Gość: sid IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 12:33 Wybieram się do Warszaw i chcę skorzystać z A2. Wiem, że na razie jest jedno miejsce poboru opłat. W której miejscowości się mieści, ewentualnie jak je najlepiej ominąć. Pozdrawiam sid Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zygfryd Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.acn.waw.pl 27.10.03, 12:57 Gość portalu: sid napisał(a): > Wybieram się do Warszaw i chcę skorzystać z A2. Wiem, że na razie jest jedno > miejsce poboru opłat. W której miejscowości się mieści, ewentualnie jak je > najlepiej ominąć. spadaj. złodziei nam tutaj nie potrzeba. Link Zgłoś
brofran Re: A2- jak ominąć pobór opłat 27.10.03, 14:15 Zygfryd-bredzisz! On placi;podatki,OC, za paliwo,za exploatacje samochodu ... Ale nie chce placic dodatkowo-jego wybor i nic ci do tego! Chcesz jechac dziurawa droga-placisz . Chcesz jechac z wiekszym komfortem-placisz dodatkowo. Ot co . Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.70-136-217.adsl.skynet.be 26.11.03, 06:36 Hej, moze ktos z Was wie kiedy otwieraja nowy kawalek A2 z wrzesni do poznania ??? Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.radiomerkury.pl 26.11.03, 09:41 Uroczyście towarzysz Miller przetnie wstęgę w czwartek o 15-ej. Samochody wpuszczą o północy z czwartku na piątek. Do poniedzialku przejazd będzie bezplatny... Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.kp.pl 27.10.03, 13:13 najlepiej ominąć jadąc "starą" dwójką - normalną, dziurawą, przeciążoną polską drogą niestety. Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: 80.241.130.* 26.11.03, 10:45 Gość portalu: tomek napisał(a): > najlepiej ominąć jadąc "starą" dwójką - normalną, dziurawą, przeciążoną polską > drogą niestety. Tę znam na odcinku konin-września, od wrześni do poznania też jest "stara" dwójka i nowa płatna? Link Zgłoś
Gość: Darek Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.gl.digi.pl 27.10.03, 13:41 I tak ciągle coś omijając mamy Polskę taką jak polacy.Chcesz jechać to zapłać! Link Zgłoś
Gość: ad Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: *.iscnet.pl 27.10.03, 14:53 ciekawe kto ją wybudował i za czyje pieniądze a kto spija śmietankę ,i my mamy jeszcze dopłacać ? popieram wszystkich którzy nie dają się rolować. Link Zgłoś
dywersant1 Re: A2- jak ominąć pobór opłat 27.10.03, 14:27 Z tego co sobie przypominam z prasy w okolicach Słupcy trzeba zjechać z A-2 na starą E30. NIestety chyba dużo osób będzie w ten sposób kombinować, ze względu na złodziejskie opłaty. Co z tego że będziemy mieli autostrady skoro będą tam śmigac jedynie samochody z kratkami. Koninianie myśleli że się pozbędą tranzytu. Nic z tego. Tysiace samochodów aby zaoszczędzić będzie pruć przez Konin. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek A2-jak ominąć pobór opłat IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.03, 21:31 W sumie to dość prosto , ale będziesz min. 30 min. " w plecy " a poza tym na tej trasie jest teraz więcej ograniczeń prędkości i radarowców!! Oczywiście jeśli nie natkniesz się na roboty drogowe , stłuczkę itp . Link Zgłoś
Gość: Wally Re: Trochę OT, a trochę nie... IP: *.icpnet.pl 26.11.03, 10:54 Wczoraj jechałem z Poznania w kierunku Konina i we Wrześni skręcałem na Gniezno. W tej chwili na węźle przed Wrześnią jest spore zamieszanie związane z podłączeniem obu fragmentów autostrady. Do tej pory większość TIR-ów jechała starą "2", omijając płatną autostradę. W tej chwili oznaczenie dróg przed Wrześnią jest takie, że trzeba się dość dobrze orientować, żeby nie wjechać na autostradę w kierunku Wa-wy. Dla niechcących płacić, alternatywą może być w tej chwili stara "2"; mniej TIR-ów, przeprowadziło tam ostatnio parę remontów - da się jechać... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: apacz Re: A2- jak ominąć pobór opłat IP: 193.0.70.* 26.11.03, 12:13 Ile teraz kosztuje przejazd A2? Link Zgłoś