Gość: Vick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.17, 16:45 Co ciekawego jest w Dubrowniku? Z daleka na obrazkach wygląda fajnie Ale z daleka prawie każde miasto fajnie wygląda Warto pojechać? Co w Dubrowniku robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Dubrownik 26.02.17, 18:04 To tak jakby się zapytać, co jest ciekawego w Krakowie... Nic, szkoda pojechać, lepiej trzymaj się z daleka... Pojedziesz i będziesz narzekać, że nuda, tylko stare domy i mury, nawet hipermarketu na starym mieście nie ma, hehe A na serio: stykkultur.blog.pl/dubrownik-chorwacja/ ( fajny opis ) pl.tripadvisor.com/Attractions-g295371-Activities-Dubrovnik_Dubrovnik_Neretva_County_Dalmatia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Dubrownik IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.17, 19:24 E tam, przereklamowany knot. Tylko na "placy" można się poślizgnąć. Drogo, upał i pod górkę schodami trzeba wędrować. Ja bym pojechał do Mielna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dubrownik 26.02.17, 19:51 Pracownicy Informacji Turystycznej w Zakopanem spotkali sie z pytaniem: "czy jest ciekawego w Tatrach poza Krupówkami ?" Mnie już nic nie zdziwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Dubrownik IP: *.static.sl-net.pl 26.02.17, 20:51 pytanie ma trochę sensu pierwszy raz byłem w Dubrowniku w sierpniu, jednodniowy wypad z riwiery makarskiej....tłum, upał, ceny z z kosmosu, wtedy rzeczywiście miasto nie zrobiło spodziewanego wrażenia, tym bardziej że sobie wcześniej poczytaliśmy dość szczegółowo o atrakcjach drugi raz po koniec kwietnia slużbowo, przy okazji miejscowi pokazali kilka miejsc takich naprawdę dla lokalsów i byłem oczarowany podobnie było z Sycylią i Atenami, takie miasta poza sezonem i z cywilizowanej temperaturze to zupełnie co innego jak się ma możilwość to latem plaża i sporty wodne, większe zwiedzanie miejskie wiosną albo jesienią.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dubrownik 26.02.17, 21:14 Lato to jest kiepska pora na całodzienne zwiedzanie zabytkowego miasta... Jest po prostu za ciepło... Żar leje się z nieba, dzieci jęczą, żona też nie jest w siódmym niebie... Do tego dochodzi problem z parkowaniem ( albo drogo, albo trzeba zapier... z taniego/darmowego parkingu pół godziny do centrum w upale ) No i na starówce drogo, miejscowi kroją, jak mogą turystów ... ( z czegoś żyć trzeba ) Masz rację... Z drugiej strony, jak komuś się nie chce niczego poszukać o cekawych miejsach i liczy na gotowca, to mam poważne obawy, czy Dubrownik go interesuje, czy tylko liczy na lans ( wypada miasto "zaliczyć" ) Prawdę powiedziawszy jestem pewien, że tylko chodzi o lans... I o gotowca... "jak się ma możilwość to latem plaża i sporty wodne, większe zwiedzanie miejskie wiosną albo jesienią...." Są takie miejsca jak Malta, gdzie stolica z przedmieściami ma wielkość Bielska-Białej, że się da pogodzić KILKA godzin zwiedzania z zakupami oraz plażowaniem.... I znaleźć "złoty środek"... Inaczej jest raczej, jak piszesz... Na forum Włochy pewna pani prosi, żeby jej napisać co wybrać: Florencję, Bolonię czy Weronę na 1 dzień zwiedzania... Z tym że od razu napisała,że ona nie trawi upałów i tłumów ... Czyli nic nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dubrownik 26.02.17, 21:16 PS: Chce zwiedzać cały dzień jedno z tych zatłoczonych miast latem, w upale, z mężem i dziećmi... Ale upału nie chce... I tłoku też nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vick Re: Dubrownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.17, 21:32 Nie róbcie problemu ze zwykłego pytania Przyznaję, że lubię zwiedzać znane miejsca Ale nie chcę męczyć się w upale Stąd moja rezerwa Dziękuję za linki, poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dubrownik 26.02.17, 21:57 Nikt nie robi problemu... Po prostu trochę dziwnie to zostało napisane w pierwszym poście... Nie ma co się obrażać, podstawa to szczerość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Dubrownik IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.17, 12:27 No więc o co chodzi. Lubisz zwiedzać to zwiedzaj, a nie pytaj: co robić w Dubrowniku? W Dubrowniku latem zawsze jest gorąco i upał - takie miejsce, taka szerokość geograficzna. Jest bardzo drogo, więc wypijesz najdroższą kawę, zjesz najdroższy obiad, owoce morza, najdroższego burka, itd. Możesz przejść się po murach miasta i w upale zlać się potem jak wodą pod prysznicem. Ale też możesz iść na plaże i się wylegiwać i kąpać, ale najlepiej poza obrębem Starego Miasta. A pływając możesz sobie na most wantowy popatrzeć albo z plaży Banje na twierdzę i wejście do starego portu. W Dubrowniku prawie wszystko co wiąże się ze zwiedzaniem Cię zmęczy i jeszcze za to słono zapłacisz. Ale to przecież Dubrownik - Perła Dalmacji nad Adriatykiem. Tak jest i tak być musi - przynajmniej ja tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Dubrownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.17, 18:56 Doskonały opis Dubrownika Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Dubrownik 17.12.17, 21:26 Dubrownik i okolice - także z bliska: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,164529318,165264173,1,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś