IP: 213.76.148.* 25.10.03, 00:10
czy ktoś posiada jakąś wiedże na temat tego samochodu
Obserwuj wątek
    • Gość: Odin Re: xantia IP: *.telia.com 25.10.03, 09:59
      Pierwsze modele mialy zbyt miekkie siedzenia-delikatna tapicerke, od paru lat
      siedzenia sa nieca twardsze-siedzi sie lepiej,tapicerka tez bardziej uzytkowa
      jest.Xantia niczym szczegolnym sie nie wyroznia-to dobre auto,jezeli masz wybor-
      kup z mniejszym silnikiem 1,8lt. , ponoc lepszy. Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: Kris Kelvin Re: xantia IP: 80.48.103.* 25.10.03, 10:20
        Chyba najlepszy z juz nie produkowanych citroenow. Stosunkowo mala awaryjnosc.
        Trwala i nie cieknaca hydraulika. Obszerne mile wnetrze z kretynskim "uchwytem
        dla malp". Dla mnie minusem jest obrzydliwa deska rozdzielcza.
        Co do silnikow polecam 1,9 TD z benzynek 2,0. Najlepiej trafic HDI ale to chyba
        trudne.
      • Gość: Kris Kelvin Re: xantia IP: 80.48.103.* 25.10.03, 10:24
        > kup z mniejszym silnikiem 1,8lt. , ponoc lepszy. Pzdr.

ba tam byly co najmniej 3 silniki 1,8
        1,8 100 KM - z poczatku produkcji
        1,8 90 KM - podstawowy z konca produkcji
        1,8 16V 110 KM

Co do pierwszego to nic nie wiem ale drugi przy duzej pojemnosci to mul
        starszny, a trzeci byl opisywany w auto swiecie jako awaryjny (zrywanie paskow
        rozrzadu)no ale to Auto swiat pisal
        • Gość: Odin Re: xantia IP: *.telia.com 25.10.03, 12:02
          Xantia 1,8 100kM ,dwa lata w firmie tylko tymi autami jezdzilismy,-zero bledow,
          zawsze startowal-nawet w duze mrozy,puzniej Pgt. 406 2,2 tez bez problemow,
          ostatnio Xedos 2,5 V6 -nie wiem co to problemy z autem.Niektorzy maja szczescie.
          Pzdr.
          ________________________________________________________________________________
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka