estera25 10.08.07, 11:39 Witajcie spotkalam sie ostatno w necie z haftem wstazeczkowym.Czy ktoras z Was wie cos wiecej na jego temat: jak sie go wykonuje itp Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja01 Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 11:50 Ta, ja wiem jak to się robi. Jest to jedna z najłatwiejszych technik hafciarskich. Potrzebujesz do tego specjalnej ichły do haftu wstążeczkowego (dość gruba, z wąskim a dużym uchem) i kilka kolorów wstążeczek. Jak będziesz chciała to Ci zeskanuję 'szkółkę' z książki o wstążeczkach i kilka wzorów Pozdrawiam Anja Odpowiedz Link
pysia.w Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 11:59 zgadza się, bardzo łatwy i przyjemny haft, tak jak pisała Ania potrzebujesz grubej igły gobelinowej, zwykłej, ostrej igły do zaszywania wstążeczek, oczywiście kolorowych wstążeczek, nici lub muliny w kolorach wstążeczek i do dzieła. A tu jest to co ja zrobiłam ze wstążeczkami: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6285668dfc4c287f.html Odpowiedz Link
estera25 Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 12:22 Dzieki dziewczyny, Jestem zainteresowana kilkoma lekcjami i wzorami.A czy w zwyklej pasmanterii kupie takie wstazeczki i igle? Odpowiedz Link
pysia.w Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 12:26 w każdej pasmanterii kupisz wstążeczki atłasowe, są w różnych szerokościach i kolorach Odpowiedz Link
interlady Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 14:15 pl.rec.robotki.reczne.faq.w.interia.pl/ linki,instrukcje w dziale :o hafcie->haft wstązeczkami photo.163.com/photos/pansy312/6294083/ szkołka glinki.com/?l=jw0p6k glinki.com/?l=2dj7yh glinki.com/?l=ttm33v glinki.com/?l=n3y3pk glinki.com/?l=38j5e6 glinki.com/?l=r40jzq glinki.com/?l=5qwxn0 etb.gu.ma/ dyskuje Odpowiedz Link
milocin73 Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 22:22 Obecnie chyba ciężką ją kupić, ale jeśli będziesz miała okazję gorąco polecam www.dobreksiazki.pl/okladka7980-haft-wstazeczkowy.htmPozdrawiam Odpowiedz Link
anja01 Re: haft wstazeczkowy 10.08.07, 22:43 Esterko, jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to zapraszam do mnie na kursik Odpowiedz Link
estera25 Re: haft wstazeczkowy 11.08.07, 15:28 Z przyjemnoscia bym wpadła niestety jestem z Nowego Sącza.Jednak od paźdiernika bede w Warszawie co drugi tydzień moze wtedy jesli propozycja będie nadal aktualna. Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link
anja01 Re: haft wstazeczkowy 11.08.07, 15:37 Propozycja jest i będzie aktualna. To tylko kwestja obgadania terminu Odpowiedz Link
estera25 Re: haft wstazeczkowy 11.08.07, 17:24 Dzieki, a to moje gg dla ulatewinia kontaktu 3922345 Odpowiedz Link
baabcia Re: haft wstazeczkowy 15.08.07, 18:24 picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/REBVISTABORDADOENCINTA02 szaleństwo różyczkowe picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/REVISTABORDADOENCINTA tu sporo picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/CINTABORDADOS picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/101_ribbon_I picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/101_ribbon_II picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/BORDADOENCINTASPRECIOSAS picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/ENCYCLOPEDIBORDADOENCINTAOFRIBB picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/Introduction picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/EmbroideryAToZPartI picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/Embroidery_A_to_Z_part_II picasaweb.google.com/NOELITAANGELES/Ogura_2 a tu jest kilka albumów picasaweb.google.com/teredelatejera Odpowiedz Link