kretu23 Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 16:32 Brr... za bardzo damskie, tyle tych fal, (na szczęście, było) , że aż choroby morskiej można by dostać. Stylistyka mnie zraziła, ale samochodem się jeździ a do tego przyczepić się już nie można. Link Zgłoś
Gość: CocO Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.cable.ubr14.brad.blueyonder.co.uk 15.02.09, 16:58 Skoro tak narzekacie na design BMW, to dlaczego najwiekszy konkurent, Audi WYRAZNIE wzorowal sie na tych autach i ich designie? Zobaczcie nowe A4 czy A5, to nieudane kopie BMW... Czy jego praca w BMW przyniosla cos dobrego, czy zlego? No coz, BMW sprzedaje wiecej aut niz kiedykolwiek... Seria 3 coupe i cabrio MIAZDZY designem, seria 5 jest niesamowicie piekna (a tylne lampy w poliftowym modelu sa nieziemskie), seria 7 u nas byla uwazana za zbyt ciezka, ale w takich stanach nie wyroznia sie specjalnie (a z mysla glownie o tamtym rynku byla projektowana). Stare X5 bylo super na owe czasy, nowe jest super na obecne. Nie leza mi X3 i seria 1, ale nie wszystko moze byc super;-) No ale BMW to nie tylko design i... silniki maja de facto bezkonkurencyjne. Diesle lepsze od Audi czy MB, wiele benzyn rowniez. Polaczone ze swietnymi automatami i skrzyniami recznymi, naped na tyl lub AWD (plebejskie Audi moze sie chowac ze swoim FWD)... Auta kierowcy. Ultimate driving machine. Link Zgłoś
placebo99 Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 17:12 To on zaprojektował szmaciane BMW dla ubogich V jak Vagina? Bo tak zresztą wygląda. Link Zgłoś
maderic Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 17:36 Za pare lat h....j strzeli te cale BMW, Audi i Mercedesa bo Chiny i Indie zarzuca swiat doskonalymi kopiami tych marek tyle ze ich nie beda urzywac prawie wcale benzyny. Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.sol2.cable.ntl.com 15.02.09, 17:44 czy wie ktos dlaczego konkurent Mercedesa CLS nie wejdzie do produkcji?? Kto go zaprojektowa?? To auto jest fantastyczne!! Link Zgłoś
sselrats Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 18:08 Bangle byl tym dla BMW czym Bush byl dla USA. Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.dynamic.mnet-online.de 15.02.09, 19:01 ja jednak mysle ze bmw jest zbiorem technicznych tworcow a kazdy wariant dzieckiem swego czasu kultury technicznej talentu i ciezkiej pracy i nic nie zostalo dane darmo i raz na zawsze warto o tym pamietac bo to fundament tego co nazywa sie wspolnym dobrem Link Zgłoś
bezportek Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 19:02 Stylistyka nic nie ma do rzeczy. Snobistyczne cioty i nuworysze kupuja bardzo marne wozy, bo daja sie wrobic nachalnej reklamie. Poziom wykonania i "niezawodnosc" tych podsamochodow wola o pomste do nieba, Szczesciem, wiekszosc posiadaczy bmw wiecej parkuje niz jezdzi - trzy do cztery razy mniejszy przebieg niz japoncem czy hyundaiem. Uzywane beemery za psi grosz trafiaja do kolorowych, najbardziej pasuja poczatkujacym sutenerom. Do takiego klienta, stylistyka Bangle trafia bezblednie, to majstersztyk marketingu. Osobiscie do sselratsa: objaw odruchowego plucia na Busha pojawia sie w ostatnim stadium rzezaczki. Proletariusze wszystkich masci, leczcie sie. Link Zgłoś
Gość: bw Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 19:23 3434, nie wstyd ci teraz? pewnie nie, takim tłokom nigdy nie jest wstyd. Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 19:31 Uwielbiam beemki od zawsze i praktycnzie wszystkie z ery przedbangle'owej. To, co zrobił ten facet rysując wieloryba jako następcę pięknej i cudownie proporcjonalnej e38 woła o pomstę do nieba. Kolejne modele wychodziły lepiej, ale i tak nie jest to to, co kiedyś. Obok Z4 tylko e60 zasługuje na jako takie uznanie, ale wnętrze to już kompletna porażka. Ja tma się cieszę, że ten pan zajmie się czymś innym (ponoć myśli o architekturze, to moze być ciekawe). Link Zgłoś
Gość: wielbicielka bmw Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.cmbg.adsl.virgin.net 15.02.09, 19:47 swoboda ma racje,ten pan ma moze zmysl ale do architektury? bmw było piekne przed nim ,bo było proporconalne,wyważone .mruczały jak kotek i nie chciało sie z nich wychodzic wcale tylko jechac i jechac.były cudowne jak miłosć.jak widze te pokraki teraz..... Link Zgłoś
Gość: co za brednie Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 19:58 Coc0 idź się odlej, wypij szklankę mleka z miodem, zawiń głowę szalikiem i idź spać. audi wzoruje się na bmw??? chyba tylko w twoich chorych snach. bmw nie jest w stanie nawet doskoczyć do poziomu dywaników w audi. wśród dużch limuzyn jedynie A8 WYGLĄDA. duże bmw to kupa, a duży merc to samo tyle że doda.tkowo napompowana przez słomkę. Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Chris Bangle odchodzi! 15.02.09, 20:30 1. Z4 - jedyna ładna rzecz jaką Chris Bangle zaprojektował (ale ja jestem stronniczy i nie cierpię jego projektów). 2. Poza Z4 wszystkie BMW mogłyby być Fordami, oprócz X3, który jest podróbą koreańskiej podróby (skoro or'ginalną podróbę można mieć taniej, to po co przepłacać). 3. Ostatnie ładne, lekkie i konserwatywnie eleganckie BMW musiano skonstruować chyba ze 30 lat temu zanim zdecydowano sie zdzierać ulgę podatkową z reganomicznych japich. Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.subscribers.sferia.net 16.02.09, 00:33 BMW- Bolid Młodzieży Wiejskiej. Świadczy o tym poziom kkomentarzy. Ale w sumie czego można oczekiwać od dresiarzy i chłopków Link Zgłoś
Gość: kirpek Re: Chris Bangle odchodzi! IP: 83.3.181.* 16.02.09, 02:07 zapomniałem dodać jeszcze- BMW jest jak dobrze skrojony garnitur. gdy go ubierzesz nic Ci nie brakuje, a opinia innych jest mało ważna. Link Zgłoś
Gość: kirpek Re: Chris Bangle odchodzi! IP: 83.3.181.* 16.02.09, 02:17 co do niezawodności- moje pierwsze bmw 524td miało przekulane przeszło 700t km. miałem też civica przy 200t km spalał i olej i paliwo i płyn z chłodnicy... inna kwestia to nadwozia, w ww e34 nadwozie było sztywne jak beton nie zależnie jak stała czy jednym kołem na krawężniku nigdy nie było problemów z zamykaniem drzwi każda szparta między blachami idealnie równa. w civicu?? domek z kart... pomińmy kwestię hamulców, nie chcę się denerwować. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Chris Bangle odchodzi! 16.02.09, 05:23 Nie wiem czemu sie czepiacie BMW i ich wlascicieli, ale do jego zakupu przymierzalem sie przez kilka lat. Po tem je zamowielem (specjalnyu model tego z nizszej polki... ale rzadki ze wzgledu na specjalne opcje ktore w USA nie sa popularne). Okazlo sie ze to byl moj najlepszy zakup samochodoy a mialem ich sporo w tym ijaponskie i amerykanskie i inne niemieckie. Owszem mercedes jest alternatywa ale nie sportowa. BMW fabrycznie wychodzi mocnno sportowy i z tym co mozna wziac jako opcje Mercedes dostaje dopiero jako AMG. I owszem sa lepsze samochody (przykladowo Porsche jest nastepnym krokiem), ale ogolnie rzecz biorac BMW to solidny i elegancki samochod. A jesli chodzi o to ze cena jest na pierwszym jmiejscu to czlowieokowi ktory to tu napisal moge tylko tyle powiedziec: 1. Nie dla kazdego cena jest najwazniejsza choc w swoim malym swiatku pewnie takich ludzi nie poznales. 2. Przejedz sie BMW troche to zrozumiesz za co placisz 0- ja tak zrobilem i podjalem decyzje dosc trafna w swoim zyciu samochodowym. Bardzo Maly Wacek? Hmmmm ja tam kobiet nie zabieram na tor wyscigowy w USA gdzie jezdze np. BMW (bo posiadam tez i inne samochody). Wacka sobie nim nie wydluzam, ale zabawe adrenalinowa gdy sam siedze za kierownica i mam obok w samochodach wyczynowych kierowcow np. wyscigowych to mam. W dodatku gdy przyjezdzam do serwisu dealra i mowie zeby przejrzal hamulce i cala mechanike bo bylem na torze wyscigowym to mie nie odmawia napraw gwarancyjnych jak to by zrobil dealer Toyoty czy Hondy. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: fred Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 08:58 Bangle Muss Weg. Merc robi dobre samochody a BMW tylko kopiuje. Link Zgłoś
Gość: ms Re: Chris Bangle odchodzi! IP: 80.48.43.* 16.02.09, 09:52 jako posiadacz tez sie wypowiem... piekne e30copue shadow line z 88 ... 2.0, r6 ... i piekne mruczenie ... wy wszyscy krytycy dalibyscie wiele zeby tym autem pojezdzic ... (oczywiscie bezgaz!!!) ... osobiscie uwazam ze nowe bmw nie nalezy do najladniejszych ... ostatni jaki mi sie podoba to e46 ... reszta to taka troche malo bemkowa... ale duch i perfekcja siedzi w kazdym z tych aut ... jak to ktos wyzej napisal ... nie trzeba widziec przodu tylu czy znaczka.... i tak widac ze to BMW! p.s. nie jestem zadnym dresem ani chlopokiem! pojezdzijcie zobaczycie. po prostu wiem co dobre... :) pozdrawiam fanow ... marki :D Link Zgłoś
Gość: ms Re: Chris Bangle odchodzi! IP: 80.48.43.* 16.02.09, 09:54 BMW - Bogactwo Mocnych Wrazen, nic dodac nic ujac. Link Zgłoś
Gość: PW Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.polskieradio.pl 16.02.09, 10:06 Przyznam, że jak pierwszy raz zobaczyłem nową siódemkę, to byłem przerażony i zniesmaczony, tak bardzo różniła się od smukłej E38. Z czasem ochłonąłem i polubiłem Nowa piątka - prześliczna. Miałem w planach zakup E39 (teraz mam E34), ale baardzo się wizualnie zestarzała - jest nieciekawa, nudna. Zdecydowałem się przeskoczyć i kupić od razu E61. Ach te piękne, kocie oczy... Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.ihp-ffo.de 16.02.09, 10:33 BMW było, jest i zawsze będzie dla dresiarzy :) A najbardziej dresiarskie są serie, w których maska otwiera się w stronę kabiny :D Link Zgłoś
Gość: kas Re: Chris Bangle odchodzi! IP: *.migutmedia.pl 16.02.09, 11:02 niepotrzebne muskuły i sztuczne pompowanie - pod wodzą Bangla BMW straciło lekkość i klasę - cóż widocznie tego potrzebowali odbiorcy... Link Zgłoś