Dodaj do ulubionych

Płyta CD na szybie...

02.12.03, 02:10
...sorry za ten wątek....
Co ma sprawić płyta CD umieszczona na szybie?
Wiem że ma to coś wspólnego z kontrola prędkości, ale nie mam pojęcia o co
chodzi i jakie s a tego podstawy.
(nie śmiejcie się ze mnie!)
Obserwuj wątek
    • kelo Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 07:39
      Zgodnie z najnowszymi badaniami testowymi Instytutu Prędkości Stosowanej
      Politechniki w Strefburgu ( www.stref.sn\speedmeter\test ) płyta kompaktowa
      tzw. CD-rom odbija od 22 do 29 % fali wysyłanej przez radary policyjne
      mierzące prędkość samochodów. Procent te uzależniony jest od koloru płyty,
      najbardziej odbijają falę płyty koloru złotego 800Mb oraz płyty CD-RW. I tak
      jeżeli samochód jedzie z prędkością 100 km/h to na radarze policyjnym (dla
      płyty złotej) wyświetla się prędkość 69km/h. Mocowanie większej ilości płyt
      nie wpływa liniowo na obniżenie zakresu mierzalności. Sądzi się, że z każdą
      kolejną płytą zakres ten sięga 1,2do 1,5 %. Trwają badania nad dwustronnymi
      płytami DVD.
      Tyle za informacją na stronie
      • cactus Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 08:44
        z cytowanych powyżej badań, wynika ponadto, że powieszenie na lusterku kasety
        magetofonowej nagranej zmienia odczyt radaru o 8% a czystej o 6%

powieszenie płyty gramofonowej powoduje z kolei podwojenie predkości na
        wyświetlaczu radaru, trwają badania jak radar będzie się zachowywał po
        odwróceniu lusterka w jego stronę
        • kelo Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 09:10
          cactus napisał:

, trwają badania jak radar będzie się zachowywał po
          > odwróceniu lusterka w jego stronę
          ---------------------------------------
          Chcesz zabierać głos a nie doczytałeś artykułu na cytowanej przeze mnie
          stronie do końca. Wpływ lusterka wewnętrznego na pochłanianie fali radarów
          policyjnych został już dawno przeanalizowany. Przynisło to efekt w postaci
          opracowania przez specjalistów z DUMB Corp. specjalnej warstwy w lusterku z
          tzw czterotlenku rtęcianu polisrebra, który absorbuje falę radaru w 38 %.
          Niestety, wskutek policyjnego lobby w UE a w RFN samego ADAC-u materiał ten
          nie został dopuszczony do produkcji lusterek.
          • cactus Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 15:17
            kelo napisał:

> ---------------------------------------
            > Chcesz zabierać głos a nie doczytałeś artykułu na cytowanej przeze mnie
            > stronie do końca. Wpływ lusterka wewnętrznego na pochłanianie fali radarów
            > policyjnych został już dawno przeanalizowany. Przynisło to efekt w postaci
            > opracowania przez specjalistów z DUMB Corp. specjalnej warstwy w lusterku z
            > tzw czterotlenku rtęcianu polisrebra, który absorbuje falę radaru w 38 %.
            > Niestety, wskutek policyjnego lobby w UE a w RFN samego ADAC-u materiał ten
            > nie został dopuszczony do produkcji lusterek.
            ----------------------------------------------------------------------
            ależ ja właśnie reprezentuje to lobby i stąd moja, specjalnie wprowadzająca w
            bład wypowiedź
      • Gość: gość Re: Płyta CD na szybie... IP: *.acn.waw.pl 02.12.03, 09:53
        tka płyta CD odbija fale radaru, ale żeby to robić skutecznie musiała by mieć
        ok.2m2

któryś nr "AŚ"
        • kelo Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 10:05
          Dlatego US Air Force powiększyły, zmiękczyły i okleiły płytami CD swoje
          niewykrywalne samoloty. Na każdej takiej płycieɮm^2 umieszczono przemówienie
          Dżidabliu Busza do tych, którym ewentulanie uda się taki samolot zestrzelić.
      • zippo1 Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 11:47
        kelo napisał:

> Zgodnie z najnowszymi badaniami testowymi Instytutu Prędkości Stosowanej
        > Politechniki w Strefburgu ( www.stref.sn\speedmeter\test ) płyta kompaktowa
        > tzw. CD-rom odbija od 22 do 29 % fali wysyłanej przez radary policyjne
        > mierzące prędkość samochodów. Procent te uzależniony jest od koloru płyty,
        > najbardziej odbijają falę płyty koloru złotego 800Mb oraz płyty CD-RW. I tak
        > jeżeli samochód jedzie z prędkością 100 km/h to na radarze policyjnym (dla
        > płyty złotej) wyświetla się prędkość 69km/h. Mocowanie większej ilości płyt
        > nie wpływa liniowo na obniżenie zakresu mierzalności. Sądzi się, że z każdą
        > kolejną płytą zakres ten sięga 1,2do 1,5 %. Trwają badania nad dwustronnymi
        > płytami DVD.

Poza tym sprawnosc takiego urzadzenia mozna podniesc o okolo 7% przez
        ustawienie plyty prostopadle do kierunku jazdy(dokladnie do padania wiazki fal
        radaru)- czesc fal przechodzi bowiem przez otwor w plycie i jest tracona
        bezpowrotnie.
        Niestety powiekszanie tego otworu nie tylko nie zwieksza efektu a wrecz
        zmniejsza go z powodu naruszenia struktury plyty.

• kelo Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 11:54
          > Niestety powiekszanie tego otworu nie tylko nie zwieksza efektu a wrecz
          > zmniejsza go z powodu naruszenia struktury plyty.
          >
          -------------------------------------
          Strukturę płyty zawsze można polepszyć, gdyby nie lobbyści
          • fox Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 12:06
            Totez w sprzedazy pojawiły sie ostatno CD bez dziurki w środku.
            W ten sposób żadna fala nie jest tracona.

Natomiast policja właśnie dostaje nowe radary, pozwalające policjantom na
            odsłuchiwanie tych płytek w trakcie pomiaru. Stad uprasza się kierowców o
            wieszanie na lusterkach jakichś nowych albuumów, a nie staroci w rodzaju
            pierwszego albumu Edyty Górniak czy Michaela Jacksona sprzed wybielenia.
      • Gość: venivv Nie zgodzę się IP: 213.76.148.* 03.12.03, 12:32
        Nie zgodzę się z całością wypowiedzi. Stare radary stacjonarne bez problemu
        omijają płytę CD - skuteczny jest tylko winyl, ewentualnie stara pocztówka
        dzwiękowa.

pozdrawiam
      • Gość: Gosc Re: Płyta CD na szybie... IP: *.ulez.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 21:12
        Dawniej cwoki chodzily w bialych skarpetkach i ciemnych garniturach i w
        skorzanych (sory: skajowych) kapeluszach teraz mloty prymitywne zawieszaja
        plyty. Swidczy to o glupocie. Jeszcze takich mlotkow prymitywow mozna spotkac
        w autobusach PPKS (mowa o kierowcach). Zalezy to od wyksztalcenia ogolnego.
        Niektorym tego brakuje!!
        • kelo Re: Płyta CD na szybie... 11.12.03, 07:01
          "młoty prymitywne" wieszają płyty disco polo. One są do dupy. Warstwa jest tak
          wypalona od tej muzy, że nie odbija nic. W autobusach PPKS można też spotkac
          ludzi, którzy nie potrafią się wpasować w klimat przedświątecznej wesołości.
          Pozdro olo
    • greenblack Re: Płyta CD na szybie... 02.12.03, 17:22
      Dobra chłopaki, to zgrabne teoryjki, ale co na to inż. Kicur, spec. Azot w
      Oponach?

Pozdrawiam
    • audax Chyba jestem za wolny..... 03.12.03, 01:04
      ....Wy o tych płytach to żartujecie - prawda?

---------------------------------------------------------------
      Czytałem gdzieś iż blaszki aluminiowe (np. pocięta puszka po coli)
      potrafią "ogłupić" nietoperza. Stąd troszkę wnioskuję iż takie blaszki na
      szybie naszego samochodu/desce rozdzielczej mogłyby ogłupić radar policyjny
      (ale nie laser). Wygląda to pewnie niechlujnie i jest zapewne pomysłem
      debilnym, ale ciekaw jestem Waszych opinii.

__--------------__
      niedawno prowokowałem Greenblacka, ale się nie dał - chylę czoła GREEN....!!
      • Gość: mat Re: Chyba jestem za wolny..... IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 03.12.03, 01:38
        Mam nadzieję, że odbijając fale radaru ma to na celu niewykrycie celu. A zna
        ktoś zasadę działania radaru? Bo coś się tu chyba komuś pomyliło.....z tenisem
        • Gość: Odin Re: Chyba jestem za wolny..... IP: *.telia.com 03.12.03, 11:08
          OK,ale gdzie te CD umiescic?, slyszalem ze ponoc sa jakies pasty na tablice
          rejestracyjne,-jakie maja zadanie? ,docieram samochod i czasami dobrze jest go
          przegazowac,jak to zrobic nie placac mandatu za nieco szybsza jazde ?. Pzdr.
          • kelo Re: Chyba jestem za wolny..... 03.12.03, 11:42
            Wkurzacie mnie dyletanci. Pastę to sie stosuje we Włoszech. Ponoć należy
            nawijać na lusterko wewnętrzne AL DENTE. Nie wiem co to znaczy, ale ponoć
            pomaga. A co do tablic. Mój koleś przyciął płytki DVD na próbę, na szerokość
            blach. Z przodu i z tyłu. Jedną dał na odwyrtkę jak by go z tyłu namierzali. Na
            razie niem efektów bo jeździ na fazie bez przekraczania. A co do docierania, to
            se trzeba zorganizować takie zaświadczenie z orzełkiem, że się doświadcza.
            Policjanci się robiom takie małe jak to widzom.
          • camel_3d gdzie umiescic plytke..? 04.12.03, 09:41
            Gość portalu: Odin napisał(a):

> OK,ale gdzie te CD umiescic?

najlepje na takiej przyssawce pionowo na dachu.
    • Gość: brunner Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie???? IP: *.zentis.com.pl / 195.117.99.* 03.12.03, 12:39
      Może jestem za stary i moje poczucie humoru "nie nadąża", ale jeśli wasze
      wypowiedzi traktować poważnie pozostaje tylko współczuć głupoty!!! (no, chyba,
      że macie po 12 lub mniej lat i gluty pod nosami).
      • Gość: etam Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:59
        Gość portalu: brunner napisał(a):

> Może jestem za stary i moje poczucie humoru "nie nadąża", ale jeśli wasze
        > wypowiedzi traktować poważnie pozostaje tylko współczuć głupoty!!! (no,
        > chyba,
        > że macie po 12 lub mniej lat i gluty pod nosami).

mam duuuuuuzo wiecej lat ale glut mi faktycznie wyskoczl jak to czytalem
      • greenblack Ty na pewno nie udajesz 03.12.03, 13:09
        Jesteś rzeczywistym ciężkim kretynem.
        • Gość: brunner Uderz w stół a nożyce się odezwą!! IP: *.zentis.com.pl / 195.117.99.* 03.12.03, 13:32
          Trzeba umieć czytać. Moja wypowiedź zawierała PYTANIE, a poza tym twierdzenie o
          idiotach (czy po prostu głupocie) poprzedzone było warunkiem: "jeśli". Resztę
          dopowiedz sobie sam!!!

"oszukać" radar przez odbicie fali od gównianej płytki? Dawno się tak nie
          uśmiałem!!! A to, że rzekomo zajmują się tym jacyś "naukowcy"? Coż - różnych
          mamy naukowców. Sam fakt badania czegoś takiego już o nich wystarczająco
          świadczy. NASA, Pentagon no i komitet Nagrody Nobla czekają! Jakoś nie widzę
          tam tłoku pod drzwiami...
          • Gość: drek Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 12:12

> "oszukać" radar przez odbicie fali od gównianej płytki? Dawno się tak nie
            > uśmiałem!!! A to, że rzekomo zajmują się tym jacyś "naukowcy"? Coż - różnych
            > mamy naukowców. Sam fakt badania czegoś takiego już o nich wystarczająco
            > świadczy. NASA, Pentagon no i komitet Nagrody Nobla czekają! Jakoś nie widzę
            > tam tłoku pod drzwiami...

wbrew temu co mówisz owa płytka wcale nie jest gówniana, jest to skomplikowany, zero-jedynkowy wytwór myśli ludzkiej. Twierdzisz że to nie działa? Zapewne wynika to z Twoich doswiadczeń z zastosowaniem płyt pirackich bądz dołączanych do kolorowych czasopism. Najlepsze efekty daje oryginalna płyta wydana nakładem jednego z piątki tzw majorów rynku muzycznego.. Wg niezależnych i miarodajnych źródeł ideałem (ok. 70% rozproszenie wiązki) byłoby zakrycie pasa przedniego pojazdu, jednakże niedostosowanie tak uformowanej płyty do standardowego samochodowego odtwarzacza cd w poważnym stopniu ogranicza jej rozpowszechnienie. A na koniec dodam że absolutnie nie należy używac płyt z nagranymi plikami w formacie mp3, gdyz format ten, nie tylko nie rozprasza wiązki radarowej, lecz ją wręcz ogniskuje i wzmacnia na otworze znajdującym się na środku płyty.
      • zippo1 Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie 03.12.03, 13:23

> Może jestem za stary i moje poczucie humoru "nie nadąża", ale jeśli wasze
        > wypowiedzi traktować poważnie pozostaje tylko współczuć głupoty!!! (no,
        > chyba,że macie po 12 lub mniej lat i gluty pod nosami).

To sa skutki uboczne stosowania plyt CD(nikt o tym nie wspomnial niestety)
        Lepiej zawies plyte winylowa - wprawdzie mniej skuteczna ale po ok 2 miesiacach
        poczucie humoru wroci Ci do normy.
        • Gość: brunner Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie IP: *.zentis.com.pl / 195.117.99.* 03.12.03, 13:35
          Cóż, moja wypowiedź najwidoczniej Ciebie nie dotyczyła, tylko nie wiem jak to
          sie stało, że tego nie zrozumiałeś...
      • p-iotr Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie 03.12.03, 13:25
        > Może jestem za stary [...]

Hmm.. Brunner... to Ty powiedziales..
        ;-)

pzdr
        • Gość: brunner Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie IP: *.zentis.com.pl / 195.117.99.* 03.12.03, 13:41
          Po prostu nie wiem z jakim towarzystwem mam do czynienia. Wiek np 20 lat (ja
          mam trochę więcej) nikomu nie przynosi ujmy, ale w towarzystwie 12-latków 20
          latek JEST za stary.
          Sorry, ale dyskusja nad elementarnymi prawami fizyki po prostu wprawia mnie w
          przerażenie: Dokąd zajdziemy, jeśli tacy debile (niektórzy) dojdą do głosu???
          A może niedługo wszystkie książki do fizyki trzeba będzie wyrzucić, a któryś z
          nich dostanie Nobla???
          • zippo1 Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie 03.12.03, 14:54

> Sorry, ale dyskusja nad elementarnymi prawami fizyki po prostu wprawia mnie w
            > przerażenie: Dokąd zajdziemy, jeśli tacy debile (niektórzy) dojdą do głosu???
            > A może niedługo wszystkie książki do fizyki trzeba będzie wyrzucić, a któryś
            > z nich dostanie Nobla???

Troszke luzu :-))
            a co do Nobla - niestety ale juz sa tego przyklady
      • kelo Re: Jesteście wszyscy DEBILAMI czy tylko udajecie 04.12.03, 02:15
        Widzisz chłopie, dzięki takim ludziom jak ty, ten kraj jest nudny jak puszka
        sardynek. Wystarczyło wejść na podany przeze mnie adres. Ale ty jesteś taki
        poważny fizyk, że nie przystoi. Powieś sobie sidika na czole, żeby odbijał te
        fale głupoty jakie płyną z tego wątku. A jeśli ci to sprawi przyjemność to
        tak, jestem debilem, ale z dobrego domu.
      • camel_3d Ni z nami takie numery BRUNNER! 04.12.03, 09:39

> Może jestem za stary i moje poczucie humoru "nie nadąża",

ta, jakos w ten desen..
      • ziolek73 Lepiej gluty pod nosem, niz walic pod siebie - n/t 04.12.03, 10:14
    • ziolek73 Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 13:20
      Na te nowe radary tylko DVD dzialaja.
      • p-iotr Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 13:32
        Z DVD to trzeba uwazac, bo jesli jest to wydanie dwuplytowe filmu, wiazka
        laserowa penetrujac plyte natrafia na przerwany watek (bo dokonczenie jest na
        innej plycie) i ze zwielokrotniona moca powraca do nadajnika, powodujac
        zwiekszony odczyt predkosci.

Wydanie jednoplytowe spelnia swe zadanie doskonale - najlepsze efekty obserwuje
        sie przy uzyciu plyt z filmami Brazylijskimi oraz "Gdzie jest Nemo" - nastepuje
        wtedy niemalze calkowite wytlumienie sygnalu, takze predkosc, ktora policjant
        odczytuje na radarze jest o ok. 87.34% mniejsza od rzeczywistej.

pzdr
        • cactus Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 14:11
          zgadzam się z przedmówca w 73%
          jesli chodzi o DVD, to te płytki sa skuteczne jedynie w przypadku gdy policjant
          ma podłączone do radaru kino domowe
          a sama nazwa "domowe" wskazuje, ze mamy wtedy do czynienia z policjantem po
          służbie
          czyli że moze nam nagwizdać

z kolei winyle działaja gdy w radiowozie jest zamontowany dobry stół mikserski -
          a takie wyposażenie jest jedynie w nowej partii Roburów które dostała ostatnio
          drogówka z Wielunia
          • ziolek73 Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 15:24
            Co do DVD to sie zgadzam, ja ostatniou uzywam i polecam film SWAT.
            Wiazka tam wpuszczona zwalnia maksymalnie a po chwili bezpowrotnie ginie.

Bedacy co bardziej na topie tjunikowcy uzywaja pamieci flash aby oslepic i
            policjanow i radar.

Rispekt.
            • Gość: Odin Re: Płyta CD na szybie... IP: *.telia.com 03.12.03, 15:33
              Aaa jakby tak,,,plyte nagrobna (wlasna),to co mi kontrolanty
              wlepic moga ?,mandat?,czy tez pokute ?.
              • cactus Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 15:49
                Zabiorą Ci prawko i zatrzymają samochód do depozytu.
                Zgodnie bowiem z art. 5 ust. 9 pkt. 13 "Ustawy o ruchu drogowym", oraz z art.1
                ust. 7 pkt. 2 "stawy o ewidedencji ludności": osoba zmarła nie może dokonywać
                czynności polegającej na przewozie innych osób oraz rzeczy.

Nie wiem jak jest w sutuacji gdy jedziesz sam i nie masz żadnych rzeczy
                (równiez na sobie, czyli jesteś goły) - Sąd Najwyższy ma wydać orzeczenie w tej
                sprawie w kwietniu 2007 r.
                • stadox Re: Płyta CD na szybie... 03.12.03, 16:02
                  ROTFL :))))

Niezła zabawa, a dzięki brunnerowi... jest jeszcze śmieszniej.

Pozdrawiam, szczególnie brunnera :)
    • Gość: nastolatek Re: Płyta CD na szybie... IP: *.chello.pl 03.12.03, 16:54
      Dziendobry.Mam pomysł,a może by tak zamiast płyty powiesic tesciową.
      Wynik ten sam a frajda,ho,ho.
      Dowidzenia.
    • audax Ale jeszcze jedna kwestia... 04.12.03, 00:59
      ta płytka CD ma być oryginalna?
      co grozi za powieszenie PIRACKIEJ kopii?
      (no i z jaką maksymalna prędkością piracka płytka ma być nagrywana oraz czy
      prędkość wypalania płytki ma znacznie w stosunku do procentu oszukania radaru?)
      • kelo Re: Ale jeszcze jedna kwestia... 04.12.03, 02:11
        Wyrok będzie podwójny. Ale nie bój żaby, podobno Bill przysposabia
        oprogramowanie Okienek do radarów, a wtedy wiadomo, policja będzie jechać na
        piratach. Sygnał się skompensuje i będzie jakbyś na oryginale tłumił.
        • audax no niby tak 04.12.03, 02:17
          ale czy wtedy nie będę musiał mieć wykupionej licencji na to by być legalnie
          namierzany przez policję?
          no i co sie stanie jeśli nie wykupie tej licencji i zostanę namierzony przez
          policję używająca Softu BILA?
          (choć z drugiej strony zawsze nadzieja /a nawet pewność!/ że te radarowe
          okienka nie będą działały!)
      • sandwich1 Re: Ale jeszcze jedna kwestia... 04.12.03, 07:08
        Nie chodzi tu o rzeczywista predkość wypalania, a raczej o prędkość do jakiej
        przystosowana jest płyta. Na niej jest to napisane - x1 x2 x4 x8 x12 itd.
        Niestety nie wiem, czy używać tych z mniejszymi numerami, czy z większymi.
        • kelo Re: Ale jeszcze jedna kwestia... 04.12.03, 07:42
          Badania nie wykazały różnic, a jeśli są to nieistotne. Tzw błąd pomiaru.
          • Gość: drek Re: Ale jeszcze jedna kwestia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 12:24
            z tym że trzeba od razu zaznaczyć iż w wypadku udowodnienia przez policję faktu uzywania owej płyty w celu oszukania odczytu radaru zastosowana sankcja prawna w postaci mandatu i punktów karnych jest wynikiem mnożenia prędkości wypału i stalej wynoszącej 250 pln/6 pkt karnych. Tak więc chociażby z tego względu warto montowac płyty wypalane z prędkością x1, góra x2
            • kelo Re: Ale jeszcze jedna kwestia... 10.12.03, 12:36
              Nie śwuruj jarząbka gościu. Ciekawe jak gliniarz odczyta jak była płyta
              wypalana. Ja mam program od kumpla który zaniża dane o wypale. I niech się
              pałują.
              • Gość: drek Re: Ale jeszcze jedna kwestia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 13:37
                Więc kolega nie wie że program ten w ostatniej ścieżce zapisu podaje nie tylko rzeczywistą prędkość zapisu i datę jej dokonania, ale także dane pogodowe i program telewizyjny. Wiem to ponieważ także mam ten program, być może nawet mamy wspólnego kolegę. zeby to odczytać potrzebne sa specjalne okulary, będace oczywiscie na wyposażeniu policji drogowej
                • kelo Re: Ale jeszcze jedna kwestia... 10.12.03, 13:47
                  Nie kiwaj gościu, albo jesteś glina i mnie podpuszczasz, albo co innego. Muszę
                  zmykać lekarz idzie.
                  • Gość: drek Re: Ale jeszcze jedna kwestia... IP: *.piaseczno.citystrada.com / *.citystrada.com 10.12.03, 16:02
                    glina nie jestem, w młodości chciałem być ormowcem, ale organizację rozwiązali zanim uzyskałem pełnoletność. tak naprawdę jestem producentem oprogramowania konkurencyjnego do tego które tu opisujemy. moje oprogramowanie oczywiscie nie ma błędów konkurencji
    • ojciec_tadeusz_r Re: Płyta CD na szybie... 04.12.03, 02:24
      A ja mam Mercolka klasy E z blachami w technologii stealth i radarki mnie nie
      ruszają.
      Szczęść Boże
      Ojciec Tadeusz
      • kelo Re: Płyta CD na szybie... 04.12.03, 06:13
        Drogi o. Tadeuszu. Technologia stealth na blachach M. to tylko kolejny bayer
        wymyślony przez specjalistów z DB. Już kilka lat temu doszło do cichego
        porozumienia w jednej z greckich restauracji na przedmieściach Mounchen
        pomiędzy DB a Philipsem wynalzcą CD-romów. Technologia zatapiania w blachy
        kompaktów pozostaje nadal ic słodką tajemnicą.
        Brat olo
        • ziolek73 Re: Płyta CD na szybie... 04.12.03, 10:16
          Nisety samochody w technologi stealth czasami ciezko odnalezc nawet
          wlascicielom... Stad Ojciec teraz perpedes posowa :o)
          • kelo Re: Płyta CD na szybie... 04.12.03, 10:47
            A któż śmiał, że nieśmiał-o zapytam?
          • cactus Re: Płyta CD na szybie... 10.12.03, 08:47
            Tak z ciekawości - jakiego to radyja Ojciec słucha w samochodzie ?
            Czy też nie daj Boże czegoś z cd ?

Czy mozna w czasie jazdy słuchać płtyki zawieszonej na lusterku ?
            • Gość: Odin Re: Płyta CD na szybie... IP: *.telia.com 10.12.03, 10:56
              CD szkoda mi bylo,pod lusterkiem powiesilem vinylowa LP,jechalem 110 na 90-
              tce,chlopcy radarowcy mnie namierzyli,-zaplacilem mandat,za wieszanie gadzetow
              pogarszajacych widocznosc dla kierowcy tzn.mnie .
              Macie moze jakis inny sposob na radarowych smurfow ?. Pzdr.
              §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
              • Gość: Kompressor Re: Płyta CD na szybie... IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.12.03, 19:19
                Ludzie w tej polsce to wogole nie wiedza co jest trendy...plytka
                CD...pffffff...to juz jest przezytek na maxa ! teraz to sie takie pluszowe
                kostki wozi na lusterku cieniasy...wloknista struktura materialu ( kostke
                trzeba uprzednio wyprac bez wirowania ) zapewnie najlepsze pochlanianie fali
                radaru ! im wieksza kostka tym lepiej zaniza pomiar... check this out !
      • Gość: Odin Re: Płyta CD na szybie...>OC Tadeusz IP: *.telia.com 10.12.03, 15:22
        Tadziu,wolno Ci wziasc tylko jednego pasazera,z tylu snieta Trujca siedzi,
        mandat smurfy moga Ci wlepic,a na nich i Swiety Boze nie pomoze. Pzdr.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        • Gość: Henio Tylko nowe CD Depeche Mode - spoko! IP: *.sympatico.ca 11.12.03, 07:35
    • cactus Re: Płyta CD na szybie... 11.12.03, 08:24
      Teraz trendy jest zawieszenie płytek na bocznych lusterkach wstecznych.
      Jedyny problem ze po każdej nocce płytki giną i trzeba wieszać nowe.
      • kelo Re: Płyta CD na szybie... 11.12.03, 08:53
        Większa bryka, większe lustra i montaż w środku.
        • audax Mam chyba patenta! 16.12.03, 02:41
          należy zdemontować przednią i tylną szybę w samochodzie i wtedy fale radaru
          nie będą mialy sie od czego odbijać (przecież "przelecą" przez wnętrza naszego
          samochodu)

>>kwestią jest co sie stanie jeśli za nami będzie jechal samochód z
          przeogromna prędkością i radar skierowany na nas wskaże prędkośc samochodu za
          nami (jeszcze nad tym problemem popracuję)
          • cactus Re: Mam chyba patenta! 16.12.03, 10:29
            Poza szybami trzeba by tez zdemontować parę innych elementów które moga odbić
            promienie: tablice rejestracyjną, zderzak, reflektory, atrapę chłodnicy.
            W sumie powinno sie zostawić jedynie lusterko wsteczne (tylko do czego je
            przymocować - chyba trzymać w reku) z zawieszona na nim płytką.
            A moze po prostu zapylać pieszo tylko z płytą w grabie ?
            Wtedy to juz na pewno żaden radar nas nie namierzy.
    • audax HEJ - a czy radar nie jest szkodliwy? 17.12.03, 00:45
      przecież do mikrofalówki nie wolno wkładać głowy - a radar emituje mikrofale
      (chyba - nie wiem, ale wierzę, że ktoś wyjaśni tę kwestię w jakimś poście).

Może policja nie powinna używać radarów - zwłaszcza, że Narodowy Findusz
      Zdrowia taki sprawny, może powinni wrócić do starych metod - stoper plus
      tabelka?
      • kollector Re: HEJ - a czy radar nie jest szkodliwy? 28.01.04, 00:41
        mam pomysła! (ech - Ferdek!)
        .
        zlikwidować w Polsce ograniczenia prędkości - wierzę, iż większośc problemów
        rozwiąże się sama...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka