ksik514 27.11.07, 00:03 Chcę zrobic pezent tacie i kupic mu CB radio ,niestety nie znam się na markach,uzytkownicy czy możecie mi polecić jakąś markę lub model będe bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariusz-ef Re: RADIO CB 27.11.07, 07:28 o moj boze! nie dosc ze krach na gieldzie to i google nie dzialaja! www.cb-radio.pl/phpBB/ nim zapytasz poczytaj co juz na 4um napisano, to pozwoli ci uniknac niepotrzebnych emocji samo cb-radio g*wno warte jesli nie masz do niego dobrej anteny Link Zgłoś
cytryniasty Re: RADIO CB 29.11.07, 13:37 mariusz-ef napisał: > www.cb-radio.pl/phpBB/ Ja bym jeszcze dorzucił: www.cb-forum.pl/ www.autocentrum.pl/go/74__forum_dyskusyjne_CB_forum__-33__.html Link Zgłoś
ksik514 Re: RADIO CB 27.11.07, 18:21 O mój Boże! po co odpowiadasz na moje pytanie trzeba było je ominąć , jestem stała bywalczynią tego forum i widze nagminnie pojawiające sie te same pytania i nikt nie przezywa tego tak jak Ty! Chciałam usłyszeć prywatne opinje użytkowników. Tak czy siak dzięki Link Zgłoś
mobilek22 Re: RADIO CB 27.11.07, 18:53 Jesli chodzi na prezent to wypadaloby zeby osoba nim obdarowana nie miala z nim ciagle klopotu - wiec nalezy omijac szerokim łukiem marke MIDLAND (Radia serii Alan) najlepszym radiem kazde radio firmy : PRESIDENT sa one drozsze ok 200zl od innego chinskiego badziewia. do tego trzeba liczyc antene - wystarczajaca bedzie magnesówka 100cm. np firmy Hulster lub Sirio (koszt od 70-150zł) Pozdrawiam Link Zgłoś
rraaddeekk Re: RADIO CB 27.11.07, 19:45 Tak jak przedmówca używam President Johnny II + antena hustler 100 cm Link Zgłoś
rraaddeekk Re: RADIO CB 27.11.07, 19:46 Cena zestawu zmieści się w 600 zł. Radio 490 + 5 zł wtyczka + 90 zł antena - strojenie gratis Link Zgłoś
jaro_ss Naprzód sprawdź ile jest miejsca... 28.11.07, 10:29 I gdzie je można zamontować. Potem dobierz sobie wymiary skrzyneczki i nie ma problemu. O ile nie chcesz jakiegoś typu z automatycznym strojeniem, to wybór w granicach do 400 zł jest ogromny. jak poszukasz to możesz znaleźć model z poprzedniej dostawy i taki sam taniej. Radia nie schodzą jak cieple bułeczki i można czasem ten sam typ taniej znaleźć. Antenkę lepiej dłuższą niż krótszą, co daje ok. 100 więcej, za to odbiór lepszy i można nadawać (przy małej antence pozostaje w osobówce tylko podsłuch).... Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Naprzód sprawdź ile jest miejsca... 28.11.07, 12:46 Po co Ci zasięg większy niż kilkanaście km? To wręcz przeszkadza, bo zbierasz niepotrzebne informacje z innych tras. Podstawą jest natomiast automatyczne wyciszanie szumów. Kilkugodzinna jazda z trzeszczącym radiem może doprowadzić do szału. Wiem, bo jechałem z kolegą, który ma jakiś tani model bez wyciszania. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Naprzód sprawdź ile jest miejsca... 28.11.07, 12:53 Jeszcze a propos rozmiarów skrzynki. Im droższe radio tym mniejsza skrzynka. Co do montażu... wkładasz do podłokietnika i po problemie. Wtedy wystarczy mieć jedno radio, które przekładasz do różnych samochodów. Link Zgłoś
primo555 Re: RADIO CB 28.11.07, 22:18 Radio : Unidel Pro 520 XL Antena: Sirio ML 145 i gwarantuje ze bedzie zadowolony :))) Link Zgłoś
rraaddeekk Re: RADIO CB 29.11.07, 09:50 Tak, ten model Unidena to dobre radio, ale nie można go już legalnie kupić, bo nie ma homologacji. Link Zgłoś
ravel1981 Re: RADIO CB 29.11.07, 15:22 rraaddeekk napisał: > Tak, ten model Unidena to dobre radio, ale nie można go już legalnie > kupić, bo nie ma homologacji. Ooooo! To mnie zaskoczyłeś - ja kupiłem taki sprzęt (Uniden 520XL) w maju 2006 i mam homologację. Nawiasem mówiąc: super sprzęt, nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. No wiem, że jest jakiś President, który wygląda identycznie jak w/w. -- www.starodawne.pl Link Zgłoś
rraaddeekk Re: RADIO CB 29.11.07, 16:01 Kupowałem CB niedawno. Użytkownicy polecali mi właśnie unidena 520 xl, bo dobry i tani. Jednak nie ma homologacji i w sklepach go nie ma (nie wiem jak było wcześniej) Wiem, że można go dostać na allegro. Link Zgłoś
piotr.fy Re: RADIO CB 29.11.07, 19:56 Jestem użytkownikiem unidena pro 520 xl plus antena midland ml-145 i jak narazie nie narzekam radio czysto nadaje i czysto odbiera zasięg to bezproblemowo 10 km choć rozmawiałem pomiędzy mobil - max mobil 22 km. Uważam, że nie ma sensu kupować droższego radia bo po co przepłacać. Link Zgłoś