Dodaj do ulubionych

Jaki jest obecnie najtańszy samochów

09.07.03, 17:50
wart swojej ceny?

Cóś takiego jak Maluch odpada.
Oczywiście mam na myśli samochody nowe.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 18:18
      Xsara i Focus.

Pozdrawiam
      • remulak Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:32
        greenblack napisał:

> Xsara i Focus.

Zastanawiam się, jak to możliwe, żeby pisać na forum
        będąc niepiśmiennym.
        • greenblack Do piśmiennego 10.07.03, 08:48
          remulak napisał:

> Zastanawiam się, jak to możliwe, żeby pisać na forum
          > będąc niepiśmiennym.

A jakiś konkretny zarzut?
      • links2 Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:50
        greenblack napisał:

> Xsara i Focus.
        >
        >
        > Pozdrawiam

za duze masz wymagania!
        punto, corsa, pozal_sie_boze_thalia, albo fabia

pozdr
    • Gość: Koli Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 09.07.03, 19:14
      Seicento 1100 actual -> 24.400 - rabat
      Matiz 800 friend -> 28.500 - rabat..
      • tyciarek Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów 09.07.03, 23:38
        Mercedes klasy S. Najtańsze auto do przyjęcia. Od biedy mozn anazwać
        samochodem :-)
      • Gość: cc Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 07:39
        samochów - Swift 1.0 3d
        samochód - ??
    • Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 09:18
      Polecam Seicento - ja mam jeszcze 900-tkę i jestem zadowolony, wersja 1100/54
      KM jest mocniejsza. Chyba, że masz rodzinę większą niż 3 osoby (ew. małżeństwo
      + 2 małych dzieci), bo wtedy jest za mały.

Last but not least, jest to auto polskie i dajesz zarobić polskiemu robotnikowi.

Matiz jest większy, wygodniejszy, niewiele droższy (moc bodajże 51 KM - większa
      niż Seicento 900, nieco mniejsza niż 1100) i też polski - natomiast, jak sądzę,
      wrażliwszy w razie wypadku. Natomiast dużą przewagą Matiza jest 5-drzwiowość.
      • greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód 10.07.03, 09:24
        Gość portalu: Fred napisał(a):

> - natomiast, jak sądzę,
        >
        > wrażliwszy w razie wypadku.

Źle sądzisz:

www.euroncap.com/details.php3?id=daewoo_matiz_1999_2000
        ,

www.euroncap.com/details.php3?id=fiat_seicento_2000

Żaden z nich nie błyszczy, ale Matzi daję jakąś szansę.

Pozdrawiam
        • Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 13:53
          Słuchaj, nie wiem, ale siedziałem podczas 3 stłuczek (takich miejskich, na
          prędkościach w chwili zderzenia rzędu 40 km/h) w Seicento (wszystkie z winy
          kierowcy drugiego pojazdu - Corsa, Laguna 1, Brava), siedziałem podczas takiej
          stłuczki w Skodzie Favorit (tu ja prowadziłem i to była moja wina - byłem
          jeszcze bardzo początkujący) i widziałem Matiza, do którego przodu dowalił
          SWOIM BOKIEM Polonez mojego kumpla z poślizgu (z podobnej prędkości, bo to była
          zima - wina kierowcy Matiza). Oba Seicento (mojej Mamy i mój) oraz Favoritka
          (auto przecież znacznie większe) były pokiereszowane, ale sprawne (w jednym
          wypadku Seicento mojej Mamy nie mogło jechać, ale tylko przez to, że wgniecione
          nadkole blokowało koło). Za to Matiz praktycznie przestał istnieć (z tym, że
          rzeczywiście w pełni uchronił ludzi w środku).
          • Gość: Gradus Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.biomag.uni-jena.de 10.07.03, 14:00
            widzialem test Seicento vs Smart... zderzenie czolowe
            przy jesli dobrze pamietam 50km/h... przod Smarta
            zmasakrowany ale przedzial pasazerow nieruszony za to
            wnetrze Seicento to az szkoda gadac - caly sie prawie
            zlozyl i manekiny byly bez szans...
          • greenblack Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód 10.07.03, 14:07
            Gość portalu: Fred napisał(a):

>Za to Matiz praktycznie przestał istnieć (z tym, że
            > rzeczywiście w pełni uchronił ludzi w środku).

I o to właśnie chodzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6848412&a=6859099

Pozdrawiam
            • Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 15:15
              No właśnie nie wiem, czy do końca.

Bo jeżeli to zdarzenie wyczerpało zabezpieczenia Matiza, to nie wiadomo, co by
              było, gdyby np. ten Poldek jechał trochę szybciej.

I to jest równocześnie odpowiedź na post poniżej.

Natomiast proponuję zamknąć ten subwątek, bo różnica, w którą stronę by nie
              była, na pewno nie jest drastyczna, a jak słusznie napisał poniżej jeden z
              kolegów, to są auta miejskie i mogą być bezpieczne przy prawidłowej
              eksploatacji, a 180 to się nimi nie jeździ. Więc też nie wiem, czy jest sens
              dalej kruszyć kopie.

Jeszcze tylko drobne postscriptum co do Smarta. Jest to na pewno miejskie autko
              obłędne pod każdym względem... tylko że Seicento, Matiz itp. małe auta, gdyby
              miały mieć jakość i bezpieczeństwo Smarta, to... również musiałyby kosztować 48
              tys. zł, a więc więcej niż podstawowa wersja Octavii czy Stilo, bo tyle
              kosztuje Smart. Z takim budżetem wysokie bezpieczeństwo to nie problem.
              Natomiast trochę Twojego posta nie rozumiem: czy to znaczy, że auta jechały na
              siebie na czołówkę każde po 50 km/h? Skoro tak, to wypadkowa wynosi 100...
              • Gość: Fred Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.wodgik.katowice.pl 10.07.03, 15:22
                Aha, jeszcze jedno wyjaśnienie: w stłuczkach z udziałem Seicento i Favoritki
                również nikt nawet nie nabił sobie siniaka.
          • Gość: mooj Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:09
            przepraszam za banał
            bezpieczeństwo to ni ekategoria w której się bada "jak bardzo jest uszkodzony
            samochód po wypadku" ale czy ludzie jadący samochodem nie odniesli obrażeń a
            jelsi tak to jakie one były
            poza tym róznice pomiędzy matizem a seicento chyba rzeczywiscie nie sa na tyle
            duże żeby kruszyć kopie kto prowadzi - niestety:(
            natomiast warto pamietać że oba pojazdy użytkowane zgodnie z przeznaczeniem
            (pojazdy miejskie, jazda do 50-60 km/h!) i odpowiednio wyposażone nie musza być
            jeżdżącymi trumnami
            P.S. zaczynam rozważać kupno samochodu miejskiego..nie pali mi się więc
            poczekam na "ekstrawaganckiego" clica żeby porównać do matiza i sc
    • Gość: Marek Ford Mustang Cobra IP: *.atlanta.ga.us 10.07.03, 14:02
      Duzo konikow za bardzo rozsadna cene. Za $32 tys. kupisz
      a masz conajmniej 390 KM.
      • Gość: Rav Re: Ford Mustang Cobra IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.07.03, 14:07
        Faktycznie, w przeliczeniu na konie/dolary, wychodzi tanio. Są fury w tych
        Stanach, nie ma co,

pozdrawiam
        • vampi_r & & #35 8226; Re: Jaki jest obecnie najtańszy samochód adres 10.07.03, 17:03
          A można jeszcze gdzies kupić takie cóś jak Tavria?
          • Gość: cc Re: tawria IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 18:22
            mam nadzieję, że nigdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka