vampi_r 09.07.03, 17:50 wart swojej ceny? Cóś takiego jak Maluch odpada. Oczywiście mam na myśli samochody nowe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 18:18 Xsara i Focus. Pozdrawiam Link Zgłoś
remulak Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:32 greenblack napisał: > Xsara i Focus. Zastanawiam się, jak to możliwe, żeby pisać na forum będąc niepiśmiennym. Link Zgłoś
greenblack Do piśmiennego 10.07.03, 08:48 remulak napisał: > Zastanawiam się, jak to możliwe, żeby pisać na forum > będąc niepiśmiennym. A jakiś konkretny zarzut? Link Zgłoś
links2 Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:50 greenblack napisał: > Xsara i Focus. > > > Pozdrawiam za duze masz wymagania! punto, corsa, pozal_sie_boze_thalia, albo fabia pozdr Link Zgłoś
Gość: Koli Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 09.07.03, 19:14 Seicento 1100 actual -> 24.400 - rabat Matiz 800 friend -> 28.500 - rabat.. Link Zgłoś
tyciarek Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:38 Mercedes klasy S. Najtańsze auto do przyjęcia. Od biedy mozn anazwać samochodem :-) Link Zgłoś
Gość: cc Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 07:39 samochów - Swift 1.0 3d samochód - ?? Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 09:18 Polecam Seicento - ja mam jeszcze 900-tkę i jestem zadowolony, wersja 1100/54 KM jest mocniejsza. Chyba, że masz rodzinę większą niż 3 osoby (ew. małżeństwo + 2 małych dzieci), bo wtedy jest za mały. Last but not least, jest to auto polskie i dajesz zarobić polskiemu robotnikowi. Matiz jest większy, wygodniejszy, niewiele droższy (moc bodajże 51 KM - większa niż Seicento 900, nieco mniejsza niż 1100) i też polski - natomiast, jak sądzę, wrażliwszy w razie wypadku. Natomiast dużą przewagą Matiza jest 5-drzwiowość. Link Zgłoś
greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód 10.07.03, 09:24 Gość portalu: Fred napisał(a): > - natomiast, jak sądzę, > > wrażliwszy w razie wypadku. Źle sądzisz: www.euroncap.com/details.php3?id=daewoo_matiz_1999_2000 , www.euroncap.com/details.php3?id=fiat_seicento_2000 Żaden z nich nie błyszczy, ale Matzi daję jakąś szansę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 13:53 Słuchaj, nie wiem, ale siedziałem podczas 3 stłuczek (takich miejskich, na prędkościach w chwili zderzenia rzędu 40 km/h) w Seicento (wszystkie z winy kierowcy drugiego pojazdu - Corsa, Laguna 1, Brava), siedziałem podczas takiej stłuczki w Skodzie Favorit (tu ja prowadziłem i to była moja wina - byłem jeszcze bardzo początkujący) i widziałem Matiza, do którego przodu dowalił SWOIM BOKIEM Polonez mojego kumpla z poślizgu (z podobnej prędkości, bo to była zima - wina kierowcy Matiza). Oba Seicento (mojej Mamy i mój) oraz Favoritka (auto przecież znacznie większe) były pokiereszowane, ale sprawne (w jednym wypadku Seicento mojej Mamy nie mogło jechać, ale tylko przez to, że wgniecione nadkole blokowało koło). Za to Matiz praktycznie przestał istnieć (z tym, że rzeczywiście w pełni uchronił ludzi w środku). Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.biomag.uni-jena.de 10.07.03, 14:00 widzialem test Seicento vs Smart... zderzenie czolowe przy jesli dobrze pamietam 50km/h... przod Smarta zmasakrowany ale przedzial pasazerow nieruszony za to wnetrze Seicento to az szkoda gadac - caly sie prawie zlozyl i manekiny byly bez szans... Link Zgłoś
greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód 10.07.03, 14:07 Gość portalu: Fred napisał(a): >Za to Matiz praktycznie przestał istnieć (z tym, że > rzeczywiście w pełni uchronił ludzi w środku). I o to właśnie chodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6848412&a=6859099 Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 15:15 No właśnie nie wiem, czy do końca. Bo jeżeli to zdarzenie wyczerpało zabezpieczenia Matiza, to nie wiadomo, co by było, gdyby np. ten Poldek jechał trochę szybciej. I to jest równocześnie odpowiedź na post poniżej. Natomiast proponuję zamknąć ten subwątek, bo różnica, w którą stronę by nie była, na pewno nie jest drastyczna, a jak słusznie napisał poniżej jeden z kolegów, to są auta miejskie i mogą być bezpieczne przy prawidłowej eksploatacji, a 180 to się nimi nie jeździ. Więc też nie wiem, czy jest sens dalej kruszyć kopie. Jeszcze tylko drobne postscriptum co do Smarta. Jest to na pewno miejskie autko obłędne pod każdym względem... tylko że Seicento, Matiz itp. małe auta, gdyby miały mieć jakość i bezpieczeństwo Smarta, to... również musiałyby kosztować 48 tys. zł, a więc więcej niż podstawowa wersja Octavii czy Stilo, bo tyle kosztuje Smart. Z takim budżetem wysokie bezpieczeństwo to nie problem. Natomiast trochę Twojego posta nie rozumiem: czy to znaczy, że auta jechały na siebie na czołówkę każde po 50 km/h? Skoro tak, to wypadkowa wynosi 100... Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 15:22 Aha, jeszcze jedno wyjaśnienie: w stłuczkach z udziałem Seicento i Favoritki również nikt nawet nie nabił sobie siniaka. Link Zgłoś
Gość: mooj Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:09 przepraszam za banał bezpieczeństwo to ni ekategoria w której się bada "jak bardzo jest uszkodzony samochód po wypadku" ale czy ludzie jadący samochodem nie odniesli obrażeń a jelsi tak to jakie one były poza tym róznice pomiędzy matizem a seicento chyba rzeczywiscie nie sa na tyle duże żeby kruszyć kopie kto prowadzi - niestety:( natomiast warto pamietać że oba pojazdy użytkowane zgodnie z przeznaczeniem (pojazdy miejskie, jazda do 50-60 km/h!) i odpowiednio wyposażone nie musza być jeżdżącymi trumnami P.S. zaczynam rozważać kupno samochodu miejskiego..nie pali mi się więc poczekam na "ekstrawaganckiego" clica żeby porównać do matiza i sc Link Zgłoś
Gość: Marek Ford Mustang Cobra IP: *.atlanta.ga.us 10.07.03, 14:02 Duzo konikow za bardzo rozsadna cene. Za $32 tys. kupisz a masz conajmniej 390 KM. Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Ford Mustang Cobra IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.07.03, 14:07 Faktycznie, w przeliczeniu na konie/dolary, wychodzi tanio. Są fury w tych Stanach, nie ma co, pozdrawiam Link Zgłoś
vampi_r & & #35 8226; Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód adres 10.07.03, 17:03 A można jeszcze gdzies kupić takie cóś jak Tavria? Link Zgłoś
Gość: cc Re: tawria IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 18:22 mam nadzieję, że nigdzie Link Zgłoś