zosiamarysia71 15.08.09, 23:44 zastanawiam się nad kupnem C4, warto? Trchę dziwnie czuję się bez "zegarków" przed sobą.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: C4? 16.08.09, 00:27 Nie warto,bo to nie inwestycja:) C4 jest bardzo fajny.Mnie naprawdę się podoba.To co może czasem denerwować,to to,że w niektórych egzemplarzach jest jeszcze dość głośne zawieszenie,chodzi o o tył.Wyświetlacz przed oczami może być w bardzo słoneczny dzień słabo czytelny,bo prześwietuje.Jeszcze jedna ważna rzecz(jest tak w bardzo wielu przypadkach):jeśli się nie ma zdolności,to nie należy w ogóle ingerować w elektronikę w aucie,także jeśli ma się ochotę założyć np. radio,to niech tego nie robi jakiś pierwszy lepszy kolega,bo potem się bedą cuda dziać.A samo auto jest generalnie bardzo udane.Jest ładny,cichy,przytulny w środku(zazwyczaj,bo fajnie jest mieć bogata wersję),przyjemnie jezdzi,miejsca jest sporo,bagażnik też ok.Powidz,jakiego oczekujesz silnika.Auto ma byc nowe? Ja jezdziłem 1.6 THP-cudowny silnik,pod każdym względem.Nie jezdziłem C4 2.0,ale miałem z nim do czynienia w Peugeocie 307(tam jest taki sam,nawet charakterystyka ta sama;)-dobry silnik,także bardzo elastyczny,średnio cichy,nie jest szczególnie ekonomiczny na tle innych dwulitrówek,ale nie jest zle,jest jeszcze 1.6 16V 109KM-fajny silnik,dynamika i spalanie na dobrym poziomie,cichy,średnio elastyczny.A z diesli napiszę tylko o 1.6 HDi,bo wydaje mi sie najlepszy do tego auta(jeśli ma to być diesel).Jak już,to niech to będzie wersja 109KM,fajnie jakby nie miał FAP-u,silnik jest super,bardzo mało pali,miękko pracuje,ma kopa,bardzo chętnie się kręci.Ogólnie naprawdę super.O awaryjnosci nic nie piszę,bo to zależy tylko od poprzedniego/przyszłego właścieciela:) Pozdrawiam Link Zgłoś
zosiamarysia71 Re: C4? 16.08.09, 20:04 Dzięki za konkretną odpowiedż :) Myślałam o nowym samochodzie, o benzynówce 1,4/ 90KM, ale zastanowię się nad dieslami. Dzięki, pozdrawiam. Link Zgłoś
kontik_71 Re: C4? 16.08.09, 20:14 Pytanie jest czy oplaca Ci sie kupienie diesla.. jesli nie robisz duzych przebiegow to nie bedzie Ci sie to oplacalo... Link Zgłoś
josner Re: C4? 16.08.09, 21:19 Auta kupuje się też dla przyjemności z jazdy, a nie tylko ze względu na oszczędności. Jeśli kogoś stać to nie ma się co oglądać. Link Zgłoś
cloclo80 Re: C4? 16.08.09, 22:06 Skąd przekonanie że diesel = przyjemność z jazdy. Kolejna mitologia czy usprawiedliwienie dla ryzykownych zachowań za kółkiem. Link Zgłoś
josner Re: C4? 17.08.09, 07:46 cloclo80 napisał: > Skąd przekonanie że diesel = przyjemność z jazdy. Z doświadczenia. Link Zgłoś
c64 Re: C4? 16.08.09, 20:38 Poczytaj forum C4: www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewforum.php?forum=16 Link Zgłoś
wichura Re: C4? 16.08.09, 21:04 Jeździłem przez 3 tygodnie 1.6 HDI 90KM - dość przyjemne autko, choć do xsary się nie umywa (znacznie mniejsza funkcjonalność - mniej schowków i mniejszy bagażnik, gorsze materiały we wnętrzu). Miałem trochę obaw co do kierownicy (nieruchomy środek), ale po paru km nie widzisz różnicy. Do zegarów też można się szybko przyzwyczaić. Silnik przyjemny - spoko się zbiera jak na marne 90KM, bardzo oszczędny. Największa wada c4? Linia szyb w drzwiach - za wysoko! Nie ma co zrobić z łokciem. Brakuje schowków (takich prawdziwych, gdzie wejdzie więcej niz karta kredytowa lub garść drobnych, a ten przed pasażerem jest za nisko i za daleko/głęboko, ciężko jest jechać i po coś sięgnąć nie odrywając wzroku od drogi). Na codzień jeżdżę xsarą i polecam silnik 1.6 16V 110KM (TU5JP4) - dynamiczny, pali w normie, sprawdzona i w miarę bezawaryjna konstrukcja (montują go także w c4). Link Zgłoś
cloclo80 Re: C4? 16.08.09, 22:10 Nie warto. Auto praktycznie niemożliwe do sprzedania za dobre pieniądze, masa wariackich wynalazków mocno na bakier z ergonomią, zaledwie przeciętne wymiary. Link Zgłoś
josner Re: C4? 17.08.09, 07:42 cloclo80 napisał: > Nie warto. Auto praktycznie niemożliwe do sprzedania za dobre pieniądze, masa wariackich wynalazków mocno na bakier z ergonomią, zaledwie przeciętne wymiary. Jakieś konkrety odnośnie wariackich wynalazków? A do sprzedaży wiadomo że najlepszy jest pasek w dyzlu którym dziadek jeździł na działkę. Link Zgłoś