Dodaj do ulubionych

klimatyzacja do partnera hdi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 12:46
Czy ktoś się orientuje gdzie w województwie śląskim moge założyć klime do
peugeota partnera hdi (2000) zależy mi na tym aby serwis był solidny bo wiem
że jest to operacja dosyć skomplikowana.
W aso powiedzieli mi za dołożenie 8 tys aha i odradzali mi zakładanie nie w
autoryzowanych zakładach, nie wiem czy "ściemniali" czy to naprawde jest tak
poważna robota.
Pozdrawiam Art.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pap Re: klimatyzacja do partnera hdi IP: *.globalintech.pl 08.08.03, 13:00
      Gość portalu: art napisał(a):

> Czy ktoś się orientuje gdzie w województwie śląskim moge założyć klime do
      > peugeota partnera hdi (2000) zależy mi na tym aby serwis był solidny bo wiem
      > że jest to operacja dosyć skomplikowana.
      > W aso powiedzieli mi za dołożenie 8 tys aha i odradzali mi zakładanie nie w
      > autoryzowanych zakładach, nie wiem czy "ściemniali" czy to naprawde jest tak
      > poważna robota.
      > Pozdrawiam Art.

Niestety nie odpowiem na pytanie, ale ponoc to faktycznie jest bardzo
      pracochlonne i nietrywialne zeby dolozyc klime. Zastanawialem sie czy nie
      dolozyc do mojego autka (6800 w ASO, mowili dokladnie to samo ze lepiej w ASO
      ale w sumie co maja mowic :) - ale dowiaywalem sie tez niezaleznie od ASO, trwa
      od 2 do 3 dni, trzeba wybebeszyc prawie caly samochod :( ponoc i zlozyc do kupy
      oczywiscie porzadnie :) ).
      Na razei zrezygnowalem.

Pozdrawiam,
      Pap
      • Gość: art Re: klimatyzacja do partnera hdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 13:32
        No właśnie najbardziej boje się tego rozkładania i zkładania.
        Pozdrawiam
        • Gość: els Re: klimatyzacja do partnera hdi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.03, 13:51
          No niestety praktyka mówi że dokładanie klimy po zakupie auta zawsze wychodzi
          gorzej i drożej. Przy tak dużej demolce auta nie ma szans na uniknięcie potem
          trzeszczenia i skrzypienia wszystkiego, pewnie zawsze cos złąmia z zaczepów na
          plastikach i nawet Ci nie powiedzą, no i koszt jest wyższy niż opcja
          wyposażenia dodatkowego przy zakupie nowego :( .
          Może sobie odpuść, a nastepne auto kupisz na pewno od razu z klimą. Przecież
          nie od dziś wiadomo że jak na przykład wyjmie się deske rozdzielczą nawet z
          nowego auta i ponownie ją wstawi to nie ma siły żeby nie było "szwierszczy i
          piszczyków" wszelakich później. "Co zrobiła fabryka tego się nie dotyka".
          No i ważne jak dobrze samą instalację ów serwis zrobi, ja bym nie miał
          wielkiego do nich przekonania, to nie jest rutynowa operacja jak wymiana oleju
          i wymaga trochę pomyślunku, staranności, wiedzy i nie każdemu w serwisie nawet
          najlepszym się chce aż tak do tego przykładać.

Pozdrawiam, els

PS. ja mam klime automatyczną kupiona od razu z autem i nie narzekam.
    • Gość: mac1 Re: klimatyzacja do partnera hdi IP: *.katowice.pl 08.08.03, 13:59
      Gość portalu: art napisał(a):

> Czy ktoś się orientuje gdzie w województwie śląskim moge założyć klime do
      > peugeota partnera hdi (2000) zależy mi na tym aby serwis był solidny bo wiem
      > że jest to operacja dosyć skomplikowana.
      > W aso powiedzieli mi za dołożenie 8 tys aha i odradzali mi zakładanie nie w
      > autoryzowanych zakładach, nie wiem czy "ściemniali" czy to naprawde jest tak
      > poważna robota.
      > Pozdrawiam Art.

Mam podobny dylemat. ASO (vw golf) powiedzieli 6500 zł manualna (w 2,5 dnia),
      dobry i zaufany elektromechanik 4000 zł climatronic (w tydzień). I co tu robić,
      bo więcej można spieprzyć jak zyskać. Nawet w ASO. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka