Dodaj do ulubionych

Smart Fortwo - car2go

IP: *.EMBL-Heidelberg.DE 26.10.08, 19:03
W Amsterdamie jest juz takie cos ("green wheels"); moze na troszeczke innych zasadach (nie mozna tak po porstu zwinac samochodu z ulicy), ale ogolnie to samo.
Obserwuj wątek
    • Gość: js Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.dyn.mit.edu 26.10.08, 20:59
      W stanach jest kilkanascie firm rozsianych po calym kraju ktore oferuja takie uslugi.
      Dziala swietnie, mam nadzieje, ze szybko sie przyjmie w europie.
    • Gość: js Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.dyn.mit.edu 26.10.08, 21:00
      www.zipcar.com

rejestruje sie przez internet, wybiera sie model [volvo S40, subaru legacy, BMW 328, mini cooper, toyota matrix, etc. Maja duzy wybor] bierze sie samochod z parkingu, i placi od godziny [$3.50-14.00 za godzine] albo od dnia.
    • Gość: Driver Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.gdynia.mm.pl 26.10.08, 21:29
      U nas inna epoka. Inwalidzi konsumpcyjni są na etapie terenówek - 4 litrowy silnik na miasto, 5 metrowy wóz i narzekanie na brak miejsca do parkowania.

Taka tu teraz moda. Nawet "gwiazdy z TV" wybierają porsche cayenne i chełpiąsię tym w bulwarówkach.

Zaczna plakac wszyscy z narastajacm kryzysem.
    • Gość: Tomek Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.satfilm.net.pl 26.10.08, 21:57
      A ja mam coś takiego i nie narzekam, ładowanie kosztuje mnie 35 groszy za 3 godziny jazdy: community.brandentertain.com/kickapps/_Tribred-Man-10/video/309929/20603.html?b=

Pozdrawiam właścicieli 5 litrowych smoków. Jak Wy się musicie napocić by zarobić na samochód, ubezpieczenie, PALIWO, przeglądy i inne naprawy. Konsumpcja zeżarała Wam zdrowe podejście do życia.
      Pozdrawiam
    • Gość: Kobik Re: Smart Fortwo - car2go IP: 82.32.21.* 26.10.08, 22:11
      W moim mieście (Bristol, UK) firm, które tak robią są ze trzy. I to nie od wczoraj... Skąd oni te materiały do artykułów biorą?
    • Gość: Benzyna Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.radom.pilicka.pl 26.10.08, 22:25
      To nie jest samochód. A co do zarabiania na paliwo. To zależy ile i gdzie się jeździ. Jak widzę warszawkę w SUV-ach w korkach to mnie pusty śmiech bierze. Ale ja mieszkam w mniejszym mieście i samochód jest mi niezbędny i to duży. Mam co prawda 12-letnie scorpio 2.9 w benzynie bez gazu. Pali to to 16 litrów w mieście ale mam to w d... Na wiosnę przesiadam się w ośmioletniego Chryslera 300M z 3.5 benzynką i też nie będzie tragedii bo pali mniej.
    • Gość: QQryQ Re: Smart Fortwo - car2go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 22:46
      wszyscy widze nie umiecie czytac ze zrozumieniem.. tak jeszcze NIKT nie robi, ani w stanach ani w UK.. nigdzie jeszcze nie zastosowali zasady, ze auto mozna zostawic po jeżdzie wszedzie, znaczy w dowolnym punkcie miasta.. ZAWSZE wszedzie trzeba oddac go do podobnego punktu z jakiego sie go wzielo, znaczy oddac.. tu nie trzeba.. starajcie sie czytac ze zrozumieniem tekstu, to naprawde nie boli..
    • crame Re: Smart Fortwo - car2go 27.10.08, 02:52
      Kobik, przecztytaj komentowany artykul.
    • Gość: Gosciu Re: Smart Fortwo - car2go IP: 91.84.26.* 27.10.08, 11:16
      QQryQ - wszyscy potrafia czytac ze zrozumieniem, moze to Ty nie potrafisz czytac miedzy wierszami. W Londynie jest kilka takich firm. Auto mozesz odstawic w 'dowolne' miejsce tylko problem polega na tym ze tutaj nie ma 'dowolnych' miejsc - po prostu nie ma gdzie parkowac. Wiec firmy maja zarezerwowane miejsca postojowe w roznych punktach miasta, ktore zawsze sa wolne i mozesz tam ostawic samochod. W Ulm zapewne nie ma tego problemu.
    • bezportek Re: Smart Fortwo - car2go 27.10.08, 16:06
      Jest roznica miedzy cudzym (pozyczonym) a wlasnym samochodem. Nawet przez tydzien czy dwa, jezdzac w innym stanie pojazdem Hertz'a, nie zagospodarujesz wnetrza tak, zeby czuc sie jak w starym, wlasnym gruchocie. Nie opanujesz wszystkich przyciskow, klawiszy i pokretel, nie nauczysz sie odruchowo wykorzystac wszelkich mozliwosci silnika, hamulcow i zawieszenia. Identyczne modele tej samej marki potrafia sie roznic. W kazdym wiekszym miescie kazdy doswiadczony kierowca zwraca baczna uwage na wozy z numerami wypozyczalni - powoduja one wieksze zamieszanie na jezdni niz pijani, nastolatki i slepe babki do kupy. Wizja miasta zapelnionego samymi rentals - horror i zgroza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka