mala_mimimi 02.02.09, 16:44 Czy ktos moglby mi doradzic czym nalezy sie kierowac wybieraja towarzystwo ubezpieczeniowe dla mojej 2letniej hondy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
al9 przez internet 02.02.09, 16:52 TU to dziwki i wydrwigrosze czyli - szukaj polisy najtanszej gdzie? załoz konto w m-banku i płać co miesiac mała ratę za AC+OC plus jakies ekstrasy typu ubezpieczenie na zycie jesli sie zdecydujesz... w kazdym razie kup sama i w sieci - zapłacisz 40% taniej niż u agenta.. papa al Link Zgłoś
prezydentduren Re: przez internet - porąbało 09.02.09, 11:10 jeśli uważasz, że ubezpieczenie w kiosku mBanku jest tańsze, to ubezpiecz się , ale nie wprowadzaj innych w błąd. Mój Ford został uszkodzony przez sprawcę ubezpieczonego w BRE Ubezpieczenia (Go Direct) z mBanku. Miałem wielkie problemy z naprawą, bo żaden szanujący się serwis nie przyjmie auta do naprawy, jeżeli nie będzie miał gwarancji, że takie g...wna jak Link4 czy BRE Ubezpieczenia kiedykolwiek zapłacą za usługę. Link Zgłoś
drab59 Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 02.02.09, 17:21 OC tam gdzie najtaniej, bo warunki u wszystkich równe. AC tam gdzie najlepiej płacą za najmniejsze pieniądze. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Zależy od wielu parametrów, twojego wieku, stażu za kółkiem, "szkodowości" czyli przebiegu ubezpieczenia, miejsca zamieszkania itd. Link Zgłoś
kocio1974 Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 02.02.09, 18:34 witam, mam super zniżkę na OC i AC w AXA, wystarczy że wpiszesz na stronie axa.pl lub podasz przez telefon 9522 mój nr polisy BA1100639/08, a dostaniesz zniżkę 50 zł na oc oraz 100 zł na ac, NA PRAWDĘ WYCHODZI NAJTAŃSZE!!! Pozdrawiam. Link Zgłoś
seboltychy Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 02.02.09, 22:21 Poszukaj po znajomych jakiegoś agenta zdecydowanie najlepiej sie opłaca nie radze korzystac z tych wszystkich firm typu link 4 itp jak bedziesz miała kolizje nie wypłacisz sie na telefon bo z nimi inaczej nie załatwisz sprawy Link Zgłoś
tocqueville Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 02.02.09, 22:30 OC - tam gdzie najtaniej AC - tu trzeba już uważniej. Poczytać co pokrywają, czy nie mają amortyzacji części, wkładu własnego itd. Ja wybrałem Allianz - nie mieli amortyzacji i wkładu własnego i dodatkowo dali pakiet Assistance. Link Zgłoś
lukasz85_0 Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 03.02.09, 11:29 Kolega wyzej ma racje. Oc tam gdzie najtaniej. AC wybiera sie tam gdzie maja dobra wersje z amortyzacja, wkaldem wlsnym itp. co do ceny to raczej trzeba wszystkie posprawdzac bo towarzystwa zwracaja uwage na rozne rzeczy. Mi najtaniej OC wyszlo w link4, tocqueville w alllianz wiec widzisz, trzeba sprawdzac i tyle. Ale jakby nie bylo - najtaniej przez neta. Link Zgłoś
des4 "taniośc" nie jest argumentem 03.02.09, 13:48 no chyba że ktoś ma sztrucla za parę setek, ale wtedy zawieranie ubezpieczenia AC nie ma sensu... jesli ktoś ma samochód, winien się liczyć z kosztami jego eksploatacji... a więc przede wszstkim nie polecam firm "na telefon", ubezpieczyciel powiniem mieć biuro, gdzie możesz z kimć pogadac twarza w twarz, podobnie nie polecam firm, które dzial likwidacji mają skonsolidowany, tzn. mieszkąc np w Kielcach i tam mając szkodę, likwiduje ją Wroclaw... jeśli chcesz ewentualna szkodę mieć rozliczona bezgotówkowo, upewnij się czy dana firma ubezpieczeniowa ma podpisana stała umowę w tym zakresie z serwisem naprawiającym Hondy, wiem, ze to niepopularne na tym forum, ale w przypadku dwuletniego samochodu dobrze aby był to autoryzowany serwis, stosujacy przy naprawie oryginalne cześci i wwymagane przez Hondę procedury/technologie...pan Henio Złota Rączka pewni ci też naprawi, ale czym i jak to już jego slodka tajemnica...z kolei idac tokiem bezgotowkowym i wybierając warsztat, ktory nie ma stałej umowy z ubezpieczycielem ryzykujesz długie negocjacje pomiędzy nimi, które w czarnym scenariuszu moga skończyc się fiaskiem, wtedy moga ci naprawiać samochód najbliższym warsztacie ktory ma stala umowę...tylko jest 100 km od ciebie... firmy ubezpieczeniowe zwykle korzystają z zewnetrznych usług rzeczoznawcow okreslających zakres napraw i wyceniajacych ich koszt, chłopaki czesto się "mylą" i dzial likwidacji w negocjacjach z serwisem często musi uzupelniac "zapomniane" rzeczy ewidentnie nadające się do naprawy/wymiany...a to znów przeciąga czas... ważne jest assistance z calodobową linią alarmową i zawożące Hondę od razu tam gdzie twoj ubezpieczyciel Hondy naprawia... zakładam cały czas, ze chcesz mieć sprawę zalatwiona bezgotówkowo... POZu to nie moja bajka, ale o dziwo mimo że sa chyba najdrożsi, to szkody AC zalatwiają błyskawicznie... Link Zgłoś
skodaach Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 03.02.09, 14:11 Trzeba miec charakter ku... zeby takich rad udzielac. Link Zgłoś
des4 Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 03.02.09, 18:29 miałeś widać z nimi sporo do czynienia alfonsiku, że je tak dobrze znasz, hehe... Link Zgłoś
legend3.2 Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 04.02.09, 08:38 Jak wybierasz OC to wybieraj tam gdzie taniej nawet jak firma ma złą opinię, OC jest po to gdy Ty spowodujesz stłuczkę itp. i nie masz z tego żadnych kożyści. Polecam MTU, sa naprawde niedrodzy w porównaniu z innymi. AC najlepiej zakupic już u ubezpieczyciela z renomą i tu polecam Wartę a odradzam Hestię. Tak naprawdę to AC opłaca się tylko w 1 rok uzytkowania nowego samochodu a później już nie warto wykupować. Link Zgłoś
2granat Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 04.02.09, 10:54 des4 nie masz racji.....firmy na telefon sa duzo tansze od tych z agentami. wiem to ze swojego doswiadczenie, w firmie X z agentem chcieli ode mnie 650 zl wiecej, niz w sytuacji kiedy ubezpieczal bym sie w tym samym TU ale przez telefon....ta sama firma - dwie rozne stawki....rachunek chyba prosty. teraz jestem w jeszcze innym TU, tym ktorzy nie maja wogole agentow....to najlepsze wyjscie. Link Zgłoś
seboltychy Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 04.02.09, 13:53 2granat poczekaj tylko jak bedziesz miał kolizje i bedziesz musiał pozałatwiać formalności to ci bokiem wyjdzie ubezpieczyciel na telefon poniewaz za rachuneczek telefoniczny zapłacisz jak za ubezpieczenie , wiec powodzenia :))) Link Zgłoś
swoboda_t Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 04.02.09, 22:40 Ja w ub. roku likwidowałem szkodę w Liberty Direct - prosto (telefon + spotkanie z rzeczoznawcą i nic więcej), bez problemów, dobra wycena (szkoda całkowita), a przy ty byli najtańsi oferując pełen zakres odpowiedzialności. Generalnie polecam. Allianz Direct (tam byłem wcześniej, ale nie likwidowałem szkody) też - generalnie jest sporo taniej niż u agenta, a to dokładnie ten sam produkt. Link Zgłoś
lycra_men Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 05.02.09, 02:35 swoboda_t napisał: > Ja w ub. roku likwidowałem szkodę w Liberty Direct - prosto (telefon > + spotkanie z rzeczoznawcą i nic więcej), bez problemów, dobra > wycena (szkoda całkowita) Taaa bo jesteś z Katowic lub okolic ciekawe jak bedziesz mieszkał w pierdziszewie dolnym zobaczymy jak szybko cie obsłużą Link Zgłoś
swoboda_t Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 05.02.09, 15:59 Śmiem przypuszczać, że nawet w okolicach Pierdziszewa pracują rzeczoznawcy motoryzacyjni, którzy przyjadą zrobić fotki i wypisać papiery. Takie np. PZU też nie ma punktu obsługi w każdej miejscowości i do Pierdziszewa wysyłają "lotnych". Ba! Jak w 2006 likwidowałem szkodę w PZU, to musiałem podjechać do inspektoratu. Jednak liwkidacja w LD była mniej kłopotliwa. Lęki przed Directami są nieuzasadnione. Link Zgłoś
papalaya idiota??? 05.02.09, 08:59 legend3.2 napisał: > Tak naprawdę to AC > opłaca się tylko w 1 rok uzytkowania nowego samochodu a później już > nie warto wykupować. po trzech latach użytkowania nowego samochodu mialam stłuczkę i gó...arzem jeżdzącym rzęchem bez wykupionego OC...szkoda na ca. 25 tys zł z jego winy...ciekawe ile musiałabym czekać na likwidację gdybym nie zdecydowala się naprawić tego ze swojego AC??? Link Zgłoś
mc_koperdejl zdecydowanie odradzam Allianz !!! 04.02.09, 17:10 za uszkodzone drzwi w 10 miesiecznym samochodzie dostalem 560 zł poniewaz oni dopuszczaja szpachlowanie samochodow na gwarancji i nie ma dla nich znaczenia czy to samochod prawie nowy czy stary grat. Link Zgłoś
tocqueville Re: zdecydowanie odradzam Allianz !!! 04.02.09, 17:17 a ja w Allianzie za uszkodzone drzwi (wgnieciona blacha w otarciu o słupek) w 9 letnim aucie dostałem ok. 2.5 tys. (na nowe drzwi) Nie umiesz dochodzić swojego? Link Zgłoś
mala_mimimi Re: zdecydowanie odradzam Allianz !!! 05.02.09, 11:10 dzieki wam wszystkim za odpowiedz, posprawdzalam wszystkie chyba towarzystwa, no i najtaniej wychodzi w Link4, mozecie powiedziec mi cos o nch? Link Zgłoś
mala_mimimi Re: zdecydowanie odradzam Allianz !!! 06.02.09, 12:00 Oc oczywiscie :) rozmawialam wczoraj z kolega, on mowi ze jak daja mi w link4 najtaniej, to spokojnie mozna u nich to wziasc, zgodzisz sie z tym? Link Zgłoś
pytka50 Re: zdecydowanie odradzam Allianz !!! 05.02.09, 14:08 mala_mimimi napisała: > dzieki wam wszystkim za odpowiedz, posprawdzalam wszystkie chyba > towarzystwa, no i najtaniej wychodzi w Link4, mozecie powiedziec mi > cos o nch? A dzwoniłaś do jakiegoś agenta ???? bo dobry agent ma wiekszę promocje(upusty) aniżeli są w oddziałach firm Link Zgłoś
j.oker Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 05.02.09, 22:04 bene.k napisał: > 2,2 litra 360 zł Coś droga ta wódka :)) Może więcej informacji jaki samochód , rok ,woj , wiek kierowcy ,pojemność auta itp OC czy AC ?? Link Zgłoś
bene.k Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 06.02.09, 14:23 citroen C5 2001 rok pełne znizki MTU 39 lat Link Zgłoś
2granat Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 06.02.09, 14:45 no raczej OC, a jesli ac to dobrze byloby sie dowiedziec jak z udzialem wlasnym, amortyzacja itp..... Link Zgłoś
j.oker Re: Gdzie ubezpieczyc auto? 06.02.09, 15:03 bene.k napisał: > citroen C5 2001 rok pełne znizki MTU 39 lat jakie województwo ??? Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Kupuj tam, gdzie taniej. 06.02.09, 19:17 To chyba oczywiste. (info dla szybkich odpisywaczy: porównujemy _taki sam_ zakres świadczonych usług) Albo kupuj tam (gdy cena nie gra roli) gdzie oferują najwięcej. Link Zgłoś