Dodaj do ulubionych

Stilo za 39 kzł, a może coś innego?

IP: 213.227.90.* 04.11.03, 13:25
Mam pytanie do właścicieli Fiata Stilo 1,2 i właścicieli innych samochodów w
cenie "do 40 tys. zł, do wyjechania". Co opłaca się kupić za tą cenę? Czy
Stilo to dorby wybór? A jeśli nie, to co w zamian?

Pozdrawiam,

SW.
Obserwuj wątek
    • dywersant1 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 04.11.03, 13:30
      Gość portalu: sw napisał(a):

> Mam pytanie do właścicieli Fiata Stilo 1,2 i właścicieli innych samochodów w
      > cenie "do 40 tys. zł, do wyjechania". Co opłaca się kupić za tą cenę? Czy
      > Stilo to dorby wybór? A jeśli nie, to co w zamian?
      >
      > Pozdrawiam,
      >
      > SW.

Broń Boże z silnikiem 1.2 Silnik ma 80KM ale przy 5000 obrotów. W sumie przy
      takim samochodzie jak Stilo spalanie na mieście wyniesie ponad 8l/100km. A
      przyspieszenie? Pewnie coś ponad 13 sek.
      • Gość: kriss Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.net / 192.168.1.* 04.11.03, 13:34
        A ile ma palic w mieście benzyniak,5-6L?Skoro naprawdę mieści w tych 8 l w
        mieście to wynik niezły jak na taki samochód,zresztą Stilo za 39 tys to bardzo
        atrakcyjna oferta,gdzie za tyle to mażna kupić?
        • Gość: bruno Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 14:03
          za taka mamone sam bym cos takiego kupił. napisz gdzie mozna kupic takie auto?
          kompaktowy, nowoczesny samochód z 2-letnia gwarnancja ponizej 40 tysiakow to
          bardzo dobra oferta. silnik jest taki sobie, no ale nie kazdemu na t
          ym zależy.
      • robert8888 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 04.11.03, 14:05
        8 w mieście - a cóż jeszcze można chcieć! Mój pali 10-12 w mieście i dla mnie
        jest OK - silnik 120 kM. Wg mnie Stilo za te pieniądze to super sprawa.
        Pozdrawiam Robert.
        • Gość: vd Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 14:10
          masz fiata z takim silnikiem??? nie ma w ofercie takiego modelu, jtd 1,9 ma 115
          KM, benzyna 1,6 ma 103. a 1,8 133 km
          • robert8888 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 04.11.03, 14:11
            Nie AR 156. Pozdrawiam Robert.
          • atlon Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 06.11.03, 13:06
            Gość portalu: vd napisał(a):

> masz fiata z takim silnikiem??? nie ma w ofercie takiego modelu, jtd 1,9 ma
            115
            >
            > KM, benzyna 1,6 ma 103. a 1,8 133 km

Ja mam Punto 2 z tym motorkiem, do miasta i na trase rewelacja, ale Stilo jest
            troche cięższe i pewnie troche gorzej sie zachowuje. Jak nie zależy Ci na dużym
            bagażniku pomyśłał bym o Punto z tym silnikiem w wersji Dynamic, wyposażenie
            takie samo a i cena niższa. Pozdrowionka.
            • Gość: xp Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: 193.111.174.* 06.11.03, 13:33
              Czytając stwierdzam, że chyba jestem kopnięty bo zaposiadam 1,2 5D i to z
              klimatyzacją. Stwierdzam,że: przyśpieszenie dobre faktycznie sprawdzone,
              spalanie niskie klima średnio niecałe 8l tylko miasto w zimie też, na trasie
              niecałe 6l.
              Jechałem tym 150km całkiem przyzwoicie można więcej !
              Jeżeli chodzi o wyprzedzanie odczułem po terenie górzystym, ale jeżeli miasto +
              teren nizinny to rewelacja coś za coś.
              Poprzednio posiadałem Siene 1,6 i aż takiej różnicy pod względem przyśpieszenia
              nie odczułem, za to spalanie niebo a ziemia !!!
              Zależy co komu potrzebne a pytam czy Sieną ktoś jechał 150km i jakie odczucia
              bo ja bym się nie odważył mimo 1,6 .
              • remo29 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 06.11.03, 13:41
                [...]
                > Zależy co komu potrzebne a pytam czy Sieną ktoś jechał 150km i jakie odczucia
                > bo ja bym się nie odważył mimo 1,6 .

150km to nie odważyłbym się na rowerze, bo kondycja już nie ta...
                Ale jeśli chodzi o 150km/h to nie jest to przecież prędkość kosmiczna - każdy
                mniej lub bardziej współczesny samochód jedzie z taką prędkością bez
                kompleksów, więc dlaczego sieną ma być to kłopotliwe? I co w tym kontekscie ma
                piernik do pojemności silnika??
                • Gość: xp Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: 193.111.174.* 06.11.03, 13:52
                  A to że Siene nie prowadzi się przy tej prędkości pewnie - samochód przestaje
                  trzymać tor jazdy i jakieś dziwne uczucie. W stilo przy prędkości 150km tor
                  jazdy jest bardzo pewny nie odczuwasz tej prędkości w porównaniu ze sieną -
                  "uczucie przyklejenia samochodu do drogi.
                  Ja nie żałuje wyboru bo mam wygodniejszy samochód a i koszty użytkowania też
                  mniejsze a że przyśp. 13,8s a nie 11s no cóż - wiek 35l.
                  • Gość: vd Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 14:17
                    ...to prawda stilo przy duzych predkosciach prowadzi sie super, mnie udalo sie
                    wycisnac calkiem sprawnie>>>>>>> km/h (autostrada ::), auto jedzie wtedy
                    jak przy 120 zreszta odczucie predkosci wskazuje podobnie,jednak nie jest to
                    szybkosc podrozna :) w mojej bravie 1,6 mialem spocone lapki juz przy 150, masz
                    racje ze silnik 1,2 ogolnie nie jest zly w porownaniu do 1,6, podobnie jak i
                    1,6 nie jest wyczuwalnie slabszy od 1,8 (133 KM), wszystko to prawda do
                    momentu jak nie jedziesz w 3-4 osoby plus klima plus bagaz plus nie daj boze
                    rowery na dachu wtedy jednak lepiej dla wszystkich na drodze miec mocniejszy
                    silnik lub wieksza wyobraznie
                    pozdrawiam
                    • Gość: xp Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: 193.111.174.* 06.11.03, 14:24
                      Zgadzam się ze wszystkim co mówisz, wreście właściwy ktoś zabrał głos, bo
                      czytając poprzednie wiadomości można ogłupić się zupełnie.
                      • Gość: vd :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 14:37
                        nigdy nie mialem przyjemnosci pojezdzic stilo z 1,2, szwagier mial taki silnik
                        w bravie teraz ma stilo 3d 1,6 i jest w niebowziety, ja moge tylko pomarudzic
                        na uciag mojego 1,6 pod wiekszym obciazeniem poza tym jak nie masz w sobie
                        zylki rajdowej to jest calkiem dobry silnik do tego modelu, mialem mozliwosc
                        caly dzien pojezdzic sobie przed zakupem stilo, modelem z 1,8 i nie widzialem
                        wtedy wiekszych roznic pomiedzy moja brava 1,6 wiec ze wzgledow czysto
                        ekonomicznych wybralem mniejsza pojemnosc, ale brava byla znacznie lzejsza
                        teraz chyba wybralbym 1,8 (wycofany 3D, 5D), optymalny bylby oczywiscie
                        doskonaly jtd ale fiatowska polityka cenowa w stosunku do diesli skutecznie
                        mnie zniecheca
                  • Gość: OGI Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: 62.233.164.* 11.11.03, 21:17
                    A ja w tej cenie polecam Ci Opelka Corse 1,2 75 km.
                    Przy 170/h trochę głośnow środku ale autko trzyma się drogi jak złe. Idzie jak
                    w szynach.
                    Pozdro
    • Gość: vd Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 14:06
      stilo to dobry wybor ale nie w tej wersji silnikowej, to najciezszy z
      kompaktow, oczywiscie sa tacy co uwazaja ze silnik 1,2 calkiem dobrze ciagnie w
      stilo ale to chyba tacy co nie mieli okazji jezdzic mocniejszymi jednostkami
      albo maja zapedy samobojcze. Ja mam 1,6 i uwazam to za absolutne minimum do
      tego auta.
      • Gość: Mar co najmniej 1.6 do Stilo! IP: *.skorosze.2a.pl 04.11.03, 14:16
        Mam stilo 1.6 i nie jest to żadna rakieta. Słabszy silnik przy takim cięzkim
        samochodzie to nieporozumienie. Może gdyby był 80-konny 8-zaworowy 1.6 o dużej
        elastycznośći, to możńa byłoby to rozważyć - ale 1.2 to nawet głupio wygląda,
        mimo że te 1.2 to dokładnie 1242 ccm, a nie np. 1151 (też pisaliby o nim 1.2 :-
        ). Poza tym, za 3-4 lata, jak bedziesz sprzedawał ten samochód, to potencjalni
        nabywcy mogą kręcić nosem, zwłaszcza że chyba jednak niebawem zostanie on
        zastąpiony czymś mocnieszym. Taka informacja zostanie jednak podana
        prawdopodobnie znienacka, aby nie zniechęcać klientów do kupowania wersji 1.2
        teraz...
        • Gość: Sławek Re: co najmniej 1.6 do Stilo! IP: *.trzebinia.net 04.11.03, 16:04
          Nie róbcie sensacji z silnika 1.2.
          Praktycznie każdy kompakt w wersji podstawowej ma albo silnik 1.2 75KM albo 1.4
          75 KM.Jeśli ktoś chce to kupi.
          Jeśli Stilo dostanie jako najsłabszy silnik 1.4 95KM to pewnie wycofaja silnik
          1.6 103KM.Jesli będa oba silniki to cena będzie bardzo zbliżona.
          Stilo 1.2 ma 6 biegową skrzynie i spala mniej niz 1.6.

pozdr
          • Gość: Mar nieprawda IP: *.skorosze.2a.pl 05.11.03, 19:09
            Stilo to chyba jedyny samochod tej wiekości z silnikiem o tak małej pojemnośc.
            To prawda, że wszsytkie modele z segmentu C są dostępne z silnikami o mocy ok
            75 KM, ale są to silniki większe, a więc bardziej elastyczne od 1.2. Te różnice
            są zresztą minimalne i dlatego rzadko ktoś się decyduje na takie słabe silniki
            do stosunkowo cięzkich samochodów. A jak się zedcyduje, to potem żałuje. 6-
            biegowa skrzynia w stilo jest właśnie dlatego, że silnik ma tak mała moc - po
            to aby zwiększyć elastyczność. Natomiast już 5 biegów to sporo, a machanie
            wajchą w 6 stron to już styanowczo za dużo. No chyba, że ktoś to lubi. Ale to
            byłoby może do przyjecia w sportowym samochodzie - a takim stilo 1.2 z
            pewniosćią nie jest. To niskie zużycie paliwa w Stilo 1.2 też jest
            przereeklamowane. W mieście i tak zeżre 10 litrów, czyli niewiele mniej niż
            1.6. A poza tym kto ci każe jeździć 1.6 z maksymalną prędkoscią i ruszać
            maksymalną mocą spod świateł? Wreszczie, silnik 1.6 raczej nie znikinie z
            oferty po wprowadzeniu 1.4. Prędzej zniknie 1.2, bo gdyby chcieli wycofać 1.6,
            to Stilo dostene byłoby tylko z silnikami 1.2 i 1.4 oraz 2.4. oraz z dieslami.
            A to przecież byłoby bez sensu. Dyskutująć o silnikach, trzeba się przyjrzeć
            nie tylko mocy i pojemnosći ale takze maksymalnemu momentowi obrotowemu i oraz
            prędkości obrotowej, przy jakiej on występuje. Max. moment obrotowy silnika 16V
            jest tylko minimalnie wyższy od takiego samego parametru w silniku 8V. A więc
            przy niskiej prędjkosci obrotowej wrażenia z jazdy z silnikiem 1.2 w stilo są
            takie, jakby miał on 60 a nie 80 KM. Podobnie rzecz ma sie z 1.6 16V, ale tutaj
            przy niskiej prędkośći obrotowej wrażenia są takie jak przy wysokiej prędkosći
            obrotowej w wersji 1.2. A kwestia ceny to już jest zupełnie inna sprawa, bo ona
            akurat w minimalnym stopniu czysto matematycznie zależy od mocy i pojemnosci
            silnika.
      • Gość: filip Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 15:21
        Gość portalu: vd napisał(a):

> stilo to dobry wybor ale nie w tej wersji silnikowej, to najciezszy z
        > kompaktow, oczywiscie sa tacy co uwazaja ze silnik 1,2 calkiem dobrze
        ciagnie w
        >
        > stilo ale to chyba tacy co nie mieli okazji jezdzic mocniejszymi jednostkami
        > albo maja zapedy samobojcze. Ja mam 1,6 i uwazam to za absolutne minimum do
        > tego auta.

odpowiedz :silonik 1,2 80km zastąpil silnik 1,4 75km czyli jest od niego
        lepszy ma i tak lepsze przyspieszenie ,a to że jest mniejsza pojemnosc nie ma
        nic do rzeczy-o tyle to lepsze ze majac motor 1,2 plac sie mniejsza skladke OC
        i to jest plus.Jeli by porownac to z konkurencji widac ,ze stilo z silnikiem
        1,2 i tak ma lepsze przyspieszenie do 100km/h- 13,4sek 3D jst szybsze od GOLFA
        1,4 14sek czy Peugeota 307 15,7sek do 100km/h.Wiec Fiat jest góra mimo iz
        jest wiekszym autm niz malenki Golf.A jesli chodzi o silnik 1,4 zastapi on z
        pewnoscia silnik 1,6 a 1,6 zastapiony zostanie przez 1,6 110 lub 120 km
        znanymi z alfy romeo 1,2 zostanie i z pewnoscia bedzie drozszy około 2tys zł
        jak ma to miejsce przy Punto( te same silniki)//1,2 pojedzie bez problemu
        170km na godzine na terasie 4osoby plus bagaz w gorach.RAczej tez nie nalezy
        wiec do powolnych .Poza tym 1,2 na postoju jest niesłyszalny co swiadczy o
        klasie silnika ,a przy 160kmh tez jest cichutko przejedzcie sie coroola czy
        golfem a zobaczycie ze Fiat lepiej trzyma sie tez drogi i jest najwiekszy z
        tylu ,ma tez jako jedyny z kompaktow juz w standarcie klimatyzacje na tylne
        siedzenia i super zagłowki ,najwiecej tez miejsca na nogi.przeciwmgielne w
        budowane w klosz .a najtanszy 3 drzwiowy 42 tys po negocjacji w salonie 5d za
        44 tys bez klimy- najlepsza cena i to z pelna elektryka -konkurencja tego nie
        daje ,i u konkurencji nie ma tez takiego bazaznika.pozdrawiam
      • Gość: filip STILO jest od 42 tys jak w reklamie i jest ok IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 15:23
        odpowiedz :silonik 1,2 80km zastąpil silnik 1,4 75km czyli jest od niego
        lepszy ma i tak lepsze przyspieszenie ,a to że jest mniejsza pojemnosc nie ma
        nic do rzeczy-o tyle to lepsze ze majac motor 1,2 plac sie mniejsza skladke OC
        i to jest plus.Jeli by porownac to z konkurencji widac ,ze stilo z silnikiem
        1,2 i tak ma lepsze przyspieszenie do 100km/h- 13,4sek 3D jst szybsze od GOLFA
        1,4 14sek czy Peugeota 307 15,7sek do 100km/h.Wiec Fiat jest góra mimo iz
        jest wiekszym autm niz malenki Golf.A jesli chodzi o silnik 1,4 zastapi on z
        pewnoscia silnik 1,6 a 1,6 zastapiony zostanie przez 1,6 110 lub 120 km
        znanymi z alfy romeo 1,2 zostanie i z pewnoscia bedzie drozszy około 2tys zł
        jak ma to miejsce przy Punto( te same silniki)//1,2 pojedzie bez problemu
        170km na godzine na terasie 4osoby plus bagaz w gorach.RAczej tez nie nalezy
        wiec do powolnych .Poza tym 1,2 na postoju jest niesłyszalny co swiadczy o
        klasie silnika ,a przy 160kmh tez jest cichutko przejedzcie sie coroola czy
        golfem a zobaczycie ze Fiat lepiej trzyma sie tez drogi i jest najwiekszy z
        tylu ,ma tez jako jedyny z kompaktow juz w standarcie klimatyzacje na tylne
        siedzenia i super zagłowki ,najwiecej tez miejsca na nogi.przeciwmgielne w
        budowane w klosz .a najtanszy 3 drzwiowy 42 tys po negocjacji w salonie 5d za
        44 tys bez klimy- najlepsza cena i to z pelna elektryka -konkurencja tego nie
        daje ,i u konkurencji nie ma tez takiego bazaznika.pozdrawiam
        • Gość: vd prawda i nie prawda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 21:07
          ...po pierwsze przyspieszenia od 0-100 km nie maja praktycznie zadnego
          znaczenia, w uzytkowaniu przede wszystkim liczy sie elastycznosc, a takowej
          silnik 80 KM w aucie o wadze blisko 1,3 tony nie zapewnia,

po drugie fiat nigdy nie zastapi wlasnych silnikow tymi z alfy romeo (twin
          spark) poniewaz pewne rozwiazania technologiczne sa zarezerwowane wylacznie dla
          marki AR, obecna polityka koncernu zmierza ku zdecydowanemu odroznieniu od
          siebie marek premium alfa, lancia, ferrari od popularnego fiata, poza tym
          silnki alfy to troche inna bajka i technika (twin spark)

po trzecie ciche dzialanie silnika 1,2 swiadczy przede wszystkim o jego malej
          pojemnosci, poza tym stilo jest wyciszone i konstruowane zdecydowanie z mysla o
          wiekszych pojemnosciach ze wskazaniem na glosny silnik 1,9 jtd wiec logiczne
          jest ze 1,2 prawie nie slychac, zreszta mojego 1,6 tez nie slychac na wolnych
          obrotach, slychac go wyraznie od 110 do 140 km/h potem robi sie ciszej

po czwarte 1,2 nie pojedzie bez PROBLEMU 4 osoby plus bagaz w gorach bo mam
          1,6, prawie 40 000 km na budziku i troche wrazen za soba, oczywiscie co dla
          kogo znaczy PROBLEM mozemy rozumiec na rozne sposoby, dla mnie problemem jest
          redukcja zaladowanym autem do 2 biegu podczas podjazdu pod wieksze wzniesienie
          (przypominam ze pisze o 1,6)

po piate fiat "nie ma klimy na tylne siedzenia" tylko dodatkowy nawiew pomiedzy
          fotelami (fajny), oczywiscie wyroznia sie tym sposrod konkurencji ktora zwykle
          zadowala sie nawiewami spod foteli przednich, ale nazywanie tgo klima to lekka
          przesada

po szoste fiatowskie zaglowki sa delikatnie mowiac do kitu, maja bardzo
          niewielki zakres regulacji katowej, (prawie nie zauwazalny) i prawie wcale nie
          podpieraja glowy, poza tym nie wiem dlaczego ale fiat w stilo zrezygnowal z
          super wygodnego przycisku do regulacji wysokosci/kata zaglowka ktory w bravie
          znajdowal sie z boku zaglowka, zastapil go bardzo niewygodnym, nieergonomicznym
          i niewyczuwalnie dzialajacym przyciskiem u podstawy zaglowka.

z reszta jestem w stanie sie zgodzic, choc nie wiem czy stilo trzyma sie drogi
          lepiej niz corolla czy golf poniewaz nie prowadzilem tych aut ale napewno fiat
          prowadzi sie doskonale.
          • Gość: Mar prawie prawda IP: *.skorosze.2a.pl 12.11.03, 11:20
            wszystko się zgadza, ale tytułem sprostowania chciałbym dodać, że stilo 1.2
            waży 1150 kg, a więc "prawie 1,2 tony" - co oczywiśćie w najmniejszym stopniou
            nie zmienia faktu, że silnik 80 KM o tak małej pojemnosći jest za słaby do tego
            samochodu.

Dodam też, że w Stilo przynajmniej mnie jest mniej wygodnie niż w Punto II i
            Marei. Są tez w Stilo pewne mankamenty ergonomiczne (zagłowki, regulacja
            wysokości fotela, włacznik ogrzewnia tylenj szyby zamkniętego obiegu powietrza
            i klimatyzacji - jak ktoś ją ma, zapalniczka). Silnik 1.6 jest wystarczający,
            ale tylko wystarczajacy, a dynamiki nabiera dopiero po 3500-4000 obrotów. Wg
            komputera zużycia paliwa jest niższe przy jeździe dynamicznej z dużą prędkoscią
            obrotową niż przy wczesnym właczaniu wyższych biegów. 5 bieg można właczać
            dopiero po przekroczeniu 130 km/h co w mieście zdarza się rzadko i na krótkich
            odcinkach (a w zasadzie zdarzać się nie powinno:-)

Niższe składki OC - bzdura! To nowy samochód, więc kupuje się pakiet AC+OC+NW
            liczony od wartosći auta, a nie od pojemnosci silnika.

I wreszczie: za 3-4 lata trzeba będzie to stilo sprzedać. I ciekawe kto w 2006
            roku kupi za przyzwoitą forsę samochód z osiągami na poziomie Punto z silnikiem
            60-konnym.
            • Gość: vd Re: prawie prawda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 12:18
              podobno sa trzy rodzaje prawdy: pół prawda, cała prawda i gówno prawda :)

to co Mar napisał to jest zdecydowanie cała prawda :) zgadzam sie ze wszystkim,
              a najbardziej z tym ze marysia jest wygodniejsza, moge potwierdzic tez
              niewygodnie umieszczone przyciski (włacznik ogrzewnia tylenj szyby zamkniętego
              obiegu powietrza i klimatyzacji), ktore tez nie sa od siebie zroznicowane i za
              blisko umieszczone, zaglowki i wajcha od reg. wys. fotela to temat na osobny
              post poza tym to naprawde niezle auto

pozdrawiam
            • Gość: filip Re:Stlo 1,2 jest i tak lepszy niz golf ,307 z 1,4 IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 17:04
              co to ma wspolnego z pakietem,pakiety sa do 3 lat,a ja mam maksymalna znizke w
              PZU 60 procent i i Ac o c i NW place osobno bo wychodzi mi taniej.A poza tym
              widze kolego ze jestes niedoiformowany bo faktycznie w kazdej firmie od
              pojemnosci 1200 zaplacisz conajmniej 200-300zl taniej za OC niz za 1400 czy
              1600.Poza tym upieram sie ze 1200 do stilo jest wystarczajacy i tak sie lepiej
              sprawuje niz słabsze motory 1400 golfa czy peugeota 307 czy OCTAWII poniewaz
              ma 5km wiecej niz konkurenci a dodatkowo oprocz 5km jescze o klase lepsza
              skrzynie.Jasne i to tez fakt ze mozna i tu wlozyc silnik 2,4 czy 1,6 ale 1,2 z
              pelnym bagazem faktycznie dobrze sie spisywal w gorach jechalem nim z
              centralnej polski w sumie 800km dosc czesto 160 km/H czy 170km /h ?z klima
              wazy 1150kg to tez prawda (ja mam osobno zamawiana)//w niemczech jak patrzylem
              w internecie wiekszosc zamawianych aut jest z silnikiem wlasnie 1,2 a Niemiec
              ciemny nie jest prawda??pozdrawiam
          • Gość: Caa prawda Re: prawda i nie prawda IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 18:44
            i znow nie masz racji lancia i fiat maja te same silniki na przyklad 1,6 w
            Lancii librze czy silniki 1,2 60km i 80km w Ypsilon z PUNTO i stilo czy silnik
            1,9 diesle!!z alfami jest podobnie 1,6 z alfy na pewno zastapi 1,6 z fiata
            stilo to normalna kolej rzeczy.Zawsze tak bylo ze nowosci stosowano w
            drozszych alfach i lanciach a potem przenoszono do Fiata to samo czeka silnik
            3,2 250km z alfy GT.NIe ma zadnych rezarwcji dla alfy czy lancii ,gdyz jest
            raczej tendencja do unifikacji podzespolow co jest tansze w produkcjii.A tak
            nawiasem mowiac nastepca ALFY 147 i 156,bedzie oparty na plycie podłogowej
            Fiata Stilo ktora jest wieksza ,i w testach zderzeniowych stilo wypada tez o
            wilel lepiej niz starze auta alfy na poprzednich plytach(nie spomne juz o
            slbych konkurentach z niemiec i japoni - coroola-mniej bezpieczna naet niz
            Punto patrz strona crach testy)pozdrawiam
            • Gość: vd Re: prawda i nie prawda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 21:32
              silniki twin spark to zadna nowosc w alfie i moge sie zalozyc ze ta technika
              nigdy nie zagosci pod znaczkiem fiata,poniewaz od zawsze jest kojarzona z alfa
              i tylko alfa (podobnie jak wczesniej boxery), inaczej jest z silnikami jts
              teraz wprowadzanymi do alfy lub multijetami te na pewno beda w fiatach juz w
              przyszlym roku (w punto Multijet juz jest dostepny)
    • Gość: Joasia Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 15:59
      Uzytkownikow Stilo znajdziesz tutaj
      autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=stilo
    • Gość: ok! Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 18:46
      Fiat Stilo wyglada calkiem fajnie, ale moim zdaniem silnik 1,2 to stanowczo
      zbyt malo, szczegolnie jesli jezdzi sie czasami w trasie i trzeba cos
      wyprzedzic.Pojezdzisz z rok takim autem i dojdziesz do podobnego wniosku.Tylko
      wtedy zamiana na auto z wieksza pojemnoscia bedzie znacznie kosztowniejsza.Ja
      ostatnio jezdzilem autem lzejszym, z silnikiem 1,4 90KM i . dosc
      szybko ...zamienilem to auto , na inne z silnikiem 1,6 110KM, sporo tracac przy
      tym. Inne w cenie do 40 tys. zl, kompakty, hmmmmm, nie znam?Pozdrawiam.
    • Gość: R69 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 18:44
      Dla mnie super, tyle że z nadwoziem 3 drzwiowym i silnikiem 1.6. Pozdrawiam.
    • Gość: Marek Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:53
      Ja bym sie nie odwarzyl na kupno stilo.
      • Gość: vd Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 23:57
        ...i dobże
        • Gość: mati_ Lepsze Punto 1.3JTD multijet IP: *.icpnet.pl 11.11.03, 17:34
          W promocji są Punto 1.3JTD , 5D , 2x airbag , elektryka , metalic.
          Cena 39150pln.
          • Gość: od 46tys Re: Lepsze Punto 1.3JTD multijet IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 18:04
            punto z tym wyposazenie m i silnikiem jest od 46 tys-za 39 tez bym kupił-
            nizły dowcip z ta cena,ale niestety nieprawdziwa
        • Gość: minek Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.euro / 195.177.196.* 11.11.03, 18:55
          ;-))))
    • Gość: sw Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.trzepak.pl 11.11.03, 20:54
      Witam i dzięki za wszystkie głosy.

Zrobiłem rundkę po salonach i takie są moje wnioski:

1. Renault Megane: mały, ale dośc ładny w środku, bagażnika prawie brak,
      plastiki trochę słabe (jak w Kadecie), ale najgorsza ta ciasnota. No i cena -
      48kzł.

2. Peugeot 306: całkiem ładny z zewnątrz, w środku fatalne materiały (twarde i
      rysujące się). Drzwi robią najgorsze wrażenie - cieniutkie i tapicerka jest
      poprzykręcana śrubami z boku! Padaka! Siedzenia wygodne, ale kierownica
      cieniutka jak w Tico. Ładny, ale niedopracowany. Cena - ponad 46 kzł.

3. Toyota Corolla: ładny, w środku całkiem niezłe materiały, dobry silnik.
      Podobno niezawodny. Trochę tandetne niektóre plastiki, ale zdarza się. Ilośc
      miejsca wystarczająca. Cena - 51 kzł.

4. Opel Astra II - bez komentarza. Poloneza Atu bije na głowę. Do tego cena -
      45 kzł. Tego powinni zabronić.

5. Ford Focus - ładny, dostojny, dobrze wykonany, choć niektórym może się
      niepodobać kokpit. Stare silniki 1,4, ale można to wybaczyć. Jak na konstrukcję
      z ubiegłego wieku - całkiem nieźle. Ale cena znów pod 50 kzł.

6. Fiat Stilo - ładna wersja 3d, dobre materiały, wieelkie fotele i duuuzo
      miejsca. Dość pakowny bagażnik. Niektóre plastiki mogłby być lepsze, ale ten na
      desce bardzo przyjemny dla oka i miękki. Poręczna kierownica, oszczędny silnik
      (6 biegów, choć trzeba się namachać). Widać, że auto przemyślane i bardzo
      nowoczesne. A co najważniejsze - za 39 tys. zł. Podobno fiat to...., ale w
      przypadku 2 letniej gwarancji i auta nowego może warto zaryzykować coś lepszego
      za 10 tys. zł taniej niż konkurencja.

To był rekonesans. Decyzji jeszcze nie podjałem:-))

Pozdrawiam,

SW>
      • lukasz_j Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 12.11.03, 08:22
        > To był rekonesans. Decyzji jeszcze nie podjałem:-))
        a tam, wyglada ze juz padjales, szerokiej drogi :)
      • remo29 Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 12.11.03, 10:56
        Gość portalu: sw napisał(a):

[...]
        > A co najważniejsze - za 39 tys. zł. [...]

A skąd ta cena? Nowy kosztuje ponad 45kzł... Chyba że o czymś nie wiem...
        • Gość: Mar stąd ta cena IP: *.skorosze.2a.pl 12.11.03, 11:27
          Cena katalogowa: 41,9 tys. Minus 3000 upustu (promocja końcoworoczna) i jest 39
          tys. A nawet 38,9.

Jako drugi samochód używany niecodziennie i tylko po mieście, przez jedną
          osobę, to może nawet i z silnikiem 1.2 byłby godny uwagi... Chociaż ja do
          takiego właśnie celu mimo wszystko wybrałem silnik 1.6.
          • remo29 Re: stąd ta cena 12.11.03, 11:34
            Gość portalu: Mar napisał(a):

> Cena katalogowa: 41,9 tys. [...]

To na fiat.pl/frame.php?sec=1&page=cennik chyba mają jakiś stary cennik,
            bo tam poniżej 45 tys. nie widzę ŻADNEGO stilo...
            • Gość: Mar fucktycznie! IP: *.skorosze.2a.pl 12.11.03, 11:38
              A ja myślałem, że te 41,9 z reklamy to cena katalogowa - a tymczasem to jest
              45,9 - 4000 rabatu = 41,9. No ale może ktoś wygrzebał jakiś poekspozycyjny albo
              co???
              • remo29 Re: fucktycznie! 12.11.03, 11:50
                No i tu leży fiat pogrzebany :)
                Dlatego dziwiłem się tej cenie, bo w Autoexpercie za 39kzł można kupić stilo
                1.2, owszem, ale z 2002 roku...
                • Gość: sw Re: fucktycznie! IP: *.trzepak.pl 12.11.03, 12:38
                  Rabat na Stilo 1,2 wynosi 7000 zł przy zostawieniu auta w rozliczeniu. Cena:
                  38700zł. Bez zostawienia auta to 39400 zł. Przynjamniej tak jest na śląsku -
                  byłem w salonie w poniedziałek. Ceny obowiązują co najmniej do końca listopada.

Pozdrawiam
                • Gość: sw Re: fucktycznie! IP: *.trzepak.pl 12.11.03, 12:39
                  Auta tegoroczne, nawet trzeba czekać 2 tygodnie na sprowadzenie z Włoch.
                  Pozdrawiam
                • Gość: sw Re: odpowiedz IP: *.trzepak.pl 12.11.03, 12:39
                  Auta tegoroczne, nawet trzeba czekać 2 tygodnie na sprowadzenie z Włoch.
                  Pozdrawiam
          • Gość: norbi Re: stąd ta cena IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 17:31
            to juz przegiecie-kolego szanowny jesli jezdzisz stilp 1,6 po miescie to
            pewnie na trase masz jakiego marcedesa e klase to Cie rozumiem,ale zauwaz ze
            wiekszosc polakow zarabia srednia krajowa i nawet Panda czy seicento moze byc
            autem rodzinnym wiec przesadziles troszke.Stilo dla 4osob na trase jest autem
            najbardziej goscinnym i komfortowym sposrod wszystkich kompaktow.
    • krzew Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? 12.11.03, 11:37
      Stilo to bardzo przyjemny samochod... mialem okazje nim jezdzic pare razy i
      bardzo mi sie podobal.
      Ale na boga nie z silnikiem 1.2 16v to ma 80 KM... ten silnik jest dobry w
      Pandzie albo w Pumto a nie w ciezkim Stilo... no chyba ze jezdzisz tylko po
      miescie...
      Pozdrawiam
      • Gość: DD Re: Stilo za 39 kzł, a może coś innego? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.11.03, 00:19
        Użytkuję na co dzień Stilo 1.6 (ponad 70tys km) i żony Stilo 1.2 (4 tys km).

W 1.2 80KM bardzo pomaga 6-biegowa skrzynia biegów. W mieście samochód jest
        dość zrywny, nie odczuwam dużej różnicy w porównaniu z wersją 1.6 przy
        prękościach do 120km/h. Wersję 1.6 dość sprawnie rozpędzałem do max=200km/h.
        Wersję 1.2 dość długo bujałem i osiągnąłem max=175km/h.
        Miasto - spalanie:
        1.2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka