Dodaj do ulubionych

Jak rozróżnić segment samochodu?

IP: 80.48.96.* 04.01.04, 14:24
Chciałabym się dowiedzieć na czym polega przydzielanie samochodów do
konkretnego segmentu i ile tych segmentów jest. Bardzo porsze o odpowiedz bo
mnie to bardzo ciekawi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Braził Re: Jak rozróżnić segment samochodu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 15:37
      To nie to forum.
      Tu wszyscy wiedzą jakie auto do jakiego segmentu nie należy.
      Z definicją będą problemy.
      PZDR
    • andre_234 Re: Jak rozróżnić segment samochodu? 04.01.04, 20:10
      Ja sam chętnie poznałbym definicję.
      Może ktoś odpowie???
      PZDR
    • greenblack Wiedziałem, że zaraz zbiegną się skodziarze 04.01.04, 20:14
      Brawo Skoda!
      • andre_234 Re: Wiedziałem, że zaraz zbiegną się skodziarze 04.01.04, 20:19
        Masz coś mądrego do powiedzenia ?
        To powiedz.
        Ale jak zwykle wpier.... się między wódkę a zakąskę.
        • Gość: Braził Re: Wiedziałem, że zaraz zbiegną się skodziarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 20:22
          Jak cię nie pie...lą to nie wierzgaj nogami.
      • Gość: Nobel Re: Wiedziałem, że zaraz zbiegną się skodziarze IP: 80.48.96.* 05.01.04, 20:17
        Widze, że tu kulturalnie nie można odpowiedziec komuś na pytanie. A mnie to po
        prostu intersuje i nikt niestety nie chce mi o tym powiedzieć :-(
        • oban Co z tą segmentacją ? 05.01.04, 20:41
          Najprawdopodobniej nikt nie wie. A pytanie jest ciekawe. Ja też chętnie
          dowiedziałbym się czegoś na ten temat.
          • Gość: Milos Re: Co z tą segmentacją ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 21:17
            No jak już tak marudzicie to wam powiem. Decyduje pojemność baku paliwa...

Pzdr
            • bouvier1 w sumie to jest tak.... sam nie wiem 05.01.04, 22:04
              ciężka sprawa, jakiś czas temu gadało się o np. klasie golfa, bylo to za
              czasow kiedy golf 3 miał prawie dokładnie 4 m i mówiło się że kompakty czyli
              klasa C to auta do 4 m, auta mniejsze od nich do segment B a auta od 4 do 4,5
              m to klasa D a powyżej 4,5 to luksusy.... ale ostatnio wszystkie samochody
              mają tendencję rosnącą... A chcą dorastać do B, B chcą dorastać do C, C chcą
              dorastać do D i tak dalej.... dlatego ciężko bazę skumać... tym bardziej że
              pojawia się od jakiegoś czasu dużo aut niszowych... ja sam sie w tym wszystkim
              pogubiłem:) może sie myle, jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi....
              POZDRAWIAM
            • Gość: Volume Re: Co z tą segmentacją ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 22:36
              Czyli tak ?
              - do 1000 ccm
              - do 1600 ccm
              - do 2000 ccm
              - do 3000 ccm
              - od 3000 ccm

Mielibyśmu 5 klas samochodów, ale też wątpliwości typu czy np Corsa 1,1 i
              Avensis 1,6 to ta sama klasa itp.

Chyba nie tylko o to chodzi. Hm

• Gość: Milos Re: Co z tą segmentacją ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 18:02
                No pewnie że nie o to. A co z Passatem W8 ? Przecież to wciąż klasa średnia z
                dużym silnikiem a nie luksus. Tylko pojemność baku paliwa, nie kombinujcie
                już... Wyjątki tylko nieliczne np. Volvo robi duże baki jak na klasę - wiadomo
                Szwecja duże odległości.

Pzdr
    • Gość: 365119274 pozycjonowanie i rozstaw IP: 134.146.212.* 06.01.04, 12:13
      Proponuję:

1. pozycjonowanie przez producenta
      2. rozstaw osi

W takiej właśnie kolejności. Jako zwolennik pełnej mierzalności i obiektywnych,
      kwantyfikowalnych krytertiów, głosowałbym oczywiście za rozstawem osi, ale
      zdaje się jest zbyt dużo wyjątków żeby to przeszło.

Poniżej bardzo, bardzo stary wątek na ten temat.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=538766&a=538766

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka