Dodaj do ulubionych

Zniechęcić złodzieja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 08:46
Bardzo dobre artykuły-prozsę odalsze .Robert
Obserwuj wątek
    • Gość: malpa Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 22:49
      spodziewałam się czegoś innego w tym 'artykule'- np. rankingu które blokady sa
      dobre średnie lub złe. Tu przedstawiono trzy blokady; jedną zwłaszcza dość
      dokładnie - jest to niemalże instrukcja obsługi dla potencjalnego złodzieja !!!
      • zen_kg Re: Zniechęcić złodzieja 01.12.04, 12:21
        Z tego wynika że blokada na kierownice jest najsłabszym zabezpieczeniem a
        najlepszym (opisanym w tym artykule) jest bolec uniemożliwiający zmiane biegu.
    • Gość: Dna Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.chello.pl 09.02.04, 22:02
      Przełomem z pewnoscia będzie Dna Auto. Zapraszam watpiacych na
      www.autozabezpieczenia.pl
      www.dnaprogram.pl
      • Gość: pytalski Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.opa / *.opa-carbo.com.pl 18.06.04, 15:32
        Dzisiaj dokonałem rozeznania DNA i mówiąc krótko w trzech kontaktach odradzono mi ten sposób. Po prostu Policja nie jest wyposażona w testery i nie zanosi się na to, czyli szukać nie będą. A reklama tego rodzaju "żadne auto z DNA nie zostało skradzione" okazuje się sloganem. Złodziej nie rozpozna przy kradzieży czy jest natrysk DNA, nie ma żadnych oznaczeń zewnętrznych to, dlaczego tego nie kradnie? - Ciekawostka.
        pozdrawiam
        • Gość: M.Kulik - DNAPROGR Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:32
          Rozeznanie pytalskiego było widocznie bardzo płytkie. Nie wdając się jednak w
          polemikę, proszę wątpiących o wzięcie pod uwagę następujących faktów:
          1. DNA AUTO jest zalecane przez Centralne Labolatorium Kryminalistyki KG Policji
          2. Uznane AUTOZABEZPIECZENIEM ROKU 2005 w Wielkiej Brytanii
          3. Uznane AUTOZABEZPIECZENIEM ROKU 2005 w Polsce (SECUREX 2005)
          4. Złoty medal Międzynarodowych Targów Poznańskich 2005
          5. Uznane przez TOYOTE, SOKDE, SEATA
          5. więcej szczegółów na www.autozabezpieczenia.pl
          Pozdrawiam
          DNA AUTO
    • Gość: leszek deska z poprzebijanymi gwoździamy na siedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 18:57
      oczywiście przyktyta cienkim kocykiem. Gościu skacze dalej niż widzi
      • Gość: Wujek Re: deska z poprzebijanymi gwoździamy na siedzeni IP: 63.123.124.* 11.09.04, 00:45
        Za to powinni dac Ci Nobla. Swietny pomysl!.
        • Gość: Biker Re: deska z poprzebijanymi gwoździamy na siedzeni IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 07.12.04, 08:15
          niestety za takie urzadzenia ktore moga zrobic krzywde zlodziejowi to bedziesz
          mial prokuratora na glowie. Takie czasy
          Pozdr
          • Gość: Banan Re: deska z poprzebijanymi gwoździamy na siedzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:25
            Gorzej jak się trafi na fakira.
      • Gość: pinga.pinga Re: deska z poprzebijanymi gwoździamy na siedzeni IP: 194.213.41.* 07.12.04, 11:51
        Nie ty pierwszy wpadłeś na taki pomysł. Ktoś go kiedyś już zastosował. Jak
        złodziaj kradł auto , to włączył się alarm i rónocześnie przez siedzenie
        kierowcy yyszły dwa zaostrzone pręty kłując złodzieja w miejsce gdzie plecy
        tracą swą szlachetną nazwe :) Biedak tak podskoczył z bulu że skręcił sobie kark
        o dach samochodu. Potem właściciel auta stanął przed sądem , nie wiem jaki był
        wyrok.
    • Gość: PrzemekK Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.krakow.pl 28.02.04, 21:09
      taaaaak
      bardzo podoba mi sie wciskanie sprzegla w samochodzie z automatyczna skrzynia
      biegow. :-)))))))))))))))

"Blokowanie następuje poprzez wsunięcie sworznia, który uniemożliwia ruch
      drążka zmiany biegów ustawionego w pozycji wstecznej, a przy skrzyni
      automatycznej - w pozycji oznaczonej symbolem P. Instalacja blokady
      mechanicznej tego typu nie narusza estetyki wnętrza pojazdu, ale nie uchroni
      samochodu przed dwoma złodziejami - jeden je holuje, a drugi w tym czasie
      naciska pedał sprzęgła."

co za "fachowiec" to pisal????

• Gość: andrzej SKRADZIONO MERCEDESA 124 250 D IP: *.kki.krakow.pl 04.03.04, 08:35
      Skradziono Mercedesa 124 250D 03.03.2004 w Krakowie z ul.Batorego.Nr rej KRA
      38NJ, nr silnika 60291210062663, nr nadwozia WDB1241251A473262.Kolor srebrny
      metalik, szyberdach, brak kołpaków
    • Gość: Bartek Napisaliście ładną instrukcję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:17
      "...Instalacja blokady mechanicznej tego typu nie narusza estetyki wnętrza
      pojazdu, ale nie uchroni samochodu przed dwoma złodziejami - jeden je holuje, a
      drugi w tym czasie naciska pedał sprzęgła. Nawet jeden złodziej może sobie
      poradzić, jeśli skrzynia biegów sterowana jest linkami - po wczołganiu się pod
      auto przecina je i wbija np. drugi bieg. Jazda nie jest wprawdzie szybka, ale
      możliwa..." - i już po samochodzie
      • Gość: Michal Tylko mechanika? IP: *.fornfyndet.se 17.06.04, 16:51
        Swietnie sie utrudnia zlodziejom poprzez ingerencje w elektronike.Sposobow nie
        bede opisywal,ale nawet przyjscie z wlasnym sterownikiem powoduje jego
        swajczenie.Takze odjazd jest nie mozliwy,tylko holowanie.Inato tez jest
        sposob,tylko musisz miec prawdziwy lancuch kotwiczny i zacumowany do dobrej
        stalowej bariery.Oczywiscie za os.
        Ponoc najlepsze i najmniej kosztowne to podrobki plastikowe kalu czuconego na
        fotel lub rozmazanego na fotelu oczywiscie imitacja.zawsze opuszczaja.Zlodzije
        maja wyczulony wech.Pzdr.Michal
    • etom Do "laskarzy" 18.06.04, 15:50
      Chcialbym zwrocic uwage tym ,ktorzy zakladaja laski i sami jeszcze o tym nie
      wiedza.
      Najpierw sprawdzcie czy pedalu sprzegla z normalnej pozycji nie mozna aby
      podniesc az do oparcia o dol deski rozdzielczej.Wtedy zaden problem ze zdjeciem
      laski.

Lepiej zalozyc wtedy laske na pedal hamulca.
    • Gość: złodziej? Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 16:53
      Idealny instruktaż dla złodzieja BRAWO!!!
      • Gość: Złodziej ja potrafie ukrasc karzde auto !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:03
        nie ma dla mnie auta ktorego nie potrafie ukrasc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jak mi autko sie podoba , to nawet 1000 zabezpieczen nie pomoze :)))
        • Gość: Nieznany Re: ja potrafie ukrasc karzde auto !!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.07.04, 22:35
          taa jak mam kluczyki do samochodu to też potrafię go ukraść!!
        • Gość: ryan Re: ja potrafie ukrasc karzde auto !!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:58
          lepiej kup sobie jełopie słownik ortograficzny
      • mejson.e5 Instrukcja dla właścicieli 17.08.04, 11:17
        Gość portalu: złodziej? napisał(a):

"Idealny instruktaż dla złodzieja BRAWO!!!"

Złodzieje doskonale znają zarówno te wymienione w artykule metody, jak i cała
        masę innych.

To były przykłady dla zszokowanych byłych właścicieli pojazdów, którzy stojąc w
        miejscu, gdzie ostatnio zostawili ukochany samochód, zastanawiają się
        jak-to-ku.wa-możliwe-przecież-założyłem-blokadę!!!.

Teraz przynajmniej wiedzą, jak-to-było-ku.wa-możliwe...

Mejson
    • Gość: Czarek Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.lukas.com.pl 19.07.04, 16:32
      Brawo, proszę o dalsze instrukcje dla początkujących złodzieji. Taki leksykon
      dla nowicjuszy to rzeczywiście dobry pomysł. Niech się kształcą i ćwiczą aby
      zostać "zawodowcami" (brzmi dumnie..). Szanowni Redaktorzy dobrze jest pomyśleć
      zanim się napisze. Bo obawiam się , iż właśnie podsunęliście ciekawy temat dla
      przyszłych amatorów cudzych samochodów ...
      • Gość: jam Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.kki.krakow.pl 02.01.05, 22:10
        Rozumiem, że można brać złodzieji za idiotów, ale dziecko umiejące obsłużyć
        rowerek z przeżutkami potrafi myśleć bardziej twórczo, i zna sie na tyle dobrze
        na mechanice pojazdowej, że potrafiłoby wymyśleć lepsze sposoby na ukradzenie
        auta... WIĘC NIE PISZCIE ŻE TEN ARTYKUŁ TO INSTRUKTAŻ DLA ZŁODZIEJI. Prawda
        jest taka, że każdy komu sie zdarza naprawiać własny samochód, bo np musi, bo
        go nie stać, bądź lubi to robić sam odkryje conajmniej kilka metod na
        ukradzenie własnego auta... pozatym to sie przydaje gdy w wyniku nieuwagi
        kluczyki zostaną w bagażniku :D:D
    • Gość: _D_Z_X_ Zesrać się na kierownice :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 03:35
      Ewentualnie zabrać ją ze sobą :)
    • ant777 ranking usterkowych samochodów 17.08.04, 07:45
      Co piszą o sposobach kradzieży samochodów, to złodzieje wiedzą i nie muszą
      czytać takich artykułów.

"Łupem złodziei padają: Fiat 126 p, Volkswagen Passat, Fiat Cinquecento,
      Volkswagen Golf, Fiat Seicento, Audi 80, Fiat Uno, Polonez Caro, Opel Astra,
      Daewoo Tico, Polonez 1600, Fiat 125 p, Mercedes 124, Opel Vectra, Polonez 1500,
      Audi 100." - czyżby to ranking usterkowych samochodów? Kierowcy złomów
      wspomagają złodzieji, kupując części z kradzionych samochodów. Może lepiej
      policja przyjrzałaby się handlowi na giełdach samochodowych.
      • lechu1 Re: ranking usterkowych samochodów 01.12.04, 07:20
        ?
    • Gość: mk Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:44
      Widziałem niekonwecjonalnie, ale chyba skutecznie zabezpieczony samochód.
      Zrobił to zdesperowany właścieciel P 206 HDI, który poprzedni samochód miał
      chyba przez dwa tygodnie.
      Każdy element samochodu ponawiercał wiertłem 5 mm. Zostawił nie przewiercone
      chyba tylko opony. Byłem w szoku.
    • Gość: Siwy Re: Zniechęcić złodzieja .. IP: *.telia.com 20.08.04, 21:42
      .. zaparkowac niezamykajac drzwi,kluczyki w stacyjce,na przedniej szybie szyld
      z info > Szanowny Panie Zlodzieju; auto jest niezamkniete z kluczykiem w
      stacyjce,-jest rowniez nie strzezone< .
    • Gość: długopisem Re: Zniechęcić złodzieja IP: 81.190.171.* 21.08.04, 00:13
      Złodziei zniechęcają rejestracje HTH ****, naklejka z firmy ochroniarskiej
      najlepiej z dopiskiem GPS, czasami pomaga, ale nie zawsze możliwe, w każdym
      razie jak pozostawiamy auto na dłużej niż 2-3dni - włożyć ziemniaka w rurę
      wydechową, a reszty to nie zdradzę
      • Gość: gość Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.class146.petrotel.pl 21.08.04, 19:53
        Gość portalu: długopisem napisał(a):

> , a reszty to nie zdradzę

PLZ zdradź!
        • Gość: medalikarz Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:05
          Ty wiesz ze to niezły pomysł ,zrobię tak sąsiadowi w pie.....ę mu ziemnaka do
          końcówki tłumnika. Facio jak odpala swoją BMKę po pseudo tuningu to wariacji
          dostajemy.Kidyś doradzono mi na Internecie abym uzył kleju do montazu okien ale
          było mi go szoda. Ale gdy zwracałem mu uwagę żeby wymienił końcówkę to zrobił
          takie oczy jak srający kot na sianie.Chyba za Twoją radą o kartoflu tak mu
          zrobię,napewno będzie miał wiekszy wytrzeszcz jak ten srający kot gdy nie
          będzie mógł odpalić swojego autka.
          • Gość: Lorek Re: Zniechęcić złodzieja IP: w3cache.* / *.2-0.pl 01.09.04, 22:37
            Myślę,że na prawdziwego złodzieja nie ma rady i tyle,ale to nie znaczy,że nie
            można próbować z tym walczyć,zawsze to jakieś może zniechęcenie.A to niestety
            dobry instruktaz dla początkujących.Szkoda gadać.
            • Gość: Arturro Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.09.04, 12:13
              Ucinac gnojom rece i skonczy sie zlodziejstwo.
    • Gość: Marcin Parkuj z pustym bakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:13
      Najlepiej jeździć na rezerwie i to głębokiej , jak buchną auto to daleko nie zajadą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zgryzliwy Re: Parkuj z pustym bakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:58
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Najlepiej jeździć na rezerwie i to głębokiej , jak buchną auto to daleko nie
        > zajadą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No qrna ,zajebiscie prosty i skuteczny sposob.
        Teraz zamiast odkrecac kolo czy kierownice na noc ,bede jezdzil w kolo
        osiedla ,az zostanie mi w baku "glebokie" 0.2 l paliwa.
        Tylko jak na tym dojechac nastepnego dnia na stacje benzynowa ?
        Zdam sie na Twoja inwencje - cos tam znowu wymyslisz.
    • Gość: suchy Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:55
      dobra ale czemu nie napisaliście o immobilaiserach, alarmach, itp.
      ale i tak najlepszym zabezpieczeniem przed zlodziejem jest wlasny pomysl o
      ktorym wie tylko kierowca tego samochodu

Pozdrawiam
    • Gość: Marek z Krakowa Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.netcontrol.pl 21.09.04, 05:45
      Obrotowe zabezpieczenie kierownicy.
      Kupiłem sobie niegdyś takie. Po kilku dniach zepsuł się kluczyk i zamek obracał
      się "na okrągło". Poprosiłem kolegę z pracy - złotą rączkę o pomoc. Jedną ręką
      chwycił obejmę urządzenia na kierownicy, drugą zółtą dźwignię opartą na desce
      rozdzielczej, przyparł się i blokada puściła. Jedna część zabezpieczenia
      została mu w jednej, a druga w drugiej ręce. Trwało to 5 (pięć) sekund.
    • Gość: harry Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:43
      Ja mam ukryty mikro wyłącznik anty-porwaniowy,nawet jak oddam bandycie kluczyki
      nie da rady uruchomić auta,gdyż auto nie zapali jeśli się go nie naciśnie.
      • pawlos17 Re: Zniechęcić złodzieja 01.10.04, 11:18
        To chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. A jak Ci będzie sam kazał to auto
        uruchomić? Lepsze są te włączniki które należy pstryknąć po przejechaniu
        kawałka drogi tak żebyś zdążył czmychnąć przed rozwścieczonym bandytą, z tym że
        takie roziwiązania są już nielegalne bo mogą stwarzać zagrożenie w ruchu
        • Gość: zgryzliwy Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:02
          pawlos17 napisał:

> takie roziwiązania są już nielegalne bo mogą stwarzać zagrożenie w ruchu

od kiedy ?
          i jakie zagrozenie z powodu zatrzymania auta
          jak sie sam zepsuje to tez stanie gdzie popadnie
          • pawlos17 Re: Zniechęcić złodzieja 01.10.04, 12:14
            Zapomniałem dodać słowa "podobno". Już parokrotnie obiło mi się to o uszy a
            raczej oczy bo czytałem na necie
            • Gość: Amigo Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 23:24
              Przecież takie rozwiązania są powszechnie stosowane w autoalarmach.
              Co prawda auto "nie staje" z nienacka, tylko na kilkanaście sekund
              wcześniej przypomina jakimś brzęczykiem, że coś tam wypadałoby nacisnąć.
    • Gość: marko Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 02.10.04, 14:39
      Deska z gwoździami przykryta kocykiem jest podobno nielegalna. Mówili o tym na
      kursie ochrony.Ale słyszałem o zabezpieczeniu radia w samochodzie. Gościu pod
      nakrętką pod spodem radia wstawił podkładki z nożykami. Skuteczne. Po powrocie
      z supermarketu szyba w drzwiach była wybita i na podłodze było dużo krwi. Ale
      radio zostało. Znajomemu, który cały czas jeździł na "rezerwie" po kradzieży
      126p jak samochód stanął, to podpalili autko. Pozdrawiam.
      • Gość: Skreem! Re: Zniechęcić złodzieja IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.11.04, 17:38
        Mozesz rozwinac swoja mysl z tym zabezpieczeniem radia? Nic nie zrozumialem z
        Twojego opisu...
      • Gość: Biker Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 07.12.04, 08:31
        gdyby trafil na upierdliwego zlodzieja to ten moglby sobie zaczekac na
        wlasciciel auta a nastepnie wezwac policje i oskarzyc goscia o zastosowanie
        niebezpiecznej pulapki dla zdrowia i zycia. Do dwoch lat mialby zapewnione w
        zawiasach. To wcale nie fikcja. W juz sie to zdarzalo.
        Pozdr
    • Gość: byrski666@wp.pl Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:04
      Można przyjąć strategię zaskoczenia złodzieja. Dyby na pedały pomalować w
      kolorze czarnym. Złodziej włamuje sie do auta, widzi 2 zabezpieczenia, z
      którymi chce sobie poradzć: blokade obrotu kierownicy i skrzyni, a tu
      niespodzianka!!!. Jest jeszcze 3. wczesniej niewidoczne. To oczywiście
      hipoteza, sposobów na auta jest ładnych parę...
    • Gość: mirosław Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.daminet.pl 09.12.04, 12:28
      jestem przeciwny złodziejstwu- a co z kradzieżami komputera pokładowego i
      zamiana na kom.złodzieji...ktury umożliwi oddalenie pojazdu .../?
    • Gość: Siwy Re: Zniechęcić złodzieja ... IP: *.telia.com 09.12.04, 12:44
      ... nie da sie ,-lepiej odstrzelic mu jaja !
      • Gość: koneser-autoelektr W tym tygodniu ukradlem dwie Audice i jeszcze plan IP: 84.217.62.* 15.12.04, 17:28
        -uje ze dwie mam tez zamówienie na toyote corolle,(kolor czerwony-metallic)
        kumpel robi se kapitalke, hehe, ten segment mnie nie interesuje ale kumplowi
        nie wypada odmówic, po corolle wybieram sie na Ursynów, jest tam full wypas
        tych sraczek,
        Audi A4-A6 ten rocznik, wybiore sie po nie z z dwoma pomocnikami jeden na
        czujke a drugi taki "technik" bedzie mi pomagal.
    • Gość: max Re: Zniechęcić złodzieja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.12.04, 17:38
      wczoraj widziałem gościa który z Fiata 125p wyjmował na noc akumulator ..
      Złodzieje chyba nie chodzą z zapasowymi ..Najlepiej jednak jakoś odciąć zapłon
      bądź zasilanie np. pompy paliwowej ..
    • Gość: TROJAN TRAGEDIA IP: 62.233.171.* 19.12.04, 11:56
      Jest to sytuacja nieciekawa. Chya trzeba spowodować obniżkę zabezpieczeń GPS,
      bo tylko coś takiego jest w stanie nakryć złodzieja. Cóż, teraz pozostają tylko
      alarmy z mrugającym diodami, radia z kodem i zdejmowanym panelem, bądź na stałe
      wbudowane w deskę rozdzielczą. Jednak te rzeczy muszą być stosowane przez
      właściciela. Wiadomo, że tylko aktywne zabezpieczenie bądź uniemożliwi
      złodziejowi "baraszkowanie" po samochodzie i jego kradzież mimo włamania bądź
      zniechęci go od następnej próby podejścia pod włamanie. Inna propozycja dla
      właścicieli. Stawiajcie swoje samochody w bezpośredniej bliskości jakiejś
      widocznej kamery obserwacyjnej, bo nawet jeśli samochód stracicie, to kamera
      zapamięta twarz złodzieja, a samochód po identyfikacji z kamery zostanie
      odnaleziony i prawdopodobnie zwrócony właścicielowi.
      • Gość: Juz bez samochodu Re: TRAGEDIA IP: *.k2.pl / *.crowley.pl 20.01.05, 15:45
        NIC NIE STANIEJE, bo na tym zalezy tylko wlascicelom samochodow. Samochody
        musza byc kradzone, zeby producenci zabezpieczen i ubezpieczyciele mieli na
        czym kase robic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka