Dodaj do ulubionych

Nowe V6 dla Citroena

IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 15:58
przyzwoite spalanie jak na 3 litry w diesel`u, ale kopa jak A6 to to nie ma.. ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: qczarq Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.hstl4.put.poznan.pl 15.06.09, 16:15
      Jakieś dobre V6 w benzynie by zaprezentowali, a nie ropniaka.
      Gdyby tak np 3.0 benzyna na turbinie!! to by się pięknie prowadziło ;)
      Myślę że spalanie też by było znośne z 16l w mieście.
    • Gość: Gość: Mariusz Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:46
      Nie wiem co jest grane ale to już kolejna firma wypuszczająca na rynek diesela w układzie V6 o pojemności 3.0 który parametrami jest gorszy od kilkuletniego już 3.0 V6 TDI volkswagena który ma 240KM i 500Nm lub 550Nm w zależności od modelu... Czy taka firma jak citroen nie jest w stanie przebić kilkuletniej konstrukcji VW?
    • Gość: zudz Re: Nowe V6 dla Citroena IP: 82.160.4.* 15.06.09, 16:52
      może i by dali rade ... może.....ale niewiadomo czy skrzynia biegów by przeżyła takie przeciążenia :)
    • Gość: Waldek Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 17:43
      Mariuszku, VAGowski 3.0 TDI 240KM nie jest kilkuletni tylko co najwyżej 1,5 roczny. Kilkuletnia to jest wersja 220KM. A od ŻABOJADÓW TO TYLKO NAIWNIACY WYMAGAJĄ WIELE.
    • Gość: paweu Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.chello.pl 15.06.09, 18:20
      @Mariusz
      Pewna firma z Bawarii "wypuściła" 3-litrowego diesla o mocy 299KM a dużo wcześniej od VW mieli trzylitrówkę 286KM. Oczywiście cały czas mówimy o ropniakach...

• Gość: Bartosz Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.09, 18:27
      ten sam silnik który stosuje Jaguar i Land Rover ten który zbiera same pochwały
    • Gość: paweu Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.chello.pl 15.06.09, 19:02
      Coś pomyliłeś. W BMW jest rzędówka R6 a ten z Jaga i LR-a to silnik V6. Jedyne podobieństwo to zastosowanie 2 turbin.
    • tomjakpl Re: Nowe V6 dla Citroena 15.06.09, 21:42
      Mi się nasuwa tylko pytanie - po co kupować citroena za 180 tys - za takie pieniądze można mieć Mercedesa C V6 226KM...
    • Gość: zizu Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.pabianice.msk.pl 15.06.09, 22:08
      Tyle że dla pewnej grupy ludzi, kupno i jazda mercedesem, bmw, audi czy WV jest i zawsze bedzie obciachem! I nie chodzi tu tylko o żenujący poziom dizajnu niemieckich samochodów... liczba koni mechanicznych to nie wszystko! I dla takich ludzi właśnie jest citroen C6 lub renault VelSatis... Francuskie samochody ( ale i też Saab-y i Volvo) maja to cos czego nie mają niemieckie marki ( moze z wyjatkiem porsche) ...
    • tomjakpl Re: Nowe V6 dla Citroena 16.06.09, 01:28
      Rozumiem, że konie to nie wszystko, że nie każdy lubi się "lansować" BMW czy Mercedesem, ale jednak nie do końca jestem przekonany co do sensu zakupu tego auta. Możliwe, że dlatego, że osobiście mi się on nie podoba, nie mam też zaufania to wyrobów francuskiej motoryzacyjnej myśli technicznej... Fakt, że design "niemców" czy "japończyków" jest nudny, jednak mi się podoba bardziej, niż ekstrawagancje citroena czy renaulta.
      Pozdrawiam!
    • tomjakpl Re: Nowe V6 dla Citroena 16.06.09, 01:30
      Rozumiem, że konie to nie wszystko, że nie każdy lubi się "lansować" BMW czy Mercedesem, ale jednak nie do końca jestem przekonany co do sensu zakupu tego auta. Możliwe, że dlatego, że osobiście mi się on nie podoba, nie mam też zaufania to wyrobów francuskiej motoryzacyjnej myśli technicznej... Fakt, że design "niemców" czy "japończyków" jest nudny, jednak mi się podoba bardziej, niż ekstrawagancje citroena czy renaulta.
      Volvo akurat jak najbardziej za takie pieniądze bym kupił. Saaba może też :)
      Pozdrawiam!
    • Gość: egoo Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.CNet.Gawex.PL 16.06.09, 08:11
      drogie francuskie samochody są dla ludzi, którzy w wolnym czasie słuchają Saez'a i czytują Baudelaire'a. tacy ludzie nigdy nie zjedzą czegoś pt. pret-a-manger. i oni wolą słuchać "je t'aime" niż "ich liebe dich", czy "kimi o aishiteiru". a jeśli chodzi o design - Niemcy ciągle mają fantazję cegłówki.
    • Gość: Globy Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.aster.pl 16.06.09, 11:05
      Citroen dobija się do drzwi segmentu premium - pewnie w tej wersji cena bez problemu osiągnie 200 tys. zł, skoro wypasiony słabszy diesel kosztuje ponad 150 tys. Na pewno silnik przyda się też w C6, bo obydwa auta mimo mocnych silników wysokoprężnych niestety cierpią w dziedzinie dynamiki... Waga robi swoje.
    • Gość: Gość Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 11:38
      Citroen tez jest dla osob lubiacych komfortowo podrozowac. Hydropneumatyczne zawieszenie, obinizajace sie automatycznie przy szybszej jezdzie jest bez porownania z wyrobami "japoncow" czy tanszych (na poziomie C5) modeli aut niemieckich.
    • Gość: Ja Re: Nowe V6 dla Citroena IP: *.sti.net.pl 16.06.09, 15:39
      Ech... sami gazetowi onaniści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka