Dodaj do ulubionych

Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze

IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.03, 13:15
Witam forumowiczow - kilka lat temu zapisalem sie na Daewoo Lanos w
Autosystemie - to taki pokrecony system argentynski. Przez rok wplacalem
raty, jednak licytacji nigdy nie udalo mi sie wygrac. Po jakims czasie
urwalo mi sie zrodlo dochodow i przestalem miec mozliwosci splat, wiec
przestalem tez wplacac. Wystepowalem kilka razy do Autosystem daewoo, ale
oni olewali (i nadal olewaja) moje prosby o oddanie pieniedzy.
Powiedzieli, ze kase moge odzyskac (byl taki zapis w jednostronnej i
niekorzystnej dla klienta umowie) po 5 latach, na azkonczenie planu grupy.
Jednym slowem- wplacilem im kupe kasy, samochodu nie wylosowalem ani nie
zlicytowalem, oni zgarneli ode mnie kilka tys. zlotych i oswiadczyli, ze
musze sobie poczekac jeszcze kilka latek, az zakonczy sie plan grupy. A
wtedy - oddadza mi kwote pomniejszona o m.in.oplate manipulacyjna i bodajze
2 gole raty - i ta kwota bedzie oczywiscie bez odsetek.
Nie ukrywam, ze zgarneli ode mnie kupe pieniedzy ktorych bardzo potrzebuje,
a najgorsze jest to ze czują się "przy prawie", zachowują arogancko i ni
emają najmniejszego zamiaru słuchać moich argumentów.
Po prostu - zostałem nabity w butelkę.
Czy ktos z Was slyszal o podobnych przypadkach i wie, czy czasem nie jest to
ze strony Autosystem Daewoo wyludzenie i czy nie powinien zainteresowac sie
tym prokurator?
pozdrawiam i prosze o posty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymi Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 13:19
      przykro mi ale sam sobie jestes winny - komuna sie juz dawno skonczyla a
      podstawowa zasada przy kupowaniu z kapitalizmie brzmi "placisz przy odbiorze"

moj koles ma podobne problemy z mieszkaniem

tak samo dziwie sie ludziom ktorzy wplacaj kase na avensisa ktorego zobacza za
      6 miechow

ja bym nie dal ani zlotowki nikomu az bym nie odebral towaru
      • qrenblack Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze 25.12.03, 13:21
        Gość portalu: Szymi napisał(a):

> przykro mi ale sam sobie jestes winny - komuna sie juz dawno skonczyla a
        > podstawowa zasada przy kupowaniu z kapitalizmie brzmi "placisz przy odbiorze"
        >
        > moj koles ma podobne problemy z mieszkaniem
        >
        > tak samo dziwie sie ludziom ktorzy wplacaj kase na avensisa ktorego zobacza
        za
        > 6 miechow
        >
        > ja bym nie dal ani zlotowki nikomu az bym nie odebral towaru

Widzisz kutasie,nie wszyscy ludzie sa tacy mondrzy i tacy kasiasci jak ty,hehe
        • Gość: Szymi Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 13:30
          > Widzisz kutasie,nie wszyscy ludzie sa tacy mondrzy i tacy kasiasci jak ty,hehe

widzisz kurwo, jak mnie na cos nie stac to tego nie kupuje. jak potrzbuje
          samochod a mam 5000 pln to nie sile sie na taki za 30 000 pln tylko kupuje 10
          letniego grata aby jezdzil. a jak zarobie to kupie lepszy
          • qrenblack Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze 25.12.03, 13:36
            Gość portalu: Szymi napisał(a):

>mam 5000 pln to nie sile sie na taki za 30 000 pln tylko kupuje 10
            > letniego grata aby jezdzil. a jak zarobie to kupie lepszy

No to teraz widzimy twojom mondrosc zyciowom,a przy okazji siem dowiedzielismy
            czym naprawde jezdzisz parowo,za te 5 kawalkow to chyba 10 letnim,ale
            polonezem,hehehe
            • Gość: Szymi Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 13:39
              > No to teraz widzimy twojom mondrosc zyciowom,a przy okazji siem
              dowiedzielismy
              > czym naprawde jezdzisz parowo,za te 5 kawalkow to chyba 10 letnim,ale
              > polonezem,hehehe

nie polonezem tylko trabantem i to w dieslu common rail, a czasem na twojej
              starej
              • qrenblack Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze 25.12.03, 13:40
                No tak,myslalem,ze ta sloma z guofilca ci wyszla,a ona wychodzi dalej,hehe
                • Gość: ixi Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.03, 17:31
                  prosiłbym jednak o większe wsparcie merytoryczne odnoszące sie do mojej prośby
                  a nie o inwektywy.
                  pozdrawiam
    • Gość: Grzegorz Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.cs.bialystok.pl 25.12.03, 17:52
      Niepotrzebnie rezygnowałeś. A teraz miałbyś wózek, drożej ale miałbyś. A teraz
      nie masz auta, kasy. Rzeczywiście jest taka klauzula, że oddadzą część po
      likwidacji grupy, czyli wtedy, gdy wydadzą wszystkim uczestnikom w tej grupie.
      No i wpakowałeś się. Nic nie zdziałasz, po prostu straciłeś.
      Na te systemy było zapotrzebowanie przy kosmicznej inflacji. Weź kalkulator i
      oblicz. Wtedy, na początku naszej dupokracji licytowałeś auto prawie za całość
      a następnie sprzedawałeś i tak handlowano. Pamiętasz jakie były przebitki.
      Obecnie to nie ma sensu, jak sam widzisz. Przykro, ale musisz się z tym
      pogodzić.
      Kiedyś również rozważałem kupno auta w ten sposób. Wziąłem liczydła, za i
      przeciw i wyszło, że stracę. Wolę pieniążki odkładać na konto niż na
      autosystem. W pewnym momencie część uzbierałem i kupiłem na zwykłe raty.
      Te systemy nie mają racji bytu. Chociaż jakimś dziwnym trafem "kredyt2000"
      (chyba tak się nazywa)mimi, iż nie jest to konsorcjum działa i dalej robi ludzi
      w balona. Nie umieją liczyć.
      • Gość: mgr Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 19:37
        Przykro mi, ale w podstawówce powinieneś nauczyć się liczyć i chociaż trochę
        myśleć.
        Jak weźmiesz siekierę i załatwisz sekretarkę lub sprzątaczkę w firmie, która
        ciebie oszukała to może trochę ulżyc na duszy. Tylko nie daj się złapać bo
        pójdziesz siedzieć.
        POZDR
    • Gość: marcinc3 Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.03, 19:44
    • Gość: marcinc3 Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.03, 19:44
    • Gość: marcinc3 Re: Autosystem Daewoo - jak odzyskać pieniądze IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.03, 19:46
      bylo cos takiego ze sad uznal praktyki auto tak za naganne i nie prawidlowe i
      nakazal oddac kase ludzim ale to dlugi proces znajc znajomego kto odda ci kase
      i bedzie mial na licytacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka