e_podmiejska 30.08.15, 22:37 Zadam może infantylne dla niektórych pytanie, ale czy kupujac winiety na stronce PZMot otrzymam je już z datą oznaczoną z góry (według moich potrzeb), czy zazazczam datę sama na winietce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opal Re: PZMot winiety? IP: *.telpol.net.pl 30.08.15, 22:58 no troksze nie na temat ci odpowiem bo nie wiem ale ogólnie nie warto kupować w pzm bo zdzierają bez problemu kupisz na stacjach benzynowych zaraz przy wjeździe do danego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: PZMot winiety? 31.08.15, 08:42 zakup na stacjach już przerobiłam dobrych parę lat temu. Dla wygody wolę jechać z kompletem w samochodzie, a z tym przełaceniem to chyba nie jest aż tak żle. Wg. mojej orientacji na komplecie wyjdze ok. 15-20 zł drożej. Chyba,że się mylę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: PZMot winiety? 31.08.15, 08:44 A tak przy okazji, poradźcie, u kogo najlepiej wykupić ubezpieczenie turystyczne dla rodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PZMot winiety? 31.08.15, 09:17 Komplet pojecie względne w zaleznosci od trasy i czasu(10 dniowe /miesieczne)Raczej dużo więcej niz 15-20 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: PZMot winiety? IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.15, 09:35 Zawsze wykupuję winiety w Pezetmocie. Zaznaczają terminy, ja naklejam na szybę i dalej w drogę. Kiedyś robiłem inaczej ale teraz lubię "święty" spokój. Co do kosztów winiet, to uważam, że zapłacenie kilku złotych więcej, przy ogólnych kosztach wyjazdu (6, 7, 8,... tys. zł) jest mało znaczącym ułamkiem procenta. Ale każdy robi jak lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: PZMot winiety? 31.08.15, 10:31 w zeszłym roku kupiłem wszystko (Czechy, Słowacją i Wegry) przez pzmot. Przepłaciłem jakies 80-100 pln. To faktycznie mniej niż 1 % kosztów urlopu, ale strasznie nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak idiotę. Z tego samego powodu nie kupuję na polskich stacjach przed granicą czeskiej winiety - dorzucają jakieś 40 pln do 1 miesiecznej. Dlatego węgierską kupiłem online a resztę na I stacji za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PZMot winiety? 01.09.15, 11:12 A ja mam winiety w dupie ;) W Czadcy kupuję słowacka a potem Węgry,Słowenie za darmo. I moge sie zalożyc,ze bedę w tym samym czasie w Splicie co ci,którzy pojada przez Czechy,Austrię i Słowenie(15 euro) I jeszcze dodatkowo w tym roku przez CRO jedynką,bo chorwackie autostrady mnie coraz bardziej nudzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: PZMot winiety? IP: *.ists.pl 02.09.15, 07:58 Wrzucisz skany ze stacji benzynowych to może uwierzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek.r Re: PZMot winiety? 04.08.16, 16:59 hepik 1 brawo !!! ja też tak jadę już nie pierwszy raz.......i co ważne Tobie za to dziękuję.....pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PZMot winiety? 04.08.16, 17:22 Tylko z tymi Węgrami ciut sie zmieniło.Ale mam nadzieję,że nie wpakowałeś sie na minę. Odpowiedz Link Zgłoś
sulek61 Re: PZMot winiety? 03.08.16, 09:46 winieta 10 dniowa na Austrie koszt 38,16(€=4,32), w Pzm-cie 56 zł, Czechy 49,60 zł (0,16 kcz) , w Pzm-cie 67 zł. Do tego trzeba doliczyć przesyłkę ,list polecony priorytetowy 9 zł.Ja sprawdziłem ceny dopiero po zakupie 😣,pewnie bym nie kupił.Jedyny zysk to brak stania w ew. kolejkach do kasy😁 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PZMot winiety? 31.08.15, 06:08 Otrzymasz z datą czyli przedziurkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: PZMot winiety? 01.09.15, 14:17 Kupowanie tych winiet to upierdliwość trzeba kupić czeską w Zabreh (jadę z wrocławia) i zaraz potem austriacką i po 3 h słoweńska tak,że jeśli było by możliwe kupienie w kraju za sensowną cenę-było by fajnie. Ale +100 pln to za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś