Dodaj do ulubionych

lanos vs Thalia

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 21:53
Ostatni Auto -Świat . Porównanie Thalii i Lanosa .Cytuję z pamięci :
"Jakość wykończenia wnętrza zdecydowanie na korzyść Lanosa ".
I tu z AŚ wyjątkowo muszę się zgodzić . Wnętrze Clio i thalii to standart
dostawczaka .
Obserwuj wątek
    • Gość: Gordi Re: lanos vs Thalia IP: *.zigzag.pl 24.01.02, 23:34
      Gość portalu: jurek napisał(a):

> Ostatni Auto -Świat . Porównanie Thalii i Lanosa .Cytuję z pamięci :
      > "Jakość wykończenia wnętrza zdecydowanie na korzyść Lanosa ".
      > I tu z AŚ wyjątkowo muszę się zgodzić . Wnętrze Clio i thalii to standart
      > dostawczaka .

Co do Thalii to można się zgodzić, kiepskie plastiki, wykonczenie ale dzięki temu
      cenowo (silnikowo i wyposażeniowo) bije Lanosa.Całkowicie nie zgadzam się co do
      Clio(także tego sprzed "agresywnego"liftingu).Ja wiem,że dla kogoś kto czytuje
      tylko AŚ i widzi tam zdjęcie deski Thalii to wydaje się,że to ten sam kokpit co w
      Clio.Zapewniam,że Clio to inny świat(inne plastiki, wykonanie,nawet zapach).Clio
      jest 3 razy lepiej wykonane od Lanosa i 5 razy lepiej od Thalii....

• Gość: jurek Re: lanos vs Thalia IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 00:22
        Gość portalu: Gordi napisał(a):

> Gość portalu: jurek napisał(a):
        >
        > > Ostatni Auto -Świat . Porównanie Thalii i Lanosa .Cytuję z pamięci :
        > > "Jakość wykończenia wnętrza zdecydowanie na korzyść Lanosa ".
        > > I tu z AŚ wyjątkowo muszę się zgodzić . Wnętrze Clio i thalii to standart
        > > dostawczaka .

Jeżdziłem tylko Clio .I te wrażenia właśnie stąd .ROK 2001.oRYGINALNY
        Ale jeśli thalia 5 razy gorsza to ......
        >
        > Co do Thalii to można się zgodzić, kiepskie plastiki, wykonczenie ale dzięki te
        > mu
        > cenowo (silnikowo i wyposażeniowo) bije Lanosa.Całkowicie nie zgadzam się co do
        >
        > Clio(także tego sprzed "agresywnego"liftingu).Ja wiem,że dla kogoś kto czytuje
        > tylko AŚ i widzi tam zdjęcie deski Thalii to wydaje się,że to ten sam kokpit co
        > w
        > Clio.Zapewniam,że Clio to inny świat(inne plastiki, wykonanie,nawet zapach).Cli
        > o
        > jest 3 razy lepiej wykonane od Lanosa i 5 razy lepiej od Thalii....

Jeżdziłem tylko Clio .I te wrażenia właśnie stąd .ROK 2001.Oryginalny Francuz nie
        żaden odrzut exportowy na wschód.
        Ale jeśli thalia 5 razy gorsza to ......

• Gość: Gordi Re: lanos vs Thalia IP: *.zigzag.pl 24.01.02, 23:37
      Aha....i nie "cytuj z pamięci".Można się naciąć(tak ogólnie w życiu-nie chodzi
      mi o tekst w AŚ).PZDR :)
    • Gość: szatan Re: lanos vs Thalia IP: 10.133.131.* 25.01.02, 01:24
      zdam się na siebie i na swój zmysł estetyki bo jeździłem każdym z tych
      samochodów...

powiem tyle ....Lanos to wspaniały samochód....niestety mile wspominam tylko
      dynamikę...i wykonanie w środku jeśli nie podobnej jakości co Thali to gorsze..

• Gość: M Re: lanos vs Thalia IP: 192.168.2.* 25.01.02, 08:34
        Gość portalu: szatan napisał(a):

> zdam się na siebie i na swój zmysł estetyki bo jeździłem każdym z tych
        > samochodów...
        >
        > powiem tyle ....Lanos to wspaniały samochód....niestety mile wspominam tylko
        > dynamikę...i wykonanie w środku jeśli nie podobnej jakości co Thali to gorsze..

Zgadzam sie z szatanem. Też jezdziłem lanosem, taraz thalią. Dynamika lanosa rzeczywiscie
        zadawalajaca.Jednak Tthali (moja 75 km) tez nie najgorsza. Szatan moze powiedziec na ten temat wiecej bo chyba
        ma mocniejszy silnik.
        Thalia ma o niebo lepsze zawieszenie i naprawde przyjemniej sie jedzie tym samochodem. I oczywiscie spalanie tez
        na korzysc tureckiego samochodu ze znaczkiem renault.Jjakosc plastików tez chyba porównywalna. Lanosa chyba
        ładniejsze bo są czarne.
        Co minie naprawde wkurza w mojej thali, to ciagłe problemy z wydajnoscia klimatyzacji. Poza tym jest OK.

• Gość: Michał 2 Re: lanos vs Thalia IP: *.mediacom.pl 25.01.02, 08:07
      NO CÓŻ... Może mam inne poczucie estetyki... (Jeździłem Lanosem i Thalią)
    • kolja Re: lanos vs Thalia 25.01.02, 08:18
      Jezdzilem przez chwile ClioII (sprzed liftingu) i wykonczenie wydalo mi sie
      dosyc przyzwoite. Potem zajrzalem do salonu Renaulta i wsiadlem do Thalii. Nie
      moglem uwierzyc ze te dwa samochody maja cokolwiek ze soba wspolnego.
      Wykonczenie Thalii skojarzylo mi sie ze 126p (bez urazy !). Aha i jeszcze w
      tym egzemplarzu ktory stal w salonie nie zamykal sie bagaznik. Chyba sie zamek
      popsul - tak stwierdzil sprzedawca. Glowna atrakcja Thalii to cena i ten
      olbrzymi kufer, wiec wszyscy potencjalni klienci pewnie zawsze zagladali do
      tego bagaznika. Nie jest to jednak dla mnie wystarczajace wytlumaczenie tego ze
      w nowym samochodzie od razu popsul sie zamek. Pozdrawiam.
      • Gość: Artur Re: lanos vs Thalia IP: *.Astral.Lodz.PL 25.01.02, 08:35
        Przykład modelu thalia pokazuje jak traktują nas "markowi"producenci wyrobów
        z "górnej" półki,podobnie jest m.in z Fiatem,skodą i innymi.Niestety dajemy sie
        na to nabrać i kupujemy te pożal się Boże "samochody".
        • Gość: M Re: lanos vs Thalia IP: 192.168.2.* 25.01.02, 08:50
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> Przykład modelu thalia pokazuje jak traktują nas "markowi"producenci wyrobów
          > z "górnej" półki,podobnie jest m.in z Fiatem,skodą i innymi.Niestety dajemy sie
          > na to nabrać i kupujemy te pożal się Boże "samochody".

Naprawde smiesza mnie takie posty. Thalia nie tylko sprzedawana jest w Polsce wiec nie tylko nas chca oni "nabrac"
          na takie samochody.
          Proponuje aby w Polsce wprowadzic nakaz:
          - sprzedaży samochodów z górnej półki ale równiez
          - tylko 20 letniej szkockiej whiski
          -wyłacznie kefirów Danone
          -tylko wody mineralnej Perier
          - butów Bata itp....

Po co innie firmy maja oszukiwać i nabierac "nas Polaków"!!!
          A i tak Thalia jaka jest kazdy widzi. A jak widzi to wcale nie znaczy że wie.
          • Gość: Artur Re: lanos vs Thalia IP: *.Astral.Lodz.PL 25.01.02, 09:53
            Masz kolego M racje istotnie thalia rozprowadzana jest rowniez w Turcji,tam też
            produkowana.Ale faktycznie bije sie w pierś jeśli kogoś uraziłem.Faktem
            jest ,że samochód ten nie podaba mi sie i pod wzgledem wygladu i filozofii
            sprzedaży producenta,oczywiście jest to moje zdanie i moge sie mylic.Pozdrawiam
            serdecznie
            • Gość: szatan Re: lanos vs Thalia IP: 10.133.131.* 25.01.02, 13:39
              Gość portalu: Artur napisał(a):

> Masz kolego M racje istotnie thalia rozprowadzana jest rowniez w Turcji,tam też
              >
              > produkowana.Ale faktycznie bije sie w pierś jeśli kogoś uraziłem.> serdecznie

w Turcji nie jest to Thalia tylko R. Symbol który jest jeszcze lichszy i mniej
              bezpieczny bo w Turcji przepisy dot. bezpieczeństwa są bardzo łagodne...

natomiast Thalia sprzedawana jest na rynki wschodniej Europy, Ameryki Płd.(może
              środkowej), chyba jeszcze Azji... i przystosowana jest do wymogów bezpieczeństwa
              europejskich(pewnie pod tym względem tak jak Clio)

Fabryka w Turcji nie powstała wczoraj, a to że tam Francuzi produkują te auta to
              efekt marketingowy...wcześniej produkowane były samochody Renault które z
              powodzeniem wędrowały na rynki wszystkich państw(choćby R19)

pozdrawiam
    • Gość: Koli Re: lanos vs Thalia IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.01.02, 11:52
      Gość portalu: jurek napisał(a):

> Ostatni Auto -Świat . Porównanie Thalii i Lanosa .Cytuję z pamięci :
      > "Jakość wykończenia wnętrza zdecydowanie na korzyść Lanosa ".
      > I tu z AŚ wyjątkowo muszę się zgodzić . Wnętrze Clio i thalii to standart
      > dostawczaka .

Buhahaha!! Jakość wnetrz lepsza w Lanosie niz w Clio?!?!?!

A wogóle Lanos ma coś lepszego od Clio???
      Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać.
      Tak się składa, że mam jedno i drugie.....
      Pozdrawiam
      • Gość: kaszalot Re: lanos vs Thalia IP: 212.160.147.* 25.01.02, 12:59
        Nie clio tylko thalii a to niestety nie to samo :(
    • Gość: sylas Re: lanos vs Thalia IP: *.softel.elblag.pl 29.01.02, 21:48
      Wykończenie i jakość plastików w Thalii gorsze? Może trochę. Ale dla mnie
      ważniejszy jest nowoczesny, cichy silnik i bardzo dobre właściwości jezdne
      Thalii. Jedzie się nią niemal tak wygodnie jak dużo większymi samochodami za
      dużo większe pieniądze. A że niektórzy uważają ją za "pożal się Boże samochód",
      to ich zmartwienie, nie moje. Ja jestem naprawdę z Thalii zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka