fiat Punto,
      Citroen 206/7, Citroen C3, długa lista... Na koniec: skoro "city" to powinien
      być dostępny w wersji TDI.
      • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:36
        chaladia napisał:

>Na koniec: skoro "city" to powinien
        > być dostępny w wersji TDI.

Na diesle w małych samochodach nie "napalałbym" się aż tak bardzo. Zobaczymy,
        jaka będzie sprzedaż Punto 1.3 JTD, bo jego cena jest kosmiczna - 3000 więcej
        od 1.4 95 KM z lepszym wyposażeniem.

Pozdrawiam
        • chaladia Re: Rover dla Kowalskiego? 09.07.03, 00:33
          3000 zł...
          zakładając przebieg 15 kkm/rok, spalanie 7*3,30 = 23,10 vs 6*2,60 = 15,60,
          czyli oszczędność 7,50 zł/100 km tzn. 1125 zł rocznie taniej na paliwie.
          A i tak nowoczesny diesel zapewne pali mniej o duuuużo więcej niż 1 litr od
          benzyniaka... 70 KM diesla też zapewne w "normalnej" nie sportowej eksploatacji
          daje lepszy efekt niż 90 KM z wyżyłowanego silnika benzynowego.
          W trzy lata zwraca się samym paliwem, a do tego:
          - resurs silnika o wiele dłuższy, więc i wartość odsprzedaży wyższa,
          - elastyczność o wiele większa,
          Oczywiście koszty przeglądów zapewne sią droższe dla diesla...
          • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 09.07.03, 08:04
            chaladia napisał:

> 3000 zł...

Uwzględniając różnice wyposażanie - 1.3 Active, 1.4 Dynamic, to różnica wynosi
            6000 zł, a między 1.3 JTD a 1.2 80 KM już 11000 zł:O

Dlatego jeszcze raz musisz dokonać obliczeń;)

᡾ KM diesla też zapewne w "normalnej" nie sportowej eksploatacji
            > daje lepszy efekt niż 90 KM z wyżyłowanego silnika benzynowego.

Tylko, jeśli nie potrafi się zmieniać biegów;P

Pozdrawiam
    • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:34
      greenblack napisał:

> motoryzacja.interia.pl/news?inf=404937
      > Cena musiałaby być trochę niższa.
      >
      >
      > Pozdrawiam

Brytyjsko-hindusko-polski Rover.......dobre.Rover musi już ledwo zipieć skoro
      łapie sie za naklejanie swojego znaczka na samochody TATA ;) Pzdr
      • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:40
        Japońsko-amerykańsko-szwedzkie Saaby...dobre.

Saab musi już ledwo zipieć, skoro łapie się za naklejanie swojego znaczka na
        Subaru i Chevrolety;)

Pozdrawiam
        • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:45
          greenblack napisał:

> Japońsko-amerykańsko-szwedzkie Saaby...dobre.
          >
          > Saab musi już ledwo zipieć, skoro łapie się za naklejanie swojego znaczka na
          > Subaru i Chevrolety;)
          >
          >
          > Pozdrawiam

Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji o
          oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczucia
          humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych.Tu mnie
          naprawdę ubawiłeś...;) Pzdr
          • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:48
            rumburaak napisał:

> Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji o
            > oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczucia
            > humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych.

O swoje poczucie humoru się nie martwię. Producenci z pewnego kraju co i rusz
            dostarczają mi powodów do śmiechu. Co powiesz o Saabach 9-2 i Trailblazer?

Pozdrawiam
            • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 17:56
              greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
              >
              > > Wybacz ale niezależnie od twojego zdania na temat Saabów, naszej dyskusji
              > o
              > > oryginalności Saabów itp to twoje porównanie dowodzi albo kiepskiego poczu
              > cia
              > > humoru albo (i?) zupełnej nieznajomości realiów (marek) motoryzacyjnych.
              >
              > O swoje poczucie humoru się nie martwię. Producenci z pewnego kraju co i rusz
              > dostarczają mi powodów do śmiechu. Co powiesz o Saabach 9-2 i Trailblazer?
              >
              >
              > Pozdrawiam

Impreza i duży Chevy to nie TATA.Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację
              czy się nabijasz?Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym
              ci się to kojarzy ? (to zupełnie niegrozny i "nieobrażający" test):

www.fun.from.hell.pl/2003-06-10/morda.jpg
              • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:01
                rumburaak napisał:

> Impreza i duży Chevy to nie TATA.

Nie mówię, że Subaru=Tata.

>Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację
                > czy się nabijasz?

Trochę się nabijam, ale czy naprawdę nie znajdujesz analogii?

Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym
                >
                > ci się to kojarzy ?

Z Saabem;))))))))))))))))))))))))

Pozdrawiam

• rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:08
                  greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                  >
                  >
                  > > Impreza i duży Chevy to nie TATA.
                  >
                  > Nie mówię, że Subaru=Tata.

Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz

> >Czy ty naprawdę porównujesz te dwie sytuację
                  > > czy się nabijasz?
                  >
                  > Trochę się nabijam, ale czy naprawdę nie znajdujesz analogii?

Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę

> Mam dla ciebie mały test:Wejdz na tą stronkę i powiedz z czym
                  > >
                  > > ci się to kojarzy ?
                  >
                  > Z Saabem;))))))))))))))))))))))))

Zdałeś z wyróżnieniem.Nagrodą miał być pierwotnie akces do "paczki" Druid-
                  Marceli + inni maniacy ale po zastanowieniu stwierdzam, ze jednak do nich nie
                  pasujesz w pełni i zakwalifikowanie do tej paczki byłoby krzywdzące(to było cos
                  na kształt komplementu) ;) ale jak tak dalej będziesz zdawał różne testy z
                  Saabofobii to kto wie.......;)

>
                  > Pozdrawiam

Pozdrawiam
                  • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:16
                    rumburaak napisał:

> Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz

Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym
                    Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;)

> Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę

Zalecam rezygnację ze szwedzkich okularów - za bardzo zniekształcają obraz.
                    Saab nakleja znaczki na produkowane w Japonii Imprezy i na pełnowkrwiście
                    amerykańskiego SUVa, którego miejsce produkcji nie zostało jeszcze przesądzone.
                    Kwestię Vectrę zostawmy już w spokoju.

Pozdrawiam
                    • greenblack I widzisz, co się ze mną stało?! ;) 08.07.03, 18:18
                      greenblack napisał:

> Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba

Tu miało być: Subaru bardzo mi się podoba;))

Pozdrawiam
                      • rumburaak Re: I widzisz, co się ze mną stało?! ;) 08.07.03, 18:23
                        greenblack napisał:

> greenblack napisał:
                        >
                        > > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba
                        >
                        > Tu miało być: Subaru bardzo mi się podoba;))
                        >
                        >
                        > Pozdrawiam

:) Myślałem, ze to był ironia.......;) Pzdr
                    • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:22
                      greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                      >
                      > > Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz
                      >
                      > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym
                      > Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;)
                      >
                      >
                      > > Przyznam się bez bicia, ze nie znajduję.Oświeć mnie proszę
                      >
                      > Zalecam rezygnację ze szwedzkich okularów - za bardzo zniekształcają obraz.
                      > Saab nakleja znaczki na produkowane w Japonii Imprezy i na pełnowkrwiście
                      > amerykańskiego SUVa, którego miejsce produkcji nie zostało jeszcze
                      przesądzone.
                      >
                      > Kwestię Vectrę zostawmy już w spokoju.
                      >
                      >
                      > Pozdrawiam

Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej
                      (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba na
                      razie tylko jakieś szkice, podobnie z Blazerem) ale jak to się ma do ozdabiania
                      hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera?Byłbyś podobnie jak ja
                      oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (tak
                      sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce...;)
                      Pzdr
                      • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:33
                        rumburaak napisał:

> Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej
                        > (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba na
                        > razie tylko jakieś szkice

Komu szkice, temu szkice;P Silniki "nie całkiem" szwedzkie, bo boxery 2.0T i
                        2.5 z Subaru.

> podobnie z Blazerem)

Prawie na pewno będzie się nazywał 9-7 i na tym kończy się jego szwedzkość i
                        saabowatość.

ale jak to się ma do ozdabiania
                        >
                        > hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera?

Poziom techniczny oczywiście nie ten sam, ale analogia aż kłuje w oczy.

Byłbyś podobnie jak ja
                        > oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (tak
                        > sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce...;)

W tym różnica, że Ty możesz sobie tylko pofantazjować na tak straszne tematy,
                        ale to, co dzieje się z Saabem jest jak najbardziej rzeczywiste.

> Pzdr

Pozdrawiam
                        • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:45
                          greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                          >
                          > > Nie mam szwedzkich okularów ;) Zgadzam się z tym co napisałeś wyżej
                          > > (pytanie:jakie silniki ma mieć 9-2 i jak ma wygladać? - dostepne są chyba
                          > na
                          > > razie tylko jakieś szkice
                          >
                          > Komu szkice, temu szkice;P Silniki "nie całkiem" szwedzkie, bo boxery 2.0T i
                          > 2.5 z Subaru.
                          >
                          > > podobnie z Blazerem)
                          >
                          > Prawie na pewno będzie się nazywał 9-7 i na tym kończy się jego szwedzkość i
                          > saabowatość.

Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym co do
                          silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?)

> ale jak to się ma do ozdabiania
                          > >
                          > > hinduskiego toczydła o nazwie TATA znaczkiem Rovera?
                          >
                          > Poziom techniczny oczywiście nie ten sam, ale analogia aż kłuje w oczy.

Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguara X-
                          type ;)

> Byłbyś podobnie jak ja
                          > > oburzony (rozśmieszony) gdybym przedstawił wizję Mesia klasy "economy" (ta
                          > k
                          > > sobie wymyśliłem), który byłby Kią Sephią 1.3 z piękną gwiazdą na masce...
                          > ;)
                          >
                          > W tym różnica, że Ty możesz sobie tylko pofantazjować na tak straszne tematy,
                          > ale to, co dzieje się z Saabem jest jak najbardziej rzeczywiste.
                          >

Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić
                          wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki temu
                          byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już
                          autonomiczne (swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś
                          planowane?) Pzdr
                          > > Pzdr
                          >
                          > Pozdrawiam
                          • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:53
                            rumburaak napisał:

> Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym co
                            do
                            >
                            > silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?)

Greenblackowi możesz zaufać;) Dreaded też ma swoje źródła informacji, których
                            nie chce zdradzić;) Czytałeś mój wątek o Lexusie LS500 4-Matic? 9-2 to przy tym
                            pestka. A kto założył wątek o Saabie Trailblazer jakieś pół roku temu?

> Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguara X-
                            > type ;)

Mondeo jest już tak dobre, że diesel jest droższy od X-Type'a.

> Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić
                            > wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki
                            temu
                            > byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już
                            > autonomiczne

Co znaczy autonomiczne? Bez udziału częsci GM? Saab powinien się modlić o
                            przetrwanie, a nie o "autonomiczne modele".

>(swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś
                            > planowane?)

Nie czytałeś wątku Dreadeda;P Może coś po 2007, o ile oczywiście marka przetrwa
                            do tego czasu;)

Pozdrawiam
                            • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:00
                              greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                              >
                              >
                              > > Czy te informacje są pewne?Z tego co wiem żadne konkretne decyzje ( w tym
                              > co
                              > do
                              > >
                              > > silników w 9-2) nie zostały jeszcze podjetę (niestety?)
                              >
                              > Greenblackowi możesz zaufać;) Dreaded też ma swoje źródła informacji, których
                              > nie chce zdradzić;) Czytałeś mój wątek o Lexusie LS500 4-Matic? 9-2 to przy
                              tym
                              >
                              > pestka. A kto założył wątek o Saabie Trailblazer jakieś pół roku temu?
                              >
                              >
                              > > Stosując samą analogię można powiedzieć, że Mondeo to taka TATA dla Jaguar
                              > a X-
                              > > type ;)
                              >
                              > Mondeo jest już tak dobre, że diesel jest droższy od X-Type'a.

Oki ale analogia jest analogią...;) Dobre Mondeo?Pamiętasz wątki o sypiących
                              się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo?Biedny Jaguar.....:(

> > Sytuacja firmy jest zła to prawda.GM chce ją uratować (tzn nie stracić
                              > > wszystkich pieniedzy) miedzy innymi w taki sposób jak opisałeś ale dzieki
                              > temu
                              > > byc może kiedyś Saab sie podniesie finansowo i następne modele będą już
                              > > autonomiczne
                              >
                              > Co znaczy autonomiczne? Bez udziału częsci GM? Saab powinien się modlić o
                              > przetrwanie, a nie o "autonomiczne modele".

Powiedzmy przynajmniej tak "autonomiczne" jak 9-5 czy poprzedni 9-3 (900)

> >(swoją drogą to co z następcą 9-5?śmierc naturalna czy jest coś
                              > > planowane?)
                              >
                              > Nie czytałeś wątku Dreadeda;P Może coś po 2007, o ile oczywiście marka
                              przetrwa
                              >
                              > do tego czasu;)

Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić
                              śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie
                              planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem.

> Pozdrawiam

Pzdr
                              • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:08
                                rumburaak napisał:

>Pamiętasz wątki o sypiących
                                > się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo?

Stawiam na polskie "paliwo".

> Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić
                                > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie
                                > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem.

Dzisiaj priorytetem GM jest wyciśnięcie (odzyskanie) z Saaba tylu włożonych w
                                niego pieniędzy, ile się da. Resztę możesz sobie dośpiewać...

Pozdrawiam
                                • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:19
                                  greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                                  >
                                  > >Pamiętasz wątki o sypiących
                                  > > się po "paru" kilometrach supernowoczesnych Tdci w Mondeo?
                                  >
                                  > Stawiam na polskie "paliwo".

Jeżdżące w Polsce Tdi, Hdi, Dci, Jtd są tankowane, rozumiem, tylko ropą
                                  importowaną dlatego się nie psują?
                                  >

> > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić
                                  > > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie
                                  >
                                  > > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem.
                                  >
                                  > Dzisiaj priorytetem GM jest wyciśnięcie (odzyskanie) z Saaba tylu włożonych w
                                  > niego pieniędzy, ile się da. Resztę możesz sobie dośpiewać...
                                  >
                                  >
                                  > Pozdrawiam

Pewnie racja ale gdy GM pogrzebie Saaba (pozwoli mu umrzeć) to żadnej kasy nie
                                  odzyska.Kasa będzie gdy Saab zacznie więcej sprzedawać, a zacznie sprzedawać
                                  gdy będą nowe modele - kółko się nam zamyka.Pzdr
                              • tt10 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 21:33

>
                                > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić
                                > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie
                                > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem.
                                ktos juz pisal w tym
                                temacieforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                f=20&w=6524566&a=6549392
                                • greenblack @& #35 & #35 & #35 %& #35 $$& #35 $@@ znowu źle wklejony link! $@& #35 **%%@@@@ 08.07.03, 21:38
                                  Poćwiczcie tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?&f=1
                                • tt10 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 21:46
                                  tt10 napisał:

>
                                  > >
                                  > > Gdyby GM nie miał ochoty (woli, nadzieji, planu) podtrzymać (przywróćić
                                  > > śietność) Saaba to nie wypuściłby 9-3 SS (piękne kombi już w drodze) i nie
                                  >
                                  > > planował tych wszystkich mutacji z Imprezą czy Blazerem.
                                  > ktos juz pisal w tym
                                  > temacieforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                  > f=20&w=6524566&a=6549392
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6524566&a=6549392
                    • dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:24
                      greenblack napisał:

> rumburaak napisał:
                      >
                      > > Takie przesłanie niosła twoja wypowiedz
                      >
                      > Źle odczytujesz moje wypowiedzi. Saab bardzo mi się podoba, a poza tym
                      > Dreaded88 za takie stwierdzenie mógłby mnie znienawidzić;)

W ostatnim słowie chciałem tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro za tego Scuda
                      z głowicą wypełnioną sarinem, który za 15 sekund spadnie na Twój dom. To
                      północnokoreańskie badziewie po odpaleniu nie reagowało na komendy zmiany
                      toru :-(
                      Pozdrawiam.
                      • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:34
                        dreaded88 napisał:

> W ostatnim słowie chciałem tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro za tego
                        Scuda
                        >
                        > z głowicą wypełnioną sarinem, który za 15 sekund spadnie na Twój dom. To
                        > północnokoreańskie badziewie po odpaleniu nie reagowało na komendy zmiany
                        > toru :-(

To nie Militaria;) 15 s już minęło i co? Zegarek też ma koreański?;)

> Pozdrawiam.

Pozdrawiam
                        • dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:47
                          Musiał się sfajczyć w górnych warstwach atmosfery albo zderzyć z tym
                          ustrojstwem, do którego wsadzili Łajkę :-)
                          Pozdr.
                          • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:49
                            dreaded88 napisał:

> Musiał się sfajczyć w górnych warstwach atmosfery albo zderzyć z tym
                            > ustrojstwem, do którego wsadzili Łajkę :-)
                            > Pozdr.

........albo z jakimś Saabem :)
                            • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 18:54
                              No przecież Saab nie angażowałby się w moje ocalenie;) Już prędzej dołożyliby
                              swoich części, żeby ta niemiła niespodzianka do mnie doleciała;)))

Pozdrawiam
                            • dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:03
                              Myślisz oczywiście o Saabie takim:

www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/jas6.jpg
                              takim:

www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/viggen-pict2.jpg
                              albo choćby takim:

www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/row/draken-saab_35_2.jpg
                              • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:12
                                Widzę, że fuzja Militaria - Auto-Moto jest nie do zatrzymania:) Niech tylko
                                jakiś saabofil nie myśli, że te cacka mają poza nazwą coś wspólnego z Saabem
                                naziemnym. Czy ktoś zgadnie, jakiej marki są silniki w tych samolotach?;)
                                Podpowiem, że nie Opel ani Subaru;)

Pozdrawiam
                                • rumburaak Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:20
                                  greenblack napisał:

> Widzę, że fuzja Militaria - Auto-Moto jest nie do zatrzymania:) Niech tylko
                                  > jakiś saabofil nie myśli, że te cacka mają poza nazwą coś wspólnego z Saabem
                                  > naziemnym. Czy ktoś zgadnie, jakiej marki są silniki w tych samolotach?;)
                                  > Podpowiem, że nie Opel ani Subaru;)
                                  >
                                  >
                                  > Pozdrawiam

Daewoo? ;)
                                  • greenblack Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:25
                                    rumburaak napisał:

> Daewoo? ;)

Volvo, ale to Volvo też nie ma nic wspólnego z osobówkami pod tą marką.

Pozdrawiam
                                    • dreaded88 Gwoli ścisłości 08.07.03, 20:00
                                      Marka to faktycznie Volvo Flygmotor, ale ukrywały(ją) się pod nią:
                                      w Drakenie - Rolls Royce Avon
                                      w Viggenie - Pratt&Whitney JT8D
                                      w Gripenie - General Electric F404.
                                      Żeby sobie nie pomyśleli, że Szwecja jest potęgą w silnikach lotniczych.
                                      Pozdr.
                                      • greenblack Re: Gwoli ścisłości 08.07.03, 20:07
                                        Wiedziałem, że mogę liczyć na Twoją bezbrzeżną wiedzę:) Czyli znowu naklejanie
                                        znaczków;)))))

dreaded88 napisał:

> Żeby sobie nie pomyśleli, że Szwecja jest potęgą w silnikach lotniczych.

Tego by jeszcze brakowało;)

> Pozdr.

Pozdrawiam
                                • dreaded88 Re: Rover dla Kowalskiego? 08.07.03, 19:21
                                  Fuzja zaraz sie skończy (zresztą - dyskusja o Loepardach Auto-Moto obok
                                  Samolotów była głównym źródłem powstania Militariów, więc mamy taki mały powrót
                                  do korzeni).
                                  Dla ułatwienia dodam, że Draken był napędzany silnikiem marki, mającej coś
                                  wspólnego z BMW (samą w sobie zresztą pięknie zasłużoną dla rozwoju silników
                                  lotniczych). Oczywiście wspólnota między oboma gałęziami obecnie jest taka jak
                                  między 9-3 a JAS-39.
                                  Pozdr.
    • dreaded88 O poziom bezpieczeństwa strach pytać 08.07.03, 17:39
      Wprawdzie Rover może być dobry (vide 75), ale Tata?
      • greenblack Re: O poziom bezpieczeństwa strach pytać 08.07.03, 17:45
        Naprawdę trudno teraz wyrokować, jak będzie z bezpieczeństwem, ale 3* chyba
        powinni zdobyć. To i tak lepiej od niektórych Fiatów i Daewoo.

Pozdrawiam

PS. Roverowi 75 jak nic należy się 5*.

www.euroncap.com/details.php3?id=rover_75_2001
    • greenblack CityRover - szczegóły 09.07.03, 11:46
      CityRover ma być podmarką w obrębie Rover-MG.

W GB w sprzedaży od listopada. Produkcja tylko w Indiach.

Silnik będzie tylko jeden - 1.4 85 KM, 120 Nm/3200 obr. Skrzynia tylko jedna -
      5-biegowa ręczna.
      Wymiary: 3702/1620/1467 mm.

W seryjnym wyposażeniu: ABS, 2 poduszki. Można dokupić skórę, ale ESP i kurtyn
      już nie, boczne poduszki też nie są pewne. Rover chce sprzedawać 30000 sztuk
      tego rocznie.

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka