Dodaj do ulubionych

Superbezpieczna Skoda Fabia

22.09.03, 08:35
W radiu eremefefem mowili, ze mozna wygrac suprbezpieczna skode fabia fresz.
Czy ktos juz ja widzial? Jakie rozwiazania zastosowano, zeby zapewnic
superbezpieczenstwo? Tytanowa karoseria? Dodatkowe opancerzenie? A moze cos
nowatorskiego. Wszak pepiki to narod pelen genialnych pomyslow. Tylko czy taka
fabka nie stracila aby nic ze swojej rodzinnosci?
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 22.09.03, 08:38
      O nie,tylko nie to!
      Znowu będziesz nawijał o Skodzie!
    • remo29 Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 22.09.03, 08:41
      marceli.szpak napisała:

> [...] Tylko czy taka
      > fabka nie stracila aby nic ze swojej rodzinnosci?

Eeee..., na pewno nie. Dalej na tylnych fotelach będą się mieścić tylko
      dzieci :)
    • Gość: Henry Re: Superbezpieczna Skoda Fabia IP: *.telia.com 22.09.03, 09:00
      Bezpieczenstwo danego modelu auta liczy sie w tegoz klasie wielkosci.
      Fabia´s wszystkie modele,bez wzgledu na motory,nalezy do jednego z
      najbezpieczniejszych aut swojej klasy ,,, oczywiscie w kolizji z MB moze duzo
      ucierpiec,-tak samo jak MB w kolixji z TIR-em . Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
      • marceli.szpak No to sie doigrales 22.09.03, 09:11
        Gość portalu: Henry napisał(a):

> Fabia´s wszystkie modele,bez wzgledu na motory,nalezy do jednego z
        > najbezpieczniejszych aut swojej klasy ,,

Twoj wywod spowodowal, ze rozesmialem sie trzymajac szklanke z herbata w rece.
        Herbata wylala mi sie na kolana niszczac spodnie oraz dotkliwie parzac skore.
        Zamierzam podac cie do sadu o spowodwanie obrazen fizycznych. I co teraz powiesz?

• Gość: Henry Re: No to sie doigrales IP: *.telia.com 22.09.03, 09:19
          .. i co teraz powiesz?.(cyt)Im sorry ,przyslij mi rachonek od lekarza,-zaplace.
          Pzdr.
          ________________________________________________________________________________
          • Gość: pilot a'propos rozlania gorącej herbaty przez marcelego IP: *.wil.pk.edu.pl 22.09.03, 09:27
            mam nadzieję marceli, że nie uszkodziłeś sobie.... no wiesz czego.
            to byłaby tragedia dla światowej motoryzacji, gdyby ród marcelich.szpaków
            zakończył się na tobie.
            jeżeli możesz to rozwiej moje wątpliwości.
            • sowizdrza Re: a'propos rozlania gorącej herbaty przez marce 22.09.03, 09:49
              za długo milczy! na bank poparzył sobie genitalia.

niemniej ja nie o tym chciałem.
              mam pytani : skąd u spaka tyle żółci i nienawości do fabki?
              czasem mam wrażenie, że on pracuje gdzieś u jakiegoś dealera ( Łada, Kia itp )
              a po drugiej stronie ulicy jest dealer Skody, który jak
              się domyślacie ma niezły ruch w ineteresie.
              Sfrustrowany spak z braku czasu wymyśla takie posty.

Kiedyś jeżdziłem Felicią 1,3 Mpi - srebrna księżniczka:D!
              I wcale Skoda nie roni złych samochodów.
              Zresztą wszystko kształtuje rynek. Są kupcy to i produkt się sprzedaje.

PZDr dla poparzonego spaka
              • Gość: mr x Re: a'propos rozlania gorącej herbaty przez marce IP: *.p.lodz.pl 01.10.03, 16:36
                1.3 MPI? Rozumiem że to ten sam silnik VW który wcześniej był montowany w
                Skoda 135L? Niezła to musiała być maszyna! Szczyt niemieckiej technologii,
                szczególnie jej serce! Też brała litr oleju na 1000km jak jej poprzedniczki
                105ki?
            • Gość: -) Re: a'propos rozlania gorącej herbaty przez marce IP: 217.153.153.* 22.09.03, 13:12
              To o czym myslisz (byle nie za dlugo) nazywa sie

prącie lub prątek -
              zalezy od rozmiaru ptaka
              niejakiego marcelego.szpaka.
              A jak wiadomo szpaki
              to raczej male ptaki
              Wiec czy to w Karakowie czy w Tuluzie
              szpak na zbyt duzym pracuje luzie

to tak parafrazujac limeryk M. Slomczynskiego
            • marceli.szpak Re: a'propos rozlania gorącej herbaty przez marce 22.09.03, 14:30
              Gość portalu: pilot napisał(a):

> mam nadzieję marceli, że nie uszkodziłeś sobie.... no wiesz czego.
              > to byłaby tragedia dla światowej motoryzacji, gdyby ród marcelich.szpaków
              > zakończył się na tobie.
              > jeżeli możesz to rozwiej moje wątpliwości.

Nie ciesz sie. U mnie wszystko w porzadku.
    • sherlock_holmes Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 22.09.03, 14:20
      W kwestii formalnej: tytan ma bardzo kiepskie wlasnosci mechaniczne. Stosuje
      sie go nie ze wzgledu na wysoka wytrzymalosc,ale ze wzgledu na ciezar. Elementy
      o podobnej wytrzymalosci wykonane ze stopow tytanu sa lzejsze niz aluminiowe
      czy stalowe, natomiast sa duzo grubsze.
      I druga kwestia "dodatkowego opancerzenia" - znaczy sie,ze co? Opancerzenie
      jest w standardzie i stosouja jako opcje "dopancerzenie"?
      • marceli.szpak Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 22.09.03, 14:29
        sherlock_holmes napisał:

> W kwestii formalnej: tytan ma bardzo kiepskie wlasnosci mechaniczne. Stosuje
        > sie go nie ze wzgledu na wysoka wytrzymalosc,ale ze wzgledu na ciezar. Elementy
        >
        > o podobnej wytrzymalosci wykonane ze stopow tytanu sa lzejsze niz aluminiowe
        > czy stalowe, natomiast sa duzo grubsze.

Wlasnie o to chodzi. Fabka Fresz z tytanu o tej samej wadze co stalowa bedzie
        miala wieksza wytrzymalosc, no i automatycznie stanie sie wieksza, moze nawet
        wymiarami zalapie sie do segmentu klasy sredniej. Wreszcie beda mogli z czystym
        sumieniem reklamowac: "Fabka czy Passat - wybor jest prosty".

> I druga kwestia "dodatkowego opancerzenia" - znaczy sie,ze co? Opancerzenie
        > jest w standardzie i stosouja jako opcje "dopancerzenie"?

A nie jest? Przeciez fabka basic jako zywo wyglada jak polska tankietka z czasow
        kampanii wrzesniowej. Tyle ze one byly zielone, a fabka jest srebrna.
        • Gość: Henry Re: Superbezpieczna Skoda Fabia IP: *.telia.com 22.09.03, 16:36
          Marcys,sumienie mnie "gryzie",napisz jak z Toba?,duze popazenia?,-pisalem
          calkiem na powaznie-zaplace Twoj rachunek za lekarza .
          --------------------------------------------------------------------------------
          Zamiescilem kiedys temat "Sa rowni i rowniejsi" dot. wyposazenia aut na roznych
          rynkach,gdyby kiedys drogi Twoje przez Szwecje prowadzily-wejdz do salonu Skody,
          i porownaj autka tu sprzedawane do tych samych sprzedawanych w Polsce.
          Mam nadzieje ze ten stan rzeczy zmieni sie z chwila wstapienia Polski do EU,oby.
          Pzdr.
    • ant777 Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 01.10.03, 10:36
    • Gość: Mr X Re: Superbezpieczna Skoda Fabia IP: *.p.lodz.pl 01.10.03, 12:35
      Wymontują silnik i zaprzęgną konia, wtedy czymś takim trudno będzie się
      rozbić. A wercja będzie supereco. No i paliwo bedzie recycling
      • Gość: Miki Re: Superbezpieczna Skoda Fabia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 14:19
        Mr X spuściłeś się już???
    • dywersant1 Re: Superbezpieczna Skoda Fabia 06.10.03, 11:38
    • Gość: ? Re: Superbezpieczna Skoda Fabia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.03, 21:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka