atk55 Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 10:58 French Knots - węzeł francuski Cross Stitch - ścieg krzyżykowy Tu podpowiedź jeśli chodzi o angielskie nazewnictwo: www.hafciki.pl/tiki-index.php?page=SciegiAngielski Odpowiedz Link
atk55 Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 11:00 A tu szczegóły: Cross Stitch: www.anniesattic.com/stitches/cross-stitch/videos/xs_method_1.html www.anniesattic.com/stitches/cross-stitch/videos/xs_method_2.html French Knots: www.anniesattic.com/stitches/cross-stitch/videos/xs_french_knot.html Odpowiedz Link
dzidaa Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 11:16 atk dzieki za objaśnienie, ale jesli chodzi o Fracuski to nadal nie wiem o co chodzi, bo te linki nie otwierająsie u mnie................ Odpowiedz Link
atk55 Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 12:28 Sprawdzałam u siebie, u mnie się otwierają ale jeśli u Ciebie nie, spróbuj je wykopiować i wkleić bezpośrednio w okno adresu Powinno pójść. Ten French Knots, to takie jak gdyby supełki. Ja spotkałam się z nimi w robieniu oczek haftowanym misiom. Spróbuję znaleźć jakiś do tego opis rysunkowy i podesłać jeszcze raz. Jeśli nie, moze to co jest pod wskazanym linkiem wrzucę na voila. Myślę że tak będzie dobrze Daj znać po kolejnej próbie czy udało Ci się otworzyć ten link. Tam jest o tyle dobrze że załączony jest filmik i wsyztsko widać jak na dłoni Odpowiedz Link
dzidaa Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 14:09 ok, obejrzałam na innym kompie i jest ok, wiem o co chodzi.....dzieki Odpowiedz Link
basiaurban Re: French Knots i Cross Stitch 12.01.06, 15:47 French Knot www.dimensions-crafts.com/tipshtml/frenchknot.html Odpowiedz Link