Dodaj do ulubionych

Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita

20.05.02, 20:51
Czesc smile))

Jesli ktos z Was odbiera jakies polskie programy przez satelite w Austrii,
powiedzcie, jakie? Dzis ustawilismy wreszcie druga antene i odbieramy tylko:
TV Polonia
TVN
TVN siedem
Polsat 2
4 (co to za program???)

A gdzie reszta? Jesli odbieracie wiecej, czy moglibyscie podac mi na maila
koordynaty? Podobno mozna ustawic samemu...

Pozdrawiam, spragniona polskiej telewizji, Enola smile))
Obserwuj wątek
    • Gość: Gruby Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 21:04
      Czesc Enola,
      te 5 programow, ktote wymienilas, to wszystko co mozesz odbierac technika
      analogowa z satelity Eutelsat (Hot Bird). Oczywiscie dochodza jeszcze programy
      radiowe: PR1, trojka, PR5, Radio Maryja, Radio Polonia. 4 o ktora pytasz, to
      jeszcze jeden program Polsatu.
      Osobna sprawa jest TV Puls -nadawana przez Astre. Jezeli masz podwojne LNB
      ("zezujace") mozesz to tez odbierac jako szosty polski program TV. Jezeli masz
      pojedyncze LNB zostaje 5 Programow na Eutelsat.

Milego odbioru.
      • _enola Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita 20.05.02, 21:14
        Bylbys taki mily i podal mi namiary na "trojke"? Odkrylam tylko radio POlonia
        chyba. Trojka to byl moj ukochany program smile
        Mamy jedna miske ustawiona na Astre i Eutel (ma dwa LMB, jesli to to, te
        kolka). Dlaczego tak malo tych programow? Kilka lat temu odbieralam jeszcze
        Polsat i RTL7. Czy jest jakas mozliwosc odbierania Discovery po polsku?

Pozdrawiam Cie, Enola
        • Gość: Gruby Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 21:30
          Enola,

Polsat przestal nadawac analogowo przez satelite, a RTL 7 zostala kupiona przez
          TVN i to jest teraz wlasnie TVN 7.
          "trojke" znajdziesz na zakresie TV Polonia zmieniajac w menu audio
          czestotliwosc na 7.74 MhZ. Na tym samym zakresie tylko pod innymi
          czestotliwosciami nadaja pozostale programy radiowe. Niestety wszystkie
          (wlacznie z "trojka") tylko mono. A swoja droga "trojka" od ok. 2 tygodni
          zmienila zupelnie swoj charakter - nie kazdemu milosnikowi jeszcze sie podoba.
          Majac te "dwa kolka" mozesz oczywiscie odbierac TV Puls - oni maja dobrze
          zrobione wiadomosci.
          Jezeli masz dalsze pytania - sluze uprzejmie.
        • Gość: Gruby Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 21:34
          Zapomnialem - Discovery po polsku nie mozesz odbierac przekazem analogowym.
          Niestety. Ale pociesz sie, ze w sumie masz ponad 60 programow TV.
          Dwadziescia lat temu nawet nie smialem marzyc, o jakiejkolwiek polskiej TV.
          • _enola Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita 20.05.02, 22:17
            he he, moj maz po calodziennym kreceniu sie wokol miski stwierdzil, ze jesli
            nie jestem zadowolona z tego, co mi zrobil, to niech sie wypcham wink))

Aha, dzieki za wiadomosc na temat Polsatu i RTL7. I ze sie trojka zmienila, to
            straszne...

Mieszkasz naprawde w Austrii? Bo twoj adres taki amerykanski wink Pozdrawiam Cie
            • Gość: radca Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.aon.at / *.adsl.highway.telekom.at 20.05.02, 22:23
              Ja mieszkam ,zobacz na adres smile))

pozdrowm meza odemnie

radca
              • _enola Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita 20.05.02, 23:21
                Gość portalu: radca napisał(a):

> Ja mieszkam ,zobacz na adres smile))
                >
                > pozdrowm meza odemnie
                >
                > radca

Ciebie znam wink z tego forum, hehe
            • Gość: Gruby Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 22:50
              _enola napisał(a):

> Mieszkasz naprawde w Austrii? Bo twoj adres taki amerykanski wink Pozdrawiam Cie

Nie mieszkam, ale to co napisalem jest prawda i sprawdzone.
              Nie mam powodu pisac Ci bredni.
              Pewnie ktos Ci to wczesnie lub pozniej potwierdzi.
              Pozdrowienia.
              PS. Bywam w Ausrii na nartach.
              Gruby
              • Gość: Gruby Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 22:55
                Aha, jak Ci maz znalazl tyle programow krecac "miska" to go juz nie gon na dach
                (ev. balkon, za okno, do ogrodu itp.), reszta to juz przez odbiornik
                satelitarny.
                A w ogole - nie robisz mnie w balona?
                • _enola Re: Do austriackich Polakow ;-) problem z satelita 20.05.02, 23:20
                  Gość portalu: Gruby napisał(a):

> Aha, jak Ci maz znalazl tyle programow krecac "miska" to go juz nie gon na dach
                  >
                  > (ev. balkon, za okno, do ogrodu itp.), reszta to juz przez odbiornik
                  > satelitarny.
                  > A w ogole - nie robisz mnie w balona?

W ogrodzie krecil wink Pozyczyl od kolegi taki aparacik, co tylko piszczal, a ja
                  mu musialam sie wydzierac przez okno w lazience, czy glos sie poprawia. Miska
                  nie krecil, tylko chyba tymi kolkami, nie widzialam za bardzo z okna. Ja sie na
                  tym nie znam.

Ps. Dlaczego mam Cie robic w balona????? W zwiazku z czym? Ze pytam o adres?
                  • Gość: bf a czemu nie cyfrowo? IP: *.bluewin.ch 20.05.02, 23:50
                    pisze ze Szwajcarii, ale to co pisze dotyczy w takim samym stopniu Austrii;
                    przywiozlem z Polski tuner Cyfry+ i odbieram praktycznie wszystkie
                    najwazniejsze stacje polskojezyczne;
                    jest to duzo praktyczniejsze niz tuner alalogowy (ustawienia anteny dokladnie
                    takie same)

babeczce z infolinii C+ powiedzialem otwartym tekstem, ze zamierzam zabrac
                    tuner za granice (jest to nielegalne); poprosila tylko, aby podac w umowie
                    adres w Polsce;
                    place zleceniem stalym z konta jakiem mam w Polsce (ale mozna tez zaplacic z
                    gory za caly rok)
                    • _enola Re: a czemu nie cyfrowo? 20.05.02, 23:53
                      Ano, nie bylam w Polsce z rok i w najblizszym czasie sie nie wybieram chyba...
                      To dlatego pewnie...

Ile zaplaciles za pudelko i ile placisz miesiecznie? (Ciekawosc). Tez
                      slyszalam, ze ludzie przemycaja dekodery za granice wink
                      • bf Re: a czemu nie cyfrowo? 21.05.02, 18:25
                        _enola napisał(a):
                        > Ile zaplaciles za pudelko i ile placisz miesiecznie? (Ciekawosc).

wiesz, wszelkie szczegoly sa na ich stronie:
                        www.canalplus.pl/oferta/oferta.htm

ja placilem 64 PLN miesiecznie, teraz sa jakies nowe plany taryfowe wiec bede
                        placil pewnie 93 PLN miesiecznie

pudelko bylo w promocji, za darmo (lecz pudelko pozostaje wlasnoscia Cyfra+ - jak
                        skoncze korzystac mam oddac spowrotem)

jak chcesz znac wiecej szczegolow to mozesz napisac prywatnie (e-mail w naglowku)
                      • styro Re: Radio POLONIA _ a co to takiego? 22.05.02, 02:47
                        Co to jest Radio Polonia??? To chyba jakas nowa stacja... Mam analoga od 3 lat
                        w Hiszpanii, ale gdzies od roku - mimo, ze podlaczona - to nie ogladam... Co to
                        za stacja? Warto sluchac czy to jest moze odpowiednik TVPolonia???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka