Dodaj do ulubionych

Lusterka Suzuki baleno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 12:55
Jakie lusterka boczne ma Suzuki baleno? (najlepiej takie z 1997r.)
panoramiczne (pomniejszające) czy zwykłe? Potrzebne mi to do sprawy w sądzie
grodzkim a w żadnym autoryzowanym serwisie nikt nie potrafi odpowiedzieć na
to proste pytanie. (To nie mój samochód ale sprawcy i nie mam jak sprawdzić).
Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • remo29 Re: Lusterka Suzuki baleno 24.09.03, 14:42
      Gość portalu: Mała napisał(a):

> Potrzebne mi to do sprawy w sądzie
      > grodzkim a w żadnym autoryzowanym serwisie nikt nie potrafi odpowiedzieć na
      [...]

Jakoś nie jestem zdziwiony. ASO suzuki to w ogóle jakiś żart.Ale zapytaj
      Jakubowskich www.suzuki.rzeszow.pl/4.htm - to chyba jedyny serwis który
      wie co sprzedaje...
      • Gość: els Re: Lusterka Suzuki baleno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 15:18
        remo29 napisał:

> Jakoś nie jestem zdziwiony. ASO suzuki to w ogóle jakiś żart.Ale zapytaj
        > Jakubowskich www.suzuki.rzeszow.pl/4.htm - to chyba jedyny serwis który
        > wie co sprzedaje...

Ale raczej nie pytaj w serwisie Owczarz Suzuki Wrocław :)) To co tam opisuje
        jeden klient to się czyta jak opowieść z jakiejś bannanowej republiki :))
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=534&w=8016315
        Pozdrawiam, els
        • remo29 Re: Lusterka Suzuki baleno 25.09.03, 09:33

> Ale raczej nie pytaj w serwisie Owczarz Suzuki Wrocław :))
          [...]

Niezłe, naprawdę niezłe :)
          W serwisie Auto-Durczok w Tychach, też są fajni... Naprawiali mi elektrykę.
          Zostawiłem auto rano, przyjechałem odebrać po południu. Okazało się, że nie
          mogę zabrać auta bo... mechanik zabrał klucze i pojechał do domu! "Oops - niech
          pan trochę poczeka już po niego dzwonię". Czekałem 45 min. Chciałem jeszcze
          typa zapytać o parę rzeczy dot. mojego samochodu, ale gość zostawił kluczyki
          i... odjechał. Ani cześć, ani sp....aj.
    • Gość: cc Re: Lusterka Suzuki baleno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 16:20
      W wersjach 1998-2002 na pewno pomniejszające. W okolicy stoi takie jedno z 1996
      roku, więc mogę sprawdzić (ale to daleka okolica - 4 km).
      • Gość: Henry Re: Lusterka Suzuki baleno IP: *.telia.com 24.09.03, 16:43
        Z lewej strony pomniejszajace ,z prawej strony plaskie ,nie ma wymogu na
        panoramiczne lusterka wewnetrzne-wystarcza standartowe. Pzdr.
        ________________________________________________________________________________
        • Gość: Mała Re: Lusterka Suzuki baleno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:58
          Bardzo wszystkim dziękuję. Te informacje są dla mnie bezcenne.
          • Gość: cc Re: Lusterka Suzuki baleno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 23:45
            A możesz uchylić rąbka? ;-) i powiedzieć krótko o co chodzi z tymi lusterkami?
            • Gość: Henry Re: Lusterka Suzuki baleno > CC IP: *.telia.com 25.09.03, 08:49
              CC, daj Ty Kobiecie o tym zapomniec,Ona z pewnoscia juz tego wiecej nie zrobi,-
              nie badz ciekawski. Pzdr.
              ________________________________________________________________________________
              • Gość: Mała Re: Lusterka Suzuki baleno > CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 11:20
                Kobieta jadąca przede mną zatrzymała się przy krawężniku i gadała z jakimiś
                mężczyznami. Dałam kierunkowskaz i zaczęłam manewr omijania. Wtedy ona nagle
                bez uprzedzenia kierunkowskazem ruszyła ostro w lewo no i bum. Wysiadła
                przeprosila za brak kierunkowskazu i poszła po kartkę do spisania
                oświadczenia. Wrócila z gościem bbarczystym i odmowila podpisania
                oświadczenia. Znalazła dwóch świadków (jej pracowników) i tak sprawa trafiła do
                sądu. Policjant, który następnego dnia spisywał oświadczenia powiedział mi
                tylko, że ich zeznania nie trzymają się kupy. Obejrzeliśmy je przed rozprawą i
                są totalnie sprzeczne. Ja z wyksztalcenia matematyk a mąż fizyk policzyliśmy
                trochę i chcieliśmy wykazać, że kobieta nie wie nawet co widzi w lusterku i
                właśnie nam się udało. Kazaliśmy powołać rzeczoznawcę. Mamy tylko pecha, bo
                pani sędzia jest zupełnie nieanalitycznym umysłem i nie chciała nawet naszych
                wyliczeń i dowodów obejrzeć. Pozostaje nam tylko jedna forma czyli list
                dowodowy do rzeczoznawcy do jego zaopiniowania. Baby jeżdżą tragicznie i ja się
                pod tym podpisuję. Z parkowaniem mają zupełnie do tyłu. Zawsze kiedy jestem w
                trasie i ktoś wyskoczy z czymś głupim na drodze to zaglądam do kabiny i.. tam
                siedzi baba. Lusterka ma dla ozdoby i zupełny brak wyobraźni. np. wyjeżdża na
                lewy pas z pręd. 50km/h wprost przed jadącego 170km/h. Albo "pruje lewym pasem
                90/h bo myśli, że to zawrotna prędkość. Hołowczycem to ja nie jestem, ale w
                lusterka patrzę i nie robię tego czego nie lubie u innych kierowców. I mogę
                całkiem nieźle jeździć, ale wystarczy jedna pierdoła i nieszczęście gotowe.
                Mam nadzieję, że uda mi się pokazać tej babie, że barczysty adwokat też jej nie
                pomoże jeśli prawo jazdy kupiła na bazarze.
                • remo29 Re: Lusterka Suzuki baleno > CC 25.09.03, 11:33
                  Gość portalu: Mała napisał(a):

> [...] jeśli prawo jazdy kupiła na bazarze.

Etam, na bazarze. Jak znam życie to ona zdobyła to prawo jazdy zgodnie z
                  prawem, tyle że za 15-tym podejściem... Moja koleżanka podchodziła 7 razy, po
                  każdym oblanym egzaminie klęła na "tych s...synów" co pewnie chcą łapówkę. Mnie
                  się też to wydawało podejrzane, bo 7 razy kogoś oblać to nie mały wynik. Ale
                  przestałem się dziwić kiedy pewnego razu zobaczyłem JAK ona jeździ...
                  A teraz hicior (w jej wykonaniu): stoimy przed skrzyżowaniem w centrum miasta.
                  Nie zauważyła, że stoi na pasie przeznaczonym dla ruchu w przeciwną stronę.
                  Chcąc wskręcić w lewo looka to w lewo to w prawo. W końcu ruch z lewej i prawej
                  ustał, a ona... czeka aż pojedzie BMW, stojące po przeciwnej stronie
                  skrzyżowania. BMW mruga jej światłami, że nie może przez nią jechać (na
                  wrost), a ona? Macha reką "dzięki" przekonana, że gość po protu puszcza ja
                  przodem :))
                  • greenblack Re: Lusterka Suzuki baleno > CC 25.09.03, 12:06
                    Remo, jesteś nienawidzącym kobiet mizoginem, pewnie gejem;)

Mała, jesteś jeszcze gorszym mizoginem, bo kobietą!;)

Przepraszam, że nie na temat.

Pozdrawiam
                    • remo29 Re: Lusterka Suzuki baleno > CC 25.09.03, 12:16
                      greenblack napisał:

> Remo, jesteś nienawidzącym kobiet mizoginem, pewnie gejem;)

Czy gejem to nie wiem - nie próbowałem, ale z żoną wychodzą mi zdrowe dzieci ;)
                      A to drugie, to nie wiem do kogo to alibi :))
                      • Gość: Mała Re: Lusterka Suzuki baleno > CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 20:42
                        Nie jestem mezoginem, ale dziś to ja zrobiłam hit. Umówiłam się na rozmowę
                        kwalifikacyjną na ul. Postępu 15, gdzie parkowanie jest drobnym problemem braku
                        miejsca. Jedyne miejsce tuż za znakiem zakazu parkowania. Widze idącego
                        policjanta i od razu mówię idę po pracę i zaraz wracam. Policjant na to: tylko
                        szybko. Wracam po 30 min a on na to: udało się? Powiedziałam, że nie wiem
                        jeszcze. Życzył mi powodzenia i sobie poszedł.
                • Gość: cc Re: Lusterka Suzuki baleno > CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:46
                  ciężka sprawa (brak dobrych świadków)
                  ...
                  no i proszę, co się zrobiło
                  a miało być o lusterkach baleno
                  ;)

więcej szczęscia życzę
                  • Gość: Mała Re: Lusterka Suzuki baleno > CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:31
                    Moja obrona opiera się na podważeniu zeznań świadków i wykazaniu, że pani jest
                    poprostu kiepskim kierowcą. Nie wie nawet co widzi w lusterkach, przy
                    założeniu, że w nie w ogóle patrzy. Powiedziała, że ma klasyczne lusterka,
                    które nie zniekształcają obrazu, co wydaje mi się malo prawdopodobne. (na moich
                    lusterkach jest napis: "Warrning. Objects are closer than they appeare in the
                    mirror")Kiedy pierwszy raz wsiadam do auta to najpierw na parkingu sprawdzam
                    odległość w jakiej obiekt się znajduje za mną. (staję tyłem do np. parkanu),
                    Sprawdzam, gdzie wypada strefa martwa i inne drobiazgi. Dopiero z tą wiedzą
                    ruszam w drogę. Zawsze wiem co widzę w lusterkach. Niektóre widać nie.
      • Gość: cc Re: Lusterka Suzuki baleno 1998 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 18:21
        Sprawdziłem.
        Obydwa są panoramiczne (pomniejszające).
        Nie sądzę, aby były gdzieś zwykłe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka