12.03.13, 21:23
Witam
Mam pytanie-czy ktoś zrezygnował z rezerwacji w Casamundo i poniósł jakieś koszty? Zapłaciliście te 25% całości wycieczki?Ja chciałam dzień po a oni żądają takiej kwoty. Czy jest to zgodne z prawem? Czy możliwe aby po jednym kliknięciu następowała rezerwacja wiążąca? A jak ktoś zrobiłby to dla żartu za kogoś? Nie chce mi się w to wierzyć?:(
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: casamundo 13.03.13, 09:32
      Ponoć w Novasol jest to samo. Klikasz ,rezerwujesz a jak nie płacisz to cie obciążają. W regulaminie to jest.Tylko ja to przeczytałam jak mi upomnienie na maila wysłali. Czekam na rozwój wypadków.
      • ktat Re: casamundo 13.03.13, 11:42
        w edom nawet nie ma informacji ile zaliczki, a też szukam
      • Gość: lila Re: casamundo IP: 178.235.216.* 14.06.14, 17:24
        Daj znać proszę jak się skończyło u Ciebie? Ja mam identyczną sytuację. Mogę spać spokojnie?
    • Gość: sunny Re: casamundo IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 20:51
      Witam, do mnie też przesłali z Casamundo rachunek za anulowanie rezerwacji. Czy możesz mi powiedzieć jak u Ciebie wygląda sytuacja dalej?
      • Gość: packigo Re: casamundo IP: *.flowpax.pl 17.04.13, 22:41
        Witam
        Anulowali mi rezerwację bezkosztowo. Napisałam maila z wyjaśnieniem i za kilka dni dostałam odpowiedź. Ale ja mam wykupioną u nich już jedną rezerwację więc może dlatego się zgodzili. A wysłali już jakieś pismo? Czy tylko maila?
        • Gość: Eliza Re: casamundo IP: *.elcuk.pl 11.05.13, 20:29
          Witam.
          Ja co roku korzystam z usług Casamundo lub Novasolu, chyba dwa razy rezygnowałam z rezerwacji ale miałam już wpłacona zaliczkę i nie było żadnych problemów z rezygnacją orza ze zwrotem zaliczki - w całości bez kosztów.
          • Gość: ula35 Re: casamundo IP: *.unity-media.net 21.06.14, 19:19
            Witam
            W 2013 roku spedzilismy wakacje na wyspie Murter, kwatera za posrednictwem Novasol zarezerwowana, po dojechaniu na miejsce okazalo sie ze warunki okropne nie majace nic wspolnego z oferta ze strony Novasol- mniejszy metraz niz w opisie, w lazience odpadajace kafelki ze sciany, brak podworka, miejce do grillowania -otoczone gruzem budowlanym , siekiera , lopaty na ziemi , uszkodzone kafle na wejsciu do apartamentu - bardzo latwo w takim miejscu o powazne skaleczenie...zadzwonilismy natychniast do Novasol udokumentowalismy wszystko zdjeciami, nie wprowadzilismy sie zatem wogole i odjechalismy stamtad....:-) Novasol co prawda zaoferowac mogl nam cos nastepnego dnia , szukalismy na wlasna reke i znalezlismy naszczescie sami super fajny domek- bylo nas 6 (4 doroslych i 2 dzieci). Nastepnego dnia wyslalismy e-mail i zdjecia , po powrocie z wakacji dostalismy potwierdzenie ze przyjeto reklamacje , i po ok 3-4 miesiacach dostalismy calkowity zwrot kosztow rezerwacji.
            • Gość: vvv Re: casamundo IP: *.ists.pl 21.06.14, 19:50
              A może podaj co to była za miejscówka, po co ktoś jeszcze ma się naciąć?
    • Gość: grazyna Re: casamundo IP: 80.50.231.* 14.06.13, 19:31
      uważajcie na casamundo i novasol oszukują ludzi na cenie, w lutym cena 9700zł. a od kwietnia 8100zł za dom dla 16 osób. uważają, że to last mimut trwające 3 miesiące. nie zamawiajcie u nich, bo trudno się z nimi dogadać.
    • Gość: ANKA Re: casamundo IP: *.centertel.pl 15.10.13, 18:51
      NIE!!!!My zarezerwowaliśmy dom w Bułgarii, klikając potwierdzasz ,że zapoznałeś się z regulaminem , a w regulaminie maleńkimi literkami pisze ,że właściwie to nic nie jest tak jak piszą i do niczego nie możesz mieć roszczeń. Co najgorsze na tydzień przed wyjazdem odwołali nam rezerwację, pieniądze oddali , ale zostaliśmy dość liczną grupą "na lodzie" .W tak krótkim czasie trudno coś znaleźć dla sporej grupy. To co nam zaproponowano w zamian nijak się miało do naszych oczekiwań.
      • luleczek111 Re: casamundo 23.01.14, 15:42
        Witam, my odkryliśmy novasol w zeszłym roku jak szukaliśmy hotelu na kilka dni w okolicach Legolandu.
        Domek super, Dania super, wszytsko bezproblemowo, kaucję zwrócono nam w całości potrącając tylko opłaty za zużycie prądu, wody itd. (W krajach śródziemnomorskich wszystko jest w cenie). Tam akurat za sprzątanie biorą 600 zł ale zdecydowaliśmy się zaryzykować i posprzątać sami. Uznano nam sprzątanie więc oszczędność spora.
        Tego samego roku 2013 zdecydowaliśmy się na Novasol do Chorwacji-tam też wszystko super z pięknym widokiem na miasto PAg. Kilka rzeczy z opisu się nie zgadzało, ale właściciel następnego dnia wszystko doniósł. Z czystością to średnio, widać ,że standard południa jest gorszy niz północy. Z tym trzeba się po prostu liczyć.Napisałam nawet po przyjeżdzie do novasolu i natychmiast kontaktowali się z właścicielem obiektu. Potem żałowałam, bo właściciel nie ropił problemów jakbym tylko z nim to załatwiła, ale przynajmniej wiem, ze dziaąłją szybko (aż za szybko). Nawet w chorwackim novasolu pracuje Polka, wiec nie było problemów z ewentualną komunikacją. Teraz też wybieramy domek w Danii i znów zabieramy dzieciaki do Legolandu. Polecam
    • Gość: tomek Re: casamundo IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 16:22
      Cassamundo to firma która nie dba o klientów, jednym zdaniem oszuści. W zeszłym roku zamówiliśmy w Chorwacji miejscówkę pod kątem pobytu z trójką małych dzieci, z opisu wynikało że dom posiada duży ogrodzony ogród i to zaważyło na wyborze. Po długiej drodze okazało się że jest to dom bez ogrodzenia przy samej ulicy, żadnego trawnika tylko mały betonowy parking na którym miałyby się bawić dzieci. Na miejscu udało nam się znaleźć inny obiekt który spełniał nasze oczekiwania. Przed opuszczeniem obiektu w którym spędziliśmy tylko kilka godzin, właścicielka nie przyjmowała do wiadomości że opis obiektu jest całkiem inny niż to co zastaliśmy. |Ostatecznie zastraszyła nas policją i musieliśmy zapłacić jej 400Euro za jej straty związane z naszą rezerwacją. Złożyliśmy reklamację w Cassamundo ale ani zaliczki 25% kwoty pobytu ani kwoty 400euro nie odzyskaliśmy. Jedyna odpowiedź to że powinniśmy uzbroić się w cierpliwość itp. , a minęło już 7 miesięcy.
      A więc lepiej uważajcie przy wyborze tego biura!
      • expertour Re: casamundo 17.07.14, 12:24
        A zdjęć ogrodu nie było.
    • Gość: io Re: casamundo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.14, 20:54
      to są umowy zawierane na odległośc poza siedziba.Według prawa masz 10 dni na rezygnację bez podania przyczyn.Jezeli stosują klauzule niedozwolone to pozwij ich do sądu.sprawę masz wygraną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka