Dodaj do ulubionych

Nowy trend w

• crz4u Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 16:33
      To co ostatnio widzialem przeszlo moje najśmielsze oczekiwania o głupocie
      związanej z przyozdabianiem aut badziewiem o ktorym tyle krwi wylał tutaj Hip
      (na marginesie pozdrawiam kolege).

Otoz ostatnio przechadzajac sie zobaczylem czerwonego Focusa, ktory na
      pierwszy rzut oka mial na tylnym zderzaku czujniki parkowania. Nie byłoby w
      tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż czujniki, tzn. sama ramka dookoła "oka"
      czujnika była w kolorze czarnym a samo "oko" w kolorze błotnika (czerwonym).
      Po bliższych ogledzinach okazalo sie ze to nie sa czujniki ale ich atrapy,
      gośc po prostu poprzyklejał sobie takie okragłe uszczelki gumowe, ktore
      faktycznie wygladaly jak czujnik parkowania. Po oderwaniu jednej z gumek nic
      nie zostalo, ot zwykly czerwony błotnik. Co za buractwo, boże jak trzeba miec
      pod kopula zeby cos takiego robić.

To ci dopiero tjunink.... to tak jak z tymi "sztucznymi dziurami po kulach"
      ktore ktos sprzedaje na allegro.

O Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!
      >:-D
      • krakus.mp Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 17:18
        crz4u napisał:

> To co ostatnio widzialem przeszlo moje najśmielsze oczekiwania o głupocie
        > związanej z przyozdabianiem aut badziewiem o ktorym tyle krwi wylał tutaj Hip
        > (na marginesie pozdrawiam kolege).
        >
        > Otoz ostatnio przechadzajac sie zobaczylem czerwonego Focusa, ktory na
        > pierwszy rzut oka mial na tylnym zderzaku czujniki parkowania. Nie byłoby w
        > tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż czujniki, tzn. sama ramka dookoła "oka"
        > czujnika była w kolorze czarnym a samo "oko" w kolorze błotnika (czerwonym).
        > Po bliższych ogledzinach okazalo sie ze to nie sa czujniki ale ich atrapy,
        > gośc po prostu poprzyklejał sobie takie okragłe uszczelki gumowe, ktore
        > faktycznie wygladaly jak czujnik parkowania. Po oderwaniu jednej z gumek nic
        > nie zostalo, ot zwykly czerwony błotnik. Co za buractwo, boże jak trzeba miec
        > pod kopula zeby cos takiego robić.
        >
        > To ci dopiero tjunink.... to tak jak z tymi "sztucznymi dziurami po kulach"
        > ktore ktos sprzedaje na allegro.
        >
        > O Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!
        > >:-D
        Witam.
        To co kolega opisuje , jest śmiechu warte.Ciekawe,czy te uszczelki pochodziły
        od kranu?
        Pozdrawiam.
        • Gość: verte Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. 'TJUNINKU' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 17:29
          Oderwałeś gościowi uszczelkę?No nieładnie.....
      • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 17:31
        Niszczenie cudzej właśności jest karygodne. A co do tjuninku. To ta sama
        kategoria, co pseudoksenony, sztuczne drewienka i... kołpaki.

Pozdrawiam
        • krakus.mp Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 18:43
          greenblack napisał:

> Niszczenie cudzej właśności jest karygodne. A co do tjuninku. To ta sama
          > kategoria, co pseudoksenony, sztuczne drewienka i... kołpaki.
          >
          >
          > Pozdrawiam
          Co chcesz od kołpaków.
          Nie każdego stać na alusy!
          Wiele podstawowych wersji samochodów jest fabrycznie wypuszczana na kołpakach.
          Czy ludzie mają ich nie używać? Czarne felgi stalowe wyglądają żałośnie!
          • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 18:45
            > Co chcesz od kołpaków.
            > Nie każdego stać na alusy!

No właśnie. Nie każdego stać na czujniki parkongowe.

> Wiele podstawowych wersji samochodów jest fabrycznie wypuszczana na kołpakach.
            > Czy ludzie mają ich nie używać? Czarne felgi stalowe wyglądają żałośnie!

A do czego służą kołpaki? Taka sama żałość jak te uszczelki.
            • Gość: Radek Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" IP: 209.176.38.* 06.11.03, 18:50
              > A do czego służą kołpaki? Taka sama żałość jak te uszczelki.

A do czego sluzy klapa na silniku? taka sama zalosc jak kolpaki, wywalic to w
              cholere.
              • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 18:56
                Gość portalu: Radek napisał(a):

> A do czego sluzy klapa na silniku?

Jak wyobrażasz sobie opływ powietrza w samochodzie bez maski?
                • Gość: Radek Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" IP: 209.176.38.* 06.11.03, 20:52
                  > Jak wyobrażasz sobie opływ powietrza w samochodzie bez maski?

to akurat dla mnie najmniejszy problem przy braku maski w aucie. Rozumiem ze
                  jestes takze wrogiem plastikowych pokryw zderzakow?
                  • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 20:54
                    Gość portalu: Radek napisał(a):

Rozumiem ze
                    > jestes takze wrogiem plastikowych pokryw zderzakow?

Te też montuje się ze względów aerodynamicznych.
            • kamen Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 19:20
              greenblack napisał:

> A do czego służą kołpaki? Taka sama żałość jak te uszczelki.

czytuję to forum od jakiegoś czasu , może od roku .Ceniłem cię green za
              wiedzę , czasami się krzywiłem jak czytałem posty w których polemizowałeś z
              kobietami (łapiesz wtedy jakąś dziwną jazdę , gubisz się , chyba masz z tym
              jakiś problem).Z kołpakami jednak człowieku trochę przesadziłeś , nie rób z
              siebie zwykłego palanta ok.? Chyba że już dawno straciłeś poczucie obciachu

Kamen
              • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 20:35
                Tak, jak przypuszczałem. Właściciele samochodów z kołpakami się rozszczekali.
                Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czyż nie? Pośmiać się z innych to
                przyjemnie, ale jak ktoś się śmieje z nas, to już gorzej. Kołpaki to badziew,
                ale jeszcze gorszy obciach to kupowanie takiego czegoś w ASO za 200 zł za
                sztukę.
                • Gość: lescz Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.11.03, 20:42
                  greenblack napisał:

> Tak, jak przypuszczałem. Właściciele samochodów z kołpakami się rozszczekali.
                  > Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czyż nie? Pośmiać się z innych to
                  > przyjemnie, ale jak ktoś się śmieje z nas, to już gorzej. Kołpaki to badziew,
                  > ale jeszcze gorszy obciach to kupowanie takiego czegoś w ASO za 200 zł za
                  > sztukę.

no a jak kupuje auto z oryginalnymi kolpakami to mam je zdjac i pomalowac felge
                  na bialo? dobrze kombinuje?
                  pzdr
                • krakus.mp Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 21:02
                  greenblack napisał:

> Tak, jak przypuszczałem. Właściciele samochodów z kołpakami się rozszczekali.
                  > Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czyż nie? Pośmiać się z innych to
                  > przyjemnie, ale jak ktoś się śmieje z nas, to już gorzej. Kołpaki to badziew,
                  > ale jeszcze gorszy obciach to kupowanie takiego czegoś w ASO za 200 zł za
                  > sztukę.
                  Przepraszam GB,ale teraz mnie uraziłeś stwierdzeniem " że właściciele kołpaków
                  się rozszczekali".Uważasz posiadaczy kołpaków za zwierzęta?
                  I takimi stwierdzeniami sobie szkodzisz! Potem będziesz się dziwił,jak ktoś
                  zapoda na forum tekst w stylu "dalczego GB..."
                  Oj nieładnie z Twojej strony.
                  Co mam założyć na stalowe,czarne felgi z oponami zimowymi? Mnie samochód z
                  czarnymi felgami się nie podoba! Hau,hau hau....
                  • greenblack Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 21:12
                    Sprawdź w słowniku znaczenie słowa metafora.

Nikt nie zabrania zakładania kołpaków i nie nakazuje ich zdejmowania, ale to
                    takie samo badziewie jak tytułowe udawane czujniki parkingowe.

Pozdrawiam
                • Gość: Radek Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" IP: 209.176.38.* 06.11.03, 21:05
                  > Tak, jak przypuszczałem. Właściciele samochodów z kołpakami się rozszczekali

ROTFL, akurat mam fabryczne alusy.
      • Gość: vaz Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 21:10
        Nie narzekajcie. Prawda jest taka, ze tjunink znika z polskich ulic. Bo ludzie
        bo zachlysnieciu sie tandeta, przejrzeli na oczy. Przyczynila sie tez do tego
        recesja, nie mamy pieniedzy na badziew. Poza tym Polacy chyba troche sami
        wyladnieli i maja juz jakie takie poczucie estetyki. W kazdym razie dawno juz
        nie widzialem pf125p z dwoma bialymi pasami przez maske, dach i klape
        bagaznika. A do niedawna takie widoki nie byly rzadkie.
        • krakus.mp Re: Jeszcze raz... Nowy trend w tzw. "TJUNINKU" 06.11.03, 22:01
          Gość portalu: vaz napisał(a):

> Nie narzekajcie. Prawda jest taka, ze tjunink znika z polskich ulic. Bo
          ludzie
          > bo zachlysnieciu sie tandeta, przejrzeli na oczy. Przyczynila sie tez do tego
          > recesja, nie mamy pieniedzy na badziew. Poza tym Polacy chyba troche sami
          > wyladnieli i maja juz jakie takie poczucie estetyki. W kazdym razie dawno juz
          > nie widzialem pf125p z dwoma bialymi pasami przez maske, dach i klape
          > bagaznika. A do niedawna takie widoki nie byly rzadkie.

Witam.
          "Kanciaków" wiele już nie jeździ,bo zostały zarżnięte przez wiejskich
          tjuninkofców.Po prostu nie wytrzymywały ze starości wyścigów po wiejskich
          dyskotekach w remizach.Teraz miejsce F.125p zajęły stjuninkofane Calibry.
          Tego złomu stoi wiele przy stodołach.Czasem również z pasami na masce.
          Calibra to chyba druga po starych bimerach (rekinach)fura dla buraków,z
          wystającymi spod dżinsów i mokasynów ,białymi skarpetkami.
    • Gość: autor Re: Nowy trend w IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 22:06
      czy do eleganckiego garnituru mam nalozyć adidasy lub klapki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka