ptfela 27.01.08, 17:37 Witam Rozgladam się za Felcią z gazem z rocznika 2000 lub 2001. Jakie są wady Felci.Jaki wybrac silnik 1,3 czy 1,6?Jakie spalanie? Na co trzeba zwrócic uwage przy kupnie? Czego sie wystrzegać? Pozdrawiam wszystkich SKODZIARZY Link Zgłoś Obserwuj wątek
gg1232 Re: Chcę kupić Felcię z gazem. 28.01.08, 09:20 Jeździłem Felicją z silnikiem 1,3 + gaz - łączny przebieg 165 tyś. km w tym na gazie 120 tyś. km. Większość przebiegu po trasie Kraków - Warszawa. Za takie pieniądze AUTO BARDZO DOBRE. Plus dla silnika 1,3 jest to, że ma łańcuszek rozrządu - jeździsz i nie myślisz o pasku. A co do gazu, jeżeli nie planujesz długich tras, gazu nie proponuję. Do 120 tyś przebiegu wszystko było OK, a później różnie: - czujnik położenia wału - na benzynie samochód zgaśnie, na gazie strzeli i to bardzo mocno, ale nic mi się nie popsuło - alternator - na benzynie pojedzie, a na gazie czasami zgaśnie - DZIWNE , ale prawdziwe - przepusnica brudna - na benzynie pojedzie, na gazie co światła lub zimny silnik to gaśnie - świece - na benzynie pojedzie, na gazie strzeli Jeżeli jazda tylko po mieście, to gaz odradzam. Jeżeli jazda miesięczna 1000 km w trasie!!! to samochód z gazem można kupować Pozdrawiam Grzegorz Link Zgłoś
grosza1 Re: Chcę kupić Felcię 04.02.08, 21:02 jestem posiadaczem feli 1.3 99rok bez gazu od poltora roku.auto od pierwszego wlasciciela,nie zjezdzone-obecnie117tys km.co robilem;amorki tyl,hamulce i rzecholacy lancuch rozrzadu.ceny czesci niezbyt kosztowne-np 2nowe lacze barum to wydatek250zl!silnik1.3 68km w zupelnosci wystarczajacy na miasto a jak fela sie rozbuja to rowniez w trase.spalanie w miescie8l,1.6 ma pare koni wiecej iwychleje jeszcze1litra!na co zwracac uwage!czesto wszechobecna wilgoc-brac na nos i macac;pod deska rozdzielcza,zajrzec pod dywaniki i koniecznie wyjac kolo zapasowe!pieta achillesa-korodujaca tylna klapa czesto wymieniana na gwarancji.wykonczenie i jakosc tworzyw pozostawia wiele do zyczenia! wiele przemawia za i przeciw.felka sluzy mi za samochod rodzinny,z rzadka dostawczy.mozna go znienawidzic lub...polubic tak jak ja pozdrawiam! Link Zgłoś
extrakuba Re: Chcę kupić Felcię z gazem. Jaki silnik 1,3 cz 11.02.08, 21:33 Witam. Posiadam felcie kombi z 97 rok 1.3 mpi z gazem i rewelacja. Pomimo przebiegu 230 tyś w tym około 130 tyś na gazie samochodzik spisuje się rewelacyjnie. Spalanie to około 7 litrów na trasie i około 8-8.5 litra w mieście. Główne zalety to łańcuszek a nie pasek rozrządu i tradycyjny kolektor wydechowy a 1.6 to silnik VW i ma plastik - co znacząco zwiększa koszt zakupu instalacji gazowej. Silnik 1.3 MPI ma około 70 kucy i przy tej masie auta jeżeli nie zamierzasz startować w ulicznych wyścigach to w zupełności wystarcza do dynamicznej i zarazem ekonomicznej jazdy. Pozdrawiam Link Zgłoś
kmajszczyk Mam do sprzedania 13.02.08, 13:37 Witam ja własnie na dniach bede sprzedawal swoj samocho felicje 1.3 z gazem combi rocznik 2000 pierwsza rejestracja 2001, przebieg 123 tys. jestem z wawy jak masz zyczenie to zadz 500-825-205 pozdrawiam Link Zgłoś