Dodaj do ulubionych

Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 18:27
motocyklistą nie jestem ale protest jak najbardziej popieram ;)
Obserwuj wątek
    • martm1 Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 31.07.09, 18:36
      orka2.sejm.gov.pl/Debata6.nsf/8640dfd0299082d5c1257385003ef986/29cf3ab6977daf48c12575f9003090b4?OpenDocument
    • www_wooyek_pl Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 31.07.09, 18:40
      Motocykliści to "pierwsza i jedyna grupa w społeczeństwie, która upomniała się o swoje prawa w sposób spontaniczny" - taa, rowerzyści robią to w Polsce od ponad 10 lat (pl.wikipedia.org/wiki/Masa_Krytyczna).

A sam protest słuszny, oby tylko udało się go bezboleśnie zorganizować - w każdej grupie zawsze znajdzie się jakiś idiota, który zechce się "wykazać" i rzutuje tym samym na całą grupę. Oby tym razem tak nie było.
    • www_wooyek_pl Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 31.07.09, 18:41
      Poprawny link do poprzedniego posta: pl.wikipedia.org/wiki/Masa_Krytyczna
    • Gość: ontok Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: 84.38.160.* 31.07.09, 22:26
      Ej jezdze smartem tez chce placic mniej, mam kolege ktory jezdzi rodzinnym duzym vanem, dlaczego placimy tyle samo, ja mniej niszcze !!!
    • Gość: ala Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.202.116.195.easy-com.pl 31.07.09, 22:52
      Pozabierać im tam trochę dowodów i posprawdzać te "pierdki" to zaraz by wiali! wielce problem maja!!! Gazem i pałą tak jak tych z KDT!!! PS> kierowcy jutro my protestujmy aby na drogach nie było motocykli!!!!
    • Gość: berdys Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.multimo.pl 01.08.09, 01:52
      Zeby kupic motorek nie trzeba miec wielkiej kasy. Taki scigacz,to adrenalina dla biednych- nie dziwie sie, dlaczego protestuja. Kazdy grosik sie liczy , szalenstwo sie liczy. Pozdrawiam prawdziwych motocyklistow , umiejacych sie zachowac bezpiecznie na drodze, nie demontujacych tlumikow itp. Jak dla mnie sposob protestu jest kuriozalny. Motocyklisci nie sa lubiani na drodze, bo uchodza za niebezpiecznych i nieprzewidywalnych ( przynajmniej tak mowia moi znajomi ). Osobiscie , sam sie ich boje a raczej nie boje sie ich samych, ale boje sie braku umiejetnosci, predkosci jaka rozwiajaja. Trzykrotnie widzialem wypadek z udzialem i z winy motocykla, obrywalo sie ludziom w samochodach osobowych. W jednym przypadku kierowca motocykla nie przezyl. Wyobrazam sobie te tabuny zidiocialych szalencow , po zniesieniu oplat za autobane. Zamiast wyzywac sie na innych drogach , wybierali by autostrade, bo tam mozna " szybko i bezpiecznie"... a tak, szkoda wydac kilkanadziesiac zeta zeby sie przejechac w obie strony. Bo nie oszukujmy sie, wielu z Was autostrada nie sluzyla by do podrozowania tylko do szalenstwa. Dlatego, jestem ZA utrzymaniem oplat ! Moze ta oplata bedzie straszakiem dla motocyklowej biedoty, z okolicznych miasteczek i wsi.
    • Gość: lop Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.net.autocom.pl 01.08.09, 06:48
      kolego berdys,
      www.suzuki-moto.pl/page.php?id=cennik
    • Gość: john Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.081.c64.petrotel.pl 01.08.09, 19:49
      Ala tą pałę to wiesz gdzie możesz sobie wsadzić , a protestować zawsze możesz np:żeby więcej już nie było żadnych Al.
    • Gość: revo [...] IP: *.mmpnet206.tnp.pl 02.08.09, 14:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: MaxMix Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 21:46
      Zmniejszyć liczbę autobusów, tirów i ciężarowych jadących po naszycg drogach. Zakazać poruszania się dla ala obojętnie jaki pojazdem, nawet i rowerem (jedzie jakimś gównem po ulicy i myśli że jest kozak). Tak samo zakazać iławiakom. To będzie mniej wypadków z udziałem motocyklistów i będziemy My (motocykliści) mieli łatwiej na drodze.
    • Gość: abcd Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:39
      Na początku tańsze autostrady, a potem co? Obniżona akcyza na paliwo?
      Po przewracało sie w głowach i tyle.
    • Gość: abc Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 11:52
      Jako kierowca samochodu osobowego, absolutnie nie popieram protestu motocyklistów, nie rozumiem dlaczego mają być uprzywilejowaną grupą na drodze. Już i tak połowa motocyklistów drwi sobie z prawa jeżdżąc z powyginanymi tablicami rejestracyjnymi, dlaczego policja nie reaguje? Rozumiem, że trudno takiego idiotę zatrzymać, gdy jedzie ale wielokrotnie widziałem taki jednoślad stojący sobie spokojnie na ulicy, należałoby założyć blokady na koła, lub rekwirować pojazd służący zabijaniu innych ludzi (przecież nikt kto jeździ z przepisowymi prędkościami nie ma powodu aby ukrywać numery rejestracyjne). A teraz nagle zaczynają płakać że za dużo płacą za możliwość stwarzania zagrożenia na autostradzie!! Dlatego mówię NIE przywilejom dla ludzi, którzy nie wiedzą o tym, że mają również obowiązki i odpowiadają w równym stopniu za bezpieczeństwo na drodze - zarówno swoje jak i innych użytkowników. I nie obchodzi mnie argument, że część jeździ rozważnie i przestrzega prawa, należy zastosować odpowiedzialność zbiorową, motocykliści doskonale wiedzą kto z nich jest nieodpowiedzialny, więc najpierw niech zrobią porządek we własnym gronie, skoro są tak dobrze zorganizowani!
    • Gość: tomek Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:56
      nie popieram. Motocykliście mają za nic przepisy ruchu drogowego, halasują nocą budząc mi dzieci, świrują po mieście, jeżdzą na tylnim kole, tworzą zagrożenie na drodze. Pozatym sam pomysł protestu był idiotycznyi wyjątkowo głupi. Dali zarobić Stalexportowi i tylko wkurzyli kierowców. Taki jest jego efekt.
    • Gość: Rafi1920 Re: Naczelny Świata Motocykli o proteście na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 16:08
      POPIERAM W 100%... Widać ile samochodziarzy zazdrości motocyklistom... A ty "ala" w ogole prawa nie znasz z tego co widać a co dopiero kodeks drogowy... Pozdro dla tych ktorzy nas rozumieja, srodkowy palec dla tych ktorzy zgrywaja kozakow przed ekranem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka