loczek62 19.02.10, 22:00 Szanowne WDPD proszę poradźcie mi w czym mam uprać Parkę. Podczas tankowania mojej Xantii oblałem się olejem napędowym ("ropą"). Będę wielce zobowiązany za poradę bo wiem że to jest trudna sprawa. Pozdrawiam loczek62 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieciuszek Re: Plama 20.02.10, 01:09 Na plamy tego typu polecana jest benzyna ekstrakcyjna. Odpowiedz Link
misself Re: Plama 21.02.10, 09:56 Tłuste plamy schodzą po normalnym praniu w detergencie. Odpowiedz Link
irenka82 Re: Plama 02.05.14, 15:21 Odświeżam wątek o plamach. Nie wiadomo skąd na spodniach dżinsowych (jasnych) zrobiły mi się żółte plamy - poszłam do miasta w czystych spodniach, wróciłam z brudnymi - stąd podejrzewałam, że musiałam się powycierać o jakieś krzaczki czy kwiatki z pyłkiem. Plamy przed praniem namaściłam odplamiaczem, nie puściły. Z desperacji wrzuciłam spodnie do gotowania - plamy są, spodnie na szczęście też. Niestety ze zgrozą obserwuję, że plam przybywa!! Wyłażą jakby z materiału, tylko że pod spodem spodnie są czyściutkie! Czym to sprać?? Świat zobaczył,że ten kraj nie jest tak bardzo chory Odpowiedz Link
sic1982 Re: Plama 05.05.14, 08:04 W naszym przypadku jak plamy wychodzą po praniu to jest to sok jabłkowy. I niestety ja nie potrafię już tego usunąć. Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Plama 05.05.14, 14:10 A może poprostu farba z dżinsów puszcza//od gotowania/? Odpowiedz Link