Dodaj do ulubionych

Arabella World

12.11.12, 10:39
JUż prawie zdecydowąłam się na ten hotel. Eftalia Village bardziej mi się podoba ale 1000 zł więcej a chyba oferta podobna. Moze ktoś był w tych hotelach
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 20:10
      Owszem, byliśmy w Arabelli World na przełomie sierpnia i września tego roku. Hotel godny polecenia. Poniżej link do opinii o hotelu, w tym także moja opinia:
      www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Arabella+World-hid_34318.html
      • gustawada Re: Arabella World 13.11.12, 13:53
        Wielkie dzięki. Mam jedno pytanie-w Eftalii jest jakiś bus wożący do Alanyi-gratis. Jkai jest koszt takiego dojazdu z Arabelli-mysłę raczej o autobusie-czy przystanek jest blisko a moze tez jakiś bus hotelowy.
        • Gość: Max Re: Arabella World IP: *.alfanet24.pl 13.11.12, 13:57
          mam pytanko czy wybrałaś ten hotel z ofert Alfa Star?
          • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 22:39
            Tak, wykupiliśmy Arabellę w Alfa Star. I wszystko było OK. Biuro dba o swoich klientów. Pozdrawiam.
        • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 22:46
          Do Alanyi jest ok. 22 km, jedzie się ok. 30 min. Przystanek dolmusza (busik) w stronę Alanyi jest naprzeciwko hotelu Arabella, po drugiej stronie ulicy. Tuż przy hotelu jest bardzo fajne przejście podziemne, którym idzie się właśnie na ten przystanek dolmuszy w stronę Alanyi, lub na plażę.
          A z powrotem (z Alanyi) jest jeszcze fajniej, bo przystanek jest tuż przy hotelu Arabella World. Pozdrawiam.
          • gustawada Re: Arabella World 17.11.12, 19:20
            wielkie dzięki ale jednak eftalia resort ..
            • Gość: mika Re: Arabella World IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.11.12, 22:45
              Lepsza bylaby Arabella.... widzialam Eftalie resort jadąc busem do Alany w tym roku....zadupie totalne dookoła nie ma infrastruktury... do plazy zdezelowane przejscie nadziemne wyglada jak rura gazowa.... i plaza tuz przy naprawde ruchliwej ulicy...w katalogach prezentuje sie calkiem przyzwoicie ..ale na zywo... niekoniecznie.... skoro juz wybralas to klamka zapadl... Turcja sama w sobie jest cudowna a najwazniejsi sa ludzie z ktorymi sie jedzie tak czy inaczej udanego wypoczynku...
              • Gość: dagarts Re: Arabella World IP: 5.174.126.* 08.12.12, 10:18
                Interesuje mnie okolica hotelu Arabella, czy są jakieś sklepy, czy można przejść się gdzieś na spacer.
                • Gość: Currantstory Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 16:04
                  My zdecydowaliśmy się na ten hotel z biura Alfa Star i lecimy 17.07.2013 :)
                • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 23:19
                  Wszystko opisałam - przeczytaj wcześniejsze moje wpisy (powyżej).
                  • Gość: olak Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 21.12.12, 10:40
                    Jak duży bakszysz trzeba zapłacić,żeby mieć ten większy pokój? Wyjazd już kupiony-lecę 20.07.
                    • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.12.12, 22:44
                      Proszę napisać, czy w tym hotelu są dwa baseny zewnętrzne? Pytam, bo w niektórych katalogach jest chyba zdjęcie basenu ze starej części. Czy ten basen wewnętrzny tez jest normalnie dostępny, czy trzeba dodatkowo płacić? Ewa jak byś mogła odpowiedzieć.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 11:37
                        Przykro mi, focusbis, że nie mogę Ci pomoc - w ogóle nie interesowały mnie baseny w Arabelli World, nie byłam ani razu. Będąc nad morzem kąpię się w morzu, a Arabella ma wydzieloną część pięknej, cudownej plaży - więc nic mi już do szczęścia nie było potrzebne:)) Cudne, cieplutkie, turkusowe morze! Pozdrawiam i życzę Ci wspaniałego wypoczynku - jestem pewna że taki będzie.
                        • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.13, 20:22
                          Jeśli jest tak pięknie, jak pięknie mówisz, to będzie super. Z basenów też raczej staram się nie korzystać, ale będąc z dziećmi to trzeba być gotowym na wszystko.
                          Udanego urlopu 2013!
                          • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 18:51
                            Dzięki:) Czy czytałeś opinie o Arabelli World (w tym moją+zdjęcia) na Holidaycheck? Jeśli nie, to poczytaj - bardzo dużo ludzi jest zadowolonych z pobytu w tym hotelu. Mimo, że do plaży trzeba kawałek dojść. Na prawdę warto wybrać ten hotel, tym bardziej że cena jest umiarkowana.
                            Nam się ta plaża tak spodobała, że wybraliśmy w tym roku hotel przy tej samej plaży:), lecimy w czerwcu, z Warszawy. Pozdrawiam.

• Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.13, 18:42
                              Dzięki, tak czytałem opinie. My lecimy z Warszawy 29.06.
                              Pozdrawiam wszystkich.
                              • Gość: Ewa Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 22:41
                                A my 22.06. z Warszawy. Pozdrawiam.
                                • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 20:19
                                  my lecimy 29.05
                              • dziaaadekk Re: Arabella World 12.05.13, 13:17
                                Dołączymy do Was z Poznania 29,06,13r. 2+2 Chłopcy w wieku 7 i 9 lat. Do zobaczenia na miejscu
    • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.12.12, 18:09
      Klamka zapadła, wczasy kupione wybór Alfa Star, wylot 29.06. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować i biuro będzie istniało dalej
      Jeśli ktoś już tam był i ma doświadczenie z pobytu w tym hotelu, lub chce się podzielić praktycznymi poradami np. gdzie kupić wycieczki tam na miejscu, jak dojechać do delfinarium itp., będę wdzięczny.
      • Gość: viki Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.13, 22:35
        Witam.
        Ja też do tego hotelu dopiero 20.07.
        • Gość: sandra Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:26
          To napewno się spotkamy:) My lecimy 20.07 z Warszawy
      • Gość: badzia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 17:38
        Witam! My równiez lecimy 29.06 2013 do Arabelli Word z Katowic czy tez lecicie z Katowic ?pozdrawiamy
        • Gość: ijgddssaa Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 20.01.13, 11:19
          Kto jedzie do Arabelli Word my jedziemy od 20.7.2013 do 4.8.2013 prosze odpisac kto bedzie w tych dniach?:) prosze odpisac.
          • Gość: Ja Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 16:20
            Ja będę z rodzinką od 20.07 do 3.08.2013.
            pozdrawiam
            • Gość: sandra Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 19:32
              A skąd lecicie? <20.07>
              • Gość: ijgddyyssaa Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 20.01.13, 19:34
                my z Warszawy
                • Gość: ja Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 20:41
                  my z katowic
                  • Gość: jjgdssyyaa Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 25.01.13, 08:28
                    To juz jestesmy w 4 rodziny. My mamy 2 dzieci -10 i 12. Kto jeszcze leci z dzieckiem?
                    • Gość: Sandra Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 09:40
                      My 2+2(12 i 14)
                      • Gość: Dorota Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.13, 20:01
                        Już się nie mogę doczekać.
                  • Gość: sonia Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 10:52
                    hejka ja tez lece 20,07 z rodzinką (7,14)z katowic,myślę,że będzie wesoło,pozdrawiam
                    • Gość: ja Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 11:24
                      My z córką 12 lat.
                      • Gość: olak Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 06.02.13, 15:26
                        To zapowiada się bardzo wesoły urlop :-)) My tę 20.07 z W-wy (2+2)
                        • Gość: ijgddyyssaa Re: Arabella World IP: *.105.128.30.tvsat364.lodz.pl 20.02.13, 15:02
                          My mamy dziewczynke 10 lat a chlopaca 12 lat.
        • Gość: empek Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 16:53
          My także lecimy do Arabelli 29 czerwca z Katowic :)
          • Gość: badzia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 23:53
            Empek do zobaczenia na lotnisku my równiez 29 czwerwca z Katowic jeśli mozna zapytac macie dzieci bo my mamy corke 13 lat i syna 4 lata.Pozdrawiam
            • Gość: Kaja Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 05.03.13, 07:57
              Może ktoś leci 12 czerwca do Arabelli ?
              • Gość: Rathonatekton Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 09.03.13, 11:11
                My lecimy z Warszawy(dziewczynka 10 lat, chłopiec 13) 20.07
                • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.13, 14:32
                  ja już pisałem lece z Was wszystkich najwcześniej bo 29.05 więc po powrocie napiszę co i jak...
                  • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.30.38.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.13, 23:20
                    Witam

my lecimy do Arabelli 1 maja na 2 tyg ,widzę że hotel ma duże zainteresowanie to super,jedzie może ktoś w tym terminie???
                    • Gość: kk Re: Arabella World IP: *.euro-net.pl 29.05.13, 12:35
                      Jak po urlopie w hotelu arabella opisze Pani?
                  • Gość: Kaja Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 11.03.13, 14:26
                    czekam na informacje :)
                    • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.30.124.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.03.13, 14:48
                      ok dam znać co i jak
                      • Gość: Edyta Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 13:58
                        Proszę zwrócić uwagę na wodę pitną butelkowaną. Jaki jest dostęp, czy trzeba kupować na własną rękę. czy jest dostępna w all. To dla nas bardzo ważne.
                        Też jedziemy 20.07. 2+1 (córka 12 lat)
                        dzięki
                        • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.31.94.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.13, 15:19
                          na pewno zwrócimy my też lecimy z dzieciakami najmłodszy 9 miesięcy
              • Gość: Kaśka Re: Arabella World IP: 188.116.35.* 21.03.13, 09:15
                Lecę 12.06 z Katowic z rodziną 2 + 1 dziewczynka 9 lat
                • Gość: Kaja Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 21.03.13, 17:51
                  To znaczy ,ze spotkamy się w Arabelli :)
                  • wusia1973 Re: Arabella World 23.03.13, 10:49
                    Witam.
                    A był ktoś z biura Viva Club lub Best Reisen ,albo chociaż rozmawiał z ludźmi którzy byli z tych biur .Chodzi mi głownie o Viva Club gdzie byli kwaterowani i jak spisało się biuro w tym hotelu.
                    • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.30.45.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.03.13, 15:50
                      ja lece z viva club i przy rezerwacji jest możliwość wyboru pokoju ekonomiczny tańszy albo standardowy,ja wybrałam ekonomiczny bo nie zależy mi na pokoju bo bede w nim tylko spać,ekonomiczne podobno są w starej części a standardowe to nie wiem
                    • Gość: k_k Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 09:09
                      Byłam w Arabbeli z Viva club , zakwaterowanie w nowej części, (pokoik czyściutki, klima chłodziła) wszystko super, łącznie z jedzeniem, (przytyłam 2 kg po 2 tygodniach) nikt nie miał zatruć czy czegoś takiego, na 6+ zasługują też animatorzy, dwoją i się troją żeby wszystkim dogodzić, ogólnie hotelik jest rozrywkowy, zawsze jakaś fajna muzyka, zabawy, (a obok był hotel 5* - cisza i ponuro). Super wypoczęliśmy w Arabelli, gdyby nie to że w Turcji byliśmy już 2 razy to pewnie pojechalibyśmy znów. Polecam Delfinarium ok 1/2 godzinki spacerkiem lub 2 przystani busikiem za 1 euro.
                      Rezydenci z VIVY club a raczej Pani rezydentki w porządku, spotkanie informacyjne, ale nie narzucały niczego, później dostępne pod telefonem, ale w zasadzie wszystko było w porzadku i nie było potrzeby interweniować.
                      • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.31.216.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.13, 10:18
                        super wiadomość
                        ile kosztuje wstęp do delfinarium??
                        • renatan53 Re: Arabella World 04.04.13, 11:37
                          Witam my także wylatujemy z Katowic 19.06-03.07 2013 ,hotel Arabella Word.
                          • Gość: annakos83 Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 09:58
                            Witam.My również 19 .06 do 03.07 z Katowic.Mamy 3 dzieci najmłodsze bedzie miało 9 miesiecy .Lecą z nami znajomi też z dzieckiem 7 lat. Ktoś jeszcze leci? Nie mogę się już doczekać,tymbardziej jak widzę tę zimę za oknem.
                            • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.182.18.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.04.13, 10:37
                              Ja też lecę z 3 dzieciaków tylko że 1 maja ,najmłodszy będzie mieć 7 miesięcy,potem 3 latka i córka 7 będzie wesoło z taka ekipą
                              • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: 91.224.144.* 05.04.13, 10:44
                                O to proszę o info po powrocie bo my lecimy 29 maja też z 10 miesięczną córą i syn 5 lat więc dane co i jak trzeba przewidzieć, zabrać dla bobasa będa dla nas cenną wskazówką...
                                • Gość: annakos83 Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 11:49
                                  Dokładnie.Sama się zastanawiam co wziąć dla córci do jedzenia i czy tam coś będzie.Proszę napisać po powrocie 1 maja to już niedługo.. super. Szkoda ,że taka rozbierzność w terminach .
                                  • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.30.96.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.04.13, 13:07
                                    Dam znać na pewno.Ja biorę wszystko ze sobą oprócz wody w butelkach nie wiem jak ja się spakuje ;) same pampersy pół walizki ale damy rade
                                    • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.13, 17:19
                                      Spokojnie - byłem parę razy w Turcji i w zasadzie mają to samo w sklepach co u nas chodzi tylko o ewentualny rozruch - tzn gdzie co i jak. Pierwszy raz lecimy z tak małym dzieckiem więc zawsze to mamy pewne obawy. Za każde wskazówki większość z nas będzie wdzięczna. Jedno co na pewno mogę doradzić proszę się dodatkowo ubezpieczyć - standardowe ubezpieczenia dość marnie pokrywają koszty szpitala a że lepiej dmuchać na zimne doradzam dodatkowy pakiet (pobyt w szpitalu ok 1000euro za dobę).
                                      Udanych wakacji....
                                      • Gość: jesteem Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 12.04.13, 20:21
                                        My jedziemy 20.7.13 r do 3.8.13 r
                                        • Gość: Sandra Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 16:27
                                          A skąd lecicie?
                                          • Gość: jajestem Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 27.04.13, 19:42
                                            My lecimy 20.7 do 3.8 z warszawy
                            • Gość: aGNIESZKA Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 22.04.13, 17:41
                              WITAM MY ROWNIEZ 19 ,07 z KATOWIC I TEZ MAMY MALUTKIE DZIECIATKO AKURAT SKONCZY ROCZEK:) I CORKA 5,5 ROKU POPZDRAWIAM
                              • Gość: AnnaKos Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 20:32
                                Super. Pozdrawiam .Już coraz bliżej....
                                • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 03.06.13, 18:00
                                  no juz coraz blize a samolot o 4 pewnie ze damy rade a potem caly dzien przed Nami mam tylko nadzieje ze wozek wezma dopiero jak wejdziemy do samolotu zeby nie dzwigac tych naszych dzieciatke:) moze jeszcze pośpią:) pozdarwiam a spotkac to napewno sie spotkamy:)
                                  • Gość: annakos Re: Arabella World IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.06.13, 17:15
                                    Witam.Wózekiem jedzie się pod sam samolot.Przynajmniej zawsze tak było. Wczasy wykupione w Viva club? Bo my tak .A skąd jesteście? Jeszcze tylko 2 tygodnie ...
                                    • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 04.06.13, 20:24
                                      Wtammy z viva club a z tym wozkiem to super mam nadzieje ze tu tez tak bedzie a my jestesmy z Leszczyn koło Rybnika a państwo?? No my juz z niecierpliwoscia odliczamy a w sobote przed wylotem jeszcze roczek coreczki:)
                                      • Gość: annakos83 Re: Arabella World IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.06.13, 15:33
                                        Witam. Z Zabrza jesteśmy. Nasza mała ma 9 miesięcy skończone . Taka z niej wiercipięta ,że pewnie da nam trochę popalić ale nieszkodzi... Mamy dzieci w podobnym wieku bo młodszy syn ma 5,5 roku a starszy 7 .Z nami lecą też znajomi którzy mają córkę 7 lat.Czyli szykuje się wesołe towarzystwo. Pozdrawiam.
                                        • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 06.06.13, 13:53
                                          o to super dzieci bedą miec towarzystwo a Nasza mała to tez taka szybka i wogole wszedzie jej pełno i jak narzie nie chodzi wiec tez bedziemy latac hahahaha z nami leca tez rodzice wiec na zmiane bedziemy nosic hahaha dzisaj zaczeła cos kaszlec i juz syropki ma wiec mam nadzije ze wszytsko bedzie oki pozdrawiam:)
                                          • Gość: annakos Re: Arabella World IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.06.13, 17:54
                                            No tak z dziećmi to tak jest.Nasza właśnie kończy antybiotyk bo miała chore oskrzela.Mam nadzieję,że do wyjazdu już się nic nieprzyjemnego nie stanie. Fajnie ,że rodzice z Wami jadą przynajmniej będziecie mieć możliwość wychodnego ...My też odliczamy, ale teraz to już zleci szybciutko.Pozdrawiam
                              • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 30.05.13, 10:06
                                Witam ponownie ale szczeliłam gafe napisałam ze wylatujemy 19,07 a lecimy 19,06 z Katowic z rocznym dzieciatkiem i 5,5 letnia córką pozdrawiam wszytskich:)
                                • Gość: annkos83 Re: Arabella World IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.06.13, 17:27
                                  A to super , pewnie się spotkamy. Widziałam ,że mamy wylot o 4 rano.Wcześnie ,ale damy radę.Pozdrawiam
            • Gość: empek Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 22:35
              Sorry badzia ,ale zapomniałem trochę o tym temacie na forum i stąd to ogromne opóźnienie w odpowiedzi.
              My lecimy z synem w wieku 13 lat.
              Tak więc jeszcze trochę ponad 2 miesiące i napewno będziemy podróżować tym samym samolotem :)
    • magia-81 Re: Arabella World 04.05.13, 11:25
      Ja byłam w Arabella World w X.2012 . BYliśmy mega zadowoleni:) jedzenia nie do przejedzenia:) tylko jadąc to tego HOtelu zaopatrzcie się w alkohol bo tam piwo(w sumie w smaku jak woda)było bez% jak i wódka jak woda z kranu,jedynie wino smakowało w miarę jak wino....mówię oczywiście o opcji ALL !byłam z FLY.PL cena była super i w sumie wszystko było w jak najl.porządku:) Polecam w 100% :)
      • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.piekary.net 16.05.13, 14:10
        Dziś w nocy wróciliśmy.wrażenia super,hotel fajny,czysty,obsługa super,miejscowość tez fajna jesteśmy bardzo zadowoleni,alkohole też super nie są słabe jak czytałam na forum ,jedzenie średnie ale nie było złe,ale nie było tez super,byłam w Turcji pierwszy raz i jestem zachwycona,mam porównanie z Bułgaria,Tunezja i Egiptem,mieszkaliśmy w nowej cześć a mama w starej ale nie widziałam różnicy jedynie w nowej były telewizory lcd ,chętnie odpowiem na pytania

pozdrawiam
        • magia-81 Re: Arabella World 16.05.13, 17:32
          To miałaś koleżanko szczęście a alkoholami....bo my dziennie mogłyśmy wypić hektolitry tego czegoś co sie u nich nazywało piwo i zero "szmera"/. Oszukiwali wtedy zapewne barmani....jedyne co wino miało jakieś %.

Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Dziś w nocy wróciliśmy.wrażenia super,hotel fajny,czysty,obsługa super,miejscow
          > ość tez fajna jesteśmy bardzo zadowoleni,alkohole też super nie są słabe jak cz
          > ytałam na forum ,jedzenie średnie ale nie było złe,ale nie było tez super,byłam
          > w Turcji pierwszy raz i jestem zachwycona,mam porównanie z Bułgaria,Tunezja i
          > Egiptem,mieszkaliśmy w nowej cześć a mama w starej ale nie widziałam różnicy je
          > dynie w nowej były telewizory lcd ,chętnie odpowiem na pytania
          >
          > pozdrawiam
        • Gość: AnnaKos83 Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 14:25
          Witam Pani Justyno.Proszę mi napisać jak dzieci zniosły podróż i jedzienie.Mam dzieci w wieku 7 lat ,5 lat i córcia 9 miesięcy o którą się najbardziej martwię.Planuję zabrać pampersy,kaszki ,mleko,obiadki,podstawowe lekarstwa.Nie wiem co jeszcze?Czy pozwolono wnieść na pokład samolotu jakieś jedzenie dla niemowlaka?Czy dostała Pani łóżeczko dla niemowlaka?Jak jest z dojściem na plażę? Bo czytałam różne opinie. Byłam już w Tunezji i Egipcie ale nigdy z tak małym dzieckiem i wszędzie była woda butelkowa....a tam podobno nie ma??
          • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.piekary.net 18.05.13, 15:44
            Ja też byłam z dziećmi 7 lat,3 lata i 8 miesięcy.Nie ma wody butelkowej,ja brałam wrzątek z automatu do mleka dla dziecka,wodę można kupic w markecie 1,5 l kosztuje 0,5 lt czyli kolo 1 zł.Ja miałam kaszki jedzonko mleko i pampersy ze sobą,jedynie dziecku dawałam ze stołówki budynie i desery.Dzieci jadły frytki w snack barze albo na plaży,na śniadanie naleśniki i jajka.Dojście na plaże po schodach jest zjazd ale stromy,lepiej wózek znieść .Jeśli chodzi o łóżeczko to dostaliśmy zwykła dostawkę jak dla dorosłego,ale dla nas to nie był problem. Jak są jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.Pozdrawiam
            • Gość: Jola Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 11:17
              A ten market to daleko od hotelu?
              • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.piekary.net 19.05.13, 18:04
                10 minut spacerkiem
            • Gość: AnnaKos83 Re: Arabella World IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 13:51
              Dziękuję za odpowiedź.A jak wyglądała sprawa z samolotem? Chodzi mi o to konkretnie czy mozna coś wnieść dla niemowlaka do jedzenia??
              • Gość: Justyna Re: Arabella World IP: *.piekary.net 21.05.13, 10:25
                miałam termos z woda ,soczek i herbatkę i mleko gotowe już i wszystko mogłam mieć tylko musiałam wszystkiego spróbować,podróż samolotem ok nie było problemów mały spał ;)
            • Gość: Kaśka Re: Arabella World IP: 188.116.35.* 21.05.13, 12:21
              Pani Justyno, proszę o informację nt. ilości leżaków przy basenie i na plaży (czy jest problem z uzyskaniem wolnego miejsca).
    • Gość: mAgDA Re: Arabella World IP: *.dynamic.mm.pl 16.05.13, 14:28
      Koleżanko mówisz,że w tym drugim Hotelu 1000zł drożej? a z jakiego biura jedziesz ? My byliśmy z FLY.PL . i za tydizeń w Arabelli \all inclusive na osobę płaciliśmy 1420zł.dadam,że z Arabella byliśmy zadowolenie w 100% . Jedzenia pełne stoły,przytyliśmy wszyscy ponad 2kg bo wiadomo jak się jedzie raz na ruski rok to się nie patrzy na kcal tylko się próbuje różności;) w razie pytań pisz koleżanko;)
      • Gość: kornela Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 16:33
        Czy jest woda butelkowana w all ?
        • Gość: @#$% Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 16:40
          Gdzie wymieniliście pieniądze na liry. Czy jest w hotelu kantor?
          • magia-81 Re: Arabella World 16.05.13, 17:27
            :Pieniążki wymienialiśmy w kantorach w centrum Avsallar (tam jest taki bazar) z 15minut od Arabella. Wydaję mi się,że w Hotelach nie mają dobrego przelicznika;/ ale warto wymienić na tą ich walutę bo wtedy wszystko jest dużo tańsze niż jakby się płaciło w Euro/ ;) polecam kupić sobie herbaty ,są przepyszne, na ciuchy się nie kuście nawet bo to same podróby oryginalnych firm nic nie warte;/
        • magia-81 Re: Arabella World 16.05.13, 17:29
          nie ma wody butelkowej w ALL ! można jedynie sobie nalewać do kubeczków z takich "wlawaków" gdzie są także soki!
          • japona21 Re: Arabella World 20.05.13, 21:49
            Witam, My również wybieramy do Arabelli w terminie 14.09.2013, wylot z Wrocławia z Biura podróży Alfa Star (może ma ktoś doświadczenie z tym biurem?) to nasz drugi wyjazd za granice, wcześniej byliśmy w Egipcie więc nie mamy porównania. Moją największa obawą jest to ze hotel znajduje się daleko od lotniska....no ale mam nadzieje ze damy rade :) Chciałam się zapytać o przybliżone ceny wycieczek jeżeli ktoś korzystał i o to czy okolica jest bezpieczna. Będę bardzo wdzięczna za wszelkiego rodzaju odpowiedzi i informacje :) Pozdrawiam.
            • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: 91.224.144.* 21.05.13, 07:37
              Latamy z Afy od lat - spokojnie dobre biuro a rezydenci jak wszędzie raz lepsi raz gorsi. Pozdr..
            • dziaaadekk Re: Arabella World 21.05.13, 18:00
              Witam. Jak jest w Arabelli wystarczy poczytać na forum. Jedziemy 29 czerwca i po powrocie możemy napisać cos więcej. Z doświadczenia wiem, że pojawia sie zawsze dużo negatywnych wpisów na temat każdego hotelu, a tutaj przewaga jest po stronie pozytywnych wrażeń. Na temat Alfy nic nie napiszę, bo jedziemy z nimi pierwszy raz. Ceny wycieczek u rezydenta kosmiczne. My będziemy korzystać z miejscowych biur podróży. Dostaliśmy z Alfy wochery na 2x20 euro na wycieczki, ale naprawdę nie ma ich na co wykorzystać, bo różnica w cenach jest większa. Mamy jeszcze dwoje dzieci i porównuję ceny dla całej czwórki. Po przyjeździe mam wysłać sms z nazwą hotelu i numerem pokoju. Zadzwonią do hotelu i uzgodnimy telefonicznie wszystkie wycieczki. Płatność u kierowcy. Dzieci 1/2 ceny. Dla mnie super rozwiązanie. Z tego co się zorientowałem to lotnisko jest w Antalii i wszyscy z Alanii i okolic maja daleko. Tak wybralismy i tak mamy :). Czy okolica bezpieczna ? Wojna w Syrii, Zamachy przy granicy. :) :) Zawsze istnieje ryzyko gdzie byś się nie wybrała. Kurorty zwykle są chronione, a jedziemy do typowej strefy turystycznej. Ja jestem spokojny. Byliśmy w Egipcie, Izraelu, Tunezji... nic złego nam sie nie przytrafiło. Ufajmy, że wrócimy wypoczęci i zadowoleni jak zdecydowana większość forumowiczów. Pozdrawiam
              • Gość: tika Re: Arabella World IP: *.x66.x19.x58.jaskom.pl 27.05.13, 17:42
                Wtam,wybiera się ktoś do Arabelli 10.07?
                • Gość: kk Re: Arabella World IP: *.euro-net.pl 29.05.13, 09:14
                  Witam .Lecimy z rodziną 10.07. z Warszawy.
                  • Gość: tika Re: Arabella World IP: *.x66.x19.x58.jaskom.pl 29.05.13, 15:30
                    witam ,my lecimy z Katowic z córkami 10 i 16 lat
                    • Gość: kk Re: Arabella World IP: *.euro-net.pl 29.05.13, 15:56
                      My lecimy z synem 16 lat i córka 10 lat
                      • Gość: tika Re: Arabella World IP: *.x66.x19.x58.jaskom.pl 29.05.13, 22:10
                        super ,myślę że będzie fajnie ,młodzież będzie miała towarzystwo
                  • Gość: Gośka Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 22:48
                    My lecimy z 13.07 z Warszawy 2+2 chłopcy 13 i 14 lat
              • Gość: olak Re: Arabella World IP: *.ksiezyc.pl 28.05.13, 10:05
                Czy Alfa Star ma w swojej ofercie wycieczkę fakultatywną do Izraela na 1 dzień?
                • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.13, 11:21
                  Witam, prośba do wszystkich co nie dawno wrócili. Podzielcie się praktycznymi wskazówkami, jak lot, co z wykwaterowaniem o 12.00, czy można przedłużyć pobyt, ile kosztuje, czy wyżywienie pomimo wykwaterowania hotel zapewnia, jakie w okolicznych sklepach, oczywiście przykładowe, czy warto zobaczyć pokaz delfinów, czy woda w basenach jest ciepła. Ciekawość jest wielka! My wylatujemy 29,06 2+2
                  • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.13, 11:23
                    Witam wcześniej nie napisałem, że chodzi o ceny w okolicznych sklepach.
                    • Gość: baby Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 09.06.13, 08:47
                      jeszcze tylko dwa dni i tam będziemy :)
                    • Gość: on Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 12.09.13, 11:03
                      Witam, też 14.09 do Arabella lecimy ale z Katowic. Główne moje pytania:
                      1. Dawać "w paszport" za pokój?
                      2. Ile dawać w Turcji w tym hotelu za sprzątanie?
                      3. Jaka różnica między nowym a starym budynkiem?
                      4. Jakieś namiary na organizatorów wycieczek?
                  • dziaaadekk Re: Arabella World 30.05.13, 12:15
                    My wylatujemy 29,06 z Poznania i też z dwójką dzieci. Chłopcy w wieku 9 i 7 lat. Jak będzie dowiemy sie szybciutko na miejscu. Chłopcy będą się do mnie zwracać po nicku "dziaadekk". :) na pewno zwrócimy waszą uwagę. Pewnie sie spotkamy na miejscu. W jakim wieku sa wasze dzieci ?
                    Temperatury będą sięgać ponad 30 stopni, to woda w basenie na bank będzie odpowiednia. O przedłużenie pobytu się nie martwimy, bo niestety samolot mamy w południe. Zwykle walizki trafiają do przechowalni, a jeśli nie zwrócisz opasek przed posiłkiem, to po legalu wchodzisz na posiłek. Ważne by opuścić pokój na czas. Zwykle goście moga korzystać w hotelu do końca ze wszystkiego, a nawet jeśli będzie inaczej, to przy takiej ilości gości nie trudno sobie zorganizować np. posiłek dla dzieci. Będzie dobrze i nie warto sie nakręcać drobiazgami jeszcze przed wyjazdem.
                    Do zobaczenia
                    • Gość: Baby Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 31.05.13, 07:19
                      My już niedługo , bo 12 czerwca :) po powrocie napiszę jak było :)
                      • Gość: kinga1 Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 22:07
                        Wszyscy obiecują a potem nie piszą.
                        • Gość: Inga Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 17:44
                          Ja mam kilka pytań do tambylców.
                          1. Z jakim BP byliście.?
                          2. Jak wygląda zakup wizy?
                          3. Jak odbywa się zakwaterowanie (czy zabierają paszporty)?
                          4. Czy są segregatory w hotelu ew.tablica informacyjna dla wczasowiczów w hotelu,gdzie podane są np.godz.wylotów itp.?
                          5. Jaka jest klimatyzacja?
                          6. Czy wieczorem można chodzić na spacery po okolicy?
                          7. Czy można dogadać się po angielsku, polsku,rosyjsku?
                          8.Jak dojechać z Avsallar do Alanyi na zamek?
                          9. Czy w pokoju hotelowym można mieć czajnik, robić kawę ,herbatę?
                          10. Okoliczne sklepy, markety; czy daleko, jakie ceny ?
                          11. Czy faktycznie w lipcu-sierpniu takie straszne upały są?

Będę wdzięczna za odpowiedzi.
                          • Gość: abcelka Re: Arabella World IP: *.dynamic.mm.pl 03.06.13, 18:40
                            1. Alfa Star - biuro w porządku, opieka rezydentek bez zarzutu :) 2. na lotnisku Antalya po przylocie 15 euro lub 20 dolarów 3. wypełnia się kartę meldunkową, paszport oddają 4. tak 5. w jednym budynku sterowana centralnie, w drugim indywidualnie 6. można, bez problemu :) 7. tak po angielsku i po rosyjsku 8. dolmuszem 9. nie można 10. niedaleko sklepy, bazar a idąc uliczką w okolicach meczetu jest market w którym robią zakupy Turcy (za liry tur.ale też za euro można kupić taniej herbatę, kawę i wiele innych rzeczy) 11. są upały, ale da się wytrzymać:) Na pewno będzie super:)
                            • Gość: Gośka Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 20:28
                              prośba o informację czy klimatyzacja centralna jest w starszym czy nowszym budynku?
                          • Gość: baby Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 03.06.13, 19:54
                            Jakbys poczytała całe forum , to na większość z pytan znalazłabys odpowiedź :)
                            • Gość: I Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 21:38
                              Oj poczytałam, i co?
                              • Gość: abcelka Re: Arabella World IP: *.dynamic.mm.pl 03.06.13, 21:46
                                w starym budynku klima sterowana indywidualnie, w nowym centralnie :) Udanego urlopu:)
                                • Gość: Gośka Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 23:15
                                  wielki dzięki za info :-)

• Gość: olek Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 04.06.13, 06:11
                                widocznie malo uważnie poczytałaś
                                • Gość: Gocha Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.13, 11:12
                                  Ile kosztuje bilet (dolmusz) z Avsallar do Alanyi, chodzi o zwiedzenie wzgórza Kale. I gdzie się kupuje.
                                  • Gość: Olga Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 09:10
                                    Czy po zameldowaniu w hotelu trudno jest odnaleźć swój pokój?
                                    • Gość: jjamess Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 20:33
                                      Cześć.
                                      W środę wróciliśmy z Arabelli. Hotel ok za tą cenę cudów się nie spodziewałem a było zaskoczenie. Pokoje czyste duże, łazienki z wannami - wiadomo w stylu jak ja to nazywam muzułmańskim tz. tu ładny marmur a tu sru silikon ale oni tak mają. Ogólnie czysto i codziennie sprzątane. Jedzenie dość urozmaicone ale wiadomo po 2 tygodniach to i w domu nie wesz co ugotować więc na koniec chodzi się i przebiera. Byliśmy w układzie 2 dorosłych 10 miesięczna córa i syn 5 lat i było ok. Trochę ściema co do odległości plaży bo w prostej linii to może i jest 350 m ale w rzeczywistości to miń 500 - ale nam z dzieciakami plaż nie była potrzebna. Co do leżaków nie było żadnego problemu są w nadmiarze - uwaga trzeba mieć własne ręczniki!!!
                                      Zakupy: najtańszy jest market Digo czy coś takiego drogą pod przejściem między hotelami jakieś 400m - normalne ceny dla Turków i przyjmują karty kredytowe. Stojąc plecami do hotelu w prawo jakieś 1,5 km olbrzymi bazar - na wysokości meczetu z 2 minaretami - wieżami zaś tunelem pod drogą i w lewo mniejszy bazar ale chyba tańszy wraz ze swego rodzaju kliniką i za kliniką w prawo dość dobrze zaopatrzoną apteką. Co do maluchów to wszelkie zupki, są właśnie w aptece - deserki i pampersy w sklepie Digo.
                                      Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, animacje całodzienne, wieczorne aż do pewnego zmęczenia - może trochę zagłośna muzyka. Jak my byliśmy to Polska była na czele nacji, potem Niemcy i Rosjanie choć i byli UK i inne kraje włączając turków.
                                      Mieliśmy mały problem z córą zatarła sobie oczko - basen, olejki - poszliśmy do apteki - tej co pisałem - i miły Pan dał nam kropelki i maść za 15 lira i jak ręką odjął - zaś znajomego chwycił tzw. faraon i dostał leki za 50 lirów i też pozbył się kłopotu - tak więc udanych wakacji....
                                      • dziaaadekk Re: Arabella World 14.06.13, 21:41
                                        Dziękuję jjamess. Szczerze, to czekałem na tego typu wspomnienia i rady od kogoś kto dopiero wrócił. Za dwa tygodnie my się tam zameldujemy :)
                                    • dziaaadekk Re: Arabella World 14.06.13, 21:49
                                      Olga, po powrocie sama będziesz się śmiała z tego pytania :) Zostaniesz zaprowadzona do pokoju, Twioe bagaże zostaną tam dowiezione. Przygotuj 1$ aby podzękować boyowi i nie martw się szczegółami. Pierwszy wyjazd jest stresujący, ale tam jest wszystko przygotowane i czeka na Ciebie. Od wejścia na lotnisko spotkasz ludzi, którzy Ci pomogą we wszystkim się połapać. Nie martw sie na zapas i przygotuj się na wypoczynek. Będzie dobrze.
                                      • Gość: Kasia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.13, 22:28
                                        Witam, czy wybiera się ktoś do Arabelli w terminie 14.09.2013 r? Czekam na świeże wpisy od osób które są w tej chwili i od tych które niedawno wróciły. Pozdrawiam :)
                                        • Gość: Mania Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 13:18
                                          my lecimy 15.09 z KTW:)Ona 26, on 32:):)
            • Gość: Mania Re: Arabella World IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 13:31
              JAPONNA21, my lecimy 15.09 z KTW:)Moze jakos sie skumamy:)
    • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 17:11
      Wróciliśmy! Hotel spoko, teraz w sezonie problemy z leżakami przy basenie i kto rano nie zajął , to były wolne dopiero ok. 15. Do morza ok. 400m , przejście małą boczna ulicą, na samą plażę trzeba zejść schodkami może z 15m, jedzenia w hotelu dużo, można tydzień przeżyć. Potwierdzam, sklep DIAS, jest w miarę tani i ten bazar stojąc plecami do hotelu w lewo, dużo bliżej i ceny może trochę niższe, niż na tym po prawej stronie, który jest znacznie dalej. To są bazary z nazwy, tak naprawdę to niezłe sklepy, ogólnie drogo. Na tym mniejszym jest apteka , nawet dwie i poczta, gdzie można wymienić pieniądze. Pokoje codziennie sprzątane, przyzwoicie wyposażone. My mieliśmy widok na basen i morze. Obsługa w hotelu ogólnie dobra i miła. Jak ktoś ma pytania, postaram się odpisać na bieżąco. Atmosfera na miejscu w tym rejonie normalna, nie widać żadnych niepokojących oznak. Nie się czego bać, dzisiaj bym spokojnie kolejny raz wyjechał. No i chyba korzystniej mięc dolary. Jednego dnia za lody kulkowe w cukierni chcieli 1 euro za kulkę, drugiego jak spytali w jakiej walucie płacę, odpowiedziałem że dolary, to chcieli 1 za to samo, to tylko przykład. Na bazarach też w dolarach wychodzi taniej, ale to każdy musi sobie sam przeliczyć, co mu się bardziej opłaci.
      • Gość: kk Re: Arabella World IP: *.euro-net.pl 07.07.13, 21:26
        jaki numer pokoju może Pan zaproponowac , a jaki numer Pan mniał.
        • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 21:38
          W nowej części z widokiem na morze i basen są pokoje z końcówką 07 do chyba 11 i najlepiej piętro 2 do 4. Są w hotelu tylko dwie windy i czasami trzeba długo czekać. Mając na tych pietrach spokojnie można chodzić schodami.
          • Gość: Kasia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 23:19
            A jak z animacjami? czy są w języku polskim? czy dawał Pan w paszport? Czy jest dużo Polaków w tym hotelu?
            • Gość: ja Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 11:13
              Animacje w j. polskim.... hahahhahah
              • Gość: Kasia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 22:06
                Byłam w Turcji gdzie animacje były w języku polskim wiec dlatego pytam, nie wiem co w tym jest takiego śmiesznego. Animatorka była Polką. Z wcześniejszych opisach przeczytałam ze dużo polaków decyduje się na wakacje w Arabelli dlatego pytam. jeżeli ktoś ma odpowiadać w taki sposób to radze w ogóle się nie wysilać na takiego typu głupie komentarze. Czekam na poważne odpowiedzi.
                • Gość: focusbis Re: Arabella World IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.07.13, 22:32
                  Ogólnie słabe, mam porównanie bo dużo podróżujemy. Wieczorem tylko dla dzieci mini disco trwa 20min i wszystkie dzieciaki się bawią. Dalej słabo. W ciągu dnia też nic specjalnego. Prowadzone po niemiecku, angielsku, turecku no i po rosyjsku, dla Polaków nie ma nic. Najlepiej sami ocenicie na miejscu, bo każdy lubi co innego, ale szału nie ma.
        • Gość: Kaja Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 09.07.13, 06:48
          najlepsze pokoje sa na piętym piętrze od 504 do 508 :) piekne widoki
          • Gość: Kaja Re: Arabella World IP: *.leon.com.pl 09.07.13, 06:50
            Oczywiście w starej częsci o niebo lepiej :)
            • Gość: Kasia Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 13:19
              A dlaczego w starej części jest lepiej?
              • Gość: aGNIESZKA Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 09.07.13, 22:38
                wITAM!!! MY TEZ WROCILISMY W SRODE Z ARABELLI MIELISMY POKOJ W STAREJ CZESCI NUMER 407 WIDOK NA MORZE ALE I NA DROGE ZRESZTĄ BARDZO RUCHLIWĄ I BYLO BARDZO GŁOŚNO W NOCY CO DO ANIMACJI FAKTYCZNIE BARDZO SŁABE CZASAMI NIBY MIALY BYC SMIESZNE ALE TANDETA:) OGOLNIE JEDZIENI SUPER BARDZO DUZO JAK SA PYTANIA CHETNIE ODPOWIEM:)A MOIM ZDABNIEM POKOJE W STARYM BUDYNKA RZONIA SIE OD NOWEGO TYLKO TELEWIZOREM:) ALE KTO WYBIERA SIE DO TURCJI OGLADAC TV HAHAH POLAKOW JEST DUZO:)
                • Gość: ja Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 22:45
                  czy jest jakieś jedzenie na plaży?
                  • Gość: AGNIESZKA Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 09.07.13, 22:48
                    TAK JEST JEDZENIE FRYTKI, HAMBURGERY SAŁATKI POMARANCZE JABŁKA I NALESNIKI I Z JAKIMS NADZIENIEM
                    • dziaaadekk Re: Arabella World 09.07.13, 23:16
                      Witam serdecznie. Jestem w Arabelli jeszcze do soboty. Niestety potwierdzam poprzednie wpisy dotyczace animacji. Z jedzeniem jest super, smacznie i bogato. Wifi mam w pokoju. 2 piętro w nowym budynku. To spora zaleta. Widok na basen i trochę morza. Wieczorami animacje z dwóch hoteli do wyboru :) Z hotelu obok tak samo słychać i widać animacje jak w naszym. Hałas potęguje ulica. ale jak się zasunie balkon, włączy klimę, to nie przeszkadza. W paszport nie warto dawać, bo jest gości fuulll i pokoje i tak przydzielają jakie mają. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Z wycieczek fakultatywnych korzystamy z biura "Wujek i Mariolka". wykupiliśmy 6 wycieczek, pozostała nam niestety tylko jedna. Jesteśmy mega zadowoleni. Mariolka to super babka i bardzo urozmaiciła nam wypoczynek. Z tych "animacji" mimo 2 dzieci jeszcze nie korzystaliśmy. Z marketu z tyły hotelu nie warto korzystać, kroją na wszystkim patrząc w oczy. Ten w uliczce między hotelami normalny i obsługa i ceny ok. Pozdrawiam
                      • bride2b Re: Arabella World 11.07.13, 20:11
                        Hej! Wybieram się do Arabelli i mam pytanie o bankomaty, czy istnieje tam w ogóle coś takiego, czy trzeba gotówkę przywieść ze sobą? No i co się bardziej opłaca na miejscu euro czy dolary? Pozdrawiam :)
                        • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 11.07.13, 21:45
                          Witam!!!bankomaty są mozna wyplacac dolary euro albo liry jak sie stanie plecami do hotelu to w prawa strone sie idzie i stoja przy glownej drodze tak kolo 800 m wygladaja mnije wiecej jak male przystanki a na miejscy moim zdaniem bardziej sie oplaca dolray a czasami liry:) warto troch wymienic na liry kantorow tez duzo::) pozdarwiam
                        • dziaaadekk Re: Arabella World 11.07.13, 21:51
                          :) Turcja to cywilizowany kraj. Bankomaty są ogólnie dostępne, kantory też. W bankomacie wypłacasz walutę,którą chcesz. Weź po 10 funtów brytyjkich na osobę za wizę. Wychodzi taniej niż 15 Euro czy 20 dolarów. Zabierz walute jaką masz. Dobrze mieć trochę każdej, bo sa śmieszne ceny w niektórych miejscach gdzie dolara liczą jak euro. Tak więc warto mieć każdą. Dobrze jest wymienić część kasy na lirę, bo zwykle taniej wychodzą zakupy gdy płacisz lirami. Ja wymieniałem po 100 Euro, a jak się kończyły to kolejne. Za dużo nie warto, bo zwrot liry do kantoru, to strata ok 10%. Zreszta te wszystkie "oszczędności" to śmieszna zabawa. stracisz bądź zyskasz do 10-20 euro na całym wyjeździe :). Ja wziąłem gotówkę. Sejf 2 Euro/doba. A wziąłem tak, bo mój bank za dużą prowizję sobie liczy za przewalutowanie. Warto sie dowiedzieć w swoim jak liczą. W większości sklepów możesz tez płacić kartą, nie ma żadnego problemu jesli chcesz wydać :) Pod tym względem są bardzo elastyczni. Posługuja się głównie 3 walutami i wszędzie możesz nimi płacić. W hotelu nie ma kantoru, ale w miasteczku już bez problemu. Nie ma czegoś takiego, że lepiej euro, dolar czy lira. Wszystko zależy gdzie i za co płacisz. Pozdrawiam
                        • bride2b Re: Arabella World 11.07.13, 22:22
                          Bardzo dziękuję AGNIESZKA i dziaaadekk za takie szczegółowe informacje :) Już się nie mogę doczekać wyjazdu ;) Pozdrawiam serdecznie.
                          • Gość: AGNIESZKA Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 12.07.13, 22:09
                            Nie ma za co jak sa jeszcze jakies pytanie prosze pisac:) Pozdrawiam
                            • Gość: ja Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 21:50
                              czy przy starszym budynku jest basen?
                              • Gość: Agnieszka Re: Arabella World IP: *.czarnet.pl 18.07.13, 10:57
                                Witam!!! basen jest tylko przy nowym budynku
                                • gosiaczek745 Re: Arabella World 18.07.13, 19:56
                                  Wylatujemy z rodzinką z Gdańska 24 lipca. Czy ktoś się jeszcze wybiera w tym czasie?
                                  • Gość: sandra Re: Arabella World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.13, 21:29
                                    my 20 lipca :))
                                    • gosiaczek745 Re: Arabella World 18.07.13, 21:31
                                      To sie spotkamy, skąd lecicie?