Dodaj do ulubionych

Duch Rollsa

IP: *.centertel.pl 20.04.09, 13:28
Rolls Rollsem a ja chciałem napisać coś na temat cen u Toyoty. To po prostu loteria. Coraz mniej szanuję tę firmę. Własnie ogłosili 75300 za Verso Luna. Czy jutro zaproponują 71300 za limitowaną wersję Verso Start, do której dołożą jeszcze darmowy alarm. A pojutrze? Człowiek czuje się jak na karuzeli. To niepoważne. Wiem, że od dawna cena nie ma związku z wartością produktu, ale żeby już nawet tego nie pozorować? Spadła im sprzedaż w I kwartale to samochody staniały (choć w cennikach podawali, że będą rosły), jak wzrośnie to zdrożeją? Przecież ludzie, którzy kupują auta na tej huśtawce nie wrócą więcej do Toyoty...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Duch Rollsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 16:23
      Ale czy nie na tym polega prawo popytu i podaży? Jak popyt spada, to żeby sprzedać tyle samo cena musi spaść.
      Jednak obniżki w Polsce faktycznie są dziwne. Euro znacznie ostatnio podrożało, więc ceny aut powinny pójść w górę, a... poszły w dół. Wychodzi na to, że wszyscy którzy kupili Toyotę wcześniej (np. rok temu) zostali ostro "wyjelenieni".
      Z drugiej strony dobrze dla osób które jeszcze nie kupiły samochodu. Mogą zobaczyć ile tak na prawdę warte są samochody poszczególnych firm.
    • Gość: muuuu Re: Duch Rollsa IP: 82.160.17.* 20.04.09, 17:58
      toyota i tak dzieki reklamie ma silna pozycje na rynku...
      nowe modele juz nie sa tak bezawaryjme ...
    • bbartek66.6 Re: Duch Rollsa 20.04.09, 23:02
      a wracając do nazwy Rolsa........można się było tego spodziewać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka