Gość: Darek IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.03, 16:39 Jestem na kupnie w.w samochodu,czy ktoś z grona forum, ma jakieś doświadczenie z tym samochodem. Dziękuje i Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
robert986 Re: BMW-X5 02.12.03, 16:58 Gość portalu: Darek napisał(a): > Jestem na kupnie w.w samochodu,czy ktoś z grona forum, ma jakieś doświadczenie > z tym samochodem. > Dziękuje i Pozdrawiam Ktory rocznik? i jaki silnik? 3.0 ,4.4 ,4.6? Link Zgłoś
Gość: Darek Re: BMW-X5 IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.03, 18:16 Chcę kupić 4.4,jest mocny.Widziałem X3 i ma za dużo plactiku.Interesuje mnie rocznik 2002-03.Kupuje samochód na firme.Raczej będzie to samochód nie nowy.Na każdym się traci,więc nie widzę przeszkód. Dziękuje wszystkim za sugestje. Link Zgłoś
joasia1 Re: BMW-X5 02.12.03, 18:22 Jezdzilam 3.0 3.0d i 4.4 Silnik 3.0d podobaba mi sie najbardziej. 4.4 nie jest zly ale zuzycie paliwa za duze. Link Zgłoś
greenblack To jest dobre! 02.12.03, 18:52 joasia1 napisała: > Silnik 3.0d podobaba mi sie najbardziej. > 4.4 _nie jest zly_ ale zuzycie paliwa za duze. To mów, że Cię nie stać na jego utrzymanie, a nie że nie jest zły i podoba Ci się diesel. Link Zgłoś
joasia1 Re: To jest dobre! 02.12.03, 20:10 Nawet gdybym byla milonerka nie kupilabym dla siebie X5 dla jednej osoby wystarczy Z4 albo M3 Roznymi wersjami X5 zrobilam co najmniej 15 kkm - pracujac dla dealera BMW przeprowadzalam X5 do klientow albo odbieralam u innych dealerow a wiec koszty utrzymania niemialy dla mnie znaczenia Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: BMW-X5 IP: *.honeywell.com 02.12.03, 17:03 Nie mam doswiadczenia bo zdecydowalem na rzecz 525 model 2004. Jednym z jezyczkow u wagi byl fakt ze za powiedzmy rok wyjdzie nowy model X5 w nowej budzie i twoja od razu straci na wartosci przy sprzedawaniu. To tylko jeden aspekt. A czy widziales X3? Ja uwazam ze ciekawsze od X5. Link Zgłoś
greenblack Re: BMW-X5 02.12.03, 17:09 A skąd Ty masz takie informacje, że za rok będzie nowe X5? Porównywanie X3 do X5, to jak porównywanie 3 do 5. Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: BMW-X5 IP: *.honeywell.com 02.12.03, 17:22 Z "dobrze poinformowanych" zrodel i nie za rok tylko powiedzmy rok. Co do porownywania BMW z BMW to chyba nie tak zle patrzac na to co juz bylo tu porownywane wczesniej. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: E6x Re: BMW-X5 IP: *.access.de.clara.net 02.12.03, 18:20 Niestety musze cie rozczarowac ale za powiedzmy :) rok nie wyjdzie nowy X5. Facelifting dopiero co byl. Jak chcesz nowe X5 to poczekasz sobie min. 4mies taka jest sprzedaz!- a w pl ? Silnik : bierz 4.4 benz - dynamika b.dobra mimo sporego Cx. 3.0 Diesel tez jest ok - ale to nie auto do oszczednej jazdy. A X3 ... gdyby nie ta cena - ok 4TE mniej od X5 - nie ma co sie zastanawiac bierz X5. ps w tej chwili X5 stoi b.wysoko wsrod zlodzieji aut :)))) lepiej zamow gps navi z systemem namierzania Link Zgłoś
greenblack Re: BMW-X5 02.12.03, 18:22 Gość portalu: E6x napisał(a): > ps w tej chwili X5 stoi b.wysoko wsrod zlodzieji aut :)))) lepiej zamow gps > navi z systemem namierzania To też można zagłuszyć. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: BMW-X5 IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.03, 18:26 X3 kosztuje w podstawowej wersji 40300Euro.Więc dokładając 10.000 tys mam z tego roku X5.Nie licze dodatkowych opcji w nowym samochodzie.A co do złodziei,nie bywam często w Polsce,więc nie muszę się obawiać.Kupując na leasing i tak muszę mieć Auto-Casko. Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: BMW-X5 IP: *.honeywell.com 02.12.03, 18:36 Czyli decyzja podjeta, gratulacje. Do tej pory wszystkie usterki sa poprawione i nie bedziesz mial problemow. Jezeli to ciebie dotyczy to X5 daje ci ulge podatkowa i czasami to tez decyduje o wyborze samochodu albo czy kupic czy leasowac. Szerokiej drogi Link Zgłoś
Gość: E6x Re: BMW-X5 IP: *.access.de.clara.net 02.12.03, 18:46 Najczesciej zlodzieje nie bawia sie w zadne zagluszanie - generatory, ekranowanie... :)- nic z tych rzeczy. Po prostu stawiaja auto na parkingu i czekaja np 10h - jak nic sie nie dzieje : kontener, TIR i X5 jezdzi po moskwie albo za uralem:)) Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: BMW-X5 IP: *.honeywell.com 02.12.03, 18:53 Wiem bo tak zrobilem pierwszy milion :) Nie ujawniaj tajemnic zawodowych. Link Zgłoś
Gość: Polonus Re: BMW-X5 IP: *.dyn.optonline.net 02.12.03, 21:38 BARDZO DOBRZE WYKONCZONY SAMOCHOD.jEZDZILEM 3.OL BENZYNKA Z AUTOMATEM.zRYWNY ,LADNIE PRZYSPIESZA,DOSC MIEKKI JAK NA TERENOWY.lADNE WYKONCZENIE W SRODKU.jEDYNA RZECZA KTORA MNIE SIE NIE PODOBALA TO ZA KROTKI PRZEDZIAL BAGAZOWY.JAK NA TAKI SAMOCHOD,POWINNO SIE WIECEJ MIESCIC WALIZEK. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: BMW-X5 IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.03, 20:44 Dziękuje wszystkim za sugestie. Link Zgłoś
robert986 Re: BMW-X5 03.12.03, 23:30 Bardzo dobre auto,bylem jego posiadaczem przez prawie rok.Sprawdz czy zostala usunieta fabryczna usterka ukladu hamulcowego.I jesli auto bedzie wyposarzone w opony michelin MXV4 powiedz zeby ci wymienili na inne(na mokrej nawierzchni nawet AWD ci nie pomoze).JEsli masz zamiar jezdzic po sniegu to proponuje zestaw zimowek. Aha-jeszcze jedno nawigacja a wlasciwie jej obsluga to koszmar ale mozna sie przyzwyczaic. Ekonomia raczej taka sobie- wedlug kompa srednie zuzycie wychodzilo ok 13mpg. Zycze powodzenia i szerokiej drogi. Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: BMW-X5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 10:32 X5 jak dla mnie tylko z 4.4i albo 4.6iS diesel 3.0d to dobry silnik, ale w X5 trzeba miec cos wiecej mialem okazje jechac (krotko) 4.4i i bylo OK, mysle ze mniejszy silnik w tym aucie nie bedzie sie sprawdzal to tak jakby kupic 316 - dla kogo wogole sie takie auta produkuje? tylko dla emerytow (niemieckich nie polskich rzecz jasna) Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: BMW-X5 IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 12:55 > to tak jakby kupic 316 - dla kogo wogole sie takie auta produkuje? tylko dla > emerytow BMW 316i 1796 ccm 115 KM - Twoim zdaniem dla emerytow to dla kogo produkuje sie Mercedes A-klase, Golf i wszystkie inne majace mniejsze silniki niz 316i Link Zgłoś