Dodaj do ulubionych

Nowy Kia Magentis...

03.08.09, 12:57
Witam
Proszę o radę kilka wskazówek...czy warto zdecydować się na zakup tego
modelu? Wydaje mi się że za te pieniązki warto rozważyć zakup, duży wóż
i ponoć dobre osiągi.. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 13:38
      Na twoim miejscu pomaszerowałbym do salonu Toyoty zapytać czy nie wyprzedają
      jeszcze Avensis poprzedniej generacji.
      • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 14:07
        Co Ciebie tak ta KIA zainteresowała.Zalogowałem się tu parę dni temu
        i zawsze jak tu zaglądam,to ktoś chce kupić Hyundaia,Kię...Przecież
        są też inne auta.I LEPSZE! Choć Magentis nie jest zły,to ma(wg.mnie
        of koz) parę niedoróbek.Za te same pieniądze kupisz NAPRAWDĘ
        dopracowany samochód,który nie będzie aż takim szarakiem.Nic na
        razie nie proponuję,bo nie wiem,jakie masz oczekiwania i gust.
      • przemekthor Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 14:07
        cloclo80 napisał:

> Na twoim miejscu pomaszerowałbym do salonu Toyoty zapytać czy nie
        wyprzedają jeszcze Avensis poprzedniej generacji.

NIC DODAC NIC UJAC.

I tyle w temacie.
        • marzenia4 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 14:32
          ..ale Toyota Avensins z wyprzedaży rocznika 2008 to cena około 90 tys.
          zł, w porównaniu z Magentisem to nadal 20 tys za dużo.. a Magentis tego
          roczny:)
          • frax1 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 15:33
            Może Ci starczy na 407 czy Mondeo - ich utrata wartości będzie nieporównywalnie
            mniejsza niż Magentisa - powiedz coś więcej o modelu który chcesz kupić -
            cena/wersja/wyp.
            Pozdrawiam
            • marzenia4 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 15:39
              chodzi mi po głowie werja Gold aktualnie 73900zł, mam nadzieję że
              wkrótce rozpoczną się obniżki rocznika i taką wersję (dobrze wyposażoną
              z aut.klim np.) będzie można kupić poniżej 70000zł...w końcu to kawał
              auta, a nie klasa C...
              • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 16:30
                Wszystko fajnie, tyle że zapewne nie tylko ja mam wrażenie, że Magnetis to takie
                auto, które ma nakłonić klienta do kupna, a potem niech Bozia ma go w swojej
                opiece. Zupełne przeciwieństwo traktowania przez firmę Ceed'a. Mnie nie byłoby
                stać na robienie przyjemności dealerowi i zabranie ze stoku auta które wymaga
                długotrwałych modłów by udało się go sprzedać.
                Jeśli już musisz wydać tyle kasy to kup (tfu, tfu) Octavkę Combi.
                • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:42
                  albo sonate niby to samo a jednak mniej z nim porblemow. W stanach
                  bardzo cenione za trwalosc.
                  • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:52
                    Porównując poziom wyposażenia Magnetisa i Sonaty oferowanych na rynku
                    amerykańskim ze złomem oferowanym u nas wątpię w skuteczność twojej rady.
                  • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 05.08.09, 11:49
                    Tu POLSKA jest!!!
              • frax1 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 19:43
                Za te pieniądze kupisz i dobrze wyposażoną 407 i Mondeo. Nie ma co eksperymentować.
                Pozdrawiam
                • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 20:05
                  I jeszcze Citroen C5,bądz Fiat Croma-bardzo przestronne,świetne
                  samochody,można liczyć na dobrą cenę/promocje.
                  • marzenia4 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 21:33
                    tylko że to wszystko samochody na F..:) a tych podobno należy unikać,
                    tak słyszałem od wielu znajomych...Czytałem dziś wiele pozytywnych
                    opinii o Magentisie i nadal ciągnie mnie w tym kierunku, poważnie..
                    Szukam porządnych argumentów ZA ewentualnie PRZECIW Magentisowi, ale
                    takich kluczowych a nie typu "w tej cenie to C5 lub ford mondeo"
                    • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 21:46
                      Od razu mnie zniechęcaja takie posty,jak Twój,a Twoi znajomi nie
                      maja pojęcia o niczym(możesz im to powiedzieć).Ale,że od paru dni
                      zachciło mi się zmieniać świat(wielce powiedziane,nieeee?) z
                      krzesełka przed kompem,to Ci pomogę.Zacznijmy od wyglądu-Magentis
                      jest nudny,szary,a dla mnie mdły.Wykończenie w środu i
                      materiały,detale-średni poziom.Silniki w większości są
                      przeciętne.Benzynówki dość dużo palą,są mało dynamiczne,mają
                      niefajny dzwięk.Diesle są lepsze,jezeli już kupywac to auto.Ale są
                      mało żywiołowe.Są silniki lepsze,które palą mniej.Zawieszenie-
                      głośne,dość komfortowe,układ kierowniczy ma za duże
                      przełożenie.Zalety-dużo miejsca,duży bagażnik.Cięzko wymienić coś
                      więcej,czego nie mają inne auta tej klasy.Poza tym przy odsprzedaży
                      będzie problem.Moje ifo jest jeszcze świeże,bo znajomy znajomego
                      znajomej chce sprzedać,auto ma pół roku,właścieciel(dość wredny
                      gość) postanowił,że kupi coś lepszego z drugiej ręki.Silnik
                      benzynowy.Chcesz wiedzieć więcej? Odpisz.
                      Pozdro
                      • marzenia4 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:00
                        dzięki... ale te cechy Magentisa znasz z autopsji czy z opowiadan
                        Twoich znajomych czy z prasy? Też niektóre powielają się z moimi.
                        Zainteresowałem się dieslem, nie zależy mi na odsprzedaży bo chce
                        jezdzic tym autem długo..a nudna sylwetka czy szare plastiki mi akurat
                        kompletnie nie przeszkadzają, auto ma jezdzic i byc niezawodne - taka
                        moja filozofia... szukam jedynie konkretu czy warto w to wchodzić czy
                        zdecydowanie zapomnieć o Magentisie...jak narazie jestem napalony:)
                        • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:05
                          To ty facet,czy kobieta? Tak,autem jechałem.Dokładnie
                          obejrzałem.Wymacałem.Auto do jazdy.Wnoskuję,że jesteś zwyczajnym
                          człowiekiem i potrzebujesz się przemieszczać.Dla takich,jak Ty
                          robili to auto.Właściwie to KIA i Hyundai taki właśnie mają-jak to
                          się dziś modnie określa-target.Napalonym byc na KIĘ!? Dziwne;)
                          Pozdro
                        • frax1 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:10
                          Ja tym jeździłem i powiem szczerze - naprawdę kiepsko. Tzn. jeżeli weźmiemy pod
                          uwagę auta znacznie mniejsze to nie ma problemu, ale w porównaniu do klasy
                          średniej to niestety ale to jest odstające od czołówki. Po pierwsze bardzo słabo
                          się prowadzi, po drugie w środku czuć taniością. Jeżeli nie zwracasz uwagi na to
                          jak auto jest wykonane w środku, ani jak się prowadzi to nie wiem na co zwracasz
                          uwagę... awaryjność? Wszystkie auta są podobnie awaryjne - najwięcej zależy od
                          egzemplarza. Kia zrobiła b.duży postęp jeżeli chodzi o kompakty - Cee'd to
                          świetne auto, o niebo lepsze od np. Aurisa, ale w klasie średniej niestety musi
                          jeszcze popracować. A co do mitu auta na F... to jest chyba największa głupota,
                          te właśnie auta na F są najczęściej najbardziej innowacyjne... ale to na inną
                          rozmowę. Swoją drogą Croma też jest fajna, C5 rewelacja - tylko niestety droższe
                          niż reszta.
                          Pozdrawiam
                    • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:04
                      Magnetis czy bliźniacza Sonata to są auta dla sprzedawców gaci z Wołomina,
                      drobnych spekulantów którzy chcą za niewielkie pieniądze zająć 4.7 metra drogi.
                      Nawet spokojni zazwyczaj Ruscy nabijają się z pseudoluksusowych fur typu Epica,
                      Sonata, Magnetis, Leganza i mają rację bo to auta dla trzeciego świata.
                      Dla mnie te auta są totalnie pogrzebane gdy porównam sobie jakie wersje można
                      kupić u polskich dealerów, a jakie są oferowane np. w USA. Sorry, ale kupowanie
                      odpadów produkcyjnych nie jest najlepszym pomysłem niezależne od tego co napisze
                      solidnie "zmotywowany" dziennikarzyna.
                  • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:44
                    nowy c5 to narazie badziew. Trzeba poczekac na pierwszy fl. Croma to
                    niezly wybor jezeli lubisz siedziec wyzej. Problemy u niej raczej z
                    wyposazeniem niz mechanikom.
                    • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:45
                      Nie no,nie zdierżam.Co powoduje badziewiastość C5? Proszę,odpisz.
                      • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:48
                        usterkowosc stad wspominalem o FL. Samochod sam w sobie jest piekny.
                        • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:52
                          Spanikowałeś i bronisz się teraz,pisząc,że jest piękny...Wiadomo
                          już,że miałeś z nim do czynienia przez szybkę salonu
                          dealerskiego.Dlaczego miałby być usterkowy? Bo jest z Francji i do
                          tego jeszcze(aaaaa!) na ''F''!?
                          • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:07
                            > Spanikowałeś i bronisz się teraz,pisząc,że jest piękny...Wiadomo
                            Chlopie to jest dla mnie najladniejszy samochod w klasie wbrew temu
                            co tam sobie gadasz.
                            > dealerskiego.Dlaczego miałby być usterkowy? Bo jest z Francji i do
                            > tego jeszcze(aaaaa!) na ''F''!?
                            Mity f sa dla kierowcow passatow i golfow w dizlu. A nie jezdze
                            zadnym z powyzszych skoro bralem c5 pod uwage.
                            I nie lizalem go przez szybke tak jak ty.
                            • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 13:53
                              To zwykłe forum(może nie takie zwykłe,skoro spędzam ostatnio za
                              dużo czasu tutaj) i wali mnie,to czy Ty jezdziłeś,czy nie tak
                              naprawdę.Ja nie będę mówił o sobie,o tym,kim jestem,bo po co...
                      • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:50
                        Dwa kamyczki na początek. Albo trzy. Primo - nieruchoma kolumna kierownicy
                        (obraca się tylko wieniec - masakra). Secundo - przeładowanie displayami
                        cyfrowymi. Ktoś w Syfroenie nie ma bladego pojęcia o ergonomii. Tercio -
                        najnowsza C5 nie ma w standardzie zawieszenia hydropneumatycznego, unikalnej
                        cechy poprzedniej generacji. Niestety w obecnej C5 nie jest już tak że "polubisz
                        każdą drogę".
                        • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 22:56
                          Koooolllleeegooo,za dużo ałtoświatów...
                          • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:00
                            Która z przytoczonych pozycji jest nieprawdziwa?
                            • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:08
                              Citroenowi nie chce się walczyć z opinią,że jak hydropneumatyka,to
                              się rozleci,więc dał wybór-koła na stali,koła na hydrancie
                              (przypomnij sobie kampanię reklamową).W ogóle nie rozumiem,jak można
                              uznać za wadę,że czegoś nie ma w standardzie.Nie każde Audi to
                              quattro,nie każda Renówka ma ma kartę,nie każdy VW to TDI.Tyle.Co do
                              ergonomii,to jestem człowiekiem,który lubi odmienne rozwiąznia,nie
                              przeszkadza mi,ze tu się trobi tu,a w innym tam.Jest wiele aut z
                              identycznym schematem,ale fajnie jak istnieje grupa aut z odmiennym
                              schematem.Co do kierownicy(poza tym,że poduszka może mieć
                              bezkompromisowo dobrany kształt,bo jest zawsze w tej samej pozycji)
                              to fajnie,że jest coś innego.A kierownica w C5 powoduje skręt kół.W
                              czym problem...Jeśli chodzi o gusta,to się nie czepiam.A ekraniki-
                              deska jest cudona i efekciarska-to Citroen!
                              • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:11
                                A co do komfortu jazdy(na szczęście miałem to szczęście,żeby poznać
                                oba warianty).Ale bez szczegółół-na hydropneumatycznym auto jest
                                deczko bardziej komfortowe,przyjemniej się prowadzi.I nie ma już aż
                                tak wielu aut,które są bardziej komfortowe.Po prostu się przejedz!
                                • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 00:02
                                  Citroeny nigdy nie należały do aut wyróżniających się właściwościami jezdnymi. A
                                  dziś gdzie adaptatywne podwozie ma już wiele marek Cytryna nie ma żadnej
                                  istotnej przewagi jaką dawało mu, że to tak nazwiemy "softwareowe" podejście do
                                  konstrukcji zawieszenia. Ale to nie mój problem. Jeśli Citroen chce równać do
                                  Korei droga wolna.
                                  • kapitan_kloss Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 08:53
                                    Citroen C-5 ma zawieszenie z Peugeota 407. Jeśli ktoś jeździł tym drugim modelem
                                    to wie że to perfekcyjne połączenie trzymania się drogi z komfortem.
                                    W wyższej konfiguracji C5 nadal ma hydropneumatykę, najnowszej generacji.

Co do załozyciela wątku, to albo to troll, albo osoba napalona na magentisa. Nie
                                    potrzebuje raz, a jedynie potwierdzenie przekonania że ten model jest najlepszy
                                    na świecie.
                                    • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 13:32
                                      No jednak 407 i C5 to 2 różne samochody.Ogólny zarys typu
                                      zawieszenia o niczym nie mówi.Pomijąc silniki,to te auta mają mało
                                      istotnych części wspólnych.Co najwyżej taka jest kostka
                                      elektryczna,pstryczek,tulejka w zawieszeniu,etc.
                                  • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 13:47
                                    No jak miałyby by należeć.A skąd Ty byś miał o tym wiedzieć...Z
                                    prasy? Z TV? Od znajomych? Na pewno nie! Kto Ci powie,że Renault
                                    19,Peugeot 306,czy Citroen ZX jeżdżą lepiej od Golfa 3? Tylko ja.A
                                    auta wymienione przeze mnie jeżdżą super,bo w tych czsach(w
                                    niektórych przypadkach jest tak do dzisiaj) zawieszenia się
                                    projektowało,a nie dokładało poszczególne elementy i niedociągnięcia
                                    naprawiano ESP,bez którego dzisiejsi dziennikarze uznają auto za
                                    chłam...Dajmy na to ZX-fajna charakterystyka ogólna,udane makpersony
                                    z przodu,belka podatna skrętnie z tyłu na amorkach gazowych,podczas
                                    dużych przeciążeń tylne koła skręcają! Albo 19-nastka- z przodu taki
                                    sam schemat,też stabilizator,z tyłu gazówki,belka na dwu lub
                                    czterech drążkach skrętnych(dwa resorujące,dwa
                                    stabilizujące),niekiedy kierownica wspomagana elektrycznie i
                                    rozpórka pod maską.Wynik? Nieprzeciętna frajda i super komfort.No
                                    ale kto to potwierdzi...Niektórzy powiedzą,co z tego,jak zaraz
                                    padnie-bullshit! Albo jeszcze XM-toż to jezdzi cudownie.Po tym dobry
                                    kierowca może nawet narzekać na kiepskie zawieszenie,ale jak
                                    potrzeba,to pojedzie szybko.
                              • cloclo80 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:57
                                Tyle że wariactwo w wykonaniu Citroena kosztuje go utratę klientów. Aktualnych i
                                potencjalnych. Dlatego Citroen jest niszą, a dziwaczne rozwiązania zdecydowanie
                                bardziej szkodzą marce niż poprawiają jej wizerunek. Z resztą czym tu się
                                przejmować. Jeśli Citroen zdechnie będzie o jedno "F" mniej.
                                • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 00:03
                                  Myślisz,że Citroen się tym przejmuje? Dalej obstawa przy swoim i
                                  dobrze.I tak przetrwa-jest historia,jest kapitał.Tak jak z
                                  Renault,parę kryzysów,tyle dziwactw,tyle chłamu(rzekomo) i co...? I
                                  nic.Marka ma tylu fanów(raczej nie Wy i nie najwiecej w Polsce) i
                                  jest git.Nie ma co teoretyzować.
                            • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:11
                              obstawiam primo i tertio chociarz kazdy tam moze sobie miec swoje
                              zdanie na tematy wzgledne.
                              • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:13
                                Czyli Konrad zmieniłeś już zdanie,co do usterkowości...
                                • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:15
                                  zastanawiasz sie nad tym co piszesz?
                                  Dalej obstaje przy swoim.
                                  • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:17
                                    Nie za bardzo,bo wiesz...,to tak z serca.
                                    • konrad022 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:32
                                      Jak z serca to wybaczam ci bezsens.
                                      • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 03.08.09, 23:35
                                        Oj ty łobuzie!
    • andrzejr7 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 11:36
      Witam. Jeżeli podoba się Tobie Magentis to kupuj!Nie pytaj o radę innych,którzy
      ponad osiągi przekładają znaczek na masce i powtarzają wytarte slogany o KIA.Ja
      kupiłem "magentisa" w styczniu i mam w tej chwili przejechane 14tyś.km i co? i
      nic. Wszystko OK. Tak jak było w jego poprzedniku Kia Clarus ,którego miałem od
      nowego z roku 2001, 170 tyś bez żadnej wpadki (części eksploatacyjne).Opinia o
      KIA wydają ludzie ,którzy muszą się usprawiedliwić przed sobą ,że wydali więcej
      "kasy" na inny znaczek na masce a parametry i niezawodność często
      gorsze.KUPUJ!!!Pamiętam te czasy ,jak to samo mówiono w latach 70-tych o
      toyocie, hondzie itp.Tylko niemieckie były NAJ.Magentis jest robiony zasadniczo
      na rynek amerykański jako OPTIMA i cieszy sie dobrą opinią.Miałem w życiu już
      kilka "markowych"aut {zawsze nowe}a Clarus był bezproblemowy.Już teraz ludzie
      przyzwyczaili się do CEE'D i jest dla nich OK ,bo to przede wszystkim reklama
      ,której MAGENTIS ma za mało ,ale to już polityka firmy.Nie słuchaj "znawców"
      auto ma być dla Ciebie a ,nie dla sąsiada,jeszcze często zazdrośnika.Mamy
      wreszcie takie czasy ,że wybór aut jest wielki i nie ma jedynie słusznych marek!
      • ulubiony19 Re: Nowy Kia Magentis... 04.08.09, 13:28
        Nie generalizuj,bo ja na przykład nie jestem uprzedzony na 100% do
        żadnej marki.Z czego to wynika,pisać nie będę.To samo,co Ty(chodzi o
        kupno,jeśli się podoba) na początku,napisałem do autora postu.Poza
        tym 14 tys.(może błąd w druku zrobiłeś...)przebiegu to troszku
        mało...
        • red_elektryk92 Re: Nowy Kia Magentis... 27.08.09, 15:14
          Ja jeżdżę Magentisem sprzed liftingu i bardzo sobie chwalę. I polecam też innym.
          A tu krótki test z miesięcznika TOP-GEAR. Oczywiście nie każdy musi jej używać
          jako taksówki...

Dlaczego taksówkarze jej nie doceniają? - KIA Magentis

Ten samochód zaskoczył nas wszystkich. Dobrym czasem przejazdu, przestronnym
          wnętrzem, bogatym wyposażeniem i niską ceną. Kawał porządnego auta! Nie
          potrafimy zrozumieć, dlaczego taksówkarze nie doceniają Magentisa. Poza kiepsko
          zestopniowaną skrzynią biegów trudno do czegoś się przyczepić. Za diesla z
          trzyletnią gwarancją trzeba zapłacić 65 tys. zł. Gdybyśmy oceniali tylko relację
          ceny do wielkości i seryjnego wyposażenia, Magentis nie miałby sobie równych w
          tym porównaniu.

Dane techniczne:
          Cena: od 64,9 tys. zł, poj. silnika: 1991 ccm
          Moc: 150 KM moment: 305 Nm V-maks. 201 km/h

a tu link

moto.wp.pl/gid,11430477,img,11430484,page,6,title,Najlepsze-taksowki-swiata,galeriazdjecie.html
    • simona1974 Re: Nowy Kia Magentis... 27.08.09, 16:03
      Mamy w rodzinie cee'da i carensa. Jeśli Magentis jest tak samo
      udaną Kia to spoko. Mozna kupować.
      • regent206 Re: Nowy Kia Magentis... 27.08.09, 16:59
        Brakuje w dyskusji jeszcze tylko rady - nie bądź banalny - kup
        Passata TDI lub Mondeo (oczywiście za większe pieniądze)...
        KIA i HYUNDAI zdecydowanie rozwiją się znacznie szybciej niż średnia
        branży motoryzcyjnej - stąd też coraz większa liczba zapytań
        dotycząca ich produktów. W kraju, w którym synonimem motoryzacyjnej
        doskonałości jest wciąż dla wielu kikuletni VW wypierdziany przez
        kilku Niemców i Turka VW z silnikiem TDI nie oczekuj że ktoś
        pochwali "Kijankę"...
    • wujaszek_joe Kia 27.08.09, 20:53
      nie oglądałem tego auta z bliska. Ale wydaje mi się że dobrze zrobisz jak
      weźmiesz tańszą od konkurencji Kię.
      www.auto-motor-i-sport.pl/testy/Kia-Magentis-VW-Passat-test-porownawczy-test-1358.html
      przeczytałem teraz ten test. Passat potrafi skrzypieć, ma mniej miejsca z tyłu,
      jest mniej elastyczny (choć bardziej spontaniczny).
      Za to pewniej się prowadzi gdy jest szybko, ma lepszy układ kierownicy i
      skrzynię biegów. Tylko czy te zalety są dla ciebie ważne? Wydaje mi się, że nie
      masz ambicji rajdowca więc nawet tych różnic nie wyczujesz.
      Inaczej z jakością materiałów we wnętrzu. Tu dużo zależy od tego czym teraz
      jeździsz i jakie wrażenie zrobił na tobie Magentis.
      Ja z rozsądku kupiłem jako drugie auto lanosa. Pewny, bo z małym przebiegiem i
      od znajomych. I nie lubię teraz tego auta za jego tandetność, choć nie sprawia
      szczególnych problemów.
      Nie chcę porównywać starego lanosa do magentisa, chodzi mi jedynie o ten mechanizm.
      Także jeśli auto się podoba, to pozostają ci targi z dealerami, który taniej
      sprzeda ci magentisa. co do jakości nie miałbym obaw, choć wolałbym poszukać
      jakiegoś forum Kii, bo gdzieś czytałem że na częsci do Ceeda serwis każe czasem
      bardzo długo czekać, a nie jest to jasno sprecyzowane w warunkach gwarancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka