Dodaj do ulubionych

pierwsze auto...

03.06.08, 13:02
Jakie mozecie polecic autka dla mlodej dziewczyny studentki,cena tak
do 20 tys.Autko max 5 letnie.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: pierwsze auto... 03.06.08, 13:27
      a jakie Ci sie podoba? Z tej ceny o rocznika zostaja auta male typu
      pudelko.
      • m.krystian Re: pierwsze auto... 03.06.08, 15:18
        w tej cenie polecam lepiej wyposażoną Corse C,
        dla jednej osoby bardzo przyjemne autko

www.twoj-opel.pl
    • kulawywos Re: pierwsze auto... 03.06.08, 15:55
      otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5386927
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5383062
      www.allegro.pl/item375606364_seicento.html
    • rickky Re: pierwsze auto... 03.06.08, 22:49
      elle212 napisała:

> Jakie mozecie polecic autka dla mlodej dziewczyny studentki,cena tak
      > do 20 tys.Autko max 5 letnie.

Sądzę, że coś takiego będzie najlepsze (wbrew pozorom) dla młodej studentki :)

otomoto.pl/smart-fourtwo-C5362995.html
      otomoto.pl/smart-fourtwo-0-8-cdi-C5212123.html
      otomoto.pl/smart-fourtwo-71km-panorama-po-oplatach-2007-C4927606.html
      otomoto.pl/smart-fourtwo-C5217406.html
      • majjada Re: pierwsze auto... 04.06.08, 15:25
        Tez mysle o kupieniu smarta ale mam troche obaw Jestem bardzo
        poczatkujacym kierowca i np jesli zdarzy mi sie ostro zahamowac i
        ktos mi wjedzie w tył a to autko go praktycznie nie ma? Czy to sa
        bezpieczene samochody?? bo wygladaja slicznie i co wazne malo pala...
        • rickky Re: pierwsze auto... 04.06.08, 16:49
          majjada napisała:

> Tez mysle o kupieniu smarta ale mam troche obaw Jestem bardzo
          > poczatkujacym kierowca i np jesli zdarzy mi sie ostro zahamowac i
          > ktos mi wjedzie w tył a to autko go praktycznie nie ma? Czy to sa
          > bezpieczene samochody?? bo wygladaja slicznie i co wazne malo pala...

Co do bezpieczeństwa Smartów FT, to nie chcę się autorytatywnie wypowiadać.
          Sporo tekstów zostało na ten temat napisanych, i powszechnie znany jest fakt, że
          pod tym względem dorównują one samochodom klas B/C, a w pokonanym polu
          zostawiają wiele pozornie większych (?) autek, np Fiat seicento czy panda...
          Teoretycznie problem jest tylko z tyn krótkim tyłem.
          Ale przecież takie seicento czy picanto, czy inne podobne autka też mają bardzo
          małą odległość między końcem a tylnym rzędem siedzeń, i w przypadku uderzenia z
          tyłu pasażerowie (tym razem tylnej kanapy) też nie są bezpieczni. W Smarcie nie
          ma tylnej kanapy, więc problem dotyczy bezpośrednio kierowcy i jedynego
          pasażera. Ale przecież, w odróżnieniu od innych autek, w Smarcie między tyłem a
          kierowcą jest silnik, czyli tak jak u innych z przodu. A poza tym Tridion czyli
          stalowa klatka Smarta, jest tak skonstruowana aby chronić tak z przodu, z boków
          jak i z tyłu.
          Zresztą bezpieczeństwo to pojęcie względne.
          Kilka lat temu w tył znajomego Mercedesa Sprintera (bus do przewozu ludzi)
          stojącego na światłach uderzył rozpędzony TIR (kierowca zasnął za kierownicą) i
          z mercedesa zrobił stertę złomu. Przeżyli tylko pasażerowie przednich siedzeń i
          to w ciężkim stanie ....
          Tutaj jeden z wielu linków na temat bezpieczeństwa Smarta.
          youtube.com/watch?v=mz-s1sIoLhU&feature=user
          A poza tym, to jest to całkiem fajne autko :)
          Sam, jeszcze kilka miesięcy temu patrzyłem na nie z pogardą. Ale w momencie jak
          bliska mi osoba kupiła sobie to cudeńko, radykalnie zmieniłem zdanie. Jazda tym
          czymś daje niesamowitą frajdę, szczególnie w zatłoczonym mieście, zajęte miejsca
          parkingowe nie stanowią problemu i w ogóle życie nabiera innych kolorów. Doszło
          do tego, że mój "słuszny" duży samochód bardzo często stoi w garażu, a ja sobie
          bujam po mieście maluchem, kiedy tylko mogę go dorwać, oczywiście.
          Ponadto, Smart jest zwykle bardzo dobrze wyposażony. W standardzie dostajesz ABS
          i ESP, automatyczną skrzynię biegów. Niektóre wersje mają klimatyzację, a opcji
          wyposażenia jest co niemiara. Bagażnik też aż nadto wystarcza na zakupy....
          A jeżeli chodzi o spalanie i oszczędność paliwa, to lepiej opłaca się wziąć
          wersję z dieslem, bo wbrew pozorom, wersje benzynowe aż tak bardzo oszczędne nie
          są. A zwłaszcza te nowe z litrowymi silnikami Mitsubishi turbodoładowanymi :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka