Gość: obiektywny IP: *.army.mil.pl / 10.15.0.* 26.08.03, 13:00 Jakie stacje najczęściej wybieracie i które możecie zarekomendować forumowiczom? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sandwich Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 13:58 BP, Shell, Jet Link Zgłoś
mati_z_as Re: Gdzie tankujecie? 26.08.03, 14:01 Ja mam bardzo blisko na BP i dlatego najczęściej tam tankuję. Czasami zaleję pod Auchan (30-40gr różnicy na litr paliwa !!!), a na trasie to co się trafi :D Link Zgłoś
mati_z_as DO AUTORA WĄTKU !! 26.08.03, 14:08 Znajomy z forum AŚ też używał takiego nicka i chciałbym się dowiedzieć czy to tylko zbieg okoliczności, czy to faktycznie jest ten Obiektywny z AŚ ???? Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: DO AUTORA WĄTKU !! IP: *.army.mil.pl / 10.15.0.* 26.08.03, 15:24 mati_z_as napisał: > Znajomy z forum AŚ też używał takiego nicka i chciałbym się dowiedzieć czy to > tylko zbieg okoliczności, czy to faktycznie jest ten Obiektywny z AŚ ???? Na forum AŚ używam innego nicka :). Ale Cię znam :))))! A ten mi się spodobał... Link Zgłoś
mati_z_as Re: DO AUTORA WĄTKU !! 26.08.03, 16:10 No to się ujawnij ;) Jak chcesz oczywiście :) Link Zgłoś
Gość: bocian tylko na BP IP: 213.76.133.* 26.08.03, 14:09 Tylko na BP ze względu na posiadana karte routex'u (ze wszystkich stacji w polsce ze wszytkich kart przychodzi jedna faktura zbiorcza co jest bardzo wygodne dla ksiegowosci). Co do jakosci - nie narzekam choć paliwo z BP przy wylocie na Terespol/lublin w zimie maiąło ropkę która pięknie zamarzła (ok, nie zamarzła tylko zmieniła stan gestości) więc na ogół tankuję an grójeckiej lub Kopińskiej (przedłuzenie Wawelskiej i Trasy Łazienkowskiej. Ewentualnie na należącym do BP Aralu na Grochowskiej. Ale i tak po 26 tys km jak mi wymienili filtr paliwa to powiedzili ze czas był najwyższy na wymianę. Pzdr Link Zgłoś
Gość: piotrek Tylko Shell IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 14:36 Nigdy się na nich nie zawiodłem w przeciwieństwie do Rafinerii Płockiej, Gdańskiej itp. A przez wiele lat jeździłem dieslami, więc miało to niebagatelne znaczenie. Teraz mam benzyniaka ale (dobry) nawyk pozostał. Ciekawostka - na VP95 auto mniej pali - sprawdzałem. Link Zgłoś
ka-8 Re: Tylko Shell 26.08.03, 14:54 Ano Shell jest dobry, tylko dranie montują LPG na swoich stacjach jakby chcieli a nie mogli. BP oferuje LPG gdzie tylko może - przyuważ, że na większości stacji Aral przejętych przez BP montują dystrybutory gazu. To czego nie rozumiem, to że Shell nawet na nowych stacjach nie przewiduje sprzedaży gazu, tylko nastawiają się wyłącznie na benzynkę i ON. Według mnie, tracą masę klientów, którzy tankując tańsze paliwo, bardzo prawdopodobne że zostaliby skuszeni dobrą marką Shella która (przynajmniej teoretycznie) powinna gwarantować wysoką jakość paliwa. Link Zgłoś
Gość: colio Re: Gdzie tankujecie? IP: *.example.net / 192.168.15.* 26.08.03, 15:27 na stacji albo z tira Link Zgłoś
wojtek32 Re: Gdzie tankujecie? 26.08.03, 16:22 BP i Aral, Shell, Jet i zawsze się zastanawiam kto tankuje na orlenie czy petrochemii. Sobota rano, nowy Jet w Łodzi - 95 po 3,21 (a długo była w promocji po otwarciu stacji po 3,01), orlen za Chojnicami 3,43 (a przez całą drogę po 3,39)!!! Rozumiem, że na trasach wylotowych z wawy jest drożej, ale dlaczego 100 km od Gdańska na mało uczęszczanej drodze (bodaj 335)??? pozdr wojtek Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:30 Stacja PETROLOT na lotnisku Okęcie. Należy do PKN Orlen - Petrochemii Płock. Nigdy się nie naciąłem na kiepskie paliwo, ceny minimalnie lepsze niż na mieście (ale różnica prawie żadna). Poważna wada to fakt, że mało komu jest tam po drodze. Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Gdzie tankujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:08 Jet jest najtańszy i paliwo dobrej jakości. Ojciec ma Mondeo TdCi i szukając kiedyś opini otym samochodzie dużo się nasłuchałem i naczytałem o ON na Shelu. Podobno jest do bani. Tak mówią zarówno w niektórych serwisach jak i użytkownicy diesli z netu. i nie była to jedna czy dwie czy dziesięć opini ale co najmniej z dwadzieścia z konkraetnymi uzasadnieniami. Nie wiem ile jest w tym prawdy bo nigdy prawie nie tankowałem na Shelu (kiedyś było drogo), a po lekturze tych opini omijam te stacje profilaktycznie. Ale Jet jest naprawde tani.Benzyna najtańsza z firmowych stacji. Poza tym np. myjnia coś około 7 zł. (z suszeniem.Zaznaczam bo kiedyś trafiłem na jakąś stacje gdzie też była około 7zł ale bez suszenia,a z suszeniem prawie 10 zł).Piwo najtańsze na stacjach. Ostatnio kupowałem płyn do chłodnic Dynagel. Staram się nie robić takich zakupów na stacjach, bo drogo. Ale parę dni później byłem w makro i poszedłem zobaczyć ile przepłaciłem i ku mojemu zdziwieniu okazało się że około 10 groszy. Polecam Jet. Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Gdzie tankujecie? IP: 212.160.134.* 26.08.03, 19:17 Gość portalu: obiektywny napisał(a): > Jakie stacje najczęściej wybieracie i które możecie zarekomendować > forumowiczom? >Głównie tankuję gaz, mniej etyliny 98. Przeważnie zużywam w stosunku 1:5. Stacje to BP, Shell, Statoil, sporadycznie Orlen. Nie tankuję / nawet na trasie/ w jakiś garażowych punktach czy zakładowych - nawet, że jest znaczna różnica w cenie. pozdr. Link Zgłoś
Gość: Adam Wszędzie byle nie w Orlenie!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 19:17 Nie mam zamiaru zrzucać się na pensje kolesiów ze złodziejsko politycznych machinacji. Wyprowadzają z tej firmy miliony na podstawione firmy żon, szwagrów i pociotków. W Newsweek`u czytałem ostatnio, że chyba się coś ruszyło i może zaczną ich powoli wywalać. OBY!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś