Dodaj do ulubionych

Uwaga oszust!

• Gość: kiss Re: Uwaga oszust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:54
      Wystawił ponownie, tym razem bez "bezwypadkowe" w tytule:

moto.allegro.pl/item594919273_volvo_c30_kinetic_1_6d_model_2009.html

Supersprzedawca pie.. rzony

P.S. Panie Jacku, rewelacyjny ten Paryż - Dakar którym Pan śmiga po mieście:)
    • Gość: maga Re: Uwaga oszust! IP: *.ghnet.pl 26.03.09, 15:05
      zgadzam sie w pelni z jaro88. jesli rzad ma to gleboko gdzies to dziennikarze powinni sie za to wziac na calego. Swietnym pomyslem byloby gdyby powiedzmy jeden odcinek w tygodniu poswiecac na pokazywanie takich perelek "bezwypadkowych" i z "malym przebiegiem" plus podawanie danych sprzedawcow. Jakos trzeba z ta holota walczyc bo innej drogi nie ma a w swej bezczelnosci przescigaja wszystkich politykow razem wzietych.
      A wystarczyloby wprowadzic przepisy ze za udowodniony przekrecony licznik lub stan techniczny auta nie zgadzajacy sie z opisem, odpowiedzialnosc karna. Nie wiem czy tak czasami nie jest wlasnie w Niemczech.
      A Megane do mnie nie trafia. siedzialem specjalnie w salonie (co prawda jakas podstawowa wersja ale Pan Jacek nawet taka zachwala ;) ) i tak szaro, plastikowo nadal, przynajmniej jak dla mnie.
      Pozdrawiam
      P.S. tez za niedlugo zabieram sie za pouszkiwania auta i takie reportaze tylko mnie zniechecaja do tego, wiedzac jak duzo pewnie ofert bede musial odrzucic pomimo wstepnego zauroczenia.
    • Gość: gizmo Re: Uwaga oszust! IP: *.chello.pl 26.03.09, 16:49
      Najwazniejsze to jest sie nie napalac. Ja ostatnio szukalem e90. Zakupilem specjalnie miernik grubosci lakieru. Cuda wianki wychodzily, jak to grubosc lakieru byla przekroczona 5x. ALe oczywiscie w ogloszeniu napisane: bezwypadkowy. ALbo przypadek kolejny. Wymieniony zderzak na taki z czujnikami parkowania. A w ASO po numerze vin: nie mial zamontowanych.

Po 3miesiacach szukania trafilem swoj egzemplarz. Z przetartymi drzwiami i blotnikiem. Ale wiedzialem co biore i po sprawdzeniu w ASO bylem juz spokojny o zakup.

Pozdrawiam

Posiadam 318d (143KM) z 2008/2009 roku po fs. Zaplacilem 79tys. zl z oplatami + koszt naprawy. Oryginalne drzwi w ASO - 1900zl. Ale nikt przynajmniej kitu nie wciska.
    • Gość: loyd Re: Uwaga oszust! IP: *.chello.pl 26.03.09, 16:56
      Poza tym winni sa sami Polacy. U nas jest taka "moda", ze jak samochod ma powyzej 150tys. km to juz jest zlom i nikt takiego nie kupi. A jak przebieg robi sie w okoli 100tys. km to juz jest zainteresowanie. Potrzeba zmiany mentalnosci.
    • Gość: italy Re: Uwaga oszust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 17:59
      nowe zdjęcia volvo, poprzednia aukcja też już zdjęta:

moto.allegro.pl/item595036495_volvo_c30_kinetic_1_6_diesel_model_2009.html

• Gość: t Re: Uwaga oszust! IP: *.static.maxnet.net.pl 26.03.09, 19:15
      eeee, ten chińczyk to nie jest żadna kopia. Jest tak okropny, że co najwyżej można to nazwać karykaturą.
    • Gość: nico Re: Uwaga oszust! IP: *.devs.futuro.pl 26.03.09, 19:19
      Ja mialem do czynienia z podobnym cwaniakiem. Tutaj link do jego stronki na otomoto: roksmal.otomoto.pl/. Cala historia zbyt dluga, by tutaj opisywac. Opisalem na forum Seata Leona, ale mi moderatorzy wycieli, bo "nie mialem dowodow"..
    • Gość: Gość Re: Uwaga oszust! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 19:47
      a kto występuje w tv to nie trzyma rąk w kieszeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • v8pawel Re: Uwaga oszust! 26.03.09, 21:29
      Zgadzam sie z tym ogłoszeniem. Jak szukaliśmy też samochodu tylko że na otomoto.pl to sprzedawca najpierw wstawił zdjęcia i w opisie było zapisane że przebieg wynosi 160 tys. km natomiast po 3 miesiącach ten sam sprzedawca zamieścił nowe zdjęcia tak jakby odświerzył strone i umieścił przebieg już nie 160 ale 130 tys. :-)
    • Gość: TJ Re: Uwaga oszust! IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:41
      Zero litości i szacunku dla oszustów! Tyle w tym temacie.

Co do Meagne, podpisuję się obiema rękami pod słowami p. Balkana. Nie dziwię się Panu, Panie Jacku, u mnie ten samochód wywołuje podobne odczucia, a żadnego poważnego urazu głowy z dzieciństwa nie pamiętam.
      Nie do końca zrozumiałem, czy mówił Pan o Megane ogólnie, czy tylko o Coupe; w każdym razie obie wersje Meganki wyglądają wspaniale, a wersja 3d szczególnie. Na fotki nowej RSki mogę się gapić godzinami i również uważam, że może strzepać tyłek konkurencji. Poprzedniczkę, którą także darzę wielką sympatią, wielu stawiało na pierwszym miejscu wśród hot hatchów. Z tą może być podobnie.
    • Gość: Snoopy Re: Uwaga oszust! IP: *.bb.online.no 26.03.09, 22:26
      moto.allegro.pl/item595036495_volvo_c30_kinetic_1_6_diesel_model_2009.html
      a tu już nowa aukcja i nowe zdjęcia,
      oszuści. .
    • Gość: jakobek Re: Uwaga oszust! IP: 85.134.221.* 26.03.09, 22:51
      Znalazłem coś takiego;)

moto.allegro.pl/item595410667_ford_ka_2001_klima_super_zadbany_warto.html

paa.pl/przedni_zderzak_ford_ka_komplet-435550808.html
      paa.pl/ford_ka_fiesta_chlodnica_wodyklimywentylator-521121912.html
      paa.pl/nadkole_prawe_prawy_przod_przednie_ford_ka_07r-509896786.html
      paa.pl/nadkole_lewy_lewe_przod_przednie_ford_ka_2007r-509894765.html
      paa.pl/poduszka_powietrzna_pasazera_ford_ka-489746985.html
      paa.pl/poduszka_powietrzna_kierow_do_ford_ka_13_z_2003_r-489863965.html
      paa.pl/ford_ka-488709687.html
      paa.pl/ford_ka_radioodtwarzacz_kasetowy_nowy_model-447576652.html
      paa.pl/ford_ka_lampa_prawy_przod-415704785.html
      paa.pl/ford_ka_drzwi_kierowcy_kompl-450251470.html
      paa.pl/ford_ka_19962003_pas_przedni-438137733.html
      paa.pl/ford_ka_pil_strona_zderzaka_igla-358686178.html
    • Gość: zibi1 Re: Uwaga oszust! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:49
      Nie wiem o co ten cały szum.Przecież 99 procent aut sprowadzonych to albo walnięte,albo z przekręconym licznikiem.To co mają wszystkich handlarzy aut pozamykać.Przecież każdy ma wybór,jak się decyduje na używany,to musi się liczyć z przekrętem, tym bardziej po cenie okazyjnej.A gdzie zysk sprzedawcy.Sam pojechałem kiedyś po auto do Niemiec(Primiera GT)na liczniku 170tys a w schowku wydruk niemieckiego serwisu z przebiegiem 270tys.Do dzisiaj jeżdżę wysłużoną 13-to letnią Nexią kupioną w salonie i śmiać mi się chce jak słyszę znajomych, jakie to super auto kupili po okazyjnej cenie.
    • Gość: renofan Re: Uwaga oszust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 01:18
      ale od tej nexii to niestety wiekszośc jest zancznie lepsza.. nawet poobijana byle nie zgnieciona bardziej. wiem co mówie w firmie mieliśmy taką 1997 1.5 16v złom ze hej.
      kilka epok wstaecz dziś już za 3k kupisz dużo dużo lepsze i nowocześniejsze auta.
    • Gość: z_usa Re: Uwaga oszust! IP: 67.142.129.* 27.03.09, 03:18
      Zibi - ten szum jest o to zeby nie oszukiwac. W USA za przekrecenie licznika jest podobna kara jak za drukowanie pieniedzy. W sumie podobna sprawa bo w obu przypadkach masz w kieszeni pieniadze ktore Ci sie nie naleza.
    • Gość: zibi1 Re: Uwaga oszust! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:44
      Ale wtedy połowa ludzi jeździłaby tylko rowerami.
    • Gość: zibi1 Re: Uwaga oszust! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:58
      do renofan. Wczoraj moją NEXIA zrobiłem 200 km.bez problemów i nie potrzebuję jak mówisz "znacznie lepszych aut" których ktoś szczęśliwie się pozbył.Ja mam tylko pewnie dojechać do celu i napewno jeszcze trochę mi posłuży,chociaż nie mówię,że nie myślę o zmianie auta.Ale nie będzie to jakaś używka ,tylko nowy z salonu ,na który oczywiście będzie mnie stać.
    • sprawiedliwytomek Re: Uwaga oszust! 27.03.09, 15:50
      witam wszystkich zakupilem w tej firmie 2 samochody byly tansze o duza kwote niz u dealara i sluza juz mi od roku SPRAWDZILEM JE POD KAZDYM KATEM NIKT NIE ROBIL MI ZADNYCH PROBLEMOW SAMI NAET MNIE NAMAWIALI WRECZ ZEBYM SPAL SPOKOJNIE .Jestem pewien ze ten redaktor zachowal sie jak cymbal i nie sprawdzil wiadomosci i go ktos podpuscil jakas konkurencja go naklonila bo inaczej nie mozna tego wyjasnic . sam zaciekawiony zadzwonilem do tej firmy i uslyszalem ze portal www.moto.pl bedzie mial sprawe w sadzie o zamiescil osczerstawa a wcale zakup samochodu nie wygladal tak jak w reportazu i powinno sie karac wlasnie za potwierdzanie nieprawdy i napewno bez potwierdzenia nie zamieszczac takich informacji POZDRAWIAM I NA SWOJA ODPOWIEDZIALNOSC ZAPEWNIAM ZE TO DOBRA SUMIENNA FIRMA
    • Gość: Gość: radzio Re: Uwaga oszust! IP: *.eranet.pl 27.03.09, 16:27
      A aukcja jest dalej na Allegro: www.allegro.pl/item595036495_volvo_c30_kinetic_1_6_diesel_model_2009.html
      Kup teraz!
    • Gość: Gość:radzio Re: Uwaga oszust! IP: *.eranet.pl 27.03.09, 16:32
      Aha, samochód został teraz sfotografowany w salonie, ale to to samo auto, na 100%!
    • Gość: Gość: Radzio Re: Uwaga oszust! IP: *.eranet.pl 27.03.09, 16:44
      cofam ostatni post!, ten w salonie to inny samochód

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka