Gość: Hanka Re: box MAT lub POŁYSK, a zarysowania - ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.14, 21:29 To moim zdaniem w stosunku ceny do jakości jeden z najlepszym boxów. Na pewno duży plus za kwotę, ale też wykonanie. Bo te boxy wyglądają tak samo dobrze jak dużo droższe Thule. Jak dla mnie Taurus ma również świetne uchwyty. Mam od nich uchwyt na rower. Pod to masz od razu odpowiednie adaptery. W tym budżecie raczej lepszego rozwiazania nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: box MAT lub POŁYSK, a zarysowania - ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.07.14, 21:46 No raczej. Jeśli producent daje tak długie gwarancje to jest pewny produktu, a ty nie masz dodatkowych kosztów przez 5 lat. Moim zdaniem o ile budżet pozwala, to jest to jedyna słuszna decyzja. Owszem, możecie kupować dużo tańsze zestawy, ale gdzie sens? Policzysz koszty ewentualnych napraw, krótkiej gwarancji to wyjdzie że słaby BOX kosztował więcej niż ten porządny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Jaki box dachowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.14, 16:20 sadze ze najlepsze masz boxy thulla. mimo ze sa drogie to naprawdę najlepsza chyba opcja na rynku. możesz spróbować tez w firmie Taurus bo to odpowiednik szwedzkiej firmy tylko w Polskim wydaniu. Ja np. jestem z podlaskiego i polecam ci Sklep Gres w Białymstoku. maja tego dużą a i dobrze doradzić umieją. ogólnie to możesz na ich stronce dobrać sobie sam bagażnik bo maja kreator wybierania swojego bagażnika odpowiedniego do twoich potrzeb i auta.www.gresmoto.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
baksik79 Re: Jaki box dachowy??? 11.08.14, 12:50 Witam. Posiadam Opla zafire a z relingami. Zakupilem ostatnio bagażnik bazowy Afera i teraz poszukuje boxu. W przyszłości planuje jeździć z jednym rowerem na dachu. Proszę o polecenie mi jakiegoś boxu do 1300 zł. Wstępnie patrzylem na Thule Pacific 600, traxer 6.2 bądź 6.6 jeśli by się zmieścił z rowerem albo taurus altro 460. Proszę o pomoc w wyborze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jaki box dachowy??? + bagażnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.14, 17:12 Witam. Potrzebny jest, bagażnik i box Posiadam Yarisa 2009 5D i Mondeo 2009 5D zastaw będzie montowany na obu w zależności od potrzeb, podstawa to Yaris, do Forda chce dokupić stopy,belka ma pasować do obu samochodów . Budżet ,bagażnik max 600zł , box max 1100zł Wymiar boxa to max 139 x 90 x 39 Box THULE PACIFIC 100 THULE TOURING 100 Box SPORTAC 320 MET. Box Taurus Easy 320 Bagażnik MONT BLANC -jaki? Thule - jaki? Belka - stalowa czy aluminium ? Jak da się coś kupić sensownego za mniejszy budżet ,jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Jaki box dachowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.14, 15:00 najlepiej skorzystaj z kreatora wyboru bagażnika tam będzie wszystko opisane i dopasuje ci do konkretnego samochodu www.gresmoto.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Jaki box dachowy??? IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.14, 11:25 Gjhftuobvfuklhfdrtogdtyyihjk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boxcar.pl Re: Jaki box dachowy??? IP: *.204.63.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.01.15, 17:28 Wypożycz - bo warto - bagażnik bazowy / boks / Box na dach do twojego samochodu. Wszystko tylko renomowanej firmy Thule. Najcichsze i najbezpieczniejsze bagażniki. Napisz thule.wynajem@gmial.com lub zadzwoń 660 244 244 a przedstawimy ofertę. Na ten komfort w podróży na pewno Ciebie będzie stać. - a montaż pozostaw ekspertom:) Zajrzyj na stronę www.boxcar.pl Zapraszamy serdecznie boxcar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vellno Re: Jaki box dachowy??? IP: 73.213.235.* 27.02.15, 07:03 Sam mam volvo v40 kombi które którym często jeżdżę na trasie Niemcy - Polska. W związku z tym, że wożę sporo zapasów i w bagażniku nie zawsze jest wystarczająca ilość miejsca zainwestowałem w taki box www.uchwyt.pl/produkty/boxy-dachowe/delphin-470-230x75x40cm-470-l-czarny-metalik.htm Naprawdę pojemny i na takie rzeczy jak narzędzia, przedmioty codziennego użytku itd w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
debicams Re: Jaki box dachowy??? 15.05.15, 10:01 Box powinien być dostosowany do wielkości auta. Koniecznie też, niech będzie miał opływowe kształty, co w minimalnym stopniu przyczyni się do zużycia paliwa. Duży wybór box-ów dachowych mają obecnie na motointegrator.pl Mają je w różnych opcjach cenowych - ale generalnie jest tam taniej niż w sklepach stacjonarnych (mówię z doświadczenia). Fajne u nich jest to, że dostawa do warsztatu partnerskiego jest darmowa (w każdym mieście powiatowym jest co najmniej jeden inter cars). Odpowiedz Link Zgłoś
mari0la1 Re: Jaki box dachowy??? 06.08.15, 23:27 Witam A czy mial ktos moze z Was stycznosc z tym boxem Thule Pacific 600. Zastanawiam sie bardzo nad nim. Chcialbym kupic cos dobrego raz na dlugie lata i nie martwic sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP Grochowska Re: Jaki box dachowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.15, 11:43 Thule Pacific 600 jest to model z poprzedniej "kolekcji" Obecnie jest zastąpiony modelem Thule Touring 600 Proponuje jednak rozważyć zakup wzmacnianego boksa np. InterPack Traxer 6.2 Wymiary podobne jak w pacific 600 jednak Traxer 6.2 ma 75kg ładowności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paunat Re: Jaki box dachowy??? IP: *.icpnet.pl 09.08.15, 15:39 Witam, szukam opini na temat bagażnika z nor auto krono 480l. Potrzebuję go dosłownie na 10, trzy dniowych wyjazdów w roku w porze marzec - listopad, czy to mi wystarczy? Będę wdzięczny za opinie. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaldiViwaldi zakup boxa IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.15, 16:22 ...jakiś pajac napisał że tani box rozsypie się po trzech miesiącach . Hmmm. A od czego jest gwarancja ? Ja mam Sportac 430 . Płaciłem niecałe 7 stówek. Ponad dwa lata jeździ na dachu. Przez wakacje był na czterech różnych autach. Można powiedzieć że zarabia na siebie. Ja na VW Sharanie jechałem z nim do 140km/h. Ogólnie bez większego spalania. Kolega na Fordzie Focus kombi mówił że przy 170/h jest trochę większy opór .No ale z rodziną na pokładzie nie jeździ się z takimi prędkościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszczu Re: Jaki box dachowy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.15, 08:56 A przecież można równie dobrze wypożyczyć sobie boks dachowy - wtedy od razu łatwiej się zapakować. Polecam - wypozyczalniaboxow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jaki box dachowy??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.15, 20:55 Tu gościu reklamę robi wypożyczalni, chyba swojej. Też myślałem o pożyczeniu ale koszt pożyczenia na jeden wyjazd to połowa ceny zakupu . Wybór był prosty. Teraz ja zarabiam na boxie bo pożyczam znajomym i rodzinie. Polecam ten tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaki box dachowy??? IP: 195.137.246.* 02.11.15, 09:42 Portal bezplatnych ogłoszeń moto.wsx.com.pl wsx.com.pl dom.wsx.com.pl kup sprzedaj zamień oddaj wynajmij znajdź pracę daj pracę Zamieszczaj bezpłatne ogłoszenia bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
onnnn6 Re: Jaki box dachowy??? 13.11.15, 17:33 Witam.Rozglądam się do zakupu box dachowego głównie będzie używany zimą do przewozu snowboardów chciałbym aby mieściły się do niego 4 szt. oraz niezbędny sprzęt cena do 1000zł i długość około 170-190 cm będzie idealny.Aktualnie posiadam listwy dachowe firmy Amos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP Grochowska Re: Jaki box dachowy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.15, 10:44 Witam, Polecam boks InterPack Tornado 460 który posiada ładowność 75 kg oraz długość 198 cm Nieco tańszy będzie boks InterPack Stella 480 która ma możliwość otwarcia z obydwu stron oraz długość 198 cm Z droższych polecam Traxer 6.6 który jest jednym z najlepszych jakościowo boksów na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczem Re: Jaki box dachowy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.16, 08:28 Jeśli to pojedynczy wypad to bardziej opłaca się wypożyczyć niż kupić. Mogę Ci polecić stronę wypożyczalni wypozyczalniaboxow.pl. Ceny są atrakcyjne, sprzęt najwyższej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
arekmiz Re: Jaki box dachowy??? 16.03.16, 07:42 Ja napiszę ze swojego doświadczenia. Potrzebowałem duży box, taki co to zimą zabierze ze 4 pary nart z butami a latem ze 4 torby. Wyszło na to, że z nartami nie ma problemów, gorzej z torbami. Box musiał być szeroki (ok. 90 cm) i wysoki (ok 40 cm). Po dłuższych poszukiwaniach padło na SportAC 580 FL dual open. Wymiary w sam raz, jakość też, otwieranie w obie strony. Tylko cena - ponad 1000 pln. Wtedy nie miałem tyle kasy. Ale byłem cierpliwy i to się opłaciło. Kupiłem ten box używany z wypożyczalni boxów pod Warszawą - za całe 500 zł. To że był używany widać było po kilku drobnych ryskach. :-) Mam go już 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Aha - ja nie latam 180 po autostradach, z boxem góra 130. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ponczek_zbk Re: Jaki box dachowy??? 21.10.16, 02:52 Witm ostatnio siostra poleciła mi fajną stronę www.bonNaPaliwo200PLN.pl Wejdz i odbierz bon na paliwo za 200 PLN. Można powiedzieć ze jeżdze za darmo ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubercikkkkk Re: Jaki box dachowy??? 24.10.16, 11:35 Lipoliza sprawdza się jak ktoś ma tylko nadmiar tłuszczu w jednym miejscu, na nadwagę niestety nie pomaga. Trzeba schudnąć i można myśleć. Mi pomogła zwalczyć tłuszczyk z brzucha, który siedział tam pomimo, że bardzo dużo się ruszam. Dziś jest ostatni dzień promocji na ten zabieg w salonie Team Beauty. Warto sie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Jaki box dachowy??? 21.04.23, 19:34 Gość portalu: tur napisał(a): > Na co zwrócić uwagę przy zakupie boxu dachowego??? Zwroc uwage czy przypadkiem Twoj samochod to nie kabriolet. Odpowiedz Link Zgłoś
pankracypoglacy Re: Jaki box dachowy??? 12.08.23, 17:15 Dobry tekst ;) Ale tak, to też prawda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Jaki box dachowy??? 12.08.23, 17:43 WySPAMierdalaj. Napisać tekst spamerski i samemu się chwalić- kwalifikowana postać narcyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Jaki box dachowy??? 12.08.23, 18:02 Aha to chwaliłeś wagę. Niemniej jednak nie spamujemy i nie reklamujemy na tym forum. Nikt tu się nie nabiera na to. Odpowiedz Link Zgłoś
pankracypoglacy Re: Jaki box dachowy??? 12.08.23, 17:15 Temat zakupu boxa dachowego trzeba wcześniej poprzedzić tematem bagażnika bazowego (czyli belek do których montuje się box). Długo by się na ten temat trzeba rozwodzić, dlatego polecam Ci przeczytać ten artykuł: www.doan.com.pl/jak-poprawnie-dobrac-bagaznik-bazowy-do-swojego-samochodu-n-8.html Na pewno rozjaśni Ci wszelkie wątpliwości. Natomiast jeśli chodzi o sam box dachowy, to na co bym zwrócił uwagę, to przede wszystkim sposób otwierania, zabezpieczenia oraz pojemność i materiał z którego został wykonany. Dokładnie w tej kolejności. Na pewno nie ma co patrzeć na cenę, ponieważ możesz kupić drogie Thrule, ale tańszego boxa Amos, Hack lub InterPack. Ale bez względu na to co kupisz, najważniejszy jest sposób otwierania. Uwierz mi, że nawet jak kupisz drogi markowy box i będzie Cię krew zalewała przy jego otwieraniu i zamykaniu, to szybko go znienawidzisz. #potwierdzoneinfo :) Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: Jaki box dachowy??? 14.08.23, 16:49 Ja przez lata miałem Thule Polar 500. Pięć par nart, butów, kijków i kombinezonów. Na V70 nic nie gwizdało do 210. Więcej nie jeździłem na zimówkach. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś