Dodaj do ulubionych

uzależnienie od HR

19.11.12, 13:01
Witam
Czy jest jakiś "lek" na uzależnienie od tego wspaniałego kraju-próbowaliśmy w między czasie: Grecji, polskiego morza, Włoch, ale "ciągnie" nas do HR-mimo, że ceny rosną, wracamy tam co roku-a własnie o tej porze roku /jesień/ mamy chorobliwą nostalgię. Pozdrawiam wszystkich sympatyków tego cudownego kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek.59.pl Re: uzależnienie od HR IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 13:14
      Moim zdaniem to dobrze mieć jakieś nieszkodliwe uzależnienie. W turystycznym zbzikowaniu nie ma znaczenia, czy są to Włochy, Chorwacja, Rumunia, Polska, Seszele, itp. Byle nie skończyło się to chorobą, a że mniej pieniędzy na koncie, to już inny problem.
    • Gość: Modric Re: uzależnienie od HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 17:24
      Jedyny "lek" to brak pieniedzy na wyprawe do Chorwacji
    • trypel Re: uzależnienie od HR 19.11.12, 17:34
      Tak cudne miejsce przyciąga. Ciężko z tym walczyć.

A jak już bardzo będziesz chciał się uzaleznienia pozbyć spróbuj popracować z Chorwatami. Najlepiej w międzynarodowym towarzystwie. To na pewno w sporym stopniu pomoże. Na długo.
    • wislok1 Re: uzależnienie od HR 19.11.12, 18:56
      Nie ma co się leczyć, to niegroźna "choroba"
    • Gość: JJ Re: uzależnienie od HR IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 20:15
      Uważam,ze trzeba intensywnie infekowac.
      • sofia41 Re: uzależnienie od HR 19.11.12, 20:59
        Nie martwe się przyjacielu, najczęściej przechodzi to z wiekiem. Inni wpadając w nieuleczalną zależność źle kończą.
    • Gość: Ziutt Re: uzależnienie od HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 05:15
      Widocznie mało zwiedziłeś Grecji,Chorwacja fajna, ale Grecja ma więcej do zaoferowania,Włochy też.
      • Gość: marcinblonie Re: uzależnienie od HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 09:27
        Fakt w Grecji byliśmy raz, we Włoszech kilka razy-jednak to są kraje w których globalizm zrobił swoje-agresywne reklamy, sieci hoteli, skomercjalizowane plaże.... w HR jest jeszcze inaczej-chociaż chorwaci obawiają się, że po przystąpieniu do UE będzie tak samo jak w innych krajach basenu morza śródziemnego będących w UE-skończą się dziewicze zatoczki, spokojne plaże i pojawią wszędzie reklamy coca-coli, majonezu Helmans i kremu Nivea-wspaniałe lody zastąpi Algida, a lokalne piwo czy soki-produkty innego światowego potentata. HR to dla nas odskocznia od tego "młynu" komercjalizacji i globalizacji-oby jak najdłużej....
    • hepik1 Re: uzależnienie od HR 28.11.12, 21:03
      edom.pl napisał:

> Mnóstwo osób kupuje domy w
      > Chorwacji, bo ceny nie są zbyt wygórowane jak na polskie zarobki, i przeprowadz
      > a się tam na stałe.

O Boze,powazna firma wypsuje takie bzdury a Ty nie grzmisz? ;)
      • wislok1 Re: uzależnienie od HR 28.11.12, 22:51
        Nie wiedziałem, że Makłowicz z rodziną to mnóstwo ludzi, hehe
    • sofia41 Re: uzależnienie od HR 29.11.12, 14:20
      edom.pl napisał: ....... Mnóstwo osób kupuje domy w Chorwacji, ..............

Możesz podać jakieś namiary na nieruchomości w Dalmacji ? Intertesuje nas od Sibenika do Ploce.

• wislok1 Żeby się NIE uniezależnić 30.11.12, 00:32
      www.youtube.com/watch?v=aIyHTYy0WiM

• wislok1 Żeby się NIE uniezależnić II 30.11.12, 00:34
        www.youtube.com/watch?v=ojmw_BhIHsE
    • 1mefiu Re: uzależnienie od HR 14.12.12, 20:42
      więc tak jak już ktoś powiedział najprościej przeprowadzić się i działać w Polonijnym Towarzystwie nad Adriatykiem (Split, Kastele) krzewiąc polską kulturę. Towarzystwo "POLONEZ" www.udruga-polonez.hr ; marzenia się spełniają należy tylko bardzo pragnąć; faktycznie chorwackie nie ruchomości są bardzo modne w śród Polaków, (chociaż słowo tanie jest bardzo względna) jest kilka biur nieruchomości prowadzonych przez Polaków.
      • Gość: derek12 Re: uzależnienie od HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 18:01
        Ktoś wcześniej napisał że wystarczy popracować z Chorwatami żeby mieć dosyć Chorwacji.Otóż pracowałem ponad rok w Islandii i muszę przyznać że to bardzo fajne chłopaki i to oni nam zarzucali że wszystko umiemy robić /nawet jak nie umiemy/żeby tylko usunąć konkurencję.I tak na marginesie mieli trochę racji.Co do uzależnienia to ja mam już wielki przesyt żeby nie napisać serdecznie dosyć wczasów w tym regionie.Otóż wystarczy być tam kilkanaście razy ja w tym roku byłem 12-ty raz.Mam powyżej uszu. Na marginesie przepraszam za bzdury o Visie że jeżdziłem w poszukiwaniu kwatery od miasta Vis do "Kivaliji" skąd ja wziąłem tą nazwę,to chyba ten przesyt.Chodziło o Komizę. A w sumie to bym się wcale nie zdziwił jakbym w 2013 i tak znalazł się tam kolejny raz bo gdzie mam jechać.Nie wiem dlaczego ale uroiłem sobie że jedyne co może to zrównoważyć to Filipiny,Kolumbia,Meksyk itd Wesołych świąt
        • sofia41 Re: uzależnienie od HR 15.12.12, 18:07
          > A w sumie to bym si
          > ę wcale nie zdziwił jakbym w 2013 i tak znalazł się tam kolejny raz bo gdzie ma
          > m jechać.Nie wiem dlaczego ale uroiłem sobie że jedyne co może to zrównoważyć t
          > o Filipiny,Kolumbia,Meksyk itd

Faktycznie, masz już przyzwoite urojenia. Czyż nie za wcześnie, do świąt jeszcze sporo.
          • Gość: derek12 Re: uzależnienie od HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 19:08
            Być może nie wysiliłem się umysłowo z literacką jakością wpisu na temat przesytu spowodowanego corocznymi wczasami w tym regionie, ale uznałem że wśród piszących o złych Chorwatach i bogatych Polakach kupujących nieruchomości na wybrzeżu Adriatyku i tak nie mam szans ze swoimi spostrzeżeniami.Co do życzeń świątecznych-czy zostało dużo czasu ?.Czytałem że 21 grudnia ma być koniec świata jeżeli to dużo czasu to nie ma się czym martwić.Wesołych świąt dla tych dla których czas płynie normalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka