Gość: jaro88 Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.e-wro.net.pl 02.04.09, 15:22 fajny odcinek, tylko to audi i te skutery możnaby mierzyć bez ravki stojącej z boku (właczonej jak mniemam). Ciekawe co to za auto... =D. aha i PROŚBA ZLIKWIDUJCIE TĄ GRAJĄCĄ REKLAME TANCERZY, WKURZA ZA KAŻDYM RAZEM JAK SIE WEJDZIE NA JAKĄŚ STRONE NA gazecie.pl Link Zgłoś
Gość: michal Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 15:55 To jest na pewno stary OPEL COMBO :)) Link Zgłoś
makuben Re: Głośno, głośniej...cicho 02.04.09, 16:13 A ja dzisiaj odniosłem swój mały cichy sukces i zdałem egzamin na prawo jazdy kategorii B. Teraz mogę sobie pojeździć nie tylko skuterkiem do 50cm3 czy innym elektrycznym. Cieszę się że auta coraz ciszej jeżdżą i mniej spalają. A kierowcy wyścigowi niech sobie po torach jeżdżą jak Robert Kubica :-) Link Zgłoś
Gość: buahuahuahua Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.09, 16:15 ta jasne opel combo xD Link Zgłoś
Gość: <>< Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.175.152.2.koba.pl 02.04.09, 16:40 hehe bezcenna balkanska mina.mozna z niej wyczytac-to juz w ten pedal cisnac czy jeszcze cos trzeba przekrecic? a apropo skuterow to kiedys widzialem nabita blaszke na ramie z modelem ramy itd i tam bylo ze maks halas to 96db Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.warszawa.mm.pl 02.04.09, 17:18 Opel na 100%, kierownica pasuje, plastiki od nawiewu pasują, guziczki od zamków w drzwiach pasują, dodatkowo typowe światełko w środku, stacyjka, lusterko z tym dzyndzlem do przełączania, gałka od kierunkowskazów, w 5:02 widać dodatkowo specyficzną klamkę wewnętrzną... i ten obrzydliwy zielony kolor nadwozia - opel corsa bądź combo :) pozdro motomaniacy! Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.static.maxnet.net.pl 02.04.09, 17:37 samochody-elektryczne.com/index.php Link Zgłoś
Gość: Ttt Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 18:43 Świetny odcinek. Czekam na jutro. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 20:52 Tyle, że wydaje mi się aby zmierzyć hałas który generuje cokolwiek mierzy siłę najpierw tło które odejmuje się od hałasu przy włączonym np. samochodzie. Są jakieś widełki od ilu do ilu dB się to robi ale juz dokladnie nie pamietam. Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Głośno, głośniej...cicho IP: 94.75.107.* 02.04.09, 22:16 No Jacku, obawiam sie o prawidlowosc tych pomiarow- jesli przy przejezdzajacych skuterach nie wyłączyliście tej ravki to pomiary do poprawki! Przecież oba dźwięki się sumują. Czy jest tu jakiś akustyk,który by to potwierdził. Pozdro dla JAcka, generalnie robi dobrą robotę. Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.elpos.net 03.04.09, 12:38 Panie Jacku całe szczęście, że nikt nie przejechał modelem samochodu napędzanym na nitrometanol, bo 80 db by wyskoczyło. Link Zgłoś
Gość: bro Re: Głośno, głośniej...cicho IP: *.dag.pl 06.04.09, 14:52 We Wrocławiu są produkowane skutery elektryczne Vectrix z przyzwoitymi zasięgiem i ceną: www.scigacz.pl/Vectrix,elektryczna,przyszlosc,3004.html pl.wikipedia.org/wiki/Vectrix en.wikipedia.org/wiki/Vectrix www.youtube.com/watch?v=0tRXyDR64g8 www.youtube.com/watch?v=NNuLihhH8ic www.youtube.com/watch?v=d9_lhXFsogA&NR=1 Link Zgłoś