Gość: aki IP: *.protonet.pl 18.09.03, 19:50 poprosze o opinie nt.tego samochodu.dziekuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 00:29 Auto dla Leszcza albo leszczy.... Link Zgłoś
Gość: zygfryd Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.acn.waw.pl 19.09.03, 00:50 + 11,7 do setki. Elastyczny silnik, dobre hamulce i zawieszenie. Duża przyjemność z jazdy. Przyzwoite wykończenie, choć of coz bez rewelacji. Przesuwana kanapa tylna. Ergonomiczne wnętrze, stosunkowo dużo miejsca (szerokość !) jak na klasę B. Prawdopodobnie dość mało awaryjny, sądząc po innych modelach hyundaia. Nietypowy, więc nie ukradną. Nie jest to fabia. - Niezbyt precyzyjny układ kierowniczy przy niższych prędkościach. Słabe wyposażenie w stosunku do ceny (ale w porównaniu z innymi samochodami w klasie B o podobnym silniku - już niekoniecznie). Denna reklama. Prawodpodobnie znaczny spadek ceny, bo sprzedano 300 egzemplarzy so far. Link Zgłoś
Gość: ecik Polecam IP: *.innsoft.com.pl 19.09.03, 08:01 polecam. Mam Accenta z takim samym silnikiem jak Getz. Jeździmy nim już 3 lata. Bezawaryjny. Ok. 6 l/100 w trasie na klimatyzacji. Rzeczywiście ergonomiczny, szalenie wygodny i NIE KRADNĄ go, bo zbyt mało ich jeździ po naszych drogach. Ogółem - świetny samochód dla 4-ki, a szczytem luksusu - my jeździmy tylko we dwójkę. Duży i pakowny bagażnik. Polecam. A jak się nie możesz zdecydować to polecam jazdę próbną. To może Cię do końca przekona. Link Zgłoś
maciek22 Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... 19.09.03, 08:53 mnie osobiście bryłka tego auta się podoba, jest stonowana delikatna ale i wyraźna, i rzeczywiście jeżdzi tego baaaardzo mało po naszych drogach a ile kosztuje i wjakich wersjach ??? Link Zgłoś
Gość: irekk Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: 149.156.12.* 19.09.03, 09:05 myślę że za te pieniądze można kupić yarisa albo micrę, ja mam lanosa 5 lat, ale kupiłem dlatego że był tańszy o ponad 10tys od konkurencji, a teraz zastanawiam się nad rio Link Zgłoś
ka_27 hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... 19.09.03, 09:08 Kia Rio i Daewoo Lanos to zupełnie inna klasa niż Hyundai Getz i Atos ... To dwie rózne klasy samochodów, zatem nie można ich porównywać ... Link Zgłoś
x-darekk-x Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... 19.09.03, 09:39 chwila, chwila: kia rio to rowniez segment b, tylko w wersji kombi. getz rowniez jest wozem segmentu b, nie rozumiem wiec, dlaczego mialaby to byc zupelnie inna klasa. a atos... coz, wg mnie jest to cos na granicy klas a i b a'la fiat panda. Link Zgłoś
Gość: irekk Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: 149.156.12.* 19.09.03, 21:52 wiem wszystko, ale ja ci podaje przykład, analogicznie gdyby np. getz kosztował 25tys. (lanos 32 vs. corolla 45tys.) to pewnie bym go kupił, ale za 36tys. to naprawdę może być yaris z abs i poduchą, nie ma się nad czym zastanawiać, wiem że rio to może inne auto ale za 34tys mam kombi, a nawet palio czy fabia kombi to prawie 10tys więcej, nie mam zamiaru tyrać ciężko na inny samochód niż jest mi potrzebny w danym momencie. Link Zgłoś
Gość: ecik Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.innsoft.com.pl 19.09.03, 09:51 obawiam się, że jednak Micra lub Yariska jest droższa. Kiedyś chcieliśmy kupić któryś z tych, ale oferta Hyundaia ich "nieco" przebiła. W sumie za autko z klimą zapłaciliśmy 35,000. A jeżdzi ich rzeczywiście mało, bo ludzie boją sie ich jako "koreańczyków". Nawet nie sprawdzą, a z góry oceniają. Wszyscy znani mi użytkownicy Accentów, Ponych i innych Hyundai bardzo sobie je chwalą i jak zamieniają to albo na nowszy albo np. Accenta na Elantrę czy Lantrę. Mnie się osobiście marzy Santa Fe lub Terracan. Ale to tylko marzenia :( Link Zgłoś
ka_27 hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... 19.09.03, 09:52 Czyli nie taki diabeł straszny, jakim go malują ... :-)))) Link Zgłoś
Gość: ecik Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.innsoft.com.pl 19.09.03, 10:32 nie - nie straszny. A i tak proponuję jazdę próbną - ot tak jako nowe doświadczenie. no i może do tego jazda dla porównania Accentem - jeździ się podobnie jak Hondą Civic'em. poza tym wersja 1,3 ma 86 KM. Jest całkiem zrywny i jedyna rzecz, jaka mi sie nie podoba to twarde opony, choć świetne na Skandynawię. Link Zgłoś
Gość: irekk Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: 149.156.12.* 19.09.03, 21:56 ja do koreańczyków nic nie mam, sam jeżdżę lanosem i nie narzekam ale powtarzam że kupiłem go bo był tańszy, myślę że wolałbym np. mieć yarisa bez klimatyzacji niż getza z, swoją drogą to klima jest niezdrowa w samochodzie, mieszkaniu jak najbardziej Link Zgłoś
Gość: pepe Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 15:13 Potrzebuję uczciwej wskazówki jeśli chodzi o Getza. Jak on sie sprawuje? Jak jakość wykończenia i czy cos brzeczy w srodku. Strasznie mi się podoba i cena jest też ok tylko mam wątpliwosci co do jakości. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ecik Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.innsoft.com.pl 26.09.03, 15:25 jakość jest w porządku - nic nie trzeszczy, nie rozwala się. Naprawdę mi sie podoba (mam Accenta) i szczerz polecam. Ale przekonaj się sam - jazda próbna i będziesz wszystko wiedział. Jest dynamiczny, wygodny, świetnie trzyma się drogi. pakowny itd itd. Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.03, 15:34 hyundai na poczatku roku zawsze robi promocje i to niezle. oczywiscie sprzedaje auta z data produkcji z poprzedniego roku. w tym roku sprzedawali acceny chyba 5000 pln taniej. poczekejcie do stycznia. wtedy sprzeda sie wiecej, bo cena bedzie juz oki. pzdr Link Zgłoś
Gość: ecik Re: hyundai GETZ ??? co myślicie o nim... IP: *.innsoft.com.pl 26.09.03, 15:36 ja nabyłam w czerwcu 2001 model accenta z 2000 (listopad) z obniżką 7.800,- Link Zgłoś