Dodaj do ulubionych

Konto w Chorwacji

IP: *.insat.net.pl 26.10.11, 09:31
Witam!
Potrzebuje założyć w Chorwacji konto w banku (osoba prywatna)
Czy muszę być w Chorwacji osobiście, czy mogę to zrobić w jakimś oddziale banku w Polsce, który ma swoje oddziały także w Chorwacji.
Może ktoś spotkał się z tym problemem .Dzięki
Obserwuj wątek
    • sofia41 Re: Konto w Chorwacji 26.10.11, 10:16
      Chyba konto bankowe zawsze zakłada się osobiście ?
      Ale jak nie mieszkasz w Chorwacji to po kiego diabła ci tam konto bankowe ?
      Visa, Master czy inne karty są tak samo dobre.
      To wcale nie jest takie wygodne jakby na to nie patrzeć.
    • hepik1 Re: Konto w Chorwacji 26.10.11, 10:19
      PeKaO S.A. jest partnerem Zagrebacka Banka w ramach grupy Unicredit Group.
      Być może tam udzielą konkretnej informacji.
      • ron5 Re: Konto w Chorwacji 29.10.11, 18:50
        mam konto w Hr zakadałem je w 2007 osobiście i bez zadnego problemu z naszym dowodem osobistym.
        Natomiast jak w tym roku wpłacałem na to konto pieniądze musiałem podać numer OIB do systemu w banku-numer identyfikacji podatkowej w Hr,co mnie zdziwiło.
        Nie wiem czy przypadkiem teraz do założenia konta nie jest potrzebny ten numer.pozdrawiam
    • Gość: Bartek Re: Konto w Chorwacji IP: *.insat.net.pl 02.11.11, 10:03
      Rozumiem,że konto muszę założyć osobiście w Chorwacji.
      Czy nie mogę tego zrobić w Polsce, w jakimś banku, który ma oddział w Chorwacji.
      Potrzebuję konto na osobę prywatną ( nie firmę) .Tez w takim przypadku potrzebny jest ten
      numer OIB . Jak to trzeba załatwić? Ile kosztuje prowdzenie konta dla osoby fizyczenj
      w Chorwacji Pozdr i dziękuję
      • sofia41 Re: Konto w Chorwacji 02.11.11, 10:33
        Zadzwoń tu, ten bank nalezy do UniCredit, ktory ma swoje oddzialy także w Chorwacji
        www.pekao.com.pl/o_banku/pekao_uci
        tam ci kompetentnie odpowiedza i doradzą.
        • ron5 Re: Konto w Chorwacji 02.11.11, 14:35
          mogę tylko dopowiedzieć-prowadzenie konta kosztuje mało-schodzi mi co miesiąc kilka (chyba 7 kun) za prowadzenie konta.
          Numer OIB załatwiałem na osobę ,nie firmę.Trwało to krótko,dostałem go praktycznie od ręki ,ale nalegałem na szybkie załatwienie.OIB załatwia się w Urzędzie Finansowym.Nie wiem czy można go uzyskać listownie.
          Moje konto mam w Erste Banka-chyba ich nie ma w Polsce.pozdrawiam.
          • olga400 Re: Konto w Chorwacji 20.07.15, 09:23
            A no i tak jak wyzej jest napisane do zalozenia konta potrzebujesz OIB czyli nasz NIP, idziesz do poreznej (US) i dostajesz od ręki bez problemu.
    • Gość: maniek konto w chorwacji IP: *.205.107.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.15, 20:36
      -czy w dzisiejszych czasach jest możliwość założenia w chorwacji konta bankowego z dostępem i obslugą przez internet
      -czy jest mozliwość kupienia np.kun przez internet w jakimś kantorze internetowym?
      • olga400 Re: konto w chorwacji 20.07.15, 09:20
        Mozesz zalozyc konto majac w Chorwacji firme lub bedac osoba fizyczna ale nie rezydentem i jak ja zakladalam to tylko SplitskaBanka miala taka mozliwosc. Ale to musisz byc na miejscu i dopytac bo nie wiem jak jest teraz. wiadomo co innego jak masz tu w Chorwacji meldunek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka