luid 05.05.08, 16:31 Ten watek napewno już był, ale na bazie nowych doswiadczeń chce poczytać bierzące opinie. Potrzebne dostawcze auto. Do wyboru są dwa modele renault i citroen. licze na ciekawe opinie Link Zgłoś Obserwuj wątek
asserwis Re: Kangoo czy Berlingo? 05.05.08, 17:30 kawa czy herbata? "ciekawe opinie" może mieć jedynie ten co jeździł dużo obiema furgonetkami. IMHO wybieram Berlingo. Link Zgłoś
marekaureliusz666 Re: Kangoo czy Berlingo? 05.05.08, 18:13 Co to drugiego 'za' tym autem to także niska awaryjność. Wujek obecnie ma berlingo parę dobrych lat i nie narzekał ani razy(chyba, że mi coś umknęło uwadze ale nie przypominam sobie;)) + wspomniana wcześniej mała awaryjność auta przy wliczeniu w to dużej eksploatacji auta;) Link Zgłoś
marhet Re: Kangoo czy Berlingo? 05.05.08, 21:28 marekaureliusz666 napisał: > Co to drugiego 'za' tym autem to także niska awaryjność. Wujek obecnie ma > berlingo parę dobrych lat i nie narzekał ani razy(chyba, że mi coś umknęło > uwadze ale nie przypominam sobie;)) + wspomniana wcześniej mała awaryjność auta > przy wliczeniu w to dużej eksploatacji auta;) Mam to szczęście, że 3 miesiące temu kupowałem Citroën'a Berlingo i do tej pory nie zamieniłbym go na żadne inne auto;) No dobra blefuje- mógłby być to być inny Citroën;)) Bardzo ufam tej firmie i w ciemno dokonałbym zapewne podobnego wyboru jak w lutym b.r. Marka to marka a sprawdzona dobrze marka- to coś więcej, bo starcza na lata, i nie żałujesz pieniędzy wydanych na ten cel pzdr. Marcin K. [gen] Link Zgłoś
cykada80 Re: Kangoo czy Berlingo? 05.05.08, 22:19 o funkcjonalności Berlingo świadczy chociażby ten fakt poniżej: "W standardzie są tylko prawe przesuwane drzwi, które notabene bardzo ułatwiają wsiadanie na tylną kanapę, ale już za 1.500 zł można zamówić dodatkowe drzwi na drugą stronę. I naprawdę warto! Docenią to zwłaszcza pięcioosobowe rodziny". Link Zgłoś
marekaureliusz666 Re: Kangoo czy Berlingo? 05.05.08, 18:11 luid napisał: > Ten watek napewno już był, ale na bazie nowych doswiadczeń chce > poczytać bierzące opinie. Potrzebne dostawcze auto. Do wyboru są dwa > modele renault i citroen. licze na ciekawe opinie Zdecydowanie obstawiałbym berlingo w tym wypadku- powody? Hmmm bardziej przekonująca oferta na stronie [url=www.citroen.pl]citroena[/url]. To auto jest b. duże w środku wbrew pozorom;) Link Zgłoś
asserwis Re: Kangoo czy Berlingo? bezdyskusyjnie 06.05.08, 00:12 podobno nie ma głupich odpowiedzi... a może poprostu są nie na temat. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Kangoo czy Berlingo? bezdyskusyjnie 06.05.08, 09:15 asserwis napisał: > podobno nie ma głupich odpowiedzi... > a może poprostu są nie na temat. chciales sie wymadrzyc czy dopiec? Nie wyszlo ci ani jedno ani drugie. Czesto tak jest, ze ktros sie pyta o jedno i drugie a wybiera trzecie....bo o trzecim rozwiazaniu nie mial wczesniej pojecia. Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo 06.05.08, 01:07 lilian101 napisała: ja tez jestem za berlingo, jest ladne, i funkcjonalne a teraz to nowe 'nemo'-mniejszy brat berlingo, ma to sens? Link Zgłoś
luid Re: Berlingo 07.05.08, 02:01 Doble to ciekawa propozycja w sumie nie zainteresowałem sie tym modelem. ALe bądź co bądź to fiat... Ani berlingo ani kangoo nie są ładne, nie muszę być ładne muszą być nie zawodne- wiadomo, że są pojemne o to w nich chodzi. dla mnie liczy się, którym będzie się lepiej jeździł i który mnei nie zawiedzie po 100tys. km i po gwarancji Link Zgłoś
iberia.pl Re: Berlingo ? NIE :-P 07.05.08, 10:28 luid napisał: > Doble to ciekawa propozycja w sumie nie zainteresowałem sie tym > modelem. ALe bądź co bądź to fiat... wiem, tez za fiatem nie przepadam, ALE: *poszukaj na forum bo juz byly opinie wlasnie o doblo i bardzo pozytywnie sie o nim ludzie wypowiadali. *u nas Doblo jest naprawde mocno eksploatowane (rozni kierowcy, jezdzone po calej Europie wzdlusz i wszerz po kilka razy do przebiegu 200 tys km) i uwierz ciezko go zarznac, silnik 1,9 JTD, z czystym sumieniem polecam.Teraz uzytkowany lokalnie bo na dalekie trasy juz sie nie nadaje. Nasz ma przejechane 350 tys km i ani razu sie nie rozkraczyl na drodze. Link Zgłoś
asserwis [...] 07.05.08, 10:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
makama111 Re: Berlingo ? NIE :-P 08.05.08, 20:30 no ale fiat, nawet najadniejszy i najtanszy mnie jakos do siebie nie przekonuje, co prawda, szczerze przyznaje ze maluchem do lasu jezdzilismy i dlugo wytrzymal, az padł :) ale dole a wczesniej multipla, no jakos nie zawierzylbym im, nawet jesli JTD to dobray silnik to wole HDi np citroena, i nawet to są podobne ceny tych aut Link Zgłoś
luid Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 00:32 makama111 napisała: > no ale fiat, nawet najadniejszy i najtanszy mnie jakos do siebie nie przekonuje > , > co prawda, szczerze przyznaje ze maluchem do lasu jezdzilismy i dlugo wytrzymal > , > az padł :) ale dole a wczesniej multipla, no jakos nie zawierzylbym im, nawet > jesli JTD to dobray silnik to wole HDi np citroena, i nawet to są podobne ceny > tych aut > > wszystkei auta w tej klasie(berlingo, doplo, kangoo, partner) sa w podobnej cenie. wazne by wybrac najlepsze Link Zgłoś
luid Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 00:24 poważnie? 350tys i żaden problem? a nie lepsza by była jeśli chodzi o fiata nowa multipla z multijet'em? albo nowe berlingo z tym dziwnym napędem, kojarzysz o które chodzi iberia.pl? Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 01:21 luid napisał: > poważnie? 350tys i żaden problem? > a nie lepsza by była jeśli chodzi o fiata nowa multipla z > multijet'em? > albo nowe berlingo z tym dziwnym napędem, kojarzysz o które chodzi > iberia.pl? chodzi Ci o ten smieszny napęd 4*2, cyt. napęd "taczkowy" czyli przedni z nowoczesną szperą. czyli blokowanym mechanizmem różnicowym. jest to podobno wygodne na polskie drogi i w miare przydatne/bezpieczne, ale nieoplacalne w eksploatacji, i serwisie, Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 01:23 wiec w zaden sposób ten napęd nie zrównoważy dobrego silnika, nie wplynie na ekonomike jazdy i jej koszty, ew na bezieczenstwo, wie wg szkoda specjalnie na to zachodu Link Zgłoś
iberia.pl Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 09:44 luid napisał: > poważnie? 350tys i żaden problem? > a nie lepsza by była jeśli chodzi o fiata nowa multipla z > multijet'em? > albo nowe berlingo z tym dziwnym napędem, kojarzysz o które chodzi > iberia.pl? wybacz,ale ciezko dyskutowac z takim belkotem...co ma do tego multipla?Nowe berlingo z dziwnym napedem?Coz za fachowy tekst :-D Link Zgłoś
luid Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 16:34 iberia.pl napisała: > luid napisał: > > > poważnie? 350tys i żaden problem? > > a nie lepsza by była jeśli chodzi o fiata nowa multipla z > > multijet'em? > > albo nowe berlingo z tym dziwnym napędem, kojarzysz o które chodzi > > iberia.pl? > > wybacz,ale ciezko dyskutowac z takim belkotem...co ma do tego > multipla?Nowe berlingo z dziwnym napedem?Coz za fachowy tekst :-D > Multipla, pytam czy jesli chodzi o fiata nie jest lepsza od doblo. a berlingo z napedem 4*2 jak juz malrycy wczesniej napisal. pytalem o opinie i czy to nie lepszy wybór od pojawiających się w temacie kangoo i berlingo. Po paru dniach rozmyslan i zaciagnieciu informacji w paru zrodlach przycylam sie do berlingo Link Zgłoś
luid Re: Berlingo ? NIE :-P 10.05.08, 23:14 w gre wchodzą nowe auta- chodzi w końcu o auto służbowe Link Zgłoś
asserwis Re: Berlingo ? NIE :-P 11.05.08, 01:16 zarówno nowe berlingo jak i model berlingo first moga buć fabrycznie nowe bo są w produkcji Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 11.05.08, 01:35 asserwis napisał: > zarówno nowe berlingo jak i model berlingo first moga buć fabrycznie nowe bo są > w produkcji > hmm.....a czym sie róznia te dwa modele ?? Link Zgłoś
luid Re: Berlingo ? NIE :-P 13.05.08, 14:50 nie no, czym się różnią to wiadomo- spójrz sobie na strone producenta ;). Tylko nie wiedziałem, że stary model jeszcze produkują- chyba nawet dłużej od xsary picasso Link Zgłoś
asserwis Re: Berlingo ? NIE :-P 13.05.08, 17:22 tylko co masz na mysli mówiąc stary model??? dotychczasowy model - berlingo first, zupełnie nowy berlingo lada dzien w sprzedaży. najlepiej sprawdzić na stronie Citroena Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 14.05.08, 00:33 asserwis napisał: > tylko co masz na mysli mówiąc stary model??? > dotychczasowy model - berlingo first, zupełnie nowy berlingo lada dzien w > sprzedaży. najlepiej sprawdzić na stronie Citroena juz wszystko rozumiem, myslalem ze ten model www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=BERLINGO (wybacz za link, ale chcialem nie miec watpliwosci) juz jest w sprzedazy, a on dopiero niedlugo trafi na rynek z tego co mówisz, czyli jedyną sprzedawana wersja jest to berlingo first, teraz dobrze mysle? Link Zgłoś
asserwis Re: Berlingo ? NIE :-P 14.05.08, 09:12 "juz wszystko rozumiem, myslalem ze ten model www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=BERLINGO (wybacz za link, ale chcialem nie miec watpliwosci) juz jest w sprzedazy, a on dopiero niedlugo trafi na rynek z tego co mówisz, czyli jedyną sprzedawana wersja jest to berlingo first, teraz dobrze mysle?" B. dobrze, Nowe Berlingo trafi do sprzedaży w drugim kwartale 2008 roku, czyli na dniach :) = jest wybór. Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 02:02 asserwis napisał: > B. dobrze, Nowe Berlingo trafi do sprzedaży w drugim kwartale 2008 roku, czyli > na dniach :) = jest wybór. a nie wiesz jaka ma byc cena nowej wersji, bo na stronce citroena tego jeszcze nie ma?! Link Zgłoś
najlepszymalrycy Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 02:03 oraz mam jeszcze jedno intrygujace mnie pytanie, po co citroen stworzyl nemo, ma nowe berlingo, nemo jest mniejsze, troche tansze ale to nic nie tlumaczy, nie rozumiem wiece polityki firmy?! Link Zgłoś
asserwis Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 10:10 Dzięki wprowadzeniu na rynek nowego Berlingo (ma być od od 15 maja 2008 roku), obok modelu Berlingo First, Citroen ma najszerszą w historii firmy gamę samochodów dostawczych. W ten sposób Citroen opracował gamę modeli, które precyzyjnie spełniają wymagania firm, pod względem funkcjonalności, osiągów, nowoczesnej stylizacji i komfortu. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 12:05 coz za piekna promocja w calym watku ciroena :-DDDD Link Zgłoś
asserwis Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 13:52 orędowniczko fiata doblo- i co z tego? gbyby były przeslanki to również ciebie można chwalić, gdyby były powody... Link Zgłoś
iberia.pl Re: Berlingo ? NIE :-P 18.05.08, 14:15 jasne, pisz pisz w koncu musisz norme miesiecznej sprzedazy wyrobic :-DDDD Link Zgłoś
mateom1 pytanko 16.08.08, 11:41 Siemka. Mój tata planuje kupic autko do pracy noi mam pytanie... Czy można przerobic Kangoo albo Berlingo z 2 osobówki na 5 osób. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ;) Link Zgłoś
iberia.pl Re: decyzja będzie jedna 18.05.08, 16:15 asserwis napisał: > nie będzie to fiat doblo. zeby byla jasnosc: NIE ciebie pytalam o zdanie, wiec moze nie baw sie w adwokata autora watku. Link Zgłoś