Dodaj do ulubionych

Podręczniki - księgarnie internetowe - polecam

18.06.10, 09:40

Polecam zakup podręczników w księgarniach internetowych. Są tańsze niż w
księgarniach stacjonarnych, często z dodatkowymi rabatami i darmową przesyłką,
np. teraz w Merlinie jest taka promocja:

Podręczniki szkolne
Podręczniki- promocja do 10% taniej!

Przy zakupie podręczników za kwotę minimum 150 zł udzielamy 5% rabatu.
Przy zakupie podręczników za kwotę minimum 200 zł udzielamy 10% rabatu.

Ceny książek zmienią się po dodaniu produktów do koszyka.

Promocja na podręczniki trwa od 16 czerwca do 10 września 2010 roku -
regulamin promocji.

Każde zamówienie na podręczniki o wartości minimum 150 zł dostarczymy gratis!

Ja tak kupuję od kilku lat. Składamy się z koleżankami na wspólne zamówienie i
kurier przynosi książki do domku. Bez stania w długaśnych kolejkach, no i
taniej. Kupowałam tez tak w Gandalfie i Wysyłkowej, ale nie sprawdzałam
jeszcze u nich oferty, na podręczniki, na przyszły rok szkolny.

A jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 18.06.10, 13:53
      Gandalf daje teraz 15% rabatu na podreczniki do klas 1-3, nie wiem,
      jak dla starszych. a merlinowa promocja jakas taka mikra mi sie
      wydaje wink Tez uwazam, ze w necie mozna kupic taniej niz w realu.
      • pio1303 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 18.06.10, 15:43

No ja mam gimnazjalistkę i zerówkowicza, więc mnie Gandalf nie obejmuje. No ale
        może jeszcze jakaś księgarnia coś ciekawego zaoferuje.
        • rudyocicat Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 20.06.10, 09:45
          nie znam się na cenach podręczników, ale polecam księgarnię wysyłkową tutaj
          podaję linka do podręczników, może porównaj jak to wygląda w innych...
          wysylkowa.pl/kat/nauka/podreczniki-szkolne,226,206,k.html
          książki, które kupowałam u nich były tańsze od innych księgarń internetowych...
          szybka dostawa i solidna obsługa.. sporo mają różnych bonusów, wysyłka powyżej
          200 zł jest za darmo, ja dostałam jeszcze kupon rabatowy na 10 % na następne
          zakupy... kupiłam książki i przy odbiorze nie sprawdziłam czy się zgadza to z
          zamówieniem, i brakowało jednej, bez problemów i na słowo dosłali mi od ręki
          brakującą pozycję... do tego łatwo się dodzwonić i są bardzo mili... polecam z
          czystym sercem, korzystałam z różnych firm księgarskich ta jest dla mnie najlepszasmile
          • rudyocicat Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 20.06.10, 09:47
            bym zapomniała, zamawiając pierwszy raz u nich też dostałam rabat 5%, mimo iż
            nigdzie nie było na ten temat informacji, więc była to miła niespodzianka, zrób
            próbne zamówienie i zobacz czy też Ci obniżąsmile raczej powinni...
        • ciocia_rada Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 22.07.10, 21:09
          hm, ale w gandalfie promo na gimnazjum było z dwa tygodnie temu, teraz jest na LO, a promocja na pakiety 15% to jest i do 1-3 i do przedszkola. Zresztą zobacz sam/sama: pakiety gandalf
    • anna335 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 20.06.10, 16:18
      merlina nie polecam, maja slaba oferte, ciezko jest sie z nimi skontaktowac i
      nie maja wszystkich podrecznikow jakie polecaja niektore szkoly

musze sprawdzic polecana przez Was Gandalf i wysylkowa

a jak empik?
      • b-b1 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 21.06.10, 08:03
        Księgarnia Nemezis-wystawiają podręczniki na Allegro-odradzam zakupy.
        Wystawiaja to-czego nie mają i po zapłacie okazuje się, że okres oczekiwania to
        2-3 tygodnie.
        Ugotowali mnie tak w tamtym roku-podręczniki przyszły już po rozpoczęciu roku
        szkolnego..
      • rudyocicat Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 21.06.10, 08:17
        anna co do empiku mam złe wspomnienia, przed świętami zamówiliśmy album na
        prezent, przyjęli zamówienie i po 2 tygodniach ciszy i po moich mejlach, bo
        telefonicznie się nie nic nie dowiesz, zostałam poinformowana, że tego albumu
        nie mają na magazynie... poprosiłam, żeby dali mi ze sklepu bo jest na półce i
        mi dużo czasu zmarnowali... wysłali jakąś regułkę średnio miłą i zostawili mnie
        bez książki... wysłałam reklamację, to w nagrodę dostaję teraz spamy, i nie wiem
        jak mam się ich pozbyć, mimo iż nie korzystam z ich usług i zaznaczyłam to
        wielokrotnie, prośby mejlowe nic nie dają...

i wtedy mając tylko dwa tygodnie do świąt skorzystałam z wysyłkowej i jak
        pisąłam, jestem zadowolonasmile
        • babeth Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 21.06.10, 09:03
          Z koleżanką zamówiłyśmy na spółkę podręczniki w Gandalfie- zyskałyśmy przesyłkę
          gratis i gratis wyszła nas 1 książka z zestawu- wydawca sprzedawał w szkole
          drożej te same zestawy.
    • aga9001 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 21.06.10, 17:15
      A ja polecam księgarnię Gandalf. Z uwagi, iż na stronie szkoły są
      wykazy podreczników chcialam się dowiedzieć ile mnie ta przyjemność
      bedzie kosztowała. Różnica w komplecie podstwowym do pierwszej klasy
      między Gnadalfem a Merlinem jest równa kwocie - 34 zł. Jak na mój
      gust to duża różnica.
      • asiaiwona_1 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 22.06.10, 15:09
        ja podręczniki kupiłam w www.bonito.pl. Za komplet do 2 klasy
        zapłaciłam prawie 30 zł taniej niż na kiermaszu w szkole. Przesyłkę
        kurierską też miałam za darmo.
        • vernalis1 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 22.06.10, 15:26
          od paru lat kupuję w wysylkowa.pl ; raz "dali ciała" i nie było
          problemu z reklamacją , a raz to ja narozrabiałam - i też
          bezproblemowo wymienili, mimo że zorientowałam się ponad miesiąc od
          otrzymania przesyłki.
    • lika13 Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 22.06.10, 17:51
      Kiedyś na innym forum ktoś to zalinkował i mi osobiscie, to kacie spadly z nóg na te ceny.
      Nie sa to podreczniki,ale czasem kupujemy tez inne siażkismile a nie chce mnozyc watków:

www.nk.com.pl/page,koncowki_nakladow/index.html#sort,price
      • nelamela Re: Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 22.06.10, 17:57
        lika13 napisała:

> Kiedyś na innym forum ktoś to zalinkował i mi osobiscie, to kacie spadly z nóg
        > na te ceny.
        > Nie sa to podreczniki,ale czasem kupujemy tez inne siażkismile a nie chce mnozyc w
        > atków:
        >
        > www.nk.com.pl/page,koncowki_nakladow/index.html#sort,price
        Bosz dzieki ci dobra kobieto!!!!!!!!!!
        • asiaiwona_1 Re: Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 23.06.10, 09:43
          a ja dałąm się wam przekonać na tą księgarnię wysyłkowa.pl.
          Zamówiłam, zapłaciłam, wybrałam przesyłkę kurierską i co
          się okazało? Że na skompletowanie książek będę czekać do 5 dni
          roboczych uncertain Powinni to pisać zanim się sfinalizuje zamówienie. Mogę
          co prawda je anulować, ale to nie zniemia faktu, że trochę nie w tej
          kolejności informują czy dana książka jest dostępna. A oprócz
          książki do religii, która będzie mi dopiero na wrzesień potrzebna
          zamówiłam różne książeczki z zadaniami i łamigłówkami dla młodej na
          wakacje. No i nie wiem czy zdążą dojść nim wyjedziemy uncertain
          • agni71 Re: Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 23.06.10, 13:40
            A wyjeżdżasz na całe dwa miesiące?
            • asiaiwona_1 Re: Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 23.06.10, 16:41
              agni71 napisała:

> A wyjeżdżasz na całe dwa miesiące?

Nie, nie wyjeżdżam na całę 2 miesiące. Ale jeśli kurier przyjdzie
              jak mnie już nie będzie to nie sądzę, żeby przez 3 tygodnie trzymał
              moją paczkę. Zapewne ją zwróci do nadawcy uncertain Poza tym książki dla
              młodej na wakacje miały być na wyjazd, a jak już wrócimy to będzie
              miała inne zajęcia niż siedzenie w domu i rozwiązywanie łamigłówek.
              • agni71 Re: Nie podreczniki ale ksiazki-super tanio! 23.06.10, 20:04
                Nie pomyslałam o kurierze, myslałam, ze masz przesyłkę PP. A moze
                uda ci się w takim razie przesunąc termin wysyłki na po powrocie
                i jednocześnie zrezygnowac z ksiązek, których potrzebujesz
                pilnie? Swoją drogą, księgarnia powinna przy każdej pozycji podawać
                termin realizacji, tak jak robi to chociażby Merlin czy Gandalf.
    • roseanne Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 23.06.10, 21:10
      kupuje na swoim amazonie (canada), zazwyczaj tansze niz w ksiegarni, rowniez
      wysylkowej
      podobnie z filmami i grami komputerowymi

maja super opcje ,ze zamowienia od jakiejs konkretnej kwoty sa darmowe
      dostaje w 2-3 dni

raz tylko czekalam 2 tygodnie, bo im tytul wyszedl
      • agni71 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 23.06.10, 22:49
        hmmm.. raczej na Amazonie nie kupimy podreczników do polskiej
        szkoły wink
        • roseanne Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 24.06.10, 00:26
          no wiem smile

zaznaczyc jano chcialam, ze czesto tego typu portale sa lepsze cenowo niz sama
          ksiegarnia
        • kasik1807 www.redmoon.pl 15-20% taniej podręczniki 24.06.10, 17:37
          w
          • manatka Re: www.redmoon.pl 15-20% taniej podręczniki 28.06.10, 11:56
            Kolejny rok kupuje w Gandalfie. Jestem bardzo zadowolona, przesyłkę mam gratis a
            ceny podręczników niższe niz w Merlinie czy Matrasie.
            • jonc12 Re: www.redmoon.pl 15-20% taniej podręczniki 28.06.10, 15:51
              Ja w Krakowie kupuje czesc podrecznikow pod Hala Targowa w niedziele rano -
              uzywane (czasem niestety bardzo uzywane uncertain ) i duzo tansze. Ale nie wszystkie
              tak sie da, wiec skorzystam z tego namiaru - dzieki!
    • falllen_angel Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 22.07.10, 21:44
      pio1303 napisała:

>
      > Polecam zakup podręczników w księgarniach internetowych. Są tańsze niż w
      > księgarniach stacjonarnych, często z dodatkowymi rabatami i darmową przesyłką,
      > np. teraz w Merlinie jest taka promocja:

Merlin się skończył jakieś kilka lat temu... W większości przypadków wystawiają
      książki po cenie sugerowanej wydawcy. A za tyle to mogę sobie na pierwszym,
      lepszym rogu kupić...

Osobiście polecam: www.taniaksiazka.pl/

a jak coś na szybko potrzebuję to empik.com

W.
    • martina.15 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 23.07.10, 10:50
      ja tam kupowalam na allegro cale liceum i czesc gimnazjum i bylo najtaniej,
      zdecydowanie smile
      • kamelia14 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 23.07.10, 11:31
        ja zamawiałam podręczniki www.podreczna.pl. najtaniej
    • monia19722 zamawiałam w wydawnictwie 01.08.10, 00:37
      zamawiałam w wydawnictwie Nowa Era, 10 % rabatu + wysyłka gratis
    • wino.porzeczkowe podręczniki do gimnazjum 09.08.10, 15:04
      Wykaz książek syn otrzymał już w czerwcu, niedawno porównałam ceny w
      merlinie, empiku i gandalfie z księgarnią (EFKA na Finlandzkiej)
      współpracującą ze szkołą (Angorska, Warszawa).
      Okazało się, że komplet wyszedł najtaniej w księgarni stacjonarnej.
      W ubiegłych latach kupowałam głównie w merlinie.
    • alfee Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 10.08.10, 09:32

Polecam księgarnię Molimen. W zeszłym roku kupowałam w Gandalfie i
      teraz też miałam taki zamiar, ale kiedy komplet podręczników do 5
      klasy był już w koszyku, kwota do zapłaty wyniosła prawie 450 zł
      (przesyłka była gratis). Za te same książki w Molimenie zapłaciłam
      334 zł (jednej książki brakowało) łącznie z przesyłką kurierską.
      Paczkę dostałam po 2 dniach od zamówienia.
      • ciocia_rada Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 17.08.10, 21:45
        eghm, co to jest molimen?? wrzuciłam w mistrza google i... "Sklep jest wylaczony
        z powodow administracyjnych. Zapraszamy wkrotce !" ale strona się otworzyła, tak
        patrze, patrzę i oni mają też konto na allegro? poza tym mają dostawę drogą! i
        dziwna ta strona, ale może coś kupię i sprawdzę...
        • b-b1 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 17.08.10, 23:42
          .... a ja przejrzałam wszystkie polecane księgarnie i tylko Gandalf miał większość książek, na które mam zapotrzebowanie. Porównałam tak mniej więcej ceny-różniły się -ale o naprawdę niewiele-więc zamówiłam w Gandalfie i czekam na przesyłkę.
          • pio1303 Re: Podręczniki - księgarnie internetowe - poleca 18.08.10, 10:30
            a ja w tym roku kupiłam w "podręcznej" podręczniki do 2klasy gimnazjum.
            Znalazłam wszystkie. W Gandalfie też mieli wszystkie ale ogólny koszt był wyższy
            o prawie 60zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka