ankaaz 07.11.07, 10:36 Co sądzicie o takim wynalazku: moto.allegro.pl/item264436246_oryginalny_chip_do_seicento_sporting_1100_7_km_.html/ ??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ankaaz Re: Chip 07.11.07, 10:37 moto.allegro.pl/item264436246_oryginalny_chip_do_seicento_sporting_1100_7_km_.html Link Zgłoś
wujaszek_joe pic na wodę fotomontaż 07.11.07, 11:26 w najlepszym razie chip nic nie zmienia. w nieco gorszym może np. podawać komputerowi informacje że jest minus 20stopni i trzeba przygotowac odpowiednio bogatszą mieszankę. czyli moze byc minimalnie mocniejszy i paliwożerniejszy. jesli taka kostka dodaje mocy i zmniejsza zużycie paliwa to zostałaby zastosowana w fabryce Link Zgłoś
ankaaz Re: pic na wodę fotomontaż 07.11.07, 11:38 a jakas alternatywa? jest cos innego co byloby lepszym rozwiazaniem? czy poprostu nie warto? Link Zgłoś
wujaszek_joe :) 07.11.07, 12:00 jesli już to prawdziwy tuning (mechaniczny) ale to już są poważniejesze wydatki. zaczyna się od kilku tysięcy zł www.swiatek.com.pl/ www.chojnacki.com.pl/oferta.php jeśli brać się za modyfikacje to kompleksowo. sama wymiana np. wydechu na sportowy może dać nic albo bardzo niewiele, natomiast cały układ wydechowy i dolotowy całkiem sporo. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: :) 07.11.07, 12:27 mysle ze latwiej zejsc z masa ;) powywalac fotele, wygluszenia, tapicerke na drzwiach ;) Link Zgłoś
ankaaz Re: :) 07.11.07, 12:54 no to jak mi juz tak wujaszek_joe podpowiada to jeszcze moze mi powie w jakim stosunku pozostaja do siebie wymiana ukladu wydechowego do kombinacji przy głowicy i zaworach?? Link Zgłoś
lambibambi Re: :)chip 08.11.07, 20:12 JeZeli naprawdę zależy ci na większej mocy to daj sobie spokuj z tymi pie..mi bo wywalisz kupe kasy a efekt bedzie mizerny, proponuje poszukać silnika 1.2 od fiata punto i zrobić swap, nie jest to kosztowne biorąc pod uwagę że zostanie ci stary silnik ktOry możesz sprzedać a efekt będzie zadowalający, powodzenia. Link Zgłoś