Dodaj do ulubionych

Gdzie tankujecie?

IP: *.army.mil.pl / 10.15.0.* 26.08.03, 13:00
Jakie stacje najczęściej wybieracie i które możecie zarekomendować
forumowiczom?
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 13:58
      BP, Shell, Jet
      • mati_z_as Re: Gdzie tankujecie? 26.08.03, 14:01
        Ja mam bardzo blisko na BP i dlatego najczęściej tam tankuję. Czasami zaleję
        pod Auchan (30-40gr różnicy na litr paliwa !!!), a na trasie to co się trafi :D
    • mati_z_as DO AUTORA WĄTKU !! 26.08.03, 14:08
      Znajomy z forum AŚ też używał takiego nicka i chciałbym się dowiedzieć czy to
      tylko zbieg okoliczności, czy to faktycznie jest ten Obiektywny z AŚ ????
      • Gość: obiektywny Re: DO AUTORA WĄTKU !! IP: *.army.mil.pl / 10.15.0.* 26.08.03, 15:24
        mati_z_as napisał:

> Znajomy z forum AŚ też używał takiego nicka i chciałbym się dowiedzieć czy
        to
        > tylko zbieg okoliczności, czy to faktycznie jest ten Obiektywny z AŚ ????
        Na forum AŚ używam innego nicka :). Ale Cię znam :))))! A ten mi się
        spodobał...
        • mati_z_as Re: DO AUTORA WĄTKU !! 26.08.03, 16:10
          No to się ujawnij ;) Jak chcesz oczywiście :)
    • Gość: bocian tylko na BP IP: 213.76.133.* 26.08.03, 14:09
      Tylko na BP ze względu na posiadana karte routex'u (ze wszystkich stacji w
      polsce ze wszytkich kart przychodzi jedna faktura zbiorcza co jest bardzo
      wygodne dla ksiegowosci).

Co do jakosci - nie narzekam choć paliwo z BP przy wylocie na
      Terespol/lublin w zimie maiąło ropkę która pięknie zamarzła (ok, nie zamarzła
      tylko zmieniła stan gestości) więc na ogół tankuję an grójeckiej lub
      Kopińskiej (przedłuzenie Wawelskiej i Trasy Łazienkowskiej. Ewentualnie na
      należącym do BP Aralu na Grochowskiej.
      Ale i tak po 26 tys km jak mi wymienili filtr paliwa to powiedzili ze czas
      był najwyższy na wymianę.

Pzdr
      • Gość: piotrek Tylko Shell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 14:36
        Nigdy się na nich nie zawiodłem w przeciwieństwie do Rafinerii Płockiej,
        Gdańskiej itp. A przez wiele lat jeździłem dieslami, więc miało to niebagatelne
        znaczenie. Teraz mam benzyniaka ale (dobry) nawyk pozostał. Ciekawostka - na
        VP95 auto mniej pali - sprawdzałem.
        • ka-8 Re: Tylko Shell 26.08.03, 14:54
          Ano Shell jest dobry, tylko dranie montują LPG na swoich stacjach jakby chcieli
          a nie mogli. BP oferuje LPG gdzie tylko może - przyuważ, że na większości
          stacji Aral przejętych przez BP montują dystrybutory gazu.
          To czego nie rozumiem, to że Shell nawet na nowych stacjach nie przewiduje
          sprzedaży gazu, tylko nastawiają się wyłącznie na benzynkę i ON.
          Według mnie, tracą masę klientów, którzy tankując tańsze paliwo, bardzo
          prawdopodobne że zostaliby skuszeni dobrą marką Shella która (przynajmniej
          teoretycznie) powinna gwarantować wysoką jakość paliwa.
    • Gość: colio Re: Gdzie tankujecie? IP: *.example.net / 192.168.15.* 26.08.03, 15:27
      na stacji albo z tira
    • Gość: arka333 Re: Gdzie tankujecie? IP: *.chello.pl 26.08.03, 15:29
      Tylko Shell.
    • wojtek32 Re: Gdzie tankujecie? 26.08.03, 16:22

BP i Aral, Shell, Jet i zawsze się zastanawiam kto tankuje na orlenie czy
      petrochemii. Sobota rano, nowy Jet w Łodzi - 95 po 3,21 (a długo była w
      promocji po otwarciu stacji po 3,01), orlen za Chojnicami 3,43 (a przez całą
      drogę po 3,39)!!! Rozumiem, że na trasach wylotowych z wawy jest drożej, ale
      dlaczego 100 km od Gdańska na mało uczęszczanej drodze (bodaj 335)???

pozdr
      wojtek
    • Gość: Grodek Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:30
      Stacja PETROLOT na lotnisku Okęcie. Należy do PKN Orlen - Petrochemii Płock.
      Nigdy się nie naciąłem na kiepskie paliwo, ceny minimalnie lepsze niż na
      mieście (ale różnica prawie żadna). Poważna wada to fakt, że mało komu jest tam
      po drodze.
    • Gość: Olo Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:08
      Jet jest najtańszy i paliwo dobrej jakości. Ojciec ma Mondeo TdCi i szukając
      kiedyś opini otym samochodzie dużo się nasłuchałem i naczytałem o ON na Shelu.
      Podobno jest do bani. Tak mówią zarówno w niektórych serwisach jak i
      użytkownicy diesli z netu. i nie była to jedna czy dwie czy dziesięć opini ale
      co najmniej z dwadzieścia z konkraetnymi uzasadnieniami. Nie wiem ile jest w
      tym prawdy bo nigdy prawie nie tankowałem na Shelu (kiedyś było drogo), a po
      lekturze tych opini omijam te stacje profilaktycznie. Ale Jet jest naprawde
      tani.Benzyna najtańsza z firmowych stacji. Poza tym np. myjnia coś około 7 zł.
      (z suszeniem.Zaznaczam bo kiedyś trafiłem na jakąś stacje gdzie też była około
      7zł ale bez suszenia,a z suszeniem prawie 10 zł).Piwo najtańsze na stacjach.
      Ostatnio kupowałem płyn do chłodnic Dynagel. Staram się nie robić takich
      zakupów na stacjach, bo drogo. Ale parę dni później byłem w makro i poszedłem
      zobaczyć ile przepłaciłem i ku mojemu zdziwieniu okazało się że około 10 groszy.
      Polecam Jet.
    • Gość: bezrobotny Re: Gdzie tankujecie? IP: 212.160.134.* 26.08.03, 19:17
      Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> Jakie stacje najczęściej wybieracie i które możecie zarekomendować
      > forumowiczom?

>Głównie tankuję gaz, mniej etyliny 98. Przeważnie zużywam w stosunku 1:5.
      Stacje to BP, Shell, Statoil, sporadycznie Orlen. Nie tankuję / nawet na
      trasie/ w jakiś garażowych punktach czy zakładowych - nawet, że jest znaczna
      różnica w cenie.
      pozdr.
    • Gość: Adam Wszędzie byle nie w Orlenie!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 19:17
      Nie mam zamiaru zrzucać się na pensje kolesiów ze złodziejsko politycznych
      machinacji. Wyprowadzają z tej firmy miliony na podstawione firmy żon, szwagrów
      i pociotków. W Newsweek`u czytałem ostatnio, że chyba się coś ruszyło i może
      zaczną ich powoli wywalać. OBY!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka