Gość: grande IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:48 posiada model 2.0 v20 bardzo jestem zadowolony ,mało awaryjne autko i bardzo dobre osiągi Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ja Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:11 Mam diesla 1.9 i jest słaby polecam wersje JTD.Kontrolki deski rozdezielczej odmawiają posłuszeństwa.Autko jest komfortowe i przyjemnie się prowadzi a co najważniejsze jest oszczędne. Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.stat.gov.pl 14.09.09, 14:11 Posiadam Fiata Marea..naprawde fajne auto za smieszne pieniadze, bezawaryjne, dynamiczne przyjemnie sie prowadzi jest sztywne, niezle wyposarzone..goraco polecam wszytkim ktorzy sie wachaja po uslyszeniu wielu zlych opini od posiadaczy aut innej marki!!pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 18:39 Silnik 1.2 i 1.9 jtd i częste usterki? Widać Pan Dariusz się nie wysilił i nie zasięgnął informacji o tych Fiatach... Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Fiat Bravo/Brava IP: 77.253.226.* 28.09.10, 11:51 2.0 20V był montowany tylko w Bravo. Brava niestety została pozbawiona tego serduszka:( Link Zgłoś
Gość: Rasko Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.chello.pl 09.10.10, 23:36 1.2 jest chyba z tych wszystkich najbardziej niezawodny, szczerze powiedziawszy w moim silniczku, którego nie katuję, zmieniam tylko typowe części i płyny eksploatacyjne, od ładnych kilku lat. Link Zgłoś
Gość: polecam Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.217.146.194.generacja.pl 11.12.10, 23:03 1.4 jezdził 13 lat i sprzedałem, jezdzi zapewne dalej. Nic nie nie psuł, olej wyminiać co 10tys km i nie ma sie czego bać Link Zgłoś
q_vw Re: Fiat Bravo/Brava 30.12.10, 10:38 Sam jeździłem 5 lat Bravą z 1999 (po liftingu) z silnikiem 1.2. Absolutnie zero problemów. dziś jeżdżą nim rodzice, auto się świetnie trzyma. Link Zgłoś
Gość: gość ćma Re: Fiat Bravo/Brava IP: 81.219.90.* 10.01.11, 17:02 ja mam Brave 1.9 TD 75 km z 1998.Mam ją już 4 rok,autko bezawaryjne,oszczędne i dość przestronne. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fiat Bravo/Brava IP: 217.201.249.* 16.02.11, 22:34 moja bravka 1.2 16v ma ponad 200.000 km i jezdzi bez zarzutow. nadal lubi zaszalec Link Zgłoś
mechanik72 Fiat Bravo/Brava (1995-2001) 17.02.11, 08:55 Brałem udział we wprowadzeniu tego modelu na rynek w Polsce. Bardzo dobrze wspominam ze względu na wysoki komfort jazdy i dużą przestrzenią wewnętrzną. Ponadto ze względu na dużą ilość zakupionych w Polsce samochodów można jeszcze znależć samochód krajowy(bezwypadkowy) a nie odbudowany z zagranicy. Podsumowując jedna z lepszych alternatyw cenowych wśród starszych używanych jeżeli jeszcze zamontujemy dobry system LPG (Lovato, LandiRenzo) bedziemy zadowoleni z taniej eksploatacji. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.opelmucha.com.pl 25.05.11, 18:41 Witam . Moje zakupione w salonie bravo z 1997 roku podlegało tej kampani przewodów hamulcowych ( sprawdziłem po VIN ) , a diler mnie nie powiadomił o tym !!! Dowiedziałem się po jakims czasie , że na to była akcja serwisowa ( z gazety motoryzacyjnej ) . Podczas powrotu z pracy nagle wpadł pedał hamulca i ... zero hamowania ( jedynie silnikiem i w ostateczności ręcznym ) . Naprawę w ASO wykonałem na własny koszt , bo mi się kampania nie należy ( diler w Żorach telefonicznie stwierdził , że te przewody pękają tylko w puntach ! ) . I od tej pory omijam fiaty z daleka - nie za usterkę ( każdy ma jakieś wpadki ) , ale za takie podejście do sprawy właśnie . A samochodem jeździło mi się dobrze . Link Zgłoś
Gość: Zabraviony Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.cdma.centertel.pl 19.11.11, 18:52 Mialem kilka samochodow i zawsze problem-jak wyprzedzic takiego TIR-a !Problem rozwiązał się sam jak kupiłem fiata "brava".Od setki(tak jeżdżą tiry) do 140 km/h -bravko rozbuja sie w kilka sekund.Dynamiczny i oszczędny jest mój 1,9 td.W trasie gdy jedzie się po "bożemu" 5,2 litra po "wariacku" od 6 l w górę Link Zgłoś
Gość: samochodziarz Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 00:52 Jest to fakt, że nawet trochę starsze Fiaciki 1.9 diesel pozwalają bez problemu wyprzedzić ciężarówkę na trasie. Przy tym te silniki są bezawaryjne i oszczędne. Ja osobiście zrobiłem kilkadziesiąt tysięcy km takim autem i jedyne czego dolewałem to oleju napędowego na stacji :) Link Zgłoś
Gość: tosiek Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.150.187.3.csa-net.pl 02.02.12, 16:37 pamietam jak mój papa zapisał się w96 na brawe 1.6 ale poszedł jeszcze do salonu opla a tam premiere miała vectra b i w była promocja i wyszłó ze dopłaci 4 tyś i ma nówke vectre a nie jakąś malutka brawe szybko wycofał prz edpłate i jezdi juz16 lat i bogu dziekuje ze nie zasepił sie na pare groszy i miał by takiego kaszalota którego już by nie było bo vectra ma juz 3000000 tyś km i jezdzi bez zadnych przygód Link Zgłoś
Gość: JOR Re: Fiat Bravo/Brava IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 20:03 Fiat Brava 1.6 16V rok.1999 po liftingu.Kupiłem go 2 lata temu i jestem bardzo zadowolony.Jeszcze mnie nie zawiódł.Polecam. Link Zgłoś