IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.12, 09:29
chcemy jechać do Primosten w drugiej połowie sierpnia proszę powiedzieć czy jest tam tak dużo ludzi - tłoczno/ i czy kwatery można poszukać na miejscu przez lokalne biura turystyczne
Obserwuj wątek
    • Gość: Irek Re: Primosten IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 10:53
      Tam jest bardzo tłoczno. Tam nie odpoczniecie. Plaże co prawda ciągną się prawie przez całe nabrzeże ale to i tak za mało w sezonie. Nie wiem jak jest końcem sierpnia, może lepiej. Największe oblężenie wszelkich plaż z racji upałów to 11-14 oraz 16-18 Koło dużego parkingu jest biuro w którym co chwilę pytają się o noclegi i z tego co zrozumiałem (byłem tam minutę pytając o bankomat Zagrebacka Banka), nie ma najmniejszych problemów z noclegami- kwestia ceny (czyli komfortu i połozenia), zwłaszcza, ze powyżej tez jest agencja. Nie polecam I-szej linii w okolicach konzumu i straganów. W ogóle w bezposredniej bliskości starówki. Tam nawet autem ciężko wjechać i wyjechać. Sam Primoszten przepiękny ale dla mnie najbardziej klimatyczny późnym popołudniem i wieczór, szczególnie od pięknego zachodu słońca na w dużej części otwartym morzu z cmentarza na górze starówki. Wtedy do masy z plazy dobijają jeszcze zwiedzający. Polecam mieszkać obok i dojeżdżać wieczorkami. Rogoznica, Zaboric. Ja byłem w Brodaricy (zaraz za Zaboric od strony Primoszten-do niego 15km) ze względu na dzieci bo chciały na plaże w sąsiednim kompleksie Solaris, choć na miejscowych plażyczkach w porównaniu do Primoszten spokój.
      • lillylive Re: Primosten 15.08.12, 14:40
        Byłam w ostatnim tygodniu czerwca i już był tłok,kwatery w ciemno szukałam prawie godzine!
        • Gość: jurow Re: Primosten IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.12, 21:21
          wszyscy straszą tłumem czy są miejsca na plaży i inne plaże w Primosten gdzie ludzi jest mniej , czy z tego powodu mam nie jechać. W którym rejonie należy szukać kwater spokojnych czy kwatery polecane przez biura na miejscu jest dużo drożej
    • edziasz Re: Primosten 20.08.12, 20:25
      ja tydzień temu wróciłam z przedmieść Primosten, dokładniej z Dolacu ok. 5 km do Primosten, nie wiem dlaczego ludzie piszą że jest tak tłoczno, a u nas jak wyjdzie słońce to nie jest tłoczno?
      Tam gdzie byłam jest kilka zatoczek i właśnie tam plażowaliśmy, a raz byliśmy koło kampingu na plaży i też spoko, nie wiem może ludzie nie lubią innych, ja np. nie wyobrażam sobie jechać na jakieś zadupie, ale to kwestia gustu a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje
      pozdrawiam:-)
      • nomosdag1 Re: Primosten 23.07.14, 11:53
        a czy w Dolacu można mówić o jakiejkolwiek cywilizacji? sklepy, bankomaty...??
        czy tylko jedna główna ulica i koniec ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka