devote Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 31.05.08, 00:09 sama pasta (wosk) nic ci nie da nawet po normalnym myciu lakier jest zabrudzony syfem z opadow. pracowalem za granica w zakladzie ktory zajmowal sie kosmetyka samochodowa najpierw trzeba przygotowac lakier pod woskowanie mycie clay bar polish/glaze/seale rwosk Link Zgłoś
devote Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 31.05.08, 00:13 pl.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI clay bar nie wiem czy to jest dostepne w polsce i jak sie nazywa ale to jest rewelacja Link Zgłoś
przemekthor Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 31.05.08, 18:43 Najlepsza jest Farecla - wszedzie wszyscy Ci to powiedza. Tylko kupic trudno, bo nie ma jej w detalu (dystrybutor sprzedaje hurtem wprost do zakladow), ale mozna kupowac w malych ilosciach na allegro. Link Zgłoś
josner Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 31.05.08, 23:25 Ja kupowałem z Amway-a. Świetny produkt. Tak dobry że miejscowy kot nie mógł się utrzymać na masce po woskowaniu. Co nie zeszło przy myciu, zeszło przy woskowaniu. Link Zgłoś
expertyzer Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 31.05.08, 23:29 Fareclę kupowałeś z Amwaya? Link Zgłoś
skory1 Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 01.06.08, 11:22 expertyzer napisał: > Fareclę kupowałeś z Amwaya? Przepraszam, że się wtrącę - nie Fareclę, ale wosk do karoserii. Wiem, co ktoś może powiedzieć, ale wiem również co mówię - potwierdzam jego jakość, kolesie z myjni też zwrócili uwagę na to, jak dobrze się zmywa bród po nawoskowaniu tym produktem. Mogę go z czystym sumieniem każdemu polecić. Oczywiście, co chyba każdy wie, należy nakładać 2 warstwy wosku, a nie jedną, dopiero wtedy jest właściwy efekt. ;) Blacha musi być ZIMNA, bo w przeciwnym razie wosk może się "zwarzyć". Link Zgłoś
jadar62 Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 01.06.08, 20:39 Polecam Diamondbrite, oj , ale duzo pracy - dlatego w punktach uslugowych takie drogie, a efekt super. Link Zgłoś
histe Re: Dobra pasta / wosk ? 02.06.08, 13:58 a możecie polecić jakiś wosk...mam auto w miare nowe ( 3 m-ce)więc raczej pasty ściernej nie będe używał....co sądzicie o o pseudo woskach na myjniach samoobsługowych ? Link Zgłoś
celicaman Re: Dobra pasta / wosk ? 02.06.08, 14:20 Poszukaj preparatów zawierających wosk carnauba. ja używam go w postaci "naturalnej": tinyurl.com/62o4ze ale mozna tez spotkac w postaci płynnej (mleczka) > co sądzicie o o pseudo woskach na myjniach samoobsługowych ? No własnie sam sobie odpowiedzialeś. Pseudo woski :-) Link Zgłoś
loyezoo Re: Dobra pasta / wosk ? 02.06.08, 17:00 Przy nowym aucie to nawet Plastmal jest dobry chociaż zauważyłem że po latach zrobił się trochę dup..waty.Zdecydowanie za żadki. Link Zgłoś
skory1 Re: Dobra pasta / wosk ? 02.06.08, 17:36 histe napisał: > a możecie polecić jakiś wosk Owszem, polecam ten sam co poprzednio. ;) Link Zgłoś
celicaman Marketing Amway'a? 05.06.08, 11:48 Szkoda, że nie zaznaczyłeś od razu że handlujesz produktami Amway'a. Ktoś mógł pomysleć, że jestes tylko zadowolonym użytkownikiem. To tak na marginesie , bo właśnie przez przypadek zobaczyłem tę dyskusje z Twoim udziałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=78841065&a=79150341 Link Zgłoś
skory1 Re: Marketing Amway'a? 05.06.08, 20:01 celicaman napisał: > Szkoda, że nie zaznaczyłeś od razu że handlujesz produktami > Amway'a. > Ktoś mógł pomysleć, że jestes tylko zadowolonym użytkownikiem. Bo jestem zadowolonym użytkownikiem. Nie handlowałbym tym, czego sam nie używam i nie jestem z tego zadowolony. Nie jestem hipokrytą. ;) Link Zgłoś
przemekthor Re: Dobra pasta / wosk ? 04.06.08, 11:39 > a możecie polecić jakiś wosk...mam auto w miare nowe Wosk w plynie sonaxa - bardzo latwo sie go naklada, bo jest w plynie :) i pomimo, ze jest w stanie cieklym, wcale nie daje gorszych rezultatow od klasycznej carnauby (ktora sie maze, wlazi w szczeliny, naklada sie to to gabka, polerowac trzeba z uzyciem sily). Link Zgłoś
plubas Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 04.06.08, 08:19 A co sądzicie o preparatatch opartych na tzw. nanotechnologi? Link Zgłoś
cygan37 Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 05.06.08, 13:33 nano po grecku krasnal. Krasnale woskują i polerują. Link Zgłoś
bamboo Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 29.06.08, 06:35 wyprobowalam wczoraj /po radach z forum, nie wiem, czy tego/: najpierw pasta lekkoscierna tempo druchema /na stare lakiery/ potem na to nanowax valvoline /wosk oparty na nanotechnologii, drogi, ale wydajny, z przyjemnoscia z nim sie pracuje, ladnie sie rozprowadza, lekko wyciera/ efekt - auto mlodzsze o 10 lat :))) polecam, bo sama jestem zachwycona jak to zadzaialalo Link Zgłoś
bamboo Re: Dobra pasta do polerowania samochodu co polec 29.06.08, 06:38 dodam, ze wczesniej uzywalam woskow z carnauba, z supermarketu, ale ani praca, ani efekt - nieporownywalne. Link Zgłoś