Dodaj do ulubionych

ford focus combi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 21:12
Zamierzam kupić forda focus combi 1999r diselka.Czy ktoś może się podzielić
swoimi doświadczeniami przy korzystaniu tego samochodu. Czy ktoś zna wady i
zalety tego pojazdu. Z góry dzięki za info!
Obserwuj wątek
    • Gość: Totomoto Re: ford focus combi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 21:28
      Po 40.000 zawieszenie do wymiany na niemieckich drogach a w polsce nie wiem.
      • kicur Re: ford focus combi 14.08.03, 23:21
        Gość portalu: Totomoto napisał(a):

> Po 40.000 zawieszenie do wymiany na niemieckich drogach a w polsce nie wiem.

Aleś napisał! Akurat zawieszenie to jedna z najmocniejszych stron w Focusach!
        Ja mam sedana i głównie po PL jeżdżę już przez ponad 84.000 km i dalej komputer
        pokazuje, że amory - prawie jak nowe :))
        Tylko łączniki stabilizatora co 20-30 tys. km z przodu trzeba wymieniać jak się
        po dziurach jeździ, bo wybite stukają.
        GG2823614
        • Gość: rob Re: ford focus combi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 01:15
          dzieki za info
      • Gość: nipson Re: ford focus combi IP: *.bphpbk.pl 28.08.03, 07:14
        Gość portalu: Totomoto napisał(a):

> Po 40.000 zawieszenie do wymiany na niemieckich drogach a w polsce nie wiem.
        Kto ci takie brednie opowiedział?
    • Gość: piotrek Re: ford focus combi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 07:10
      Focusem 1.8 TDDI przejachałem prawie 100 000 km. Poza wymianą paska klinowego i
      rolek przy 40 000 km nic nie wymagało naprawy. Oczywiście wszystkie przeglądy
      były wykonywane planowo. Ogólnie auto bardzo fajne - bezawaryjne, ekonomiczne
      (miasto 6,3-6,7; trasa 5,6), dość przestronne wnętrze. W dieslu może męczyć
      jedynie hałas silnika, bywa on uciążliwy przy dłuższych trasach. Wcześniej
      miałem 1.6 benz. i też zero problemów. Autko sprzedałem w zeszłych miesiącu i
      wróciłem do benzynika.
      Pozdrawiam
      Piotrek
    • Gość: borutax Re: ford focus combi IP: *.bfg.pl 28.08.03, 10:12
      Proponuję, abyś zerknął na www.autocentrum.pl. Tam jest forum dyskusyjne
      użytkowników foczki.

Pozdrawiam
    • krakus.mp Re: ford focus combi 28.08.03, 14:36
      Gość portalu: robert napisał(a):

> Zamierzam kupić forda focus combi 1999r diselka.Czy ktoś może się podzielić
      > swoimi doświadczeniami przy korzystaniu tego samochodu. Czy ktoś zna wady i
      > zalety tego pojazdu. Z góry dzięki za info!
      Witam.
      Kupno Focusa to dobry pomysł,tylko czy dobrze zrobisz jak kupisz z silnikiem
      Diesla.Jak już,to kup TDCi,ale te motorki są dostępne w młodszych Fokach.
      Ja mam 1600 i jestem zadowolony.Zero problemów.Pozdrawiam.
      • Gość: wrona Re: ford focus combi TDCi IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 15:09
        Teraz juz nie produkują Focusa z silnikami diesla starej generacji. Wszystkie
        fiesty,focusy,mondeo,fusiony oraz nowy c-max mają common-rail.
        Do Focusa są dwa silniki 100km oraz 115km. Polecam 100 konny w pakiecie X100.
        • greenblack Re: ford focus combi TDCi 28.08.03, 21:26
          Gość portalu: wrona napisał(a):

> Teraz juz nie produkują Focusa z silnikami diesla starej generacji. Wszystkie
          > fiesty,focusy,mondeo,fusiony oraz nowy c-max mają common-rail.

W Focusie ostał się jeszcze 1.8 TDDI 90 KM z pompą rotacyjną.

Pozdrawiam
          • Gość: rob Re: ford focus combi TDCi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 12:53
            Dzięki za info
      • Gość: wiktor Re: ford focus combi IP: *.icpnet.pl 07.09.03, 22:33
        krakus.mp napisał:

> Gość portalu: robert napisał(a):
        >
        > > Zamierzam kupić forda focus combi 1999r diselka.Czy ktoś może się podzieli
        > ć
        > > swoimi doświadczeniami przy korzystaniu tego samochodu. Czy ktoś zna wady
        > i
        > > zalety tego pojazdu. Z góry dzięki za info!
        > Witam.
        > Kupno Focusa to dobry pomysł,tylko czy dobrze zrobisz jak kupisz z silnikiem
        > Diesla.Jak już,to kup TDCi,ale te motorki są dostępne w młodszych Fokach.
        > Ja mam 1600 i jestem zadowolony.Zero problemów.Pozdrawiam.

Krakusie, czy sprzedajesz swoje autko w telegazecie?
        Wiktor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka