Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 22.08.03, 13:29 CTS jest za duzy i za drogi zeby skutecznie konkurowac z BMW 3, wiec Cadillac zamierza wypuscic na rynek cos rozmiarow 3'ki. NIestety pojawi sie toto za 3-4 lata :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
x-darekk-x Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 13:54 a ja wyczytalem, ze poczatkowo ten woz ma byc wylacznie na rynek... europejski! ciekawe. prawda jest taka, ze cts wielkoscia odpowiada bardziej piatce niz trojce. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.atlanta.ga.us 22.08.03, 14:04 Za to silnikowo dotychczas odpowiadal bardziej trojce niz piatce. Na szczescie model 2004 ma silnik V6 3.6 litra VVT zamiast tego "kosiarkowego" 3.2 litra :) Do tego wersja CTSv bedzie zadowalala fanow 540'tki i nowej 545. A swoja droga to nowy CTS ze wszystkimi mozliwymi bajerami i silnikiem 3.6 litra jest za $38,333 Link Zgłoś
Gość: cracovian Ja wszystko o tym juz wiem :-) IP: *.bankofamerica.com 22.08.03, 15:50 Cadillac zbuduje ten nowy samochod na platformie i z nowym silnikiem Cavaliera, wlozy skore, szyberdach i duzo chromu, szczegolnie na przod. Jako ze w Ameryce Poludniowej beda go tez sprzedawali nazywac sie bedzie Cimarron... Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Ja wszystko o tym juz wiem :-) 22.08.03, 15:54 jezu chryste! cimarron to byl odwazny ruch. beznadziejnie glupi, bez szans na powodzenie, ale odwazny. :) Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.telia.com 22.08.03, 16:06 Gość portalu: Marek napisał(a): > CTS jest za duzy i za drogi zeby skutecznie konkurowac > z BMW 3, wiec Cadillac zamierza wypuscic na rynek cos > rozmiarow 3'ki. NIestety pojawi sie toto za 3-4 lata :( Sa pierwsze pogloski o malym Cadillacu , ma byc zrobiony na bazie saaba 9-3 ss , produkcja w Szwecji .Na razie ponoc trwaja prace przygotowawcze a caly projekt na powaznie ma ruszyc jesienia tego roku .Ewentualna produkcja jesien 2005 .Na ile to sie sprawdzi ????? Link Zgłoś
greenblack Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 16:18 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Sa pierwsze pogloski o malym Cadillacu , ma byc zrobiony na bazie saaba 9- 3 > ss Czyli na bazie Vectry. , produkcja w Szwecji .Na razie ponoc trwaja prace przygotowawcze a caly > projekt na powaznie ma ruszyc jesienia tego roku .Ewentualna produkcja jesien > 2005 .Na ile to sie sprawdzi ????? I znowu bezsensowne działania GM. Niech dopracują 9-3, dadzą mu 4x4, V6, to będą mieli konkurenta dla 3, a nie jakieś szwedzkie Cadillac'ki. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.telia.com 22.08.03, 20:57 greenblack napisał: > > Czyli na bazie Vectry. Czyli na platformie epsilon wspolnej dla GM Europa w ktorej nie tylko opel ma swoj udzial ale i saab i kazdy dostosowuje to na swoje potrzeby podobnie jak z silnikami 2.0 do ktorych nie tylko opel lape przylozyl :Wspolne to nie znaczy tylko oplowskie postaraj sie to zrozumiec . > > I znowu bezsensowne działania GM. Niech dopracują 9-3, dadzą mu 4x4, V6, to > będą mieli konkurenta dla 3, a nie jakieś szwedzkie Cadillac'ki. 4x4 ma byc w wersji 9-3sc cross over jak dobrze pojdzie . Link Zgłoś
greenblack Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 21:09 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Czyli na platformie epsilon wspolnej dla GM Europa w ktorej nie tylko opel ma > swoj udzial ale i saab i kazdy dostosowuje to na swoje potrzeby podobnie jak z > silnikami 2.0 do ktorych nie tylko opel lape przylozyl Silnik 2.0 z 9-3 w wolnossącej wersji był już w Vectrze A. :Wspolne to nie znaczy > tylko oplowskie postaraj sie to zrozumiec . Zgoda, ale nie zapominajmy, że to Saab należy do Opla (GM), a nie odwrotnie. > 4x4 ma byc w wersji 9-3sc cross over jak dobrze pojdzie . Jakieś szczegóły techniczne? Haldex? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 16:59 hmm moze zbuduje "cos rozmiarow 3'ki" ale na pewno nie "bmw 3 killera" sorry ale nie wyobrazam sobie zeby cadillac mogl zrobic pojazd ktory by mogl nawiazac walke z bmw 3. powody: - wyglad (cadillac - jakies futurystyczne "kanciaki", bmw -tradycja i elegancja) - silniki (bmw ma najlepsze rzedowe szostki na swiecie i nikomu do tej pory nie udalo sie zrobic nic lepszego) raczej im sie nie uda, tak jak i nie ma szans Saab 93 ani nawet Lexus IS200/300 > CTS jest za duzy i za drogi zeby skutecznie konkurowac > z BMW 3, wiec Cadillac zamierza wypuscic na rynek cos > rozmiarow 3'ki. NIestety pojawi sie toto za 3-4 lata :( Link Zgłoś
greenblack Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 17:04 Gość portalu: Szymi napisał(a): >bmw -tradycja i elegancja To się ostatnio zmieniło. BMW wyglądają jak Hyundaie z początku lat 90. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.atlanta.ga.us 22.08.03, 17:11 Poza tym Cadillac CTS bije BMW 3 i 5 w wiekszosci kategorii. Gdyby jeszcze byl mniej kanciasty... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:29 az musze poszukac jakis testow porownawczych bo az mi sie nie chce wierzyc w to co piszesz. (moje kochane BMW przegrywa z jakims "amerykanskim sztruclem":)))) Pozdawiam, > Poza tym Cadillac CTS bije BMW 3 i 5 w wiekszosci > kategorii. Gdyby jeszcze byl mniej kanciasty... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:24 > To się ostatnio zmieniło. BMW wyglądają jak Hyundaie z początku lat 90. Z firmami takimi jak BMW czy Mercedes to jest tak ze jak sie pojawi nowy model to na poczatku wszyscy mowia "kurcze jaki brzydki stary byl ladniejszy" a z biegiem czasu dostrzega sie jego piekno i staje sie on niedoscignionym wzorem elegancji. (zupelnie odwrotnie niz auta francuskie i wloskie:)))) Tak jest np teraz z BMW 5 i 7 (ale pamietam ze jak wychodzila piatka e39 w 95 czy 96 to tez mi sie wydawala brzydka w porownaniu z poprzednikiem:)) Pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 17:29 Gość portalu: Szymi napisał(a): a z > biegiem czasu dostrzega sie jego piekno i staje sie on niedoscignionym wzorem > elegancji. Obecna 7 elagancka ani piękna na pewno nie jest, a na popracie tych słów BMW gotowa jest już wersja po liftingu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:31 z tego co wiem lifting obejmuje tylko przod (widzialem zdjecia chyba w AMundS), natomiast cala bryla pozostaje, ja sie juz zaczynam oswajac z "siodemka" i podoba mi sie znacznie bardziej niz na poczatku Link Zgłoś
greenblack Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 22.08.03, 17:33 Tył też zmienią i chwała Bogu. Przód 7, o zgrozo, zaczął mi się podobać, bok ujdzie, ale na tył można puścić pawia. A wnętrze to już totalna porażka. Pozdrawiam Link Zgłoś
wowo5 Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 23.08.03, 04:23 Cadillac powinien skoncentrowac sie na rynku amerykanskim. W Europie bez mocnych diesli nie ma szans. 48% sprzedazy BMW w Europie to diesle. Watpie by Cadillac byl w stanie zagrozic BMW 3. Nie szkodzi sprobowac, moze powstac z tego ciekawe auto. Inni tez probuja i ciekawe auta z tego wychodza: Lexus IS300/200, Infiniti G35, Cadillac CTS, itd. Zadne z tych aut nie dorownuja w 100% BMW, ale poniewaz kosztuja mniej stanowia doskonala alternatywe za mniejsze pieniadze. Szczegolnie G35 jest ciekawy. Moj wspolpracownik taki ma i bardzo sobie chwali. Link Zgłoś
wowo5 Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera 26.08.03, 03:38 Cadillac ponoc zaprzeczyl pogloskom jakoby szykowal mniejsze auto niz CTS. CTS juz kosztuje tylko $31k, a mniejsze auto musialo by kosztowac mniej, a to bylo by sprzeczne z usytuowaniem Cadillaca jako marki luksusowej. CTS ma byc najtanszym Cadillac'iem. Ponizej $30k to segment zastrzezony dla Pontiaca, jesli chodzi o auta o sportowym zacieciu i Buicka - limuzyny. Ponoc Cadillac planuje luksusowe auto w cenie ok. $100k, czyzby Sixteen trafil do produkcji. Bylo by dobrze. Auto prezentuje sie swietnie i uzyskalo bardzo pochlebne recenzje od nielicznych dziennikarzy, ktorzy mieli okazje przejechac sie jednym z prototypow. Link Zgłoś
Gość: E6x Re: Cadillac zbuduje BMW 3 killera IP: *.access.de.clara.net 26.08.03, 20:47 Niestety killera nie zbuduje, chocby z tego powodu ze w Europie to maxymalna egzotyka o czym przekonal sie Daimler ze swoim Chryslerem. Byc moze w USA wyglada to troche inaczej ale na pewno BMW pozycji nie straci. A zreszta ... E46 to juz pomalu tzw wychodzacy model - Sierpien 2004 wchodzi nowa seria 3 i tu pracuje juz M GmbH. A co do nowego Design'u : zaczyna sie podobac, zwlaszcza nowa 5 , o czym swiadcza wyniki sprzedazy. Teraz widac jak Daimler poszedl na latwizne i nic na rynku nie zyskuje. Jedyny blad jaki zrobilo BMW to premiera I-Drive i innych nowosci w 7 : bez prezentacji wsadzili dziennikarzy do aut i jedziemy ... a pozniej poszly opinie o skomplikowanych dziwnych autach. A za tym oczywiscie totalna krytyka ze strony Audi ktorzy ...uwaga taki centralny system instaluja teraz do nowego A6. Nic tylko pogratulowac konsekwencji:))) Link Zgłoś